[TESTIMONIAL] Kesihatan Semakin Baik Dengan Set Eu Four Pack

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…
Puan Nurul mencuba Set Eu Four Pack ini..Salah satu Set penyusuan Shaklee juga…BUKAN setakat susu bertambah TETAPI juga kesihatan dan kecantikan diri semakin menyerlah..
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!

Advertisements

Perlukah Ibu Hamil mengambil suplemen?

Alhamdulillah..hari ni saya nak bercerita tentang suplemen ibu mengandung. Siapa kata ibu mengandung tak perlukan suplemen? Cukupkah ubat yang doktor bekalkan?

Di sini saya senaraikan 2 Produk Terbaik Untuk Ibu Mengandung:

1) Eu Four Set
  • Mengandungi Vitamin B,Vitamin C, Vitalea (Multivitamin dengan zat besi) dan Kalsium
  • Vitamin B dan Vitalea sangat penting untuk menghasilkan sel darah merah, jadi ibu yang mengalami masalah HB rendah, ini adalah set yang paling tepat untuk anda
  • Vitamin C pula membantu meningkatkan sistem imun ibu. InsyaAllah ibu akan jadi lebih sihat, jarang dijangkiti selsema mahupun demam
  • Kalsium penting untuk pembentukkan tulang bayi, dan pada masa yang sama membantu mengurangkan rasa lenguh dan sakit pinggan yang dialami oleh ibu semasa mengandung
  • Kejang pada waktu malam juga menunjukkan anda kekurangan kalsium. Vitamin B dan kalsium memang membantu mengurangkan masalah ini.
  • Pengambilan set ini secara konsisten, menjadikan ibu lebih sihat, bertenaga dan tidak mudah letih sepanjang hari.
  • Jika anda mengambil set ini, vitamin dari doktor tak perlu ambil lagi ya, sebab set ni dah lengkap dengan semua zat obimin dan asid folic

2) Energizing Soy Protein (ESP)
  • ESP merupakan supplement terbaik untuk penyediaan badan ke arah penyusuan. Tidak dinafikan, ada segelintir ibu yang mengalami masalah kurang susu selepas bersalin. ESP membantu masalah ini
  • Membantu meningkatkan sistem imun badan ibu semasa mengandung. Hasilnya ibu lebih sihat dan jarang dijangkiti penyakit
  • Membantu ibu rasa bertenaga sepanjang hari, dan tidak mudah letih.
  • Berbentuk powder dan rasa seperti soya.. Supplement yang sesuai untuk ibu yang susah menelan pil

Jom tengok testimoni pengguna..

Testimoni Eu-Four Set:



Dan ni pula Testimoni ESP:


Alhamdulillah..memang gembira sangat rasanya bila dapat membantu semua customer saya meningkatkan taraf kesihatan masing-masing.. Kepada ibu-ibu hamil di luar sana, cubalah Supplement Shaklee semasa mengandung, insyaAllah anda pasti berpuas hati.

Untuk ibu yang telah memasuki Trimester Kedua, anda juga digalakkan untuk Add-On Omega untuk pembentukan otak bayi dan bjuga melahirkan baby yang pintar..

Sumber : Farah Alias edited Miracle Vitamins

* These statements have not been evaluated by the food and drug administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ]
sms / whatsapp [ 012-2050258 ]
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!

SUSU IBU…SUSU TERBAIK DI DUNIA…

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Susu terbaik didunia??Mesti lah susu ibu kan..Syukur Alhamdulillah, dalam zaman yang serba moden ni, masih ramai ibu-ibu yang memilih untuk menyusukan anak dengan susu ibu sahaja.Bekerja bukan lagi alasan untuk ibu memberikan susu tiruan (susu formula) kepada si Manja.
Jom kita tengok mengapa ramai ibu-ibu yang berusaha keras untuk memberikan susu yang terbaik ini buat si manja mereka.

  1. Mengandungi antidody(Bahan pencegah penyakit)
  2. Mempunyai komposisi nutrien yang lengkap dan memenuhi keperluan bayi
  3. Mengandungi protein dan asid lemak yang tinggi dan mudah hadam.
  4. Mengurangkan risiko alahan.
  5. Mengurangkan masalah pergigian dan ortodontik.
  6. Melindungi bayi daripada kolik, asma, penyakit kulit, jangkitan hidung dan telinga.
  7. Mengelakkan cirit-birit dan penyakit saluran penafasan.
  8. Mengurangkan risiko penyakit jantung, kencing manis, kanser dan obesity.
  9. Menggalakkan tumbesaran yang baik.
  10. Meningkatkan daya perkembangan intelek yang baik.

Kebanyakan ibu-ibu zaman moden mula menyedari kepentingan dan kelebihan susu ibu. Ramai dikalangan ibu menyemai hasrat untuk menyusukan sendiri bayi mereka dan tidak kurang pula yang mencari-cari petua bagaimana untuk mendapatkan kualiti susu terbaik bagi bayi mereka. Susu ibu adalah cara semulajadi untuk membesarkan bayi dan merupakan anugerah yang tidak ternilai harganya buat semua wanita yang bergelar ibu.


KENAPA IBU PERLU MENYUSU BAYI

Penyusuan susu ibu adalah komponen penting dalam penjagaan kanak-kanak kerana ia menjamin kesihatan bayi samada dari segi perkembangan fizikal mahupun psikososial. Penyusuan susu ibu memberikan kesan yang baik kepada kesihatan wanita kerana ia dapat mengurangkan risiko barah payudara, barah ovary, kekurangan zat besi, anemia dan keretakan tulang pinggul.

KELEBIHAN SUSU IBU KEPADA BAYI


  1. Singkir Mekonium – didalam susu bayi yang lahir terdapat sejenis bahan yang dikenali sebagai mekonium. Jika ia tidak dibuang akan member kesan buruk kepada bayi. Oleh yang demikian kolostrum yang terdapat dalam susu ibu bolehmenyingkirkan bahan tersebut daripada tubuh bayi

  2. Pencegah penyakit – Kolesterum yang dihasilkan oleh payudara ibu pada tiga hari pertama selepas melahirkan menandungi lebih banyak antibody dan sel darah putih berbanding susu ibu yang terhasil selepas tiga hari. Kolesterum juga membantu usus menghadam dan menyerap protein yang tidak dapat dihadamkan. Ia juga bertindak sebagai laktasif yang membantu bayi mengeluarkan najis pertama dan menghalang jaundis.

  3. Bayi yang disusukan secara eksklusif jarang sekali mendapat penyakit. Ini kerana susu ibu mengandungi antibodi. Kira-kira 80 peratus sel dalam susu ibu terdiri dari makrofaj. Sel  berkenaan berfungsi untuk membunuh bakteria, fungus dan virus. Susu ibu mengandungi 95% air yang kaya dengan antibody dan enzim. Antibody dan enzim tidak terdapat didalam mana-mana susu formula.  Jika bayi disusukan secara eksklusif, mereka terlindung daripada pelbagai jenis penyakit seperti pneumonia, boltulism, bronchitis, jangkitan telinga, influenza dan banyak lagi.

  4. Mudah diahadam – susu ibu mudah dihadam dan selamat diminum walaupun ketika bayi sakit. Bayi lebih mudah hadam jika menyusu secara eksklusif. Ini disebabkan oleh enzim yang terkandung dalam susu ibu membantu proses penghadaman.

  5. Susu ibu mengandungi semua khasiat yang diperlukan oleh bayi untuk tumbesaran dan perkembangan yang sempurna dan sesuai bagi bayi yang masi belum matang. Khasiat yang ada padanya seperti protein, lemak, laktosa, vitamin dan zat besi.

  6. Susu ibu mengandungi lebih banyak laktosa berbanding susu haiwan yang lain. Khasiat lain ialah garam, kalsium, fosfat dan enzim yang khusus yang bertindak menghadam lemak selain menagndungi air yang mencukupi untuk minuman bayi samada ketika cuaca panas ataupun sejuk.

  7. Tingkatkan keberkesanan vaksin – kajian penyelidik Eropah menunjukkan bayi yang memperoleh susu ibu memberi tindakbalas yang baik kepada vaksin

  8. Mengandungi nisbah lemak, protein dan karbohidrat yang tepat – realitinya tiada susu lain standing susu ibu. Menariknya, susu ibu mampu mengubah kadar keperluan ketiga-tiga elemen ini mengikut tahap umur bayi

  9. Terlindung dari masalah penglihatan – susu ibu penuh dengan khasiat dan salah satunya adalah Vitamin A. ia baik untuk kesihatan mata. Malah kajian di Bangladesh mendapati penyusuan ibu dapat melindungi kanak-kanak daripada mengalami rabun malam

  10. Bertindak sebagai ubat penenang – susu ibu mengandungi oksitoksin yang dapat membantu menenangkan bayi. Apabila disusukan, bayi dengan sendirinya berasa lebih tenang dan gembira berbanding bayi menyusu susu formula.

  11. Jimatkan kos perubatan – bayi yang menyuisu secara eksklusif jarang jatuh sakit. Jika tidk sakit ini bererti mereka tidak memerlukan rawatan doctor. Selain daripada itu, ibu atau bapa dapat menjimatkan masa dan kos perubatan yang perlu diperuntukkan untuk rawatan kesihatan.

KELEBIHAN KEPADA IBU

  1. Kecutkan rahim – penyusuan susu ibu sebaik sahaja selepas bersalin akan membantu rahim mengecut. Rahim yang sebelum ini membesar 2o kali besar sebelum hamil akan mudah mengecut. Hormone oksitokin yang terkandung dalam susu ibu membantu pengecutan rahim dengan menyingkirkan plasenta.
  2. Mempercepatkan peneymbuhan ibu selepas bersalin dan membantu mengembalikan bentu badan asal wanita.
  3. Elak pendarahan – penyususan susu ibu juga membantu menghalang pendarahan berlebihan. Apabila menyusukan bayi, tubuh ibu akan mengeluarkan oxytocin yang merangsang kontraksi. Kontraksi tersebut akan menutup saluran darah maternal.
  4. Kurangkan insulin – ibu yang menghidap penyakit kencing manis akan dapat mengurangkan kadar insulin hanya dengan menyusukan bayi
  5. Menstabilkan pertumbuhan endometris – kajian klinikal menunjukkan penyusuan dapat menghentikan perkembanagn endometriosis untuk sementara waktu. Ini kerana, ibu yang meyusukan bayi tidak akan didatangi haid untuk tempoh tertentu. Keadaan ini dapat mengelakkan diri dari terseksa kaibat endometriosis
  6. Kurangkan potensi osteoporosis – berdasarkan kajian oleh Dr Alan Lucas dan MRC Childhood Nutrition research Centre of London, ibu dan bayi yang disusui kurang berisiko menghadapi masalah osteoporosis.
  7. Susu ibu juga boleh melambatkan kehamilan yang seterusnya. Ibu tidak akan hamil sekiranya menyusu sebanyak lapan kali sehari tanpa member makanan lain atau atau air dan ibu tidak mengalami haid sejak melahirkan anak.
  8. Hisapan yang kerap pada payudara akan mengekalkan hormon progesterone pada tahap tinggi didalam badan ibu dan seterusnya melambatkan kesuburan, kedatangan haid, pendarahan dan kehamilan. Ia dianggap sebagai kaedah merancang kehamilan yang efektif.
  9. Membantu merapatkan bayi dan ibu dan sekaligus menjadikan ibu lebih memahami kerenah bayinya dan menjamin kemesraan antara ibu dan anak.
  10. Penyusuan sepenuhnya siang dan malam akan melambatkan proses kedatangan haid dan dapat mengelakkan kemungkinan mengalami masalah kekurangan zat besi.

Wahhh.. Banyak betul manfaat untuk bayi dari susu ibu ni ye.. 

Jom kite tengok pulak usaha ibu-ibu muda ni dalam menjayakan penyusuan eksklusif.



Lagi testimoni pengguna kami disini

Anda Berminat untuk buat EBM stok yang banyak untuk anak-anak anda?? Hubungi saya untuk dapatkan harga yang mampu milik saya berikan…Jgn risau..Harga serendah dari pasaran untuk ibu-ibu yang prihatin!!

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

Kalsium-Magnesium Kurangkan kekejangan IBU HAMIL!

Sepertimana yang kita sedia maklum, ibu mengandung memerlukan banyak Kalsium sepanjang tempoh kehamilan. Untuk keperluan diri sendiri dan tumbesaran bayi dalam kandungan.

Keperluan Kalsium meningkat kepada 1200mg sewaktu mengandung. Walaubagaimanapun, wanita yang mengelak/tidak boleh mengambil makanan tenusu adalah cenderung mengalami kekurangan kalsium.

Hakikatnya, suplemen Kalsium adalah sangat penting terutama apabila si ibu sudah masuk ke fasa trimester 3 mengandung, di mana pertumbuhan sistem skeletal bayi adalah di waktu kemuncaknya, dan tulang & gigi bayi sedang membentuk. Kajian menunjukkan bahawa fetus mengambil 13mg kalsium per jam dari darah si ibu! Bersamaan dengan 250mg – 300 mg kalsium sehari!!!
Kalsium juga membantu sistem peredaran darah, sisitem maskular dan sistem saraf berjalan dengan lancar. Jika tiada jumlah kalsium yang mencukupi di dalam diet harian anda, maka jumlah kalsium yang diperlukan oleh bayi akan diambil secara terus dari tulang anda!
Kekurangan Kalsium dalam aliran darah boleh menyebabkan kekejangan di bahagian kaki ibu mengandung terutamanya di waktu malam. Malah ada yang beranggapan fenomena ini adalah suatu ‘ketidakselesaan normal bagi ibu mengandung!

Benarkah? 

Hakikatnya, kekejangan kaki ini boleh dikurangkan, malah dielakkan sekiranya si ibu mengambil jumlah kalsium harian yang mencukupi!

Kalsium dan magnesium bekerja secara sinergi. Kalsium menggalakkan otot untuk bekerja, manakala Magnesium merehatkan otot. Selain itu, Magnesium juga mengawal & menyeimbangkan insulin dan paras gula di dalam darah, serta membantu penghasilan tulang dan gigi yang kuat.

Kekurangan Kalsium-Magnesium yang melampau sewaktu mengandung boleh menyumbang kepada pre-eclampsia dan masalah sewaktu kelahiran. Jadi, jika anda kurang mengambil produk tenusu dalam diet harian anda, pastikan anda mengambil makanan tambahan Kalsium yang lengkap dengan nisbah Magnesium yang sepatutnya!.

Di Shaklee, kami mempunyai suplemen Kalsium-Magnesium yang lengkap dengan Vitamin-D dan banyak lagi, yang dikenali sebagai Shaklee OsteMatrix. Vitamin D penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu karang dalam ginjal atau pundi kencing.


Sebiji OsteMatrix mengandungi 250mg Kalsium beserta nisbah Magnesium yang bersesuaian. Jadi, mudah untuk anda mengira berapakah jumlah kalsium (dan magnesium) yang telah anda ambil untuk hari ini! Ianya juga mudah untuk ditelan. Seperti biasa, hubungi kami untuk mendapatkan harga istimewa!

credit edited by MV

Kompilasi Testimonial Breastfeeding

Assalamualaikum semua. Kat fb page Miracle Vitamins ada saya upload testimonials ibu2 yang dah berjaya menambah supply susu selepas mengamalkan Shaklee.

Boleh tgk di sini.

* These statements have not been evaluated by the food and drug administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!

Set Penyusuan Mana Yang Sesuai?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Alhamdulillah, set penyusuan Shaklee mendapat sambutan ramai dari ibu-ibu menyusu. Bukan sahaja ibu yang mempunyai masalah penyusuan, tetapi ramai juga ibu yang mahukan anaknya mendapat nutrisi sempurna, turut mengambil set ini. Terdapat 4 jenis set penyusuan, dan ramai yang keliru mana satu yang paling sesuai untuknya. Untuk itu, saya cuba perincikan untuk anda ya..
Set 1  – Set B


  • Mengandungi Vitamin B, vitamin C, multivitamin dan alfalfa
  • Sesuai untuk ibu yang tidak mempunyai masalah penyusuan
  • Tujuan utama mengambil supplement ialah untuk memperkayakan nurisi dalam susu ibu
  • Alfalfa membantu menghasilkan susu ibu dengan lebih cepat
  • Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan
  • Bagi bayi yang mempunyai masalah eczema,  set ini dapat membantu
  • Kurang sesuai untuk ibu-ibu yang baru melahirkan / berpantang kerana tidak sesuai untuk bayi yang mengalami jaundice dan ada sesetengah bayi mengalami sedikit cirit dengan alfalfa

Set 2 – Eu-Four Pack


  • Mengandungi Vitamin B, vitamin C, multivitamin dan kalsium
  • Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS)
  • Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat
  • Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu, kerana kalsium shaklee mempunyai kandungan kalsium harian yang diperlukan oleh tubuh badan
  • Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D.
  • Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil.

Set 3 – Set E


  • Mengandungi Vitamin B, vitamin C, multivitamin, kalsium dan alfalfa
  • Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS)Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat
  • Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu, kerana kalsium shaklee mempunyai kandungan kalsium harian yang diperlukan oleh tubuh badan
  • Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D.
  • Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil.
  • Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan
  • Bagi bayi yang mempunyai masalah eczema,  set ini dapat membantu
  • Set ini memberi kesan yang lebih cepat berbanding dua set di atas kerana alfalfa dan kalsium bertindak sebagai milk-booster
Set 4 – Set 3M


  • Mengandungi set B, kalsium dan ESP
  • Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan
  • Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit, atau yang tidak mempunyai stok susu yang banyak
  • Bagi ibu-ibu yang baru mula nak menyimpan sok ini adalah pilihan yang tepat
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation -contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamakan set ini, bersama2 tips yang saya bagi, insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha / ibu yang mahu menyusukan anak angkatnya

Menyusukan anak bukan perkara susah dan tak semudah yang disangka. Perjalanan yang panjang ini menuntut ibu pam secara konsisten dan melengkapkan tubuhnya dengan zat dan nutrisi yang boleh diperolehi melalui pemakanan yang sihat. Namun berapa ramai ibu-ibu hari ni yang betul-betul menjaga pemakanan yang berkhasiat? Apa yang ibu makan, itulah yang disalurkan kepada anak melalui susu ibu. Dan pada saya supplement sangatlah mebantu agar tumbesaran anak berkembang dengan baik, dan anak sentiasa sihat.

Pilihan di tangan anda, jika ibu-ibu yang memberi susu tepung sanggup berhabisan membeli susu mahal untuk memastikan anaknya mendapat yang terbaik, mengapa kita yang menyusukan badan, sangat berkira untuk mngambil pemakanan sihat?

Saya tinggalkan anda dengan ungkapan ini, mudah-mudahan memberi semangat kepada semua ibu di luar sana..

” Jika seorang wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 tahun setengah, maka malaikat di langit khabarkan berita bahawa  syurga wajib baginya”. Subhanallah… 
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!