Promosi NutriWhite Shaklee/Wanita…

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Rebutlah peluang memenangi produk kecantikan NutriWhite di dalam majalah Wanita keluaran Jun 2013, ms65



* These statements have not been evaluated by the food and drug administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!
Advertisements

Shaklee NutriWhite Penyeri Wajah!!!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Cantik Dalam, Cantik Luaran! Andai Shaklee telah menjadi pilihan rawatan dalaman anda, pasti rawatan luaran juga mahu dibelai dengan produk Shaklee yang bersumberkan alam semulajadi… Shaklee NutriWhite

* These statements have not been evaluated by the food and drug administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

[Testimonial] VIVIX : 1001 Penawar Pelbagai Penyakit

Hari ni perkongsian testimoni dari pengguna yang mengamalkan pengambilan Shaklee VIVIX

Sila Klik pada imej untuk lebih jelas.
1. sAKIT sTROKE DAN sINUS
2. Stroke
3. Stroke
4. Diabetes
5. Diabetes
6. Kebas Tangan dan Sakit Betis
7. Kurang Platlet Sel Darah Merah
8. Sakit Rthritis dan Buah Pinggang
9. Kencing Manis, Darah Tinggi, Sakit Lutut dan Asma           
10. Minor Stroke dan Darah tinggi

*DISCLAIMER : Testimoni ini adalah pengalaman pengguna sendiri. Kesan adalah berbeza kepada individu. Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

* These statements have not been evaluated by the food and drug administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!

(Testimonials) VIVIX : Mak Rasa Lebih Sihat dan Kuat, Sakit Lutut Pun Hilang, Boleh Angkut 4 Tandan Kelapa SAwit Berulang kali!!!



Mari saya kongsikan kisah dari Master Iffah Annuar tentang VIVIX ni…InsyaAllah, Vivix dapat membantu hidup anda, ibu , bapa, ahli keluarga dan rakan-rakann anda untuk menjalani hidup yang lebih sihat..Membawa sinar baru dalam kehidupan kita semua..
Iffa memberikan bonda tercinta Iffa satu botol Vivix untuk memastikan beliau kekal sihat. Al maklumlah, usianya hampir menjengah 60 tahun. Di saat ini, beliau menjengah fasa manopause dan perubahan hormon yang drastik mengundang pelbagai masalah kesihatan jika ia diambil mudah. Buat pengetahuan semua, Bonda Iffa ini ada masalah sendi(penyakit keturunan) dan darah tinggi. Ini feedback terbaru yang Bonda Iffa post di Wall FB Iffa..
Kata Bonda:

“Betullah sayang, setelah abeh sebotol vivix,mak rasa bertambah sihat n kuat, sakit lutut pun hilang,dgn izinNYA………baru2 ni mak boleh angkut 4tandan kelapa sawit(tp dlm kete sorong)ketempat pengumpulan, beberapa kali…………bayangkan,dah bersara ni………….hahaha ………..nnt dpt duit kelapa sawit mak nak satu ya…………nak syer dgn ayah.org lelaki pun bolehkan?”

Buat pembaca Miracle Vitamins. Vivix bukan hanya untuk wanita..lelaki juga boleh mengambilnya.. Ia untuk mereka yang menginginkan hidup yang lebih sihat. Berminat? 

Saya juga telah menghadiahkan sebotol Vivix kepada ayah sendiri, ayah mertua dan juga ibu mertua saya.. InsyaAllah nanti saya akan update progress mereka pula..

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Berminat? 

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

[SUCCESS STORY] Datin Walis Turun 15kg Dalam 2 Bulan!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Ramai breastfeeding moms yang mengalami masalah berat badan berlebihan. Jom kita tengok feedback dari Datin Walis ni:


Wow! 15 KG dalam masa 2 BULAN

Datin Walis merupakan ibu gigih yang ingin menjayakan penyusuan esklusif beliau, seorang wanita jelita (memang cun!) dan sgt menjaga penampilan beliau. Apa yang beliau amalkan? 

Bagi menjayakan penyusuan susu ibu, beliau mendapatkan Breastfeeding Set E dan untuk menurunkan berat badan beliau mengamalkan pengambilan Shaklee Lecithin.
Apa itu Lecithin?
  1. Nature’s Emulsifier (Pengemulsi Semulajadi) yang membantu badan menyerap nutrien larut lemak seperti Vitamin A,D,E, K, Beta Caretone
  2. Boleh didapati dari tisu binatang dan tumbuhan (plant)
  3. Untuk komersil didapati dari telur, jagung & kacang soya 
  4. Fat Emulsifier – Melarutkan lemak 


Apa ada dalam Lecithin?
– Asid linoleik (essential fatty acid) yang amat diperlukan oleh badan. Tapi badan tidak boleh menghasilkannya sendiri dan ia perlu diambil melalui diet harian
– Kolin – satu komponen neurotransmitter (memberikan impuls dari saraf satu ke saraf yang lain)
– Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf 
– Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan 

Apakah khasiat dan kegunaan Lecithin?

1. PALING UTAMA 
  • untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids) 
  • Lecithin memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol. 
  • Ia membantu menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL) 
  • Membantu mengawal paras triglycerides (a type of fat found in your blood. Your body uses them for energy)
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah. 

* Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol 

2. PENTING UNTUK FUNGSI OTAK 
  • Acethylcholine penting untuk fungsi otak – berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman etc
  • Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari Lecithin
  • Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine kerana 30% otak adalah lecithin, dan 70% lemak di hati (liver) adalah lecithin 


3. UNTUK WARGA TUA 
  • Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua 
  • Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb 


4. UNTUK PENGHADAMAN 
  • Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil ‘bile'(jus hempedu) daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman 


5. UNTUK SEL 
  • Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel 
  • Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita 


6. UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG) 
  • Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung. 
  • Ia amat mujarap jika di ambil bersama-sama EPA dan Fiber 


Hasil Penyelidikan (R&D) 
– Lecithin daripada soyabean berkesan memecahkan deposit kolesterol 
– Lecithin daripada telur boleh tetapi tidak bergitu berkesan 

Mengapa Shaklee?
  1. Kacang soya – sumber semulajadi yang terpilih. 
  2. Kapsulnya mempunyai ciri-ciri lecithin sebagaimana di anugerahkan oleh alam 
  3. Tiada pengawet, perwarna, perasa tiruan 
  4. Kepekatannya – 1 kapsul : 520 mg lecithin, 78 mg phosphatidycholine, 47 mg phosphatidylinositol


Peranan Lecithin Pada Breastfeeding Moms
Ada yang bercerita apabila mereka mendapati badan makin mengembang akibat dari pengambilan makanan yang tidak seimbang. Namun bagi yang menyusu badan, tahukah anda, kebaikan Lecithin kepada ibu yang menyusu? 

* Ia membantu mengurangkan risiko clog duct atau duktus susu tersumbat. 
* Ia membakar lemak yang berlebihan dalam badan ibu. 
* Ia membantu ibu mengatasi masalah lupa atau “short memory” yang biasa dilalui selepas melahirkan. 
* Ia membantu menyalurkan inositol dan kolin di dalam susuibu untuk perkembangan otak bayi. 

Maka, selamatkah Lecitihin di ambil semasa penyusuan selain untuk pengambilan untuk mengurangkan berat badan? Jawapannya ialah YA selamat diambil. Sila dapatkan jadual pemakanan dari pengedar seandainya anda mahukan cara pengambilan yang lebih baik. Credits.

Sudah ramai yang merasai keberkesanannya. Ada bila lagi? 🙂

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

(Testimonial) Kulit Wajah Flawless Dengan Set Kecantikan Shaklee sahaja..



“Salam semua 🙂

Saya nak share feedback saya lepas hampir sebulan guna Shaklee vit b complex, vit c dan vit E + omega guard. Mungkin ada yang ckp saya baru 21, so tak perlu makan suplemen tu, ini. Tapi saya sangat concern mengenai kesihatan sebab prevention is better than cure, isn’t? 🙂

Muka saya jenis combination dan acne prone skin terutamanya kat area dahi. Masa PMS memang stress sebab acne banyak kat area dahi. 😦 tumbuh bukan main subur, nak hilang memang lama pastu ada tinggal parut. Area pipi pulak kering dan bila saya apply medium coverage foundation, jadi tak rata dan lepas 2 3 jam muka jadi tak best dah. 

Alhamdulillah dengan izin Allah, tak sangka nampak kesan dalam masa 2 minggu lepas amalkan Shaklee. PMS bulan ni tak keluar jerawat banyak macam sebelom2 ni, setakat 1-2 tu biasalah kan, yeay! kakak2 pun tegur bila saya lepas pakai foundation, muka nampak glowing dan flawless. 🙂 Padahal pakai medium coverage type foundation je.hihi. Tapi akhir2 ni keluar rumah cuma pakai sunblock dan jarang dah pakai foundation kecuali ada special event je. Less is more 🙂 
Gambar kiri masa bulan Feb 2012 dan kanan masa Jun 2012. Mungkin tak banyak changes tapi I’m just sharing 🙂 I’m very happy with my skin now and looking forward to try another Shaklee’s supplements. Thanks to Nadiah Suhaidi for the guidances and advices. :)”
Ini dia supplements yang Wajihah amalkan:
dan ini::
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Berminat? 

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

Cara Melegakan Sakit Sendi

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…
Dalam entry yang lepas, saya menceritakan tentang Ketidakselesaan Sendi, dalam entry kali ini saya akan berkongsi tentang cadangan Suplemen Untuk Melegakan Sakit Sendi.

Cara Untuk Melegakan Sakit Sendi
Terdapat beberapa cara untuk melegakan sakit sendi. Antaranya ialah:

1. Menggunakan ubat atau suntikan. Tetapi kekurangan kaedah ini ialah:
– Melegakan keradangan dan kesakitan sementara waktu sahaja
– Merosakkan organ-organ dalaman

2. Melalui pembedahan. Tetapi kekurangan kaedah ini ialah:
– Kos yang mahal
– Pergerakan anggota badan yang terhad

Namun begitu dengan Shaklee, ketidakselesaan sendi boleh disokong dengan pilihan cara yang lebih sihat, selamat, semulajadi, tidak menyakitkan dan menjimatkan!

Nutrien Untuk Sendi Yang Sihat

Untuk menjamin kesihatan sendi, beberapa nutrien penting diperlukan. Iaitu:

  1. Glukosamina – Bahan pembinaan utama dalam membina tulang rawan dan bendalir sinovia.
  2. Vitamin C – Menghalang kerosakan radikal bebas yang ditemui dalam bendalir sendi pesakit Rheumatoid Arthritis dan sendi yang mengalami keradangan.
  3. Kalsium & mineral – Penting dalam membina sel tulang yang sihat.
  4. Omega – Sebagai agen anti-inflamasi dalam sendi.


Oleh itu, berikut adalah cadangan suplemen yang lengkap untuk menyokong ketidakselesaan sendi. Setiap suplemen memainkan peranan penting dalam membekalkan nutrien yang diperlukan oleh sendi.

TAHUKAH ANDA 1 DARIPADA 5 ORANG RAKYAT MALAYSIA AKAN MENGHIDAP ARTHRITIS? AMBIL LANGKAH PENCEGAHAN SEKARANG!
Apakah Faedah Setiap Suplemen Terhadap Kesihatan Sendi?

Gabungan 3 suplemen di atas dapat memelihara sendi yang kuat, fleksibel dan bebas bergerak dengan 3 langkah penting.


Langkah 1 – Membantu mengekalkan tulang rawan yang sihat dengan Advanced Joint Health Tablet (AJHT)
AJHT memberikan manfaat kepada sendi dalam 3 cara iaitu:
  1. Menyokong keselesaan sendi.
  2. Meningkatkan kesan kusyen.
  3. 3Memelihara tisu penyambung yang sihat.

Langkah 2 – Mengurangkan inflamasi sendi dengan OmegaGuard
Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 bersama glukosamina dapat meningkatkan kesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja. Ini kerana omega 3 dapat membantu:
  1. Melambatkan degradasi tulang rawan
  2. Boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi dan seterusnya mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi
  3. Bertindak sebagai pelincir yang membantu pergerakan untuk lebih bebas apabila sendi-sendi berkeriat-keriut dan sakit.
Langkah 3 – Mengekalkan sel tulang yang sihat dengan Ostematrix
Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. Sementara magnesium diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang, dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi. Kebanyakan orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup pengambilan magnesium.

Didalam Ostematrix terdapat:
  1. Kalsium (1000mg) – Sumber semulajadi yang berkonsentrasi dan mudah diserap
  2. Magnesium (400mg) – Membantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya
  3. Vitamin D (400IU) – Merangsangkan penyerapan kalsium
  4. Boron – Membantu dalam metabolisma tulang
  5. Mangan, tembaga dan zink – Mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang.

Kajian menunjukkan pengambilan kalsium bukan sahaja menguatkan tulang tetapi membantu mengurangkan gejala-gejala osteoarthritis.

CEGAH TANDA-TANDA KETIDAKSELESAAN SENDI SEKARANG!

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!