[TIPS] Bagaimana Alfalfa Membantu Whole Body Detox?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Set FAVOURITE BULAN ini….Set KURUS bajet yang ada lecithin & alfalfa. Sudah la harga memang murah lepas tu beli memang berbaloi-baloi la…


Kalau tak nak kurus pun Alfalfa Complex ni memang bagus untuk detox!!! Saya dan suami sangat suka Set Kurus ini..Selain dapat ‘maintain’ kurus, sistem penghadaman kami memang Awesome…pagi2 je berebut nak membuang..anak saya yg kedua ni pun asyik put put je..penangan Alfalfa Complex ni la..
Bila nak detox paling penting kena start detox dari usus dulu kemudian baru hati..pasai apa pulak…ok sonang citer gini la yer….kat usus kan berlaku penyerapan nutrien besar besaran..bila proses detox kat hati..toksin tu nak tak nak kena keluar melalui usus…so Kalau usus anda tak bersih maka mudahla toksin tu terlekat & re-absorb dalam usus kita…


Detox ni bukan setakat buang toksin dalam badan jer…it is a continuous cycle. What goes in have to go out. If you consume toksin…then penuh ler toxin dalam badan you all..

Bagaimana Alfalfa Membantu Detox?
Alfalfa ni herbal remedies…memang dah digunakan oleh masyarakat dulu kala…orang Arab panggil Alfalfa ni father of all food…ancient superfood gitu…Orang Cina juga gunakan alfalfa sebagai perangsang selera makan dan rawatan untuk pelbagai masalah gastrousus seperti ulser. Dalam sejarah perubatan India, alfalfa telah digunakan untuk merawat artritis dan ulser, dan orang asli Indian Amerika guna alfalfa untuk merawat bisul dan penyakit kudis, dan juga beberapa gastrousus dan masalah saluran kencing.

Alfalfa bersifat alkaline which is a good liver & bloodstream detox agent. So segala toxin yang terkumpul dalam hati & darah dibersihkan. Apa simptom hati penuh toxin..macam macam tau..termasukla berat badan berlebihan…silap hari kena fatty liver pula. Toxin dalam darah plak masalah lain..jangan tak tau masalah kulit kena kulat air la…jerawat bagai salah satu punca dia dari toxin dalam darah tau…

Kelebihan alfalfa Shaklee…dia berserat penuh..tak caya cuba rendam dalam air..jadi kembang semangkuk gitu..pastu memang berserat serat …memang bagus nak kikis segala daki daki kat usus..bila usus sihat badan pon sihat..

Satu lagi lebih alfalfa ni..bole regulate sugar darah….cuba makan alfalfa pagi-pagi selepas breakfast pastu minum air suam..insyaAllah masalah selera ‘dinosour’ kurang gitu…

Lain-lain kegunaan tradisional untuk alfalfa termasuk peranannya sebagai nutrien tambahan untuk ibu menyusu, dipercayai membantu menggalakkan pengeluaran susu. 

Banyak lagi khasiat alfalfa yg boleh membantu meningkatkan kesihatan kita..so, kalau nk beli banyak bulan ini sangatla berbaloi..PROMOTION BUY 6 FREE 1 ALFALFA COMPLEX!!!


Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
≧◠◡◠≦✌

[TIPS] Detoksifikasi

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

DETOKS

Detoksifikasi dalam konteks perubatan alternatif terdiri daripada pendekatan untuk membersihkan badan daripada “racun” – bahan berbahaya terkumpul yang memberikan kesan yang tidak diingini ke atas kesihatan individu dalam jangka masa pendek atau panjang.

Detoksifikasi biasanya termasuk: diet, berpuasa, memakan secara eksklusif atau mengelakkan makanan tertentu (seperti lemak, karbohidrat, buah-buahan, sayur-sayuran, jus, herba, atau air) dan pembersihan kolon.


Apa yang shaklee ada untuk detoksifikasi ini???


Jika anda lebih kepada nak detox dan menguruskan badan..saya suggest Herb-lax dan Alfalfa Comples ini..Jika nak lihat testimoni boleh klik disini..

Jika anda lebih kepada nak detox hati ,saya suggestkan DTX Compex dan Garlic Complex Shaklee ini..

Penjimatan berganda jika pembelian Alfalfa digabungkan dengan rangkaian produk Shaklee yang lain..Nak free membership pun boleh..Free shipping pun boleh juga..T&C Applied..^-^

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
≧◠◡◠≦✌

[TIPS] Herb-Lax Shaklee Bantu Masalah Sembelit

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Sembelit adalah suatu penyakit yang melibatkan usus. Pengambilan supplement seperti Herb-Lax daripada Shaklee boleh membantu mengurangkan risiko tersebut. Herb-Lax Shaklee dihasilkan daripada herba semulajadi dan formula nya di-paten-kan. Herb-Lax terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisional dan terkini.


Apakah 9 herba semulajadi yang terkandung dalam Herb-Lax, dan apakah khasiatnya?

Daun Alfalfa
✿ Membantu membersihkan usus, darah dan hati
Daun Senna
✿ Membantu merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut
✿ Mempercepatkan proses detox
✿ Mengurangkan penyerapan lemak
Anise Seed
✿ Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan
Blue Malva Flower
✿ Membantu proses detox
✿ Mengimbangi tekstur kulit
Buckhorn Bark
✿ Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan
✿ Memberikan kelembapan kepada usus
Licorice Root
✿ Membantu proses detox
Rhubarb Root
✿ Digunakan sebagai antibiotic
Fennel Seed
✿ Mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan
✿ Membantu pencernaan
✿ Berkesan untuk masalah sembelit, kembung perut atau usus
Culver’s Root
✿ Membantu masalah lebihan air dalam badan dan masalah asma


Hubungi kami untuk mendapatkan supplement anda! Supplement Shaklee sememangnya HALAL dan SEMULAJADI. FREE CONSULTATION akan diberikan kepada customers kami.
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^



[TESTIMONIAL] Semarakkan Cinta dengan Alfalfa Complex!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…
Apa yang menarik untuk promosi bulan November? Sudah tentunya Alfalfa Complex..


Pada yang belum mengetahui mengenai fungsi Alfalfa, berikut adalah kelebihan & khasiat Alfalfa untuk lelaki & perempuan :

– dikatakan tumbuhan terbaik yg mengandungi segala zat keperluan harian,
– melegakan sakit sendi & belakang,
– menghilangkan kelesuan & tekanan
– memberi kelegaan semasa haid (utk wanita)
– merawat arthitis
– bagus utk alergi & ekzema
– merawat asma
– mencuci usus bg membuang toksik
– mencuci buah pinggang & merawat kencing kotor
– meneutralkan asid dlm badan
– merawat masalah keputihan (utk wanita)
– membesar & menegangkan payudara (utk wanita)
– bertindak seperti kacip fatimah kpd para isteri
– memulihkan urat slps bersalin (utk wanita)
– membantu masalah penghadaman & pencernaan
– meningkatkan stamina seorang suami
– melegakan sembelit
– membuang angin dalam badan
– Milk booster utk ibu menyusu
– untuk pesakit gout
Sesuai sangat la Alfalfa ni dibuat offer di bulan yang penuh dengan semangat cinta ni. Kenapa? Kerana Alfalfa boleh merawat keputihan, selain membantu dalam mengurangkan ‘rasa sakit ketika bersama’ dan juga boleh mengetatkan mana yang longgar pada wanita yang dah bersalin 😉 Ini pengalaman saya sendiri yang dah konsisten makan since berpantang anak kedua ni…Nak kongsi testimoni pengguna lain dengan anda semua..^-^


Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^


[TESTIMONIAL] Masalah Keputihan Saya Teruk!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Pernah alami masalah keputihan? ‘Keputihan’ yang disebabkan oleh keluaran lendir dari faraj seringkali menimbulkan kerunsingan dan ketakutan di kalangan wanita-wanita. Even yang dah berkahwin. Yang masih anak dara lagi lah risau, ye tak?

Perkara yang paling ditakuti sekali ialah jangkitan kuman (venereal disease) seperti siplis dan gonorrhea iaitu penyakit –penyakit yang dijangkitkan menerusi hubungan seks. Perkara lain yang merunsingkan wanita ialah kemungkinan beliau mengidap penyakit kanser pada bahagian peranakan. Bagi gadis-gadis yang belum berkahwin, pengeluaran keputihan menimbulkan persoalan samada mereka mengidap penyakit yang mengancam kesuburan mereka di masa hadapan kelak.

1. Peranan lendir di dalam faraj

Pengeluaran lendir keputihan dari kemaluan tidak semestinya menandakan penyakit. Disebaliknya ia mungkin tanda seperkara yang biasa sahaja. Lendir dikeluarkan oleh faraj dan pangkal rahim untuk tujuan tertentu. Ia dikeluarkan oleh sel-sel dan kilang-kilang khas pengeluar lendir.

Lendir ini mempunyai tugas pelindung kepada sel-sel dan dinding saluran faraj. Jika tanpa lendir, sel-sel tersebut akan menjadi kering dan rosak. Kekeringan faraj sering dialami oleh wanita-wanita yang telah putus haid (menopause) dan iini boleh menimbulkan masalah seperti rasa sakit sewaktu bersetubuh dan terkeluarnya darah dari dinding faraj.

Lendir faraj juga mempunyai peranan penting dalam peranan persetubuhan dan pengeluaran lendir bertambah banyak ketika naik syahwat dan ketika bersetubuh. Dalam keadaan demikianlendir adalah dikeluarkan oleh kilang-kilang lendir yang khusus dan terletak di bibir faraj. Keluaran lendir dari faraj yang berlebihan boleh berlaku di kalangan gadis-gadis yang sedang di alam percintaan dan gadis-gadis yang tinggi syahwatnya.

Pangkal rahim (cervix) juga mengeluarkan lendir denga tujuan-tujuan tertentu. Lendir pangkal rahim memainkan peranan dalam percantumandi antara benih lelaki (sperm) dan benih perempuan (ovum) di dalam proses persenyawaan.

Lendir ini mempunyai daya untuk membekal makanandan tenaga kepada benih-benih lelaki untuk beberapa hari dalam keadaan hidup jika sperma terletak di dalam lendir di pangkal rahim (pada kebiasaannya benih lelaki hanya hidup di antara 24-28 jam sahaja). Sifat dan keadaan lendir di pangkal rahim berubah dengan pusingan haid oleh sebab terpengaruh dengan perubahan paras hormon.

2. Apakah yang mengawal pengeluaran lendir?

Pengeluaran lendir dari faraj adalah dipengaruhi oleh paras-parashormon-hormon iaitu estrogen dan progesteron di dalam darah wanita. Hormon-hormon tersebut menambah bilangan kilang-kilang lendir dan membesarkan saluran-salutran kilang tersebut. Kenaikan dalam paras hormon tersebut , menambahkan lagi pengeluaran lendir dari dinding faraj dan pangkal rahim.

Keadaan ini sering kita temui apabila seorang wanita hamil. Ketika kehamilan kandungan hormon-hormon estrogen dan progesteron meningkat naik dan ini seringkali menyebabkan pengeluaran lendir yang berlebihan dari biasa.

Keadaan yang sama seringkali dialami oleh wanita-wanita yang memakan pil perancang keluarga keranapil tersebut mengandungi kedua jenis hormon etsrogen dan progesteron. Wanita-wanita yang sedang dalam rawatan dengan ubat-ubat hormon oleh sebab penyakit-penyakit yang tertentu seperti endometriosis kadang-kala juga mengalami pengeluaran lendir yang berlebihan. Keadaan-keadaan tersebut di atas adalah dianggap sebagai fisiologi atau biasa dan tidak perlu merasa gempar atau bimbang.

Pengeluaran lendir yang berlebihanjuga boleh berlaku kerana gangguana jiwa seperti keadaan yang menimbulkan kesedihan atau kegembiraan yang amat sangat. Begitu jugawanita-wanita yang bekerja kuat dan memerlukan tenaga fizikal yang banyak, pengeluaranlendir yang berlebihan juga boleh berlaku.

Sifat lendir yang normal
Pada kebiasaannya sifat dan rupa lendir atau keputihan itu adalah jernih , cair tanpa berbau dan tidak diiringi rasa gatal.

3. Keputihan sebagai tanda penyakit

Pengeluaran lendir atau keputihan boleh menandakan sejenis penyakit pada faraj dan sistem peranakan. Di dalam keadaan sedemikian, pada kebiasaannya lendirnya bersifat putih pekat, kelihatan seperti nanah, seringkali berbau busuk serta diiringi rasa gatal-gatal pada sekeliling faraj. Adakalanya warna lendir itu berwarna kemerahan atau coklat kerana bercampur darah. Ini adalah tanda yang perlu diawasi kerana ada kemungkinan besar ada sejenis jangkitan kuman berlaku.

4. Jenis-jenis jangkitan kuman

Beberapa jenis kuman boleh menjangkiti faraj, rahim dan saluran fallopian. Sesetengah daripada jangkitan kuamn hanya terhad kepada faraj tanpa melibatkan rahim dan saluran fallopian. Keadaan ini tidak begitu membahayakan. Tetapi apabila jangkitan kuman merebak kepada saluran fallopian di antara perkara-perkara yang akan timbul dalam jangka-masa panjang ialah kemandulan, masalah haid, kesakitan dan lain-lain.

i. Kuman
Kuman bakteria jenis E-coli adalah kuman yang sering menjangkiti kemaluan dan perkakas peranakan. Kuman-kuman yang lain yang merbahayakan ialah kuman gonorrhea dan siplis. Kuman yang digelar dengan nama ‘Trichomonas’ sering juga menjangkiti kemaluan dan menyebabkan pengeluaran lendir yang berwarna kehijauan dengan disertai gatal-gatal dan bau busuk

ii. Kulat
Kulat yang digelar dengan nama ‘Monilia’ atau ‘candida’ sering menjangkiti wanita yang sedang hamil atau mengidap kencing manis.

iii. Virus
Virus seperti ‘herpes’ dan ‘chlamydia’ sering menjangkiti kemaluan dan perkakas peranakan.

5. Apakah bahaya jangkitan kuman

Di antara-antara penyakit jangkitan kuman terdapat beberapa jenis yang membahayakan terutama jika ia menyerang saluran fallopian. Ia menyebabkan kemandulan , kesakitan ketika haid, pendarahan yang banyak selepas persetubuhan. Kuman yang hanya menyerang faraj dan pangkal rahim kurang merbahaya kerana masalah-masalah yang ditimbulkan adalah kecil iaitu sakit sewaktu bersetubuh, pendarahan selepas bersetubuh. Tetapi ia jarang menyebabkan masalah-masalah yang teruk dan kemandulan.

6. Bagaimana kuman berjangkit?

Wanita-wanita yang hamil, selepas bersalin , selepas gugur, memakan pil perancang keluarga, memakai alat dalam rahim seperti IUD dan lepas putus haid mempunyai lebih risiko untuk dijangkiti kuman.
Kebanyakan jangkitan kuman adalah hasil dari perhubungan seks.. Oleh itu adalah tidak memeranjatkan jika penyakit tersebut lebih sering dihadapi oleh wanita-wanita pelacur dan mereka yang mengamalkan seks rambang (promiscuity). 
Pasangan lelaki atau suami boleh mengidap penyakit yang sama khususnya ‘gonorrhea walaupun tidak mengalami apa-apa tanda penyakit tetapi ia hanya menyimpan kuman tersebut di dalam kemaluannya dan boleh menjadi sumber penularan dari satu mangsa ke mangsa lain.



Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^


[INFO] Fakta Pemakanan Alfalfa Dan Manfaatnya kepada Kesihatan

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…
Alhamdulillah.. Selamat Tahun Baru 2014 semua!! terima kasih kerana setia menyokong kami!! InsyaAlah, lembaran 2014 ini akan lebih bersinar dengan kehadiran anda semua!!

Dengan ini, promosi OMEGA GUARD telah pun berakhir.. terima kasih kepada anda yang merebut peluang untuk mendapatkan harga promosi tersebut.. Promosi terbaru kami ialah Alfalfa Complex!!! Mesti ramai yang teruja kan???

Jom kita kenali dulu fakta pemakanan dalam tumbuhan alfalfa ini yea…:)
Fakta Pemakanan Daripada Alfalfa
Alfalfa dikenali sebagai salah satu tumbuhan yang mempunyai kandungan nutrien yang tinggi. Kandungan kalsium, klorofil, karotena, dan vitamin K, yang agak tinggi, menjadikannya alfalfa sebagai makanan tambahan yang sering digunakan untuk kegunaan manusia.

Satu lagi kelebihan alfalfa ialah ia kaya dengan vitamin dan mineral yang lengkap. Vitamin yang terkandung dalam alfalfa adalah: vitamin A, thiamin (vitamin B1), riboflavin (vitamin B2), niasin (vitamin B3), vitamin B5, vitamin B6, vitamin C, vitamin K, dan asid folik . Mineral Galian, iaitu kalsium, zat besi, magnesium, fosforus, tembaga, dan zink.

Daun alfalfa adalah sumber klorofil yang empat kali lebih tinggi daripada sayur-sayuran biasa. Terdapat banyak kajian saintifik yang dilakukan ke atas keberkesanan klorofil, seperti membersihkan badan, membentuk sel-sel darah, mengawal keseimbangan asid-bes dalam badan, meningkatkan ketahanan, serta penggantian sel-sel rosak.

Faedah Kesihatan Alfalfa
1. Kawalan kolesterol darah
Alfalfa adalah berguna untuk mengawal kolesterol darah dengan mengeluarkan kolesterol tidak baik daripada badan. Tumbuhan Alfalfa memainkan peranan yang amat penting dalam mencegah paras kolesterol daripada mencapai paras tertinggi yang secara tidak langsung juga memainkan peranan dalam pengurangan risiko jantung penyakit .

2. Mengatasi masalah pencernaan
Ia berkesan dalam menghapuskan masalah pencernaan termasuk rasa loya, ulser perut, gastrik dan senak. Selain itu, alfalfa juga boleh membantu meningkatkan selera makan anda.

Jika anda mengalami masalah penghadaman seperti penyakit diverticular atau sembelit kronik, pucuk alfalfa boleh membantu untuk meringankan gejala-gejala anda. Satu hidangan pucuk alfalfa mengandungi hampir satu gram serat, iaitu tiga peratus daripada keperluan harian orang dewasa purata

3. Membuang toksin dari badan
Tumbuhan alfalfa diketahui mempunyai ciri-ciri detoksifikasi. Ini bermaksud bahawa dengan pengambilan tumbuhan anda akan dapat untuk membersihkan badan anda daripada toksin yang boleh mendatangkan lebih banyak mudarat kepada kesihatan tubuh badan.

4. Menghilangkan ketagihan alkohol
Menghadapi masalah dengan ketagihan alkohol atau penagihan dadah ? Adakah anda sedang mencari sumber yang boleh menghilangkan ketagihan anda? Ia adalah satu fakta yang diketahui bahawa tumbuhan alfalfa boleh membantu orang yang mengalami ketagihan alkohol atau dadah.

5. Mengurangkan gejala menopaus
Pada wanita, loji alfalfa yang telah dikenali untuk membantu meneutralkan tanda-tanda dan gejala-gejala menopaus . Ini, dengan cara yang, menjadikannya sangat diperlukan ubat untuk melawan tanda-tanda dan gejala-gejala menopaus .

6. Tinggi dalam Vitamin K
Tumbuhan alfalfa mengandungi vitamin K dan membantu seseorang yang mengalami pembekuan darah yang perlahan.

7. Untuk melegakan asma
Dari dahulu lagi, tumbuhan alfalfa telah digunakan untuk memberikan kelegaan kepada orang yang menderita asma dan lain-lain penyakit pernafasan. Klorofil di dalam tumbuhan ini membantu melawan masalah pernafasan.

8. Mencegah Kanser
Tumbuhan alfalfa, keras seperti ia mungkin kelihatan untuk mempercayai, boleh memberikan bantuan dalam pencegahan berlakunya kanser. Ini adalah kebanyakannya kerana kehadiran asid amino dipanggil canavanine di dalam tumbuhan tersebut. Alfalfa juga mempunyai keupayaan terbukti untuk mengikat karsinogen dalam kolon.

9. Sifat diuretik
Tumbuhan alfalfa adalah diuretik dan ini membantu dalam pencegahan gangguan buah pinggang dan pengekalan air. Alfalfa juga dipenuhi dengan ciri-ciri yang membantu dalam pencegahan berlakunya ‘Jangkitan Saluran kencing’ atau UTI.

10. Untuk merawat Anemia
Alfalfa telah dikenali sangat berguna dalam rawatan anemia .

Sumber : letsgohealthy
Kebaikan dan Khasiat Alfalfa Complex Shaklee
Mungkin ramai yang sudah tahu, kebaikan dan khasiat yang boleh diperoleh daripada Alfalfa Complex dari Shaklee. Alfalfa Complex dihasilkan daripada tanaman Alfalfa (Medicago Sativa) secara organik (bebas dari pestisid, herbasid, dan menggunakan bahan baja bebas kimia. Alfalfa mengambil masa 2 tahun untuk membesar, akarnya boleh mencecah sehingga 20 kaki ke dalam tanah utk menyerap nutrisi, daunnya pula kaya dengan klorofil. Daun Alfalfa dituai apabila ia capai tahap matang, ia dikeringkan dengan udara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Setiap tablet Alfalfa Complex Shaklee mengandungi 300 mg Alfalfa.

Alfalfa Complex Shaklee juga boleh membantu ibu-ibu yang menyusukan bayi untuk menghasilkan susu yang lebih berkhasiat dan lebih banyak. InsyaAllah, usaha kita akan membuahkan hasil. 

Testimoni Shaklee Alfalfa Complex


Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^


[TESTIMONIAL] Merawat Batu karang dengan vivix

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Beban batu karang
Batu karang kerap berlaku di kalangan lelaki berumur antara 20 hingga 40 tahun. Namun, ada juga wanita yang mengalami masalah batu karang. Penyakit batu karang lebih mudah menyerang lelaki berbanding wanita iaitu pada nisbah tiga lelaki bagi setiap seorang wanita. Ini disebabkan lelaki memiliki hormon testosteron yang tinggi. Ini menjelaskan mengapa orang tua dan kanak-kanak jarang mendapat penyakit ini memandangkan hormon testosteron mereka rendah. 

Sakit yang dialami biasanya teruk dan tidak hairan jika lelaki dewasa boleh menangis bila sakit batu karang menyerang.

Apakah sebenarnya masalah ini? 
Batu karang merujuk keadaan yang mana wujud sisa mineral halus seakan batu kristal di sepanjang saluran kencing. Saluran ini mengandungi organ seperti buah pinggang, ureter, pundi kencing dan urethra yang berfungsi menapis darah untuk membuang kekotoran yang kemudian disingkir dari tubuh. 

Pembentukan batu biasanya mula terbentuk di buah pinggang sebelum bergerak ke bahagian lain saluran kencing hingga tersumbat di tiub yang lebih kecil seperti batu pundi, batu uriterik dan batu buah pinggang menyebabkan pesakit merasa sakit yang teramat sangat. 

Punca Pakar perubatan percaya pembentukannya dipengaruhi genetik, persekitaran, diet dan jangkitan kuman di saluran kencing. Oleh itu, sukar untuk menjangka siapa mendapatnya. 

Simptom Simptom utama adalah rasa sakit teramat sangat di belakang atau pinggang, digambarkan lebih teruk daripada sakit bersalin.

Artikel Penuh: utusan dan BH

Ayah saya pun pernah menghidapi penyakit ni 2 bulan lepas..bangun tengah malam mengadu sakit di bahagian perut ke bawah…saya ingatkan sakit perut..bagi la minuman yg boleh sembuhkan cirit birit tu..

Bangun pagi keesokannya, ayah mengadu sakit lagi..pujuk ayah gi jumpa doktor..bila di diagnos rupanya ayah ada batu karang kat area saluran kencing..maybe area buah pinggang tu la..so, selepas diagnos dengan doktor, dia nasihatkan ayah supaya ambil supplement Shaklee..rather than bagi ubat sebab doktor cakap ubat ni ada ‘drug’ dan akan beri kesan sampingan tapi suplemen boleh makan bia-bila masa…pelik kan..dalam hati saya berdetik (doktor pun dah tak suggest makan ubat ker???)..

Kebetulan pula saya ni pengedar shaklee kan so, saya search la apa yag paling bagus untuk ayah ni sebab ayah pun dah berumur..takkan nak bagi ayah makan banyak suplemen kan???So, saya cadangkan ayah minum Vivix…Alhamdulillah selepas habis 2 botol VIVIX SHAKLEE, kesihatan ayah beransur baik dan bebas dari ‘batu karang’ ni..

Kita hanya berikhtiar yang terbaik untuk ibubapa kita..apalah sangat “mahal” harga vivix ni daripada “nilai” pengorbanan ibubapa kita kan???

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
PROMO NOV 2013 : VIVIX
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

✎ PERCUMA 1 botol Vivix dengan pembelian 6 botol Vivix (bernilai RM475 harga pasaran)
✎ PERCUMA keahlian Shaklee seumur hidup (bernilai RM65)
✎ PERCUMA 2 botol CoQ Health Plus (bernilai RM248 harga pasaran)
✎ PERCUMA kos penghantaran (bernilai RM10)
✎ CASH rebate Dec 2013 (bernilai RM250)

Wahhhhhh !!! Teruja kan ?? Penjimatan sehingga lebih RM1000 !!!

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  
Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^