[TESTIMONIAL] Mealshakes dan Omega Guard untuk Anak

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Testimoni dari seorang ibu yang memberikan OmegaGuard dan juga MealShakes untuk kesihatan anak bujangnya…

“Testimoni anak bujangku

Aisy stop menyusu badan dalam umur 1y and half… Lepas tu die kerap sangat demam, batuk & selsema… kadang-kadang sampai muntah2 teruk. Masa menyusu badan dulu ada jugak demam tapi xderla teruk sangat and jarang2. Ni sampai berkali2 pulak dlm sebulan… Ibu mane yang tak risau? Saya ada bagi Aisy meal shakes tp x konsisten. Omega guard pun same tapi bile die dah kena amik darah bagai sebab demam berpanjang x elok2 lepas p klinik, so saya mula bg die mealshakes campur dlm susu die. If batuk sy campur Omegaguard dlm susunya jugak ~ sbb susah nak handle die sorang kalau bg terus. Alhamdulillah nampak perubahan yang ketara dengan die.

1) selera makan die bertambah! Sebelum ni die akan geleng kepala kalau kite tanya die nak makan ke tidak apatah lg disuap tapi sekarang kalau nampak KFC @ kedai makan je mesti sebut ‘dash’ maknanya nasik. Adakalanya makan berulang2. Syukur Alhamdulillah…

2) Die tak lagi kerap demam macam selalu. Kalau demam pun alhamdulillah taklah seteruk dulu & tak sekerap dulu. Macam semalam die demam, lemah tak bermaya je.. makan pun jadi tak selera. Terus tambahkan mealshake dlm susu & bagi die… Pagi tadi tengok die bangun awal and kembali aktif macam biasa walaupun selsema x hilang lg ~ dulu pandai mintak vitamin c chewablenye sendiri skg xmo pulak die.. :)”

Credit : Cik Jatt
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

[TESTIMONIAL] Rabun Mata dan Parut Berlubang Hilang Dengan Carotomax Shaklee…

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Dulu sewaktu kecil-kecil, mak saya selalu pesan makan lobak, nanti mata dan kulit cantik. Sekarang pun saya guna cara yang sama untuk pujuk anak-anak saya makan lobak. Lobak mengandungi beta-carotene, sumber Vitamin A, dan secara umumnya Vitamin A berfungsi untuk membantu penglihatan, pertumbuhan dan memperbaiki tisu serta menjaga kecantikan kulit dan rambut.

Shaklee juga mempunyai Vitamin A, dikenali sebagai Carotomax.


Carotomax adalah campuran unik alpha-carotene, astaxanthin, beta-carotene, lutein, lycopene dan zeaxanthin yang menghasilkan carotenoid yang lengkap.

Apa itu Carotenoids?

Carotenoids adalah pigmen yang membentuk warna sayur-sayuran seperti oren kepada carrot, tomato dan sebagainya.

Sumber yang mengandungi carotenoid adalah lobak, tomato, bayam, kentang dan lain-lain sayuran. Cara terbaik untuk mengekalkan kandungan carotenoid tersebut adalah dengan mengambil sayuran ini TANPA DIMASAK.

Fungsi dan Kebaikan Carotenoid

  • Melindungi sel daripada kesan pemusnahan oleh radikal bebas
  • Sumber Vitamin A terbaik
  • Meningkatkan sistem imunisasi
  • Membetulkan fungsi organ tubuh
  • Mencegah kanser
  • Penting untuk pertumbuhan tisu ephithelial seperti kulit, membra di dalam saluran penghadaman, serta pernafasan. Tisu ini bertindak sebagai penghalang utama kepada jangkitan penyakit.
  • Diperlukan semasa selsema, batuk dan gangguan-gangguan penyakit yang ringan.
  • Terlibat dalam penghasilan sperma dan ovum.
  • Penting untuk pertumbuhan tulang yang sihat.
  • Meningkatkan sistem kekebalan dengan memperbaiki fungsi sel darah putih.
  • Membina semula sel-sel yang rosak.
  • Melindungi dari rabun malam.
  • Menjaga kesihatan mata.
  • Merangsang pertumbuhan tulang yang kuat, gigi, gusi serta kulit dan rambut yang sihat serta keihatan umum.
  • Digunakan dalam rawatan jerawat, ulcer, bisul, dan sebagainya

Tanda-tanda Kekurangan

  • Masalaah jerawat
  • Hilang lembapan pada kulit, mulut dan rambut
  • Tumbesaran terencat
  • Masalah tidur dan insomnia
  • Kulit yang menebal pada telapak tangan dan kaki
  • Masalah rabun malam.

Apa yang Membezakan Carotomax Shaklee Dengan yang Lain

Vitamin A terdiri dari 2 jenis iaitu Vitamin A yang boleh kita dapat dari makanan seharian atau pun Provitamin A (yang dikenali sebagai carotenoids – the safe way to take Vitamin A) yang akan ditukarkan kepada Vitamin A bila badan memerlukan dan akan disingkirkan dari tubuh jika berlebihan.

Perlu diingatkan, Vitamin A tidak boleh diambil secara berlebihan kerana ia merupakan salah 1 vitamin larut lemak dan jika diambil dalam dos belebihan, ia akan tersimpan disalam organ-organ dalaman kita terutama hati. Ianya boleh menjadi toksin sekiranya diambil berlebihan.

Carotomax Shaklee berbeza dari lain kerana ia dalam bentuk Provitamin A yang mana HANYA diaktifkan apabila ia diperlukan sahaja. Jadi tiada kes Vitamin A tersimpan dan menjadi toksin seterusnya membahayakan kesihatan.

Testimoni Carotomax


” muka saya ni dulu berlubang2 gak, selepas ambil Alhamdulillah dah berkurang.. then saya ni rabun.. skunk tiada lagi spec untuk saya…”

” dulu kalau nak drive memang kena pakai spec, belajar kat u dulu pun dalam kelas kena pakai.. skunk.. saya drive tak payah pun ada spec. masa 1st botol pengambilan dah ada perasan …”

Rimas pakai spek. Rasa tak cun pakai spek sebab tudung kembang?
Risau power spek makin bertambah?

Cubala Carotomax. Kulit pun makin cantik tau, InsyaAllah 🙂
credit : Cik Jatt
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

[TESTIMONIAL] GLA Complex Membantu Masalah Ketidakseimbangan Hormon Wanita

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Keseimbangan hormon adalah penting bagi membolehkan seseorang wanita itu hamil. Hormon yang tidak seimbang boleh menyebabkan seseorang wanita menghadapi masalah telur yang tidak matang serta mengganggu proses penghasilan telur. Hal ini seterusnya menyukarkan wanita tersebut hamil.

Simptom ketidakseimbangan hormon boleh muncul walaupun pada usia muda seawal 20an. Namum begitu, simptomnya berbeza bagi setiap individu dan boleh bertambah serius dengan peningkatan umur jika diabaikan pada peringkat awal.
  • Panas badan
  • Murung dan letih
  • Kitaran haid yang tidak teratur
  • Kekeringan faraj
  • Rambut gugur dan pertumbuhan rambut di muka
  • Sakit kepala dan pening
  • Kurang keinginan seks
  • Endometriosis
  • Osteoporosis
  • Masalah haid
  • Jangkitan saluran kencing dan kencing tidak terkawal
  • Tumor payudara
  • Berat badan bertambah, edema dan kembung perut


GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Asid Gamma Linolenik digunakan secara tradisional untuk memberi kelegaan semasa datang bulan, sakit kepala, mengimbangi kitaran haid dan mengurangkan simptom akibat menopause. 

Gamma Linolenic Acid (GLA) juga membantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai ”Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)”. Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, keTiub Fallopio, dan ke telur (ovum). Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).

Jom kita baca testimoni pengguna yang telah menggunakan gla..

vitamin untuk kesuburan
vitamin untuk kesuburan
vitamin untuk kesuburan
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!

[TESTIMONIAL] Cinch Shake Mix Shaklee..

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Semalam layan prospek customer yang nak beli Set KURUS Shaklee…Dari pagi melayan sampai ke malam..Alhamdulillah akhirnya bersetuju nak beli dan yang bestnya terus nak jadi ahli..So pagi ni nak melayan entry CInch Shake Mix yang telah menjadi ‘kegilaan’ ramai orang selepas berhari raya ni..

Cinch™ Shake memberi jawapan segera dan sihat kepada persoalan “Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?” atau “Apa yang harus saya makan untuk makan tengah hari?”.

Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Ia merupakan produk yang popular di kalangan mereka yang inginkan ‘shape my body’ =)


 Cinch™ Shake mempunyai 3 perisa yang mampu mengikat selera anda:


Kelebihan Cinch™ Shake
  1. Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa santapan manis
  2. Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif diperkaya dengan asid amino leusina
  3. Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot
  4. Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian
  5. Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  6. Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  7. Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  8. Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  9. Soya bukan GMO

Ni testimoni pengguna Shaklee..


Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

[TESTIMONIAL] Muka Jadi Bersih dan Glowing dengan Set Kecantikan Shaklee!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Baru dapat feedback dari customer-customer saya yang sedang mengamalkan supplemen Shaklee untuk kecantikan. Alhamdulillah, semuanya memberikan feedback yang positif. I’m sooo happy for them. Suka sangat dapat tolong orang untuk selesaikan masalah kulit wajah mereka, sebab saya faham perasaan mereka. Kulit saya pun kan teruk yang amat dulu kan:) Yang bestnya, raya dah makin dekat ni, pasti semuanya akan kelihatan cantik berseri raya ni ….

Entry kali ni short and simple, tapi bakal membuatkan anda semua especially yang tengah berkira-kira untuk mencuba Set Kecantikan Kulit semakin teruja.

Jom kita lihat dan baca perkongsian dari mereka yang telah mengamalkan Set Kecantikan Kulit Shaklee termasuk beberapa supplemen lain termasuk ESP.
“Dah lama nak share dengan kengkawan. Waktu preggy muka sangat2 hodoh, berbau, leher dan ketiak hitam, selulit hitam2 di peha. Alhamdulillah perut takde pecah2.

Konsisten makan supplemen Shaklee ni, Alhamdulillah. keyakinan diri bertambah. muka jadi bersih dan glowing walaupun tak pakai cuci muka.
Bdy jadi mantop. memang terbaik la shaklee”
– Salmeza Salih –


Supplemen Shaklee memang terbaik!

Shaklee bukan sekadar janji-janji kosong, tetapi ianya terbukti selamat dan berkesan melalui pelbagai kajian dan penyelidikan yang dijalankan secara terperinci untuk memastikan kualitinya di tahap yang tertinggi dan memuaskan hati semua pengguna.

Kalau anda semua nak tahu, Shaklee telah membuat pelaburan sebanyak USD 300 Million (RM 1 Billion) semata-mata untuk melakukan kajian dan penyelidikan untuk semua produk Shaklee. RM 1 billion tu, tak yakin lagi ker dengan kualiti Shaklee 🙂

Kalau dah supplemen pun 100% semulajadi, cantik pun sah-sahla semulajadi kan, natural beauty gitu…

Credit : Cik Jatt
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

[TESTIMONIAL] Kurus Selepas Bersalin dengan ESP Shaklee

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Semalam saya mendapat feedback dari salah seorang customer saya yang baru habis berpantang dan sudah mula masuk bekerja. Katanya, semua baju-baju yang lama dah boleh pakai. Ok sangat-sangatla tu kan. Maksudnya bentuk badan selepas bersalin dah kembali kepada bentuk badan seperti sebelum mengandung. Bukan ke memang itu impian semua ibu yang baru lepas melahirkan anak. Tak mustahil yer nak dapatkan balik berat badan dan bentuk badan asal kita:)

Rahsianya, pastikan anda mengamalkan segala tips yang pernah saya kongsi di entry, rahsia kekal langsing seperti anak dara selepas bersalin ini yer. Bagi yang memerlukan supplemen tambahan untuk membantu, sudi-sudikanlah hubungi saya ya untuk mengetahui Set Kurus Shaklee yang sesuai untuk anda, dan pastinya konsultasi yang percuma dan berterusan dari saya.


Untuk program pelangsingan Shaklee, supplemen yang disarankan adalah lengkap dengan tiga langkah menurunkan berat badan iaitu detoks, membakar lemak dan membina otot. Untuk maklumat selanjutnya mengenai pilihan produk yang terdapat di dalam set ini, boleh klik di sini ok.

Bagi ibu-ibu yang menyusu, berikut adalah supplemen yang disarankan untuk anda kembali kurus:

1) Alfalfa Complex – detoks dan fiber yang mengangkut keluar lemak

2) Lecithin dan/atau OmegaGuard – membakar lemak

3) ESP – protein untuk meningkatkan metabolisma dan juga membuatkan perut kenyang untuk masa yang lama

BONUS !!!
Set ini bukan sahaja dapat membantu mengurangkan berat badan anda, malah dapat meningkatkan penghasialn susu ibu, membuatkan kulit semakin cantik dan sihat, membuatkan anda kekal cergas bertenaga, meningkatkan tahap kesihatan anda dan banyak manfaat lain lagi. Itulah uniknya supplemen Shaklee ni.

Jom kita lihat sendiri perubahan yang dialami oleh Puan Atikah selepas 4 bulan mengambil ESP.



Bagaimana ESP Boleh Membantu untuk Kurus
  • Protein soya adalah satu2nya tumbuhan yg mempunyai 9 jenis asid amino yg lengkap utk keperluan tubuh kita, Ia juga tiada kolestrol, rendah lemak dan kalori
  • Protein mempunyai kandungi leucine yg dapat menjaga tisu otot ketika proses penurunan berat badan
  • Protein soya memperlahan aliran makanan dalam usus yg menjadikan kita berasa kenyang dgn lebih lama dan kurang makan
  • Pemakanan protein soya di antara waktu makan dapat mengurangkan rasa lapar serta nafsu makan
  • Protein soya mempunyai INDEKS GLISEMIK yg rendah, Makanan yg mempunyai nilai GI yg  rendah akan membebaskan glukosa dgn perlahan2 dan akan meningkatkan glukosa  dan hormon insulin secara berperingkat berbeza dgn makanan yg tinggi karbo yg meningkatkan glukosa dalam badan dgn pantas menyebabkan lebihan glukosa ini ditukar menjadi lemak
  • Badan bekerja lebih kuat untuk mencernakan protein berbanding karbohidrat dan lemak dan secara tidak langsung meningkatkan metabolisma tubuh

credit : Sweet Moms
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!

[TESTIMONIAL] Shaklee Untuk Kesihatan Seisi Keluarga

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…


ASSALAMUALAIKUM dan selamat pagi.. hari ni saya nk share testimonial saya dan famly

1. SAYA YG KULIT KUSAM DAN KEDING.
-december 2012 saya amik set D ( KECANTIKAN KULIT/KESUBURAN) tujuanya sbb kulit muka agak kusam..alhamdulillah 2 minggu consume nampak hasilnya dan saya terukan sampai bulan FEB..awal FEB2013 saya ambil ESP laks..2 minggu consume ternyata ESP best sgt…kulit bertambah gebus halus dan mulus..(blm timbang berat) bulan MAC 2013 saya cuba meal shake laks sbb nk tambah berat badan kan..kire penghujung MAC lah… (blum timbang berat) nk jadikan cerita kelmarin 20.04.2013 saya timbang berat kt giant bile mesin print tgok 41.5kg haish dlm ht ckp peninmang nie tipu ajak hubby masul lam giant nk beli penimbang (x yakin) sekali timbang memang sah 41.5kg..gile happy sbb berat dah naik 2.5kg dari 39kg..sbb dr anak dara berat x pernah lepas 40kg kecuali pregy..BESHNYA SHAKLEE

2. IBU SAYA YG AD DIABETIS.
-cuti sekolah penggal pertama 2013 ma dtg umah sbb nk jga cucu kan time cuti. tp mlgnya die x sehat sbb kencing manis die tinggi akibat dr baru balik dr kelantan biase lah sesekali blk kg mkn x ptg lah sbb jrg dpt jumpa makanan yg pure kelantan kan so apa lg bengkak lah kaki dan kebertulan luka x tahu kene apa..luka makin merebak saya pon buzz Nor Hasmah Yahaya untuk tnya product shaklee yg sesuai tok org diabetis alhamdulillah saya beli alfalfa+vita lea+esp+performance drink+zink+b complex. ma consume 1 week darah makin turun..kaki yg luka semakin sembuh..org kata lau kencing manis luka busuk..alhamdulillah luka ma x busuk pon bau shaklee ad lah..cepat sembuh luka.. now kaki die dah ok.. die pon da sehat.. now die consult rakan2 tentang kebaikan shaklee heee

3. ANK SAYA YG KEDING
– ank saya 4 thn amik meal shake..die dulu x suke nasi just minum susu n mkn junk food & fast food…selepas 2 minggu amik mealshake die dah selera m kn nasi dan berat die dah naik 1.5kg dari 13kg kepada 14.5kg suke sgt..skung die lebih pilih nasi dari fast food n junk food..lelah die pon da semakin berkurangan..alergy die pon da x teruk..

4. SUAMI SAYA YG AD ENZEMA
-suami saya die ad enzema saya bg die alfalfa & b complex alhamdulillah enzema die semakin pulih dan perit semakin kempis (x buncit mana pon) cuma biase lah dah jadi suami perut naik lah sikit..sejak consume alfalfa & b complex nie die ckp bdn segar jer…

credit testimoni : ayuza shafi

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!