[TESTIMONIAL] Semarakkan Cinta dengan Alfalfa Complex!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…
Apa yang menarik untuk promosi bulan November? Sudah tentunya Alfalfa Complex..


Pada yang belum mengetahui mengenai fungsi Alfalfa, berikut adalah kelebihan & khasiat Alfalfa untuk lelaki & perempuan :

– dikatakan tumbuhan terbaik yg mengandungi segala zat keperluan harian,
– melegakan sakit sendi & belakang,
– menghilangkan kelesuan & tekanan
– memberi kelegaan semasa haid (utk wanita)
– merawat arthitis
– bagus utk alergi & ekzema
– merawat asma
– mencuci usus bg membuang toksik
– mencuci buah pinggang & merawat kencing kotor
– meneutralkan asid dlm badan
– merawat masalah keputihan (utk wanita)
– membesar & menegangkan payudara (utk wanita)
– bertindak seperti kacip fatimah kpd para isteri
– memulihkan urat slps bersalin (utk wanita)
– membantu masalah penghadaman & pencernaan
– meningkatkan stamina seorang suami
– melegakan sembelit
– membuang angin dalam badan
– Milk booster utk ibu menyusu
– untuk pesakit gout
Sesuai sangat la Alfalfa ni dibuat offer di bulan yang penuh dengan semangat cinta ni. Kenapa? Kerana Alfalfa boleh merawat keputihan, selain membantu dalam mengurangkan ‘rasa sakit ketika bersama’ dan juga boleh mengetatkan mana yang longgar pada wanita yang dah bersalin 😉 Ini pengalaman saya sendiri yang dah konsisten makan since berpantang anak kedua ni…Nak kongsi testimoni pengguna lain dengan anda semua..^-^


Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^


Advertisements

[TESTIMONIAL] Kulit Gebu, Sihat Dan Cantik

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Cemburu melihat kulit artis kesayangan anda halus, cerah, sempurna, berseri dan cantik? Kalau bukan artis pun cuba lihat rakan-rakan kita pula. Macam mana nak dapatkan kulit yang cantik macam mereka ni?

Memang tidak dapat dinafikan sesetengah orang dianugerahkan dengan kulit yang tidak banyak masalah. Tapi bagi mereka yang mempunyai masalah pula jangan risau. Ada macam-macam cara yang boleh digunakan untuk menangani masalah kulit dari segi penjagaan luaran atau pon dalaman. Bagi saya yang paling penting ialah penjagaan dalaman. Ini kerana dalaman lah yang membentuk luaran. Pakar nutrisi juga menyarankan kita untuk perbaiki kesihatan dalaman terlebih dahulu.

Gabungan ESP, Vitamin E, GLA dan Alfalfa bukan sahaja dapat membantu mendapatkan kulit yang sihat dan cantik, malah dapat memperbaiki kesihatan seluruh badan! Tak percaya ker? Saya cadangkan anda cuba dulu dan rasai perbezaan nya. Ramai pengguna yang dah merasainya sendiri, anda bila lagi?

Biar gambar berbicara..hihi

Kalau dulu, tangan ireng, muka ireng setiap kali nak amek gambar. Mesti nak cari pencahayaan yang baik, tapi sekarang dah tak payah nak cari pencahayaan, tak payah nak aplikasi 360 bagai. Kulit dah sekata, Alhamdulillah, pakai pon ye, makan pon ye. Yang paling tak sangka bila orang datang dekat semata2 nak tengok muka ni original ke bedak setebal 40inch! 

3bulan pertama ESP + Vit E. Bulan ke-4 GLA Complex + ALFALFA Complex

Gambar kiri atas sebelum consume Shaklee. Gambar kanan atas selepas sebulan. Gambar tudung hijau selepas 3bulan dan gambar tudung purple pulak after 7bulan.

Walaupun amek gambar bawah cahaya lampu KLIA tapi muka tetap kusam, gelap. Tangan pon gelap! IRENG! Gambar tudung purple tu, muka putih, tangan putih dan sekata! Gambar tudung purple selepas ke open house after balik keja. Dalam pukul 6petang!

Alhamdulillah, supplement Shaklee sgt2 membantu saya. Niat sebenar consume Shaklee utk hilangkan jerawat & parut jerawat je tapi tak sangka sangat2 hasilnya bukan setakat jerawat, tapi kulit jadi licin + gebu + halus + sangat2 moist. Nak hilangkan parut je, taknak putih pun tapi terkejut pulak boleh putih gebu dari dulu. Kalau dulu hitam manis yg amat2, malu sangat2 dengan org sekeliling. Tapi sekarang dah tak malu dah.

Bukan kulit muka tapi satu badan. Sekarang ni tak berlosyen satu badan pon takpa. Kalau dulu, asyik la nak berlosyen. Sikit2 nak sapu losyen, lagi2 duk dalam aircond, sangat kering. 

Dulu nak outstation malas gila sebab sayang kulit, taknak kulit kena aircond. Nanti kering la, mengelupas la. Sekarang ni dah tak kisah nak outstation berminggu-minggu pun.

Tak sangka dengan bajet yang sikit tapi hasilnya ? sangat SUPERB !

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!


[TESTIMONIAL] muka berjerawat, parut hitam dan kulit kusam tiada sudah…

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!

[TESTIMONIAL] Hamil Dengan Set Kesuburan Shaklee

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Anda ingin hamil? Rasa-rasa dah subur tapi tak lekat-lekat? Teruskan pembacaan untuk ketahui punca ketidaksuburan di kalangan wanita dan lelaki. Insyaallah selepas mengetahui penyebab ketidaksuburan mommy boleh la mencuba set ini dalam usaha lebih mudah untuk hamil sekaligus mengatasi masalah kesuburan.

Punca ketidaksuburan WANITA

✔ Saluran tiub fallopio tersumbat 
✔ Endometriosis
✔ Gangguan telur
✔ Masalah rahim

Punca ketidaksuburan LELAKI

✔ Sperma tidak matang
✔ Sperma tidak berkualiti (cacat dan sebagainya)
✔ Kuantiti sperma kurang
✔ Gangguan pengangkutan sperma 

Berdasarkan punca-punca di atas, beberapa langkah boleh diambil untuk hamil iaitu:-

✔ Mengambil Multivitamin 
✔ Dapatkan berat badan ideal 
✔ Ketahui waktu subur 
✔ Tingkatkan kesuburan lelaki 
✔ Kurangkan tekanan 

SET KESUBURAN ini mengandungi nutrisi yang lengkap untuk persediaan hamil buat suami dan isteri. 

Ketahui kepentingan setiap vitamin seperti di bawah:-

[B-Complex] Untuk sistem reproduktif yang sihat, penting dalam pembentukan janin, melawan tekanan, mengandungi asid folik, meredakan senggugut.

[Vitalea] Pelengkap nutrisi, tingkatkan metobolisma, redakan senggugut, elak anemia.

[Vitamin C] Mengekalkan kolestrol sihat, meningkatkan sistem imun, memerangi kanser, meningkatkan motiliti sperma, elak sperma membentuk gumpalan.

[GLA] Penghasilan estrogen serta menyeimbangkan hormon.

[Zink] Meningkatkan penghasilan testosterone, meninggikan kiraan sperma, untuk pertumbuhan

Testimoni pengguna
Alhamdullillah bsyukur sy ke hadrat Allah swt kerana dengan izinNya sy kini hamil dengan bantu dan usaha mengamalkan makanan tambahan dari Shaklee. Bukan nak berbangga diri tapi ini lah hakikatnya.


Pada mulanya sy terkilan dan sedih kerana keguguran pada 10 Mei 2013 tetapi berkat doa dan usaha sy disahkan hamil pada 16 Oktober 2013 di mana usia kandungan sy telah mencapai ke 5 minggu ketika itu.

Sy tidak sangkal akan kehebatan vitamin Shaklee ni kerana sy tidak berpantang mahupun berurut setelah mengalami keguguran pd Mei lalu. Malah sy xjaga makan lgsg.. sy hanya amalkan GLA + Vita E + ESP…!! Kemudian, apabila disahkan hamil, sy amalkan ESP + B Complex + Vitalea + Chewable Vita C.. + Ostematrix… Alhamdullillah tidak ada alahan teruk tetapi sekadar mual-mual mgkn kerana perubahan hormon.

Kini, cinta sy pd Shaklee sangatlah menebal! Bukan sahaja berkesan, malah selamat dan semulajadi.. Kepada mereka yg masih ragu-ragu, rasakan dahulu sebelum menilai..
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!

[TESTIMONIAL] Set Kecantikan Shaklee Mengubah Penampilan





















السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…















Ini lah saya satu ketika dahulu, sebelum dan selepas mengamalkan Shaklee..yang berbaju merah tu tahun 2007..masa tu muka memang berjerawat teruk dan nampak kusam serta tidak bermaya..parut-parut jerawat bertaburan di muka dan malu nak berdepan dengan orang..confident level pun rendah masa tu..tahun 2009 saya telah kenal Shaklee dan konsisten memakannya, hasilnya sangat memuaskan dan mengembirakan saya..gambar sebelah itu diambil tahun 2011..Setiap pengambilan suplemen kena sabar dan konsisten..Bukan makan hari ini, esok nampak cantik ye..suplemen merawat dari dalam dan akan terpancar ke luar..masa itu rasa macam rugi sangat kenapa lambat mengamalkan produk Shaklee ni..saya pernah makan vitamin c jenama XX dan EPO jenama YY..tapi tiada perubahan seperti di atas..Sekarang saya tidak akan beralih kepada suplemen yang lain..

Apa yang saya ambil, hanya Vitamin C, B Kompleks dan Vitamin E..ini produk yang asas sahaja..tapi sekiranya ada lebihan bajet boleh tambah ESP dimana berfungsi untuk membaiki sel dan membaik pulih sel badan kita..selain itu, zink pun bagus bagi menghilangkan parut-parut jerawat dimuka..Untuk yang mempunyai bajet yang agak besar, boleh ambil Collagen Powder….
credit testimoni: Cik Mah
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

[TESTIMONIAL] Jerawat, Alergi dan Resdung Hilang dengan Set Skincare Shaklee

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Bagi yang mempunyai masalah jerawat, alahan dan resdung yang kronik dan telah mencuba pelbagai produk untuk mengatasi masalah ini namun tidak berkesan, testimoni ini mungkin boleh membantu. Testimoni daripada pengedar Shaklee sendiri iaitu Nor Farizan Mazlan. Saya dah pernah jumpa beliau dan memang kulitnya sangat cantik. Memang jauh berbeza jika dibandingkan dengan gambar pada tahun 2006 tersebut.


Bestkan tengok perbezaan muka sebelum dan selepas, berliur jap, bila lah nak ada kulit muka macam tu kan. Ni bukan sekadar muka, malahan seluruh badan. Itu yang bestnya kalau makan suplemen, bukan setakat muka ja lawa, malahan seluruh badan! Sangat berbeza kan?

TESTIMONI ( Kulit jerawat + alergik bhn kimia + resdung)
Gambar yg muka jerawat teruk tu akhir 2005 n berterusan hingga hujung tahun 2006… segala facial, laser.. ada je org sebut jan kat cni elok, jan produk ni ok smua ku cuba sbb nakkan kulit kembali pulih.. 

~ sbb muka jan jd mcm tu ( hormon n jugak facial wash yg dh bertahun2 jan guna dia dah tukar packaging n ada masukkan bhn yg jan alergik.. dismping tu pun jan ade resdung.. resdung yg jan alami smp buat mata jd mata lanun.. luka blkg kelopak mata, setiap pagi mata asyik berair je ( Alhamdulillah x brpnjgan sbb buat rawatan kat pakar mata) 

Bermula 2006 produk yg jan ambil ( 3 bulan clean darah – alfafa) lps tu br upkan ambil vit e sbb nk kasi hilangkan parut2x.. parut susah nk hilang sbb parut tu dalam kulit.. mmg ambil masa hampir2 setahun tp sbb sgt yakin dgn produk nie trskan jugak smplah kulit betul2 pulih.. 

Sekarang dah khatam produk2 shaklee nie.. jan amit Complete set skincare ( ESP, Vit C, Vit E, GLA, Alfafa, & yg terbaru (collagen powder – awl bulan 7))
CREDIT FOTO : Famaz

Haa.. tau ramai yang dah teruja.. Kalau kulit dapat suplemen yang bagus, pasti kesannya pun menitikkan air mata, hehe… Berminat mahu mendapatkan kulit secantik cik puan di atas?

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!

[TESTIMONIAL] Kulit Bertambah Cantik Dengan Vitamin Shaklee…

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Semakin hari semakin ramai pengamal Shaklee berpuas hati dengan produk-produk Shaklee. Antara produk yang mendapat sambutan hangat ialah Set Kecantikan Kulit dan Energizing Soy Protien. 

Vitamin B Complex 
Vitamin B berfungsi untuk mengekalkan kelembapan pada kulit. Ia juga dapat menjaga kulit dari kekeringan sekaligus dapat mengurangkan kedutan pada kulit. Pengambilan Vitamin B mampu menghilangkan garis-garis halus pada kulit dan menolong menetapkan “kelenjar thyroid” dengan melicinkan/meratakan serat menegangkan kulit. Ia juga perlu untuk menghilangkan ‘stress’. ‘Stress’ boleh menyebabkan kulit berkedut dan nampak cepat tua.

Vitamin C

Vitamin C amat masyhur untuk kecantikan. Pengambilan Vitamin C secara konsisten mampu untuk membuang toksin dalam badan. Vitamin C juga berfungsi sebagai antioksidan untuk menghapuskan  radikal bebas. Pengurangkan radikal bebas didalam badan kita, memmudahkan Vitamin C membantu dalam pembentukan kolagen. Kolagen amat penting untuk mengukuhkan sel kulit. Kekurangan kolagen akan menyebabkan kerosakan kulit (kering, lembik dan mudah lebam).

Vitamin E 
Vitamin E berupaya memberi perlindungan kepada kulit. Ia juga boleh memperlahankan pembentukan tanda penuaan dan degenerasi sel kulit. Ia juga dikenali sebagai bahan yang dapat mempercepat penyembuhan dan pembentukan saluran darah.

Energizing Soy Protien
Fungsi ESP
1) Fungsi utama protien adalah untuk membina sel-sel baru dan membaiki sel-sel lama. Sel adalah sel unit terkecil dalam badan kita. Sel—>Tisu—>Organ—>Sistem. Makanya, kalau kita nak elokkan sistem, kita perlu baiki sel dulu iaitu unit yang paling asas. Protein adalah makronutrient yang paling penting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel. Keseluruhan sel-sel yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti membina sel-sel baru, menggantikan tisu-tisu badan yang lama dengan tisu-tisu yang baru, menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru. 

2) Beza ESP dengan sumber protien lain—->> ESP merupakan Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian. Berasakan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol dan terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif, disamping membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormone yang sempurna. ESP juga membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah. Kandungan lemak dalam ESP sangat minimum iaitu (1gm) dan tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah. Dan plg penting tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet. ESP mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga.

Testimoni 1

Assalamualaikum dan Selamat Pagi Semua
Ehh……dia nie lagi??Hari nie saya nak share tentang kecantikan kulit muka pula.Sebelum nie kulit saya memang giler-giler berjerawat,berparut dan berminyak.Anda nampak berbezaannya?? Shaklee.

Testimoni 2

Testimoni 3


insyaAllah dengan vitamin yang menggunakan bahan-bahan semulajadi, kulit akan menjadi lebih berseri dan cantik.

Orang lain sudah dapat kulit berseri, anda bila lagi?? 🙂


Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!