5 Manfaat Lecithin Yang Mengajaibkan Yang Perlu Diketahui

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…
 
Lecithin sebenarnya adalah campuran yang berlaku secara semula jadi phospholipid. Walaupun ia bukan nutrien yang penting, ia mempunyai beberapa faedah kesihatan yang menjadikannya bernilai termasuk sebagai sebahagian daripada nutrien tambahan setiap hari. Ia melindungi sel-sel anda dengan memudahkan pergerakan lemak, bahan buangan, nutrien dan ion keluar masuk sel, sambil mengekalkan struktur sel yang kuat untuk mengekalkan bentuknya.
 
Terdapat banyak faedah lesitin soya, seperti:
 
Memperbaiki fungsi otak. Nutrien utama yang terdapat dalam lesitin soya adalah phosphatidylcholine, juga dikenali sebagai PC. PC adalah sebahagian daripada membran yang mengelilingi sel-sel anda dan badan anda memecahkan ke dalam choline, yang secara meluas dikenali sebagai penting untuk kesihatan otak anda. Choline adalah penting terutamanya untuk mencegah kehilangan ingatan dan, khususnya, mencegah kehilangan ingatan dari usia tua.
 
National Academy of Sciences Canada telah membuktikan bahawa kolina amat penting dalam diet manusia kerana kolina menyokong fungsi otak, hati, jantung dan kesihatan reproduktif.
 
Tahukah Anda. LECITHIN merupakan kolina semulajadi.
Ia adalah lipid yang terdiri daripada kolina dan inositol. Kolina adalah nutrien penting yang dapat membantu fungsi normal sel-sel badan, metabolisma hati, otak dan fungsi saraf serta membantu mengangkut nutrien melalui badan. Inositol atau lebih dikenali sebagai Vitamin Bh adalah bahan asas membran sel dan diperlukan untuk fungsi yang betul bagi saraf, otak dan otok dalam badan serta membantu sel-sel berkomunikasi antara satu sama lain supaya badan berfungsi dengan baik dan memberikan tahap kesihatan yang bagus.
 
Menggalakkan penurunan berat badan yang sihat. Lecithin mempercepatkan pemecahan lemak, membantu keseluruhan proses dan hasilnya boleh meningkatkan metabolisme. Ia telah digunakan dengan berkesan sebagai sebahagian daripada diet yang sihat untuk menggalakkan penurunan berat badan. Selain sumber terbaik dan semulajadi, lecithin membolehkan badan anda untuk menurunkan berat badan dengan berkesan tanpa bergantung kepada ubat-ubatan yang boleh menyebabkan kemudaratan kepada kesihatan anda.
 
Merendahkan kolesterol. Manfaat lecithin soya untuk merendahkan kolesterol sangat terkenal kerana ia telah digunakan selama beberapa dekad dalam merawat pesakit yang tinggi kolesterol. Ia mengawal aliran nutrien keluar masuk ke dalamr sel-sel anda dan menghalang penggumpalan lemak pada dinding jantung, arteri dan otak dengan pemecahan lemak. Atas sebab ini, ia bukan sahaja memberi manfaat kepada paras kolesterol, tetapi juga kepada kesihatan kardiovaskular.
 
Mencegah penyakit. Ada juga kajian yang kukuh menunjukkan manfaat yang pembentukan sel lecithin juga mungkin mempunyai kesan yang ketara ke atas otak dan fungsi memori, termasuk peningkatan kesihatan kepada Alzheimer, Demensia, Amnesia dan banyak lagi.
 
Penting untuk kesihatan jantung. Doktor dan saintis telah dikenali untuk beberapa lama bahawa lesitin dan choline kedua-duanya penting untuk fungsi jantung dan kesihatan. Dengan mengekalkan lemak hati tersebar dalam air, lecithin dan kolina boleh menghalang lemak daripada terkumpul. Juga, kerana mereka mampu mengawal aliran nutrien keluar masuk, mereka secara dasarnya boleh membuang toksin dari hati anda sebelum menyebabkan kemudaratan.
 
Terdapat beberapa kesan sampingan lesitin soya yang anda perlukan untuk menyedari juga. Yang paling penting adalah bahawa jika anda mempunyai alahan soya yang serius, anda perlu mengelakkan semua produk yang mengandungi ia. Bagi kebanyakan orang bagaimanapun, manfaat lesitin soya melebihi kesan sampingan yang lain dan ia adalah satu sumber besar choline, yang seperti yang kamu lihat boleh menggalakkan kesihatan dalam banyak bahagian badan anda.
 
Bagaimana Dapatkan Kelebihan soya Lecithin Tanpa Kesan-kesan sampingan
Terdapat tiga perkara yang perlu dipastikan apabila memilih suplemen soya lecithin yang anda benar-benar perlu patuhi jika anda mahu kualiti yang terbaik tanpa kesan sampingan negatif.
  1. Pilih soya yang mematuhi garis panduan ketoksikan yang ketat. Tahap keracunan yang tinggi pada tanaman soya banyak jadi untuk mengelakkan masalah kesihatan yang berpotensi menyebabkan anda sentiasa perlu memilih pengilang yang mematuhi Good Manufacturing Practices bagi produk makanan manusia seperti yang ditubuhkan oleh US FDA, the European Commission dan the World Health Organization’s CODEX.
  2. Pastikan soya diperam. Banyak sumber-sumber soya yang tidak beralkohol, dan selama ini mungkin kelihatan seperti pilihan yang lebih baik, kajian telah menunjukkan bahawa soya yang tidak beralkohol mengandungi toksin dan oestrogens tumbuhan yang boleh mengganggu kitaran haid, menyebabkan kanser payudara, merosakkan tiroid, menurunkan tahap hormon testosteron dan menyebabkan masalah prostat serta sukar untuk dihadam. Penapaian soya mengurangkan risiko-risiko ini tetapi masih mengekalkan semua nutrien yang baik diperlukan untuk menjadi lebih sihat.
  3. Semak bahawa soya tidak diubahsuai secara genetik. organisma yang diubahsuai secara genetik (GMO) menimbulkan risiko kesihatan yang besar dan malangnya, soya adalah salah satu tanaman yang paling mudah untuk diubah suai. Kesan jangka panjang tidak diketahui dan terdapat peningkatan risiko toksin tersembunyi atau interaksi dengan nutrien lain yang tidak boleh meramalkan. Terdapat juga tiada keperluan label supaya anda benar-benar tidak tahu apa yang anda telah mendapat. Apabila anda menganggap bahawa satu daripada empat produk makanan adalah GMO, anda benar-benar mempertaruhkan kesihatan anda dengan memilih makanan yang telah diubah secara genetik. Oleh yang demikian, sentiasa pastikan sumber soya tidak diubah suai secara genetik.
sumber : vitguide
 
Kenapa LECITHIN Shaklee adalah yang terbaik?
 
Lecithin
LECITHIN yang dirumuskan oleh Shaklee diekstrak dari kacang soya organic bukan-GMO. Setiap kapsul LECITHIN mengandungi 520mg soya LECITHIN termasuk 80mg kolina dan 48mg inositol. LECITHIN yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetylkolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.
Bagaimana ia bertindak sebagai “pengemulsi semulajadi”
Perhatikan demo di atas.
Gambar Paling Atas:
Bahan-bahan yang diperlukan – Segelas air, minyak masak dan LECITHIN
 
Gambar Di Bahagian Tengah:
Minyak masak dimasukkan ke dalam gelas yang berisi air bersih. Kemudian dikacau sekata. Hasilnya minyak tetap timbul dipermukaan air.
 
Gambar Paling Bawah:
2 biji LECITHIN dipecahkan ke dalam air. Dikacau dan kemudian hasilnya minyak masak tadi larut bersama air.
 
Kesimpulan:
LECITHIN bukan sahaja boleh membantu menurunkan berat badan anda malahan ia menawarkan pakej lainnya iaitu mendapatkan kulit yang cantik, rambut yang sihat serta cantik berkilat, dan mampu untuk mengatasi masalah lupa selepas proses kelahiran.
Anda berminat nak mencuba Lecithin Shaklee???Jom order. Hubungi saya sekarang!!
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
How to make orders:-
✍ PM: https://www.facebook.com/messages/TakNakGemukLagi
Email: nord.miraclevitamins@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 012-2050258

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s