[TIPS] Kebaikan Set 3M Shaklee Untuk Breastfeeding

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Set 3M untuk ibu yang sedang breastfeeding adalah merupakan set yang PALING POPULAR di kalangan ibu-ibu. Ini kerana kebaikan set 3M ini memberikan 1001 khasiat kepada ibu dan juga bayi. Set 3M sangat laris di pasaran. Selain untuk ibu, ayah juga boleh mengamalkan sebahagian daripada supplement ini untuk membantu memberikan tenaga.. Jadi bolehlah ayah membantu ibu menjaga bayi mereka.. Sweet, kan? (>‿◠)✌

Apakah Kebaikan SET 3M??
♕  Membantu menukarkan makanan kepada tenaga
♕  Melegakan keletihan
♕  Menggalakkan tumbesaran yang sihat
♕  Membantu menguatkan tulang
♕  Mengimbangi tekanan darah
♕  Memelihara denyutan jantung
♕  Membekalkan tenaga
♕  Membantu menyingkirkan lemak dan kolesterol
♕  Membantu meningkatkan sistem imunisasi

Sekiranya……
✔ Anda mencari set breastfeeding yang optimum dan lengkap atau
✔ Anda inginkan suplemen yang bukan hanya untuk breastfeeding tetapi juga memberikan faedah lain atau
✔ Anda mencari suplemen yang membantu anda bertenaga sepanjang hari

ANDA MEMERLUKAN SET 3M SHAKLEE !!!

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^


[TIPS] SET HAMIL SHAKLEE MENGURANGKAN KELETIHAN IBU

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…


Keletihan merupakan perkara biasa yang dialami oleh kebanyakan ibu yang sedang hamil. Ini kerana sewaktu hamil, seorang ibu menanggung berat baby untuk dibawa bersama. Dan ini boleh menyebabkan keletihan kepada ibu hamil. Set Kehamilan Shaklee boleh membantu anda, ibu yang hamil, untuk lebih bertenaga dan mengurangkan keletihan sepanjang tempoh kehamilan anda.

Apakah supplement Shaklee yang terdapat dalam SET HAMIL?
✔ ESP
✔ Vita-Lea
✔ Sustained Release Vita-C Plus
✔ B-Complex
✔ OsteMatrix
✔ OmegaGuard (untuk trimester kedua dan ketiga)


Shaklee dapat memudahkan anda membuat pilihan.



Apakah kebaikan yang akan dirasai oleh IBU HAMIL?
❥ membantu meningkatkan bekalan darah
❥ mengurangkan risiko kecacatan neural tube
❥ mengelakkan anemia
❥ membantu mengurangkan masalah Hb rendah
❥ membantu memberikan tenaga sepanjang hari
❥ mengurangkan rasa lenguh-lenguh kaki

Apakah kebaikan untuk JANIN?
❂ menyokong perkembangan janin
❂ menggalakkan pertumbuhan tulang dan tunas gigi
❂ menyokong perkembangan otak (minda) janin

Ini Testimoni pengguna kami


Hubungi kami untuk mendapatkan supplement Shaklee anda bagi memenuhi nutrisi anda sewaktu anda hamil, dan juga selepas bersalin. Kami akan memberikan FREE CONSULTATION kepada anda. Tawaran terbuka sehingga bila-bila! 

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^


[INFO] Vitamin & Mineral untuk Mengatasi Kebimbangan Dan Gangguan Panik

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…


Kebimbangan boleh ditakrifkan perasaan gemuruh yang sangat tidak selesa, cepat marah atau gerak naluri tentang masa depan. 

Serangan panik , juga dikenali sebagai serangan kebimbangan , adalah peningkatan drastik secara tiba-tiba kebimbangan ke titik di mana seseorang mungkin mempunyai masalah pernafasan, pengecutan otot, kenaikan kadar nadi, atau membuang air kecil atau air besar tanpa kawalan.
Apabila tertekan atau cemas, kelenjar adrenal anda bekerja lebih masa dan badan anda mempunyai keperluan meningkat yang mendadak untuk vitamin dan mineral tertentu.

Penting terutama untuk membaik pulih sistem saraf adalah vitamin B dan vitamin C. Vitamin B1, B2, B6, dan kekurangan nutrien seperti kalsium, magnesium, zink, Omega-3 asid lemak, dan vitamin A, dan E boleh membawa kepada kebimbangan, cepat marah, kegelisahan, keletihan dan ketidakstabilan emosi.  

Anda juga perlu jumlah kalsium dan mineral magnesium yang cukup. Kalsium bertindak sebagai penenang, itulah sebabnya mengambil segelas susu sebelum tidur membantu anda tidur. Anda perlu mengambil ia dalam kombinasi dengan magnesium, kerana kedua-dua mineral bekerja secara sinergi.

Kromium, kritikal dalam menurunkan keperluan insulin, merupakan satu lagi mineral penting. Tahap insulin yang lebih rendah membantu fungsi sistem badan yang sihat, termasuk sistem serotonin.

Berikut adalah beberapa vitamin dan mineral yang anda boleh ambil untuk melawan Kebimbangan dan serangan panik . Berikut dicadangkan dos harian suplemen ini:

Vitamin:
  • B-kompleks: 50-100 mg semua 11 vitamin B sekali atau dua kali sehari. Semasa tekanan yang tinggi, mengambil B5 tambahan (asid Pantothenic), sehingga 1,000 mg dalam bentuk sustained release. Sangat berpotensi tinggi B kompleks dua kali sehari adalah disyorkan. Anda perlu mengambil ia pada waktu pagi dan pada waktu makan tengahari – amnya mengelak daripada mengambil pada waktu petang kerana ia boleh mengganggu tidur.

“Vitamin B1 adalah penting untuk kawalan gula darah dan ini mempunyai kesan yang besar kepada kebimbangan. Vitamin B3 terlibat dalam banyak proses enzim dan memainkan peranan penting dalam sintesis serotonin. Vitamin B5 amat penting untuk adrenals oleh itu membantu dengan modulasi tekanan.

Asid folik dan vitamin B12 adalah penting untuk kemurungan, dan diberi pautan antara kebimbangan dan kemurungan, mereka juga boleh membantu untuk kebimbangan. Mereka juga menyokong kesihatan jantung, yang penting jika anda mengalami keresahan atau panik serangan, yang menekankan jantung.”

  • Vitamin C: 1,000 mg dalam bentuk sustained release, dua kali kepada empat kali sehari-sebaik-baiknya digabungkan dengan bioflavonoids.

Mineral:
  • Kalsium dan magnesium: 1,000 mg kalsium (chelates digemari berbanding kalsium karbonat), dengan magnesium. Jika anda sedang mencari makanan tambahan kalsium, memilih jenama yang mengandungi terutamanya kalsium sitrat kerana ini mempunyai kadar penyerapan yang lebih tinggi. Pastikan juga ia mempunyai bahagian yang betul magnesium (kalsium untuk magnesium harus 2:1). Dos hendaklah sekurang-kurangnya 1 g setiap hari, lebih untuk wanita hamil atau menyusu.

“Kalsium adalah mineral penting kerana peranannya dalam penghantaran saraf dan metabolisme otot betul. Walaupun kekurangan kecil boleh membawa kepada kekejangan dan kepekaan saraf dan otot. Ia membantu dalam mengurangkan insomnia dan telah ditunjukkan untuk mengurangkan gemuruh, cepat marah dan sakit kepala yang dikaitkan dengan menopaus.”


“Magnesium adalah mineral menenangkan yang menyuburkan sistem saraf dan membantu mencegah kebimbangan, ketakutan, kegelisahan dan kerengsaan. Magnesium juga sangat perlindungan jantung dan arteri; ini adalah penting jika anda mengalami keresahan atau panik serangan”
  • Kromium: 200 mg sehari
Asid Lemak Omega-3
Dos yang sesuai untuk merawat kemurungan dan kebimbangan adalah muktamad dalam penyelidikan. Menurut National Institute of Health, dos minyak ikan apabila merawat kemurungan ialah 9.3 g atau 9,300 mg setiap hari. Ini adalah jauh di luar dos yang disyorkan 1-4 g untuk penyakit kardiovaskular. Satu kajian mendapati bahawa dos di antara 200 mg dan 9 g adalah berkesan untuk rawatan. Bagaimanapun, Dr Hall-Flavin mengesyorkan hanya 100 hingga 300 mg setiap hari untuk rawatan kemurungan dan kebimbangan, Satu dos permulaan yang baik adalah 1,000 mg setiap hari

“Ia telah terbukti sangat berkesan dalam mengurangkan kemurungan dan gejala bersekutunya kebimbangan, masalah tidur, kesedihan, merendahkan nafsu dan sebagainya”


Multivitamin:

Mengambil multivitamin setiap hari, terutamanya satu untuk “tekanan,” mungkin akan termasuk kebanyakan vitamin dan mineral, serta vitamin F, selenium, zink, tembaga, mangan dan zat besi juga penting untuk berfungsi dengan sistem saraf yang sepatutnya. 

sumber : anxiety

Apa yang shaklee ada untuk membantu masalah ini????Oooo sudah tetu dengan rangkaian vitamin Multivitamin Vitalea, B complex, Sustained Release Vita C plus, OsteMatrix dan juga OmegaGuard Shaklee.

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

[INFO] Senggugut Dan Rawatan Dengan Vitamin Shaklee…

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…


Sakit ketika datang haid atau senggugut adalah satu masalah yang biasa dialami oleh banyak wanita dan lazimnya dialami oleh gadis yang baru meningkat remaja. Keadaan ini digelar ” primary spasmodic dysmenorrhea” dan tidak semestinya menandakan sesuatu penyakit. Ianya dibahagikan kepada dua bahagianseperti senarai dibawah.
Senggugut jenis Pertama dalam beberapa tahun pertama selepas akil baliq, pusingan haid seseorang gadis masih belum teratur lagi. Haid mungkin akan datang tiga atau empat bulan sekali. Senggugut biasanya mula dirasai 2-3 tahun kemudian.
Rasa sakit sewaktu datang haid ini adalah disebabkan olih kuncupan rahim yang begitu kuat sekali untuk mengeluarkan ketulan darah haid yang bercampur sedikit tisu daripada selaput endometrium . Darah haid ini perlu keluar menerusi saluran pangkal rahim yang biasanya masih sempit dikalangan gadis remaja. Kuncupan rahim yang kuat ini adalah disebabkan olih sejenis hormon yang digelar dengan nama “Prostaglandin”.   
Kesakitan ini berbeza antara seorang wanita dengan yang lain.  Ada yang mungkin rasa sakitnya ringan sementara yang lainnya akan mengalami sakit yang teruk hingga tergolek-golek. Jangka waktu sakit juga berbeza, ada yang mengalami sehari, ada pula yang mengalaminya setiap kali datang haid bergantung kepada keadaan.
Ramai dikalangan wanita yang risau samada senggugut bolih menyebabkan kemandulan. Ini tidak benar dan senggugut biasanya akan hilang setelah gadis berumahtangga dan mendapatkan anak apa anda tidak percaya. Kehamilan dan kelahiran dapat mengatasi masalah kesempitan pada saluran rahim yang menjadi punca pada senggugut. Walau demikian sebahagian kecil dari mereka akan menghadapi masalah ketidaksuburan dan mudah gugur kandungan jika senggugut itu berterusan selepas kahwin. Mereka ini mungkin mengidap penyakit ‘endometriosis’
Gadis gadis yang mengalami senggugut boleh mengambil ubat penawar sakit seperti Panadol, Aspirin, Ponstan, Synflex dan lain ubat yang sesuai. Tetapi dalam kes kes yang lebih teruk, doktor akan memberi ubat penawar sakit yang mengandongi hormon ‘ Norethisterone’.
Senggugut jenis kedua ialah ‘congestive dysmenorrhea’ yang biasa dialami oleh wanita yang sudah berkahwin dan melahirkan anak. Lazimya senggugut yang dialami itu lebih teruk dan lebih panjang waktunya.   Senggugut ini disebabkan olih sesuatu penyakit dalam alat peranakan. Diantara penyakit ini termasuklah ketumbuhan dalam rahim  seperti ‘endometriosis’, ‘adenomyosis’, ‘fibroids’ dan jangkitan kuman pada perkakas peranakan. Wanita yang mengalami masalah ini perlu bertemu doktor pakar sakit puan.
Kebanyakkan daripada mereka menghadapi masalah kurang subur, mudah keguguran, perdarahan yang berlebihan dan berpanjangan atau senggugut yang sangat teruk. SENGGUGUT yang biasanya menyerang anak-anak gadis. Biasanya senggugut akan hilang bila seseorang gadis itu telah berkahwin dan beranak pinak. Dan senggugut tidak akan datang lagi. Namun ada pengecualiannya di mana terdapat juga kaum wanita yang masih mengalami penyakit senggugut walaupun sudah beranak pinak dan juga pada wanita post menopaus; yakni wanita yang sudah melalui zaman menopaus tetapi darah haid datang semula. Senggugut atau dismenorea (Dysmenorrhoea) ialah rasa sakit atau tidak selesa ketika datang haid. Senggugut biasanya bermula sejak seseorang gadis berumur belasan tahun dan berpunca daripada masalah kesihatan atau penyakit.

Senggugut dikaitkan dengan pengeluaran berlebihan bahan yang disebut prostaglandin dari lapisan dalaman rahim (uterus) semasa haid. Prostaglandin mengakibatkan kontraksi otot rahim dan perubahan pembuluh darah. Keadaan ini menimbulkan rasa ngilu atau sakit ketika haid. Ketulan darah haid yang membeku boleh juga menyekat aliran keluar darah dan meningkatkan tekanan intrauterin sehingga menyebabkan rasa sakit. Senggugut boleh juga disebabkan oleh penyakit seperti penyakit keradangan pelvis atau pinggul, endometriosis dan kanser rahim. la ditandai oleh rasa senak di bahagian bawah abdomen selama beberapa hari sebelum haid dan kadangkala berlangsung sehingga selesai haid. Penderita senggugut ada kalanya mengeluh akan masalah kekerapan membuang air kecil, cirit birit, pening, kembung, rasa sakit di buah dada, kemurungan dan rasa cepat marah.
Senggugut yang biasa yakni bukan kerana penyakit lain dalam tubuh akan hilang setelah anak gadis itu kahwin dan melahirkan anak pertama. Manakala senggugut akibat penyakit pula memerlukan rawatan khusus bergantung kepada penyebab penyakit. Di peringkat ini pesakit dinasihat berjumpa doktor untuk rawatan dan ubat.

sumber : PUSPANITA

Vitamin Shaklee yang dicadangkan ialah: GLA Complex, OsteMatrix dan juga B Complex

  
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 


[INFO] ANEMIA beri isyarat ada penyakit dalam tubuh

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Anemia terbentuk apabila seseorang itu tidak memiliki sel darah merah yang kuat dan bertenaga untuk membawa oksigen ke seluruh tubuh. Sel-sel mungkin kekurangan hemoglobin secukupnya. Hemoglobin sejenis protein yang memberikan warna merah pada darah.


Gejala-gejala Anemia
Jika anda sering letih walaupun tidur dengan baik atau anda kurang tenaga untuk aktiviti normal, ini bermakna anda mungkin mengalami anemia. Ini mungkin termasuk:

  1. Keadaan yang lemah
  2. Pening
  3. Kuning pucat
  4. Sakit Kepala
  5. Rasa kebas atau rasa seram sejuk pada tangan dan kaki
  6. Suhu badan rendah
Gejala-gejala berkaitan jantung
Penghidap anemia memiliki kurang oksigen dalam sarah mereka. Ini bermakna jantung perlu bekerja lebih kuat untuk mengepam oksigen secukupnya kepada organ-organ. Gejala berkaitan kardiak termasuklah aritmia (ritma denyutan jantung abnorma) nafas pendek dan sakit dada.

Anemia pada kanak-kanak
Kira-kira satu daripada tujuh kanak-kanak mendapat anemia pada umur 2 tahun. Kebanyakan mereka tidak mempunyai zat besi yang secukupnya dalam diet. Mereka yang mengalami anemia, kekurangan zat besi mungkin boleh merasa desakan untuk makan benda-benda tidak sepatutnya seperti tanah, tanah liat atau ais. Tanpa rawatan, kes teruk anemia boleh memberi kesan pada pembentukan otak secara kekal.

Faktor-faktor risiko Anemia
Wanita dan mereka yang menghidap penyakit kronik memiliki risiko besar mengalami anemia..Apabila wanita hilang darah dengan banyak semasa haid, mereka boleh menjadi anemik. Penyakit kronik seperti penyakit buah pinggang  boleh memberi kesan pad kebolehan tubuh untuk menghasilkan sel-sel darah merah. Diet rendah besi, folat atau vitamin B12 turut boleh meningkatkan risiko

Remaja dan Anemia
Jika remaja sering berasa lesu, mungkin anemia penyebabnya..Remaja berisiko mengalami anemia kekurangan besi kerana pembesaran yang meningkat secara mendadak. Remaja perempuan juga lebih mudah mengalami anemia kerana haid.

Penyebab
1. Pengambilan Zat Besi Yang Rendah
Diet yang rendah zat besi boleh menyebabkan anemia. Besi daripada tumbuhan dan suplemen tidak dapat diserap dengan baik sebaik besi dalam daging merah. Masalah pencernaan seperti penyakit Crohn, penyakit Celiac atau melakukan pembedahan pintasan gastrik boleh mengganggu penyerapan zat besi. Sesetengah makanan dan ubatan boleh menghalang penyerapan besi apabila deiambil dengan makanan kaya zat besi. Ini termasuklah tenusu, makanan kaya kalsium, suplemen kalsium dan kopi. Testimoni pengguna yang mengamailkan Vita-lea shaklee disini
2. Kekurangan Vitamin
Tubuh memerlukan vitamin b12 dan folat untuk menghasilkan sel-sel darah merah. Diet terlalu rendah vitamin ini kadang-kadang boleh menyebabkan anemia. Penyakit autoimun atau masalah pencernaan boleh mencegah tubuh daripada menyerap B12 sepenuhnya. Makanan berasaskan haiwan dan bijirin sarapan yang telah diperkuatkan adalah sumber terbaik B12. Folat juga terdapat dalam sayuran hijau, buah-buahan dan kekacang yang telah dikeringkan

3. Penyakit
Penyakit kronik atau jangkitan boleh menyebabkan tubuh menghasilkan lebih sedikit sel-sel darah merah. Ini boleh mengakibatkan sedikit kejatuhan dalam hemoglobin. Jika anda mengalami kehilangan darah yang amat ketara, anda mungkin mengalami anemia kekurangan zat besi.

4. Anemia Aplastik
Anemia aplastik adalah penyakit yang jarang sekali berlaku, ia diakibatkan oleh sumsum tulang tidak menghasilkan sel-sel darah sepenuhnya untuk dibekalkan kepada tubuh. Ia hanya memberi kesan kepada kira-kira tiga dalam sejuta manusia. Ia boleh disebabkan oleh dos tinggi radiasi, pendedahan terhadap kimia tertentu, virus atau penyakit autoimun yang mana membuatkan tubuh menyerang sumsum tulang.

5. Kehilangan darah
Kehilangan terlalu banyak sel-sel darah merah adalah penyebab biasa anemia. Haid banyak, ulser, kecederaan atau pembedahan boleh menyebabkan kehilangan darah yang secukupnya yang membawa kepada anemia.

6. Kegagalan Mekanik-mekanik Sel Darah
Penyakit diwarisi boleh memberi kesan pada penghasilan sel-sel darah merah tubuh.Talasemia menyebabkan tubuh menghasilkan sel-sel darah merah sihat lebih rendah dan kurang hemoglobin. Ia boleh dirawat dengan transfusi darah..Testimoni pesakit talasemia yang mengambil vitamin Shaklee ada saya kingsikan di entry sini

Anda juga boleh membaca info seterusnya:

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

[TESTIMONIAL] Shaklee Untuk Kesihatan Seisi Keluarga…

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Bagi mereka yang baru mahu mula mencuba, tiada tahap kesihatan spesifik yang mereka inginkan, sekadar mahu kesihatan secara general, saya dengan sukacitanya mau mencadangkan Set Family Wellness .



Set ini adalah merupakan set asas yang sepatutnya ada di rumah anda. Ia memberikan nutrien yang berkhasiat untuk anda sekeluarga supaya kekal sihat dan bertenaga. Penerangan terperinci bagi setiap suplemen ini boleh dilihat pada entry ESP, Vita-Lea, Vita-C dan B-Complex.

Secara ringkasnya, kebaikan set Family Wellness Shaklee ialah :-

  1. Membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh
  2. Membantu anda berasa lebih bertenaga
  3. Menguatkan sistem daya tahan penyakit anda
  4. Membekalkan khasiat untuk kulit, rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat



Walau bagaimana pun, set ini tidak boleh diambil oleh kanak-kanak dibawah umur 12 tahun, ok 🙂

Testimoni pengguna

Nak share kegembiraan sy dgn semua. Ni cerita pasal husband saya yg ambil suplemen shaklee. Awal2 dulu mkn main2 x konsisten. Tp sejak akhir2 ni,husband dah boleh terima minum esp tu,telan vitalea, b complex dan omegaguard. Husband xkomen ape2,tp sy dah perasan balik kerja muka xnmpk stress,xdgr dah mengadu sakit kepala ke..tengkuk ke..
Kalau sy pula..hr tu muka ni ntah cmne alahan plak pd mekap baru beli ni. Merah muka,badan plak jd gatal2. Mkn ubat klinik kurang lah tp lps tu gatal2 blk,muka still merah. So sy ambil Nutriferon sblm tido,esok bgn dah xgatal2 lg. Ni dah try 3 sachet Collagen Powder kbtln ade stok,guess what muka dah glowing drp sblm dan kesan alahan tiada. Shaklee Best!!!

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

[TESTIMONIAL] Shaklee Menghapuskan kulit kusam dan Berjerawat

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Setiap wanita ingin memiliki wajah cantik berseri, halus mulus, dan gebu. Kecantikan memang sinonim dengan wanita.Setiap hari wanita didedahkan dengan persekitaran yang berkaitan keindahan dan kecantikan.Kulit yang kusam, tak sekata, berjerawat dan pori-pori luas memang merungsingkan dan menyebabkan keyakinan diri berkurangan.

Penting bagi kita untuk menjaga kesihatan kulit dari dalam kerana setiap apa yang dilihat selalunya bermula dari dalaman. Secara amnya, keadaan persekitaran adalah penyebab utama kepada kerosakan kulit selain daripada faktor umur, pemakanan, dan juga alahan sehingga menyebabkan kulit mempunyai pelbagai masalah seperti jerawat, kulit kusam dan kering, pigmentasi dan banyak lagi. 

Apa kata mereka setelah mengamalkan itamin Shaklee untuk Masalah kulit Mereka..

assalamualaikum dan selamat tengah hari semua. hari ni saya nak share sikit testimoni anak saya pas makan produk shaklee ni.. Alhamdulillah, lepas je consume ESP, GLA, Alfafa, B-Complex dgn Zinc ni lah hasil yg anak saya dapat. berat badan dia pun turun sebanyak 5kg.. happy sangat2 bila tengok anak sendiri sihat and makin cantik.. dulu, muka anak saya memang hancur, macam2 dah pencuci muka yang dia pakai semua tak serasi.sampai habis duit beli pencuci muka untuk kulit dia ni.. huhuhu, manalah tahankan. syukur sangat2 saya di temukan dengan shaklee ni.. bila dah rasa ada perubahan, terus join jadi member and buat bisnes. Thanks to Kak Dyla and also my upline Sis Farhanah sebab mempertemukan saya dengan shaklee.


Tak kenal maka tak cinta. Tak percaya? Sejujurnya saya tidak memaksa anda untuk percaya pada kata-kata saya, tapi saya menyarankan anda harus mencubanya sendiri untuk anda rasai keberkesanannya.
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!