ATASI MASALAH TEKANAN DARAH TINGGI, MASALAH ALERGIK DAN KONFLIK BERAT BADAN DENGAN VIVIX!!!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…


Vivix si tonik ajaib..heheh…Bila saya baca testimoni Pn Siti Noranis ni.. memang saya rasa kagum.. kalau mana2 yg ada masalah yg sama dlm blood pressure… masalah allergic.. masalah berat badan yg payah nak turun.. marilah baca..lepas tu nak beli ke tidak.. itu hak anda… duit anda.. Jom baca..saya petik dari FB page Pn Siti Noranis.. thanks dear for sharing

BLOOD PRESSURE / HYPERTENSION (DROPS 16)

*********************************************************
Masa medical check up May 2012, blood pressure saya dikira tinggi..ta sepaptotnye ngan usia saya..bacaan 142 over 88..tinggi kan??..patot la saya selalu pening kepala..kira stage pre-hypertension da tu..pastu doktor tu gertak..”kalo awak ta jaga ni..tinggi skit lg..saya da kene bagi ubat darah tinggi kat awak..” oh tidakkkk..saya ta nak makan pil-pil yang banyak ituuuu..hohoho..
Alhamdulillah Ogos 2012..saya check smula..126 over 80..saya bersyukur turun..dan masih menjaga supaya mencapai bacaan normal 100-110..

ALLERGIC


************
Saya ade allergik dari kecik lagi..kulit saya sangat-sangat sensitif..terlalu banyak pantang larangnyeee..makan itu ta bley..pakai losyen itu ta bley..pakai sabun mandi itu ta bley..persekitaran kotor pun effect kat kulit saya jugak..
Dengan vivix, kulit saya yang pernah luka tu, elok ajeee..jadi kulit baru..bersyukur sangat..yesss VIVIX REPAIR CELL!!

yang ini diiringi dengan diet pemakanan yang sangat ketat..untuk pengetahuan, saya ta makan AYAM BANDAR dan TELUR..dan makanan yang sewaktu dengannye..dua-dua ni toksin dia sangat kuat sebab mereka di INJECT supaya cepat besar dan bertelur..ayam kampung, telur kampung tape..Ya Allah seksanya..kebanyakkan makan skang dimasak dengan telur dan ayam..kdg-kdg sebagai perencah..

HIDUNG BERAIR (MEMANASKAN BADAN)
*************************************************
Saya baru perasan..ini membuktikan Vivix adalah untuk kesihatan menyeluruh hihihi..kalo dulu, saya memang ta tahan sejuk..disebabkan kipas yg da set 1 je tu, saya akan terjaga kul 3 pg sebab hidung berair..pastu bangun pagi bersin 6-8 kali..apa lagi kalo aircond..demam terussss hehe..hidung ta payah na ckp la..sumbat ngan tisu je..

Skarang da TADE..hihihi..alhamdulillahhh =)
PENURUNAN BERAT BADAN (DROPS 5KG)
*******************************************
yeahhhh..part ni besttt..susah betul nak turunkan berat ni tanpa EXERCISE..

May 2012 – Ya Rabbi, berat 65kg..dengan keadaan saya yang katekkk ni..152..BMI = 28++..rase berat je badan ni..

Ogos 2012 – Alhamdulillah trun 60kg..BMI masih tinggi 25++..tanpa EXERCISE..almaklumla busy hehehehe..sepatot kene ade sedikit EXERCISE untuk jantung kita..akan diusahakan kemudian ekekeke =P..saya jaga makan..BUKAN TAK MAKAN ea..sy cuma tuka pemakanan saya..

TARGET – By end of this year Dec 2012..saya target na capai berat saya 52kg..BMI = 22++..dan by end of March 2013, set target 47kg..dengan BMI normal 20++..Doakan saya..hihihihi..Saya memang ta na turun secara drastik..ta elok sebenarnye..ckup la 1-2kg sebulan..yang penting konsisten..dan kita jaga pengambilan makanan kita..^^
Nota tangan dari AnnisliciousShoppe.com
****************************************************
Semua target ni saya capai dengan SHAKLEE..dan semestinya dengan izin Allah s.w.t..kita merancang..disusuli dengan usaha dan doa..Sayangi diri sendiri sebelum kita nak disayang oleh orang len..itu adalah rewards untuk DIRI SENDIRI..InshaAllah..demi insan-insan yang saya sangat sayang.. =))

Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!
Advertisements

NUTRIWHITE…SKINCARE SYSTEM

Ramai yang mula minat nak mencuba Set Kecantikan Muka Shaklee..tapi yang mana satu??? Nutriwhite atau Enfuselle???…Pastikan anda membuat pilihan yang betul2 tepat bersesuaian dengan jenis kulit dan masalah kulit anda. Mari kita berkenalan dengan Set Skincare Nutriwhite dulu yea…

Inilah NutriWhite – Set Kecantikan Shaklee yang setaraf dengan jenama-jenama terkenal antarabangsa. Lebih sesuai untuk kulit NORMAL, TIDAK TERLALU SENSITIF dan JERAWAT yang teruk sebab ianya berfungsi lebih kepada mencerah dan kandungan Vitamin c yang tinggi tidak sesuai untuk kulit yang sensitif dan berjerawat teruk.

NutriWhite Difference:
  • Dibangunkan oleh saintis dan pakar-pakar penjagaan kulit di Jepun dan Amerika
  • 3 tahun pembangunan produk
  • Pemilihan bahan aktif dan mentah yang diperolehi dari 16 buah negara
  • Ujian yang menyeluruh
  • Ramuan gabungan yang optimum
  • Selamat dan berkesan
  • Vitamin C derivatif (ascorbyl / glucoside) ramuan selamat dan terbukti
  • Patent-pending WhiteN-16 adalah campuran daripada 16 nutrien botani yang kuat yang membantu mengurangkan penampilan melanin yang sedia ada untuk mewujudkan lebih putih, kulit lebih cerah dan bercahaya


    Shaklee menjelajah seluruh dunia untuk mencari nutrien yang paling tulen dan herba paling berkuasa untuk NutriWhite. Gabungan 16 ramuan botani yang mujarab:


    1. Bearberry – meringankan, melegakan dan mengurangkan keradangan
    2. Soybean – mencerahkan, melembutkan, melembap dan mengurangkan tompok
    3. Skullcap – meringankan, mengurangkan keradangan dengan flavonoid
    4. Beech Tree – meringankan, meningkatkan proses semulajadi dan melegakan kulit
    5. Strawberry Begonia -mencerahkan dan pigmentasi
    6. Mullberry – mencegah kerosakan kulit dan melembap
    7. Peony – mencerahkan, melembapkan dan mengurangkan keradangan
    8. Rosemary – mengetatkan, merangsangkan dan mengurangkan keradangan
    9. Aloe Vera – melegakan, melembapkan dan keradangan
    10. Mountain Arnica – mengurangkan keradangan dengan flavones
    11. Cat’s Claw – menegangkan dan menyegarkan dengan cotechin
    12. Kudzu Leaf Roots – menegang dan mengurangkan keradangan
    13. Linden – menyuburkan dan menghidrat di peringkat dalam
    14. Marshmallow – melembapkan dengan tanin
    15. Seaweed – mengeluarkan, memelihara dan menegangkan
    16. Green Algae – menyahtoksin dan melembapkan


      Rangkaian produk NutriWhite mengandungi:

      A. GENTLE ACTION MAKE UP REMOVER

      • Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
      • Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
      • Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
      • Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri


        B.GENTLE DEEP FOAMING CLEASER

        • Membersihkan dan menyegarkan kulit
        • Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
        • Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
        • Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
        • Lembut dan menyegarkan


        C. SOOTHING RADIANCE WHITENING SOFTENER

        • Ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
        • Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary
        • Kudzu menegangkan dan mencerahkan
        • Marshmallow melembapkan
        • Ianya sangat berkesan
        D. DAILY DEFENSE WHITENING ESSENCE
        Cara yang menyenangkan untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan berseri yang diformulasi dengan:

        • Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,
        • Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
        • Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam
        • Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari
        • Di samping itu, Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah
        • Lembut dan mudah diserap oleh kulit



          E. SPOT WHITENING TREATMENT

          • Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
          • Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulitCats Claw menegangkan kulitVitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah yang lebih halus


          F. ULTIMATE PROTECTION WHITENING LOTION SPF 15

          Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari dan Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit, pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari dan membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran

          G. OVERNIGHT RENEWAL WHITENING CREAM

          • Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
          • Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalamScullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
          • Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
          • Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri

          Ternyata NutriWhite memang selamatberkesan dan value for money. Sesuai untuk lelaki dan wanita. Tahan berbulan-bulan lamanya..


          SUMBER ARTIKEL : Shaklee

          * These statements have not been evaluated by the food and drug administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

          maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
          direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
            sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
          pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!

          TUJUAN UTAMA PENGAMBILAN PROTEIN

          السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
          Salam kenal semua pembaca…


          Mungkin ramai yang dah lupa apa tujuan utama kita makan protein, dan untuk itu biarlah didedahkan sedikit ‘rahsia’ protein, yang mungkin sebahagian daripadanya kita dah belajar ketika di bangku sekolah dahulu. It’s a basic Science.


          1 – Pertumbuhan

          16% tubuh badan manusia terdiri daripada protein. Kulit, rambut, organ-organ, otot, semuanya terdiri daripada protein (semuanya mengandungi DNA, dan dalam DNA ada protein). Saban hari, ada sahaja sel-sel kita yang mati, dan kematian tersebut haruslah digantikan dengan kelahiran. Badan memerlukan amino asid (komponen asas protein) untuk membina kembali otot-otot dan sel-sel kita yang lain. 

          Tanpa protein yang mencukupi, badan kita akan menjadi lemah dan lembik. Dalam erti kata lain, Protein kepada badan manusia adalah sama seperti batu-bata kepada sesebuah bangunan. Cuba tanya diri anda, bolehkah kita membina bangunan yang kukuh jika sumber batu-bata tidak mencukupi?.

          2 – Metabolisma (otot)

          Kita sering bersenam dan melakukan kerja-kerja berat. Melalui bersenam banyak sel-sel otot kita yang “mati” terutamanya jika kita melakukan senaman yang mencabar kekuatan otot seperti weight training atau bodyweight training (push up, sit up, dan sebagainya). Kita tak menyedari kematian sel-sel ini kerana dalam tubuh badan kita terdapat berjuta-juta sel, mungkin juga lebih daripada tu. Maka kematian “sebahagian kecil” sel-sel tersebut mungkin kita tidak sedari. Namun, tanpa diet yang berkualiti (ada protein), sebahagian kecil sel-sel otot yang mati tadi mungkin tidak dapat diganti, dan saban hari “sebahagian kecil” tadi akan berubah menjadi “sebahagian besar”. 

          Penurunan berat badan melalui “kehilangan otot” adalah sesuatu yang malang dan tidak harus dibanggakan, kerana turunnya berat otot bererti turunnya kadar metabolisma ANDA! Otot adalah mesin-mesin yang menggerakkan metabolisma kita, yang membakar lemak-lemak kita. Sila catat fakta ini besar-besar pada dinding bilik anda.

          3 – Metabolisma (pencernaan)

          Sekali lagi, protein meningkatkan kadar metabolisma, dan makan lebih banyak protein meningkatkan kadar metabolisma berlipat kali ganda. Ini kerana badan memerlukan lebih tenaga untuk menguraikan struktur protein yang kompleks kepada komponen-komponen yang lebih ringkas berbanding karbohidrat. 

          Dalam arena bina badan, high protein diet adalah sesuatu yang normal dikalangan mereka yang ingin menurunkan paras body fat %, namun jangan sesekali salah anggap, mereka bukannya mengamalkan Atkins diet. Karbohidrat adalah kawan karibbodybuilder, mana mungkin mereka meninggalkan karbohidrat. Apa yang mereka lakukan ialah, merendahkan sedikit pengambilan karbohidrat berbanding biasa, tetapi meningkatkan pula pengambilan protein (bersama sumber alkaline seperti sayur-sayur, kerana protein bersifat acidic).

          4 – Menstabilkan Paras gula (dalam darah) dan Insulin

          Memandangkan protein melambatkan sedikit proses pencernaan berbanding jika anda makan karbohidrat semata-mata, maka gabungan protein dan karbohidrat (dengan sedikit lemak) dalam diet adalah perlu. Protein mencegah paras gula dalam darah daripada naik terlalu cepat, sekaligus menstabilkan regulasi diantara paras gula dan insulin. Hal ini sangat penting jika anda ingin mengurangkan kebarangkalian proses penukaran glycogen berlebihan kepada lemak dengan pantas.  Protein – berapa yang kita perlukan? Ini bergantung kepada gaya hidup anda, juga faktor fisiologi anda seperti jantina (lelaki perlukan lebih protein berbanding wanita). Minimum protein yang diperlukan dalam sehari ialah kira-kira 1g per kg berat badan (jika berat anda ialah 60kg, maka anda perlu makan SEKURANG-KURANGNYA 60g sehari). Namun makan terlalu banyak protein juga tidak digalakkan, melainkan anda melakukan banyak kerja berat, seperti weight training (intensiti tinggi). Pengambilan protein yang maksimum yang boleh diambil manusia normal ialah kira-kira 3g per kg berat badan. 

          Sumber :: SusuSejat

          Energising Soy Protein 
          • Sumber terbaik daripada kacang soya
          • Mengandungi protein lengkap (9 essential amino asid)
          • Vegetable source – soy
          • Kolesterol “o” serta rendah lemak

            PER (Protein Efficiency Ratio) yang tinggi – 2:5

          • Mengeyangkan & sangat sesuai untuk orang yang mudah diserang Gastrik
          • Sesuai untuk orang yang ada Allergies
          • Membantu badan menyerap kebaikan vitamin dengan lebih baik, supaya vitamin- vitamin tadi dapat memperbaiki sel- sel badan kita. 
          • Membantu susu ibu lebih pekat ~ Testimoni Puteri

          SUSU LEBIH PEKAT ~ Menurut kata Puteri.

          saya nak share perbezaan EBM saya, jika saya minum Energizing Soy Protein sebelum tidur (dan bangun pump susu dalam pukul 2-3 pagi ataupun pump di office selepas minum ESP waktu pagi) dengan EBM yang saya pump tanpa minum ESP. saya memang dah lama perhati, susu lebih pekat dan warna pun cantik kekuningan sejak saya minum ESP. tapi ada masanya, saya tak minum (tertido awal, terlalu kenyang dll alasan huhu) dan memang susu yang saya pump lebih cair. jumlah susu yang di pump tidak banyak beza jika saya minum cukup air dan menyusukan adam mengikut demand. yang sangat ketara perbezaan ialah, susu lebih pekat dan adam tak ambil masa yang lama untuk kenyang dan terus tidur (penting tu supaya tiada aktiviti bergayutan berjalan sepanjang malam, boleh la mama nak tidur lena dan selesa). 
          sebab itu saya sangat rekomen supaya ibu- ibu tambah ESP kerana ia sangat berkesan bukan saja sebagai milk booster (dan quick fix yang mengenyangkan selepas mengepam) tapi juga dapat memekatkan susu dan membuatkan baby kenyang lebih lama. ~ Million thanks puteri for sharing…

          CREDIT TO : Miakiddles

          * These statements have not been evaluated by the food and drug administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

          maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   

            [ http://www.facebook.com/norizaabdulrahman ] atau
          direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ]   
          sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
            pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!


          Cara detoks dengan selamat dengan Shaklee

          السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
          Salam kenal semua pembaca…

          Pernah tak, anda pernah mengalami situasi seperti ini, bangun je dari tidur, badan rasa tak segar. Rasa sakit badan, malas nak bangun, padahal baru bangun tidur. Rasa malas dan berat sangat badan sebab rasa tak segar itu. Anda memang tidak sakit, tapi juga tidak merasa benar-benar sihat. Jika hal itu terjadi sudah tiba saatnya bagi anda untuk melakukan detoks atau pembersihan racun tubuh. Di samping gejala-gejala tersebut masih ada gejala lain boleh dijadikan petanda bahawa detoks harus mulai dilakukan seperti sakit kepala, berjerawat, kulit kusam dan sebagainya.

          Secara semulajadi, badan kita juga selalu melakukan detoks. Tetapi jika tahap toksin banyak dari yang biasa dikeluarkan tubuh, perlu dibantu dengan program detoks untuk membuat pembuangan racun lancar. Program detoks yang baik memang harus dilakukan secara teratur. Patut diingat bahawa toksin dalam tubuh telah terkumpul selama bertahun-tahun dan tidak mungkin boleh terus dibersihkan hanya dalam masa beberapa hari saja melakukan program detoks.

          Namun begitu anda jangan ingat bahawa detoks harus dilakukan secara drastik. Kerana melakukan detoks yang melampau berat bagi tubuh kita. Program detoks yang praktikal dan ringan pun ada manfaatnya, terutama bila anda baru memulakan. Sekurang-kurangnya dengan program ini tubuh anda boleh berehat sejenak dari pelbagai makanan yang sukar dicerna. Detoks juga membantu anda untuk membiasakan diri memilih makanan yang sihat dan mengurangkan atau bahkan menjauhi makanan tak sihat.Detoks selain boleh mengeluarkan racun dalam tubuh, juga penting untuk meningkatkan kekebalan tubuh dan melangsingkan!

          Merasa kualiti hidup berkurang, cepat lelah, letih dan kurang bersemangat? Padahal, sudah cukup makan makanan berkhasiat berikut multivitamin untuk meningkatkan stamina.Rasa letih dan lemah ini bukan tanpa sebab. Dengan terkumpulnya pelbagai racun dalam tubuh dan metabolisme yang kurang sempurna, merupakan penyebab menurunnya vitalitas tubuh. Walaupun pada tahap tertentu membuat gejala sakit berdatangan.

          “Ibarat kereta, dipakai terus-menerus dan tidak diservis-servis. Suatu ketika boleh mogok atau yang kita rasakan sebagai penyakit. Ini kerana adanya bahan beracun tersebut! 
          Sebelum toksin menyebabkan penyakit bahkan komplikasi yang lebih serius, ada yang boleh dilakukan agar kesihatan dan stamina selalu prima iaitu detoksifikasi (usaha mengeluarkan toksin dari dalam tubuh). Selain baik untuk memelihara kesihatan secara menyeluruh, detoksifikasi juga boleh membersihkan buah pinggang, hati, usus besar dan sistem pernafasan.
            
          Shaklee menawarkan produk detox untuk membantu membersihkan badan anda daripada bahan kimia toksik, menjaga kesihatan hati, membersihkan kolon, membina mikroflora usus anda dan banyak lagi. Menarik kan?

          Detox Hati/Liver Detox
          Hati adalah organ dalaman terbesar di dalam badan dan memainkan peranan penting dalam mengekalkan metabolisme yang normal dan detoksifikasi badan secara semulajadi. DTX Complex Shaklee menyediakan sokongan untuk fungsi hati yang sihat. Produk ini mempunyai campuran proprietari yang terdiri daripada enam ramuan botani dengan antioksidan dan sifat-sifat yang meningkatkan aliran cecair hempedu, yang bergabung untuk melindungi dan merangsang keupayaan semula jadi badan bagi mengekalkan sel-sel hati yang sihat.

          DTX complex tonik hati

          DTX Complex Shaklee mengandungi ekstrak semulajadi bahan di bawah:

          • milk thistle seed
          • schizandra chinensis seed (tanaman yang berasal dari China yang dah digunakan selama lebih 2000 tahun untuk meningkatkan jumlah enzim detoksifikasi di dalam hati)
          • cendawan Reishi (dikenali kerana sifat antioksidannya)
          • dandelion
          • kunyit
          • artichoke (untuk membantu mengekalkan aliran hempedu yang normal)

          Pembersih Usus/Colon Detox
          Badan yang sihat mengandungi bertrilion mikroorganisma baik. Majoriti bakteria baik ni tinggal di dalam usus dan dirujuk sebagai  mikroflora. Sekurang-kurangnya 400 jenis mikroorganisma yang dijumpai dalam saluran gastro-usus; dan  berjumlah kira-kira 3 lbs bakteria dalam usus kita sepanjang masa.

          Tugas bakteria baik ini ialah untuk mengawal penguasaan bakteria jahat. Bakteria baik haruslah berada dalam jumlah optimum untuk mengawal bakteria jahat.

          Punca Utama Ketidakseimbangan Bakteria

          • penggunaan antibiotik.
          • umur
          • pemakanan yang tidak sihat
          • pengambilan serat yang rendah
          • kontraseptif oral
          • ubat-ubatan seperti aspirin dan kortikosteroid
          • tekanan
          • pengambilan gula yang tinggi

          Herb-lax detox

          Dr Shaklee telah memperkenalkan Herb-Lax pada tahun 1917. Ia direka untuk tindakan pembersihan untuk membantu proses semula jadi badan. Herb-Lax adalah gabungan 9 herba, termasuk daun Senna, yang telah digunakan untuk lebih daripada 3,000 tahun sebagai julap semulajadi.

          Herba yang digunakan dalam Herb-Lax tidak berkaitan dengan julap kimia buatan yang dijual di mana2. Produk-produk julap buatan ni biasanya merengsakan tisu dengan cara menarik bendalir ke dalam usus untuk memaksanya mengeluarkan bahan-bahan dalam usus. Julap tiruan seperti ini boleh melemahkan organ-organ dan boleh menyebabkan kebergantungan terhadapnya, dehidrasi dan ketidakseimbangan elektrolit. Jadi, berhati-hati ya.

          Sebaliknya, Herb-Lax secara semulajadi merangsang pengecutan otot usus. Ini membolehkan penyingkiran sisa-sisa yang terperangkap dan memendekkan masa transit, dan mengelakkan penyerapan toksin. Herb-Lax boleh membantu meningkatkan pengaliran darah, mengurangkan bau badan, jerawat, melegakan sembelit, gas perut dan usus, dan menormalkan fungsi usus.

          Pencuci Darah
          Seawal 3000 SM, orang-orang Babilon menggunakan manfaat bawang putih yang serba boleh. Ia digunakan sebagai ubat untuk pelbagai tujuan, termasuk jangkitan saluran pernafasan, masalah kulit, jangkitan parasit dan sebagai agen antibiotik dan anti-mikrob.
          Kajian saintifik menunjukkan bahawa bawang putih digunakan untuk menyucikan darah dan meneutralkan hasil toksik logam berat dalam tubuh kita, terutamanya merkuri dan kadmium. Penggunaan bawang putih juga berguna dalam rawatan hipoglisemia, gangguan usus dan pelbagai masalah kesihatan.

          Walau bagaimanapun, tidak semua makanan tambahan bawang putih sama.. Kebanyakan kaedah pemprosesan bawang putih yang digunakan hari ini, termasuk serbuk bawang putih yang dihancurkan, kapsul minyak bawang putih dan sebagainya, mengurangkan atau menghapuskan kandungan allicin. Allicin adalah komponen utama aktif bawang putih dan diperlukan untuk banyak manfaat bawang putih.


          garlic shaklee

          Garlic Complex Shaklee diproses secara semulajadi di bawah suhu yang rendah bagi mengekalkan SEMUA allicin.

          Garlic Complex Shaklee juga telah dirumus untuk kawalan bau. Bawang putih akan menyebabkan nafas berbau…tapi tablet Garlic Shaklee tak dipecahkan sehingga ia sampai ke dalam usus kecil. Di samping itu, ia mengandungi campuran pudina dan ekstrak rosemary bagi mengawal bau dengan berkesan…
          Pencuci Keseluruhan Tubuh
          Itulah dia the amazing Alfalfa! Ya, alfalfa bukan untuk tambah susu saja ya. Alfalfa adalah bahasa Arab untuk “Bapa Kepada Semua Makanan”. Akar herba yang mengagumkan ini, tumbuh sangat dalam ke dalam tanah untuk menyerap nutrien penting dan mineral yang terdapat jauh di dalam bumi. Alfalfa adalah dikenali sebagai agen diuretik, pembersih badan dan penyahtoksik. Ia merangsang aliran hempedu, dan membuang unsur mineral bahaya dari tubuh. Ia juga membantu melindungi dari radiasi dan membantu mengawal bau badan.


          alfalfa shaklee

          Selain ciri-ciri sebagai pembersih badan dan penyahtoksik, alfalfa juga mempunyai banyak faedah lain. Menurut seorang pakar nutrisi, alfalfa membantu dalam pencernaan, anti-radang, anti-artritis dan anti-bakteria. Ia membantu dalam penyembuhan ulser, gout, sakit tumit, sakit perut, alahan dan pembaikan cakera tulang belakang (disc). Ia juga mengawal tahap gula dalam darah dan membantu menurunkan paras kolesterol. Sangat hebat kan! Hanya alfalfa yang mempunayi kualiti terbaik digunakan dalam Alfalfa Shaklee. Ditanam di California tanpa pestisid, hormon sintetik, bahan kimia atau baja bukan organik,menjadikan ia alfalfa berkualiti tinggi.

          Selain itu, berpuasa adalah juga satu cara terbaik untuk detox! Dr Shaklee tidak memakan makanan pepejal sehari dalam seminggu untuk membantu menjaga sistem badannya.

          Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  
          maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
          direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
            sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
          pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

          VIVIX : MINUMAN BOTANIKA CAMPURAN

          السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
          Salam kenal semua pembaca…

          Masih tercari-cari penawar untuk melambatkan penuaan? Tapi takut dengan produk-produk yang dipasaran . Saya nak share tentang satu produk semulajadi untuk menyelesaikan masalah anda. Boleh juga digunakan sebagai makanan tambahan untuk pesakit diabetis. Bagi menurunkan gula dalam darah.

          Produk ini tidak sesuai untuk wanita yang menyusu dan mengandung.

          Pada yang masih tercari-cari hadiah apa yang sesuai untuk hari lahir ataupun ulangtahun perkahwinan ibu dan ayah. Ya. Inilah yang paling sesuai. Tiada hadiah yang paling bernilai melainkan kesihatan. Insyaallah.

          Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.


          Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

          Manfaat Vivix


          1. Mengaktifkan gen panjang umur : Dr. David Sinclair mendapati bahawa resveratrol bertujuan dan suis pada gen DNA-pembaikan survival dipanggil Sirtuins. Pengaktifan Sirtuins telah ditunjukkan untuk meniru manfaat kesihatan diet sekatan kalori. Sebelum penemuan Dr Sinclair, sekatan kalori adalah satu-satunya cara yang diketahui untuk melanjutkan kehidupan. Dr Sinclair percaya bahan-bahan di Vivix boleh menghasilkan kesihatan dan mungkin kehidupan yang lebih panjang tanpa diet kelaparan.
          2. Meniru Sekatan Kalori. Pengaktifan Sirtuins telah ditunjukkan untuk meniru manfaat kesihatan diet sekatan kalori. Sebelum penemuan Dr Sinclair, sekatan kalori adalah satu-satunya cara yang diketahui untuk melanjutkan kehidupan.
          3. Perlindungan untuk sel anda. Vivix membantu mempromosikan kuat, sel-sel yang sihat di dalam setiap organ atau badan anda .
          4. Baik untuk jantung anda. Penyelidik Klinik Mayo melaporkan bahawa resveratrol boleh membantu mencegah kerosakan saluran darah, mengurangkan kolestrol “jahat” dan mengelakkan pembekuan darah.
          5. Resveraterol juga menawarkan perlindungan untuk jantung dan otak anda daripada kerosakan yang disebabkan oleh serangan jantung atau angin ahmar . Ia menghalang phosphoinositide 3-kinase enzim. Ini bermakna anda dapat serangan jantung atau strok dan mengalami lebih kurang atau tiada kerosakan yang berkekalan.
          6. Anti-virus. Polyphenols dalam Vivix telah terbukti berkesan terhadap virus banyak yang termasuk virus herpes, virus influenza, dan virus HIV.
          7. Anti-estrogen  
          8. DNA perlindungan. Vivix membantu menghalang 1000000 serangan radikal bebas bahawa setiap sel dalam badan anda mendapat tiap-tiap hari. Percuma serangan radikal boleh merosakkan pangkalan data genetik sel, mewujudkan “typo” yang boleh menjejaskan fungsi sel dan panjang umur.
          9. DNA pembaikan. Vivix polyphenols telah terbukti berkesan membantu memperbaiki dan membina semula sel-sel DNA yang rosak.
          10. Peraturan gen. Polyphenols Vivix telah ditunjukkan untuk memberi kesan positif pengawal selia genetik. Ini adalah penting kerana pengawal selia genetik anda mengawal keseimbangan dinamik antara kerosakan dan pembaikan termasuk sama ada sel akan hidup atau tidak.
          11. Sekatan protein UMUR. Polyphenols dalam Vivix menghalang sepenuhnya Pembentukan produk Akhir Advanced Glycation (UMUR) Ini adalah penting untuk kesihatan dan umur panjang kerana protein UMUR membuat jenis enapcemar atau plak yang tersumbat sel-sel anda, satu mekanisme utama kematian sel, Alzheimer dan komplikasi kencing manis.
          12. Polyphenols Vivix 10x lebih berkuasa daripada resveratrol sahaja dalam melambatkan pembentukan protein UMUR.
          13. Tenaga & ketahanan. “Salah satu cara untuk memanjangkan hayat adalah untuk meningkatkan pengeluaran tenaga,” kata penulis kajian Johan Auwerx, ketua penyelidikan di Institut Genetik dan Biologi Molekul dan Selular di Illkirch, Perancis . “Dan resveratrol tidak hanya itu.”
          14. Polyphenols yang terdapat dalam Vivix telah ditunjukkan untuk mengelakkan kehilangan bilangan dan kecekapan kami mitokondria dan menakjubkan repopulate dan mengenakan bayaran semula mitokondria dalam anda sel-membina semula mereka kepada saiz dan kekuatan mereka pada masa mudamu .
          15. Fungsi sendi.
          16. Kesihatan otak. Dengan sokongan untuk otak anda, anda boleh merealisasikan fokus yang lebih besar, lebih cepat tindak balas yang perlahan dengan umur dan keupayaan untuk bekerja dengan lebih produktif. Bahawa memori keluli perangkap yang anda telah belia anda dapat kembali membenarkan anda untuk berfikir dengan lebih jelas dan ingat hampir dan seperti yang anda lakukan sebagai seorang kanak-kanak .
          17. Keradangan. Vivix membantu tubuh anda melawan keradangan yang semula jadi datang dengan kurang daripada hidangan yang sempurna. Menenangkan keradangan penyembuhan kelajuan dan membantu dengan hampir setiap penyakit anda berhadapan dengan umur anda.
          18. Bahan-bahan dalam Vivix telah ditunjukkan untuk menghalang kesan excitoxins seperti ketoksikan MSG pada otak.
          19. Homosistein. Resveratrol juga merendahkan homocysteine, protein darah yang tidak diingini.
          20. Anti-depresan. Resveratrol berfungsi sebagai anti-depresan oleh oxidase enzim menghalang monoamine. Juga dikenali sebagai perencat Mao.
          21. Satu kajian baru-baru ini yang disiarkan dalam Jurnal Gerontologi: tekanan darah. Polyphenols Sains Biologi seperti resveratrol dalam Vivix boleh membantu dengan tekanan darah yang boleh membantu mencegah strok. Bagaimana? Dengan meningkatkan aktiviti enzim yang dipanggil manusia oksida nitrik endothelial synthase yang kemudiannya menghasilkan nitrik oksida-ejen yang meluaskan saluran darah dan kawalan tekanan darah .
          22. Tekanan darah tinggi, juga dikenali sebagai tekanan darah tinggi, boleh membawa kepada serangan jantung, kegagalan jantung, strok dan kegagalan buah pinggang.
          23. Gula dalam darah. Terdapat potensi yang besar bagi menormalkan tahap gula dalam darah anda dan itu adalah berita besar untuk berjuta-juta rakyat Malaysia yang mengalami wabak penyakit kencing manis baru-baru ini. Jika anda berumur lebih 50 tahun, anda mungkin jatuh ke dalam zon kelabu yang dikenali sebagai pra-diabetes. Ertinya, walaupun anda tidak menunjukkan tanda-tanda masalah gula dalam darah mereka boleh hanya sekitar sudut.
          24. Gula darah memberi kesan usia yang panjang. Malah, diabetes jenis II telah disifatkan sebagai “kerintangan insulin yang teruk.” Rintangan Insulin menyebabkan bentuk aging.Resveratrol pra-matang memainkan peranan penting dalam menstabilkan gula darah dan membantu untuk mengatasi rintangan insulin. Ia melakukan ini dengan membolehkan insulin untuk memasuki sel-sel anda dan menghasilkan tenaga. Apabila paras insulin dalam darah berkurangan, anda mempunyai kurang lapar. Tahap insulin yang tinggi mewujudkan kelaparan yang memberitahu badan anda untuk makan lebih.
          25. Alzheimer & demensia. Amiloid beta plak otak telah dikaitkan dengan Alzheimer dan demensia. Resveratrol telah ditunjukkan untuk menghapuskan plak ini dan juga telah ditunjukkan dalam kajian untuk meningkatkan keupayaan mental tikus makmal.
          26. Pengurusan Berat Badan.
          27. Kehilangan Jisim tulang. Resveratrol telah ditunjukkan untuk melindungi daripada kehilangan tulang. Kritikal kerana umur anda.
          28. Perlindungan hati Lebih daripada 30% rakyat Amerika mengalami keadaan yang dikenali sebagai hati berlemak. Hati berlemak adalah paling ketara dalam orang-orang yang minum arak yang berlebihan . Asid Ellagic dalam Vivix melindungi hati anda daripada hepatitis dan sirosis
          29. Antosianin dalam Vivix mencegah penyakit hati yang disebabkan oleh tekanan
          30. Antioksidan. Vivix adalah sejenis antioksidan yang kuat yang menghalang lebih daripada 1,000,000 hits radikal bebas kepada setiap sel dalam badan anda setiap hari. Tetapi itu hanya permulaan. Antosianin polifenol dalam Vivix telah ditunjukkan sebagai antioksidan yang kuat lebih 150 flavonoid tested.19 Dalam bertindak, mengikut makmal Brunswick, Vivix skor jauh melebihi 5000 pada skala ORAC .
          31. Kesihatan mata. Antosianin polifenol dalam Vivix membantu mencegah katarak, glaukoma dan degenerasi makular berkaitan dengan usia
          32. Kencing manis. Polyphenols dalam Vivix mencegah degenerasi sel pankreas mengurangkan risiko penyakit kencing manis
          33. Kanser paru-paru. Para penyelidik dari Jabatan Penyelidikan dan Penilaian Kaiser Permanente mendapati bahawa perokok yang minum segelas atau dua wain merah sehari, melaporkan 60 peratus risiko kanser paru-paru berkurangan.
          34. Kekebalan. Resveratrol meningkatkan tindak balas imun dalam tikus, dan telah ditunjukkan untuk melindungi mereka daripada jangkitan oleh virus herpes simplex 1 dan 2.
          35. Resveratrol telah ditunjukkan untuk mengurangkan dan menyekat pelbagai jenis keradangan, yang telah dikaitkan dengan artritis, psoriasis, dan penyakit Crohn. Keradangan adalah juga dipercayai menyumbang kepada penyakit kardiovaskular dan kanser.
          36. Kanser. Proanthocyanidins membunuh sel-sel kanser dan menghalang pertumbuhan kanser payudara manusia, paru-paru perut, dan sel-sel leuchemia sehingga 73%. Telomerase merupakan enzim yang memendekkan penutup akhir kromosom-menyebabkan kematian sel-sel kanser yang sebaliknya abadi . Resveratrol menghalang telomerase.
          37. Survivin dijumpai dalam sel-sel kanser membolehkan sel-sel kanser untuk mengelak daripada sistem imun pengawasan, hidup dan membiak. Resveratrol inhbits survivin.
          38. Resveratrol, bahan utama dalam Vivix menyimpan darah beku, bakteria, virus, sel-sel kanser dan plak kolesterol daripada melekat pada dinding arteri dan membantu mencegah penyebaran kanser dan jangkitan.
          39. Antibiotik. Resveratrol bertindak sebagai antibiotik terhadap bakteria, dan telah ditunjukkan untuk mempamerkan aktiviti anti-bakteria yang kuat terhadap bakteria yang tahan antibiotik .
          40. Anti-bakteria dan anti-kulat. Muscadine anggur ditanam di panas, lembap, Southeastern AS Untuk hidup dalam haba ini sarat yang menindas dan kulat dan kelembapan yang muscadine bergantung kepada kuasa anti-kulat resveratrol .
          41. Resveratrol juga bertindak sebagai agen anti-kulat di dalam badan manusia dan aktif terhadap Candida albicans.
          42. Penghadaman. Vivix membantu tekanan penghadaman yang tenang
          sumber manfaat vivix klik disini


          Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

          Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
          Jamin harga meletoppp!
          ^_^

          maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
          direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
            sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
          pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!

          VITAMIN & MINERAL UNTUK KECANTIKAN KULIT

          Bukan mudah mempertahankan kecantikan kulit. Apatah lagi dalam suasana hari ini yang penuh dengan pencemaran, cuaca buruk dan kualiti sinar matahari yang semakin merosot. Sebagai wanita, anda mesti memastikan kulit sentiasa sihat dan bersih. Selain mengamalkan diet seimbang yang merangkumi tiga khasiat penting, iaitu protein, vitamin dan mineral, pengambilan suplemen sangat-sangat digalakkan. Jika anda kekurangan salah satu daripada keperluan ini, tidak mustahil kulit akan kehilangan sifat semulajadinya.


          Empat jenis vitamin yang sangat bagus untuk kulit ialah A, B, C dan E. Ketahui jenis vitamin dan mineral yang merangkumi pil dan pemakanan harian yang berkesan untuk mengekalkan kulit sihat dan cantik.



          Vitamin A
          Vitamin A bagus untuk ‘membersihkan’ parut-parut jerawat pada kulit serta mengurangkan kesan kedutan dan liang roma yang terbuka luas. Bagi kulit, vitamin A bertugas untuk mengekalkan kesihatan tisu kulit. Kekurangan vitamin ini boleh menyebabkan masalah kulit kering dan pudar.

          Beta karotena
          Beta karotena adalah antioksidan yang sangat kuat. Ia melindungi sel-sel tubuh daripada radikal bebas. Selain itu, ia juga mampu menguatkan sistem imun tubuh, melambatkan proses penuaan dan sebagai rawatan paling berkesan untuk mengatasi masalah jerawat.

          Vitamin B Complex
          Amalan pengambilan vitamin B yang konsisten membantu menghalang pigmentasi pada kulit. Vitamin ini penting untuk mengekalkan kesihatan dan kecantikan kulit, mata dan rambut.


          Riboflavin

          Riboflavin sebenarnya ialah vitamin B2. Ia penting untuk mengawal perkembangan tisu-tisu didalam tubuh. Ia juga bagus untuk memproses lemak dan asid amino.

          Vitamin C

          Vitamin ini sangat popular untuk kecantikan kulit. Ia dianggap antioksidan yang sangat berkesan. Vitamin ini meneutralkan kulit muka yang rosak akibat pendedahan kepada pencemaran dan sinar ultraungu. Pakar-pakar kulit juga menyatakan vitamin C membantu perkembangan dan pembaikpulih kolagen. Selain itu, vitamin C mengurangkan kerosakan kulit akibat radikal bebas yang mana semua ini boleh menyebabkan masalah kedutan dan serangan kanser.


          Vitamin E
          Ini adalah satu lagi vitamin mujarab untuk kecantikan kulit. Pengambilan 400IU vitamin E dalam sehari membantu mengurangkan kedutan dan memperbaiki tekstur kulit yang tidak rata. Jika anda ingin membeli vitamin E dalam bentuk kapsul atau ‘tablet’, perhatikan label ‘natural’ atau ‘d-alpha tocopherol’ pada labelnya. Vitamin ini juga boleh disapu terus ke kulit wajah kerana ia dipercayai mampu mengurangkan kerosakan kulit akibat sinaran matahari.

          Selenium
          Mineral ini penting kerana ia mengandungi antioksidan yang dipanggil ‘gluthathione peroxidase’. Antioksidan ini mampu membantu melindungi tubuh dan kulit daripada serangan penyakit kanser. Mineral ini turut membantu memperbaiki kekenyalan tisu dan memperlahankan penuaan.


          Minyak ikan Omega-3
          Khasiat utama mineral ini ialah menghalang penyakit jantung. Asid lemak omega-3 menurunkan paras kolesterol LDL dan mengikis plak yang terkandung dalam dinding arteri. Selain itu, mineral ini berkesan untuk memperbaiki peredaran darah. Secara tidak langsung, semua masalah kulit boleh dikurangkan dan kulit menjadi lebih licin dan lembap.

          Evening Primrose Oil
          EPO mengandungi GLA yang membantu membunuh tumor penyebab kanser. Selain itu pengambilan EPO yang tersusun membantu menurunkan kadar kolesterol dalam darah. Bagi yang mengalami masalah kegatalan atau kekeringan pada kulit, pengambilan EPO turut membantu.  Dari sudut kecantikan, pengambilan EPO membantu menggalakkan pertumbuhan kulit yang sihat, mengatasi alahan pada kult dan juga bagus untuk mengurangkan kegatalan pada kulit kepala.

          Vitamin Shaklee mungkin boleh membantu masalah kulit anda. Anda boleh pilih mengikut keperluan dan bajet anda. Tentang harga semuanya boleh dibawa runding. Kami pun menyediakan set percubaan untuk anda selama 30 hari.


          KULIT WAJAH PUCAT – lebihkan pengambilan zat besi, protein, iodine, kalsium, copper, kobalt dan vitamin B.


          KULIT BERJERAWAT – tingkatkan pengambilan zink yang menghasilkan kolagen dan elastin demi meningkatkan keanjalan dan kekenyalan kulit.


          KULIT BERMINYAK – kekurangan riboflavin dan juga soya


          KULIT KERING DAN MENGELUPAS – Lebihkan pengambilan vitamin A dan E.

          * These statements have not been evaluated by the food and drug administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

          maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
          direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
            sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
          pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!

          GOUT..

          السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
          Salam kenal semua pembaca…


          Gout disebabkan pengumpulan asid urik dalam darah; yang terhasil daripada proses pemecahan makanan. Buah pinggang akan menapis darah dan menyingkirkan asid urik melalui air kencing.

          Bagaimanapun bagi pesakit gout, asid urik tidak dapat disingkirkan sepenuhnya dan lama kelamaan paras asid urik dalam darah akan meningkat. Asid urik ini kemudian akan mendap di sendi, terutama pada sendi besar. Biasanya mendapan berlaku pada sendi ibu jari tetapi ia juga boleh berkumpul di sendi lain seperti belakang kaki, buku lali, lutut, pergelangan tangan, siku dan jari.

          Asid urik boleh menyebabkan keradangan pada sendi dan ketika inilah serangan gout berlaku. Pesakit akan berasa sakit sehingga tidak boleh menggerakkan sendi terbabit. Malah ada pesakit terpaksa mengambil cuti sakit setiap kali mengalami serangan gout.Gout adalah satu daripada penyakit sendi dan serangan pertama biasanya berlaku dalam lingkungan umur 40 hingga 50 tahun. Bagaimanapun, gout boleh menyerang semua peringkat umur, termasuk remaja.

          Gout juga boleh disebabkan oleh gemuk, tekanan, kerosakan buah pinggang, penghasilan terlalu banyak asid urik, terlalu sedikit penyingkiran asid urik, kesan sampingan ubat diuretik dan akibat penyakit lain seperti tekan darah tinggi serta kebuluran.

          Serangan berlaku secara mengejut dan cepat, tidak seperti artritis lain yang menyerang perlahan-lahan. Sendi terbabit terasa sangat sakit sehingga jika ditindih dengan kain nipis pun dirasa boleh menambah kesakitan.


          Serangan gout berlaku pada satu sendi dan tanpa rawatan, setiap serangan boleh berlanjutan antara satu hingga dua minggu. Manakala serangan kedua biasanya mengambil masa lama (bulan atau tahun) untuk berlaku dan serangan ini boleh berulang dari semasa ke semasa pada sendi sama.

          Dianggarkan 60 peratus pesakit mengalami serangan kedua dalam masa setahun dan 78 peratus mendapat serangan kedua dalam masa dua tahun. Hanya tujuh peratus pesakit tidak mengalami serangan berulang dalam tempoh 10 tahun.

          Serangan gout boleh dicetuskan oleh beberapa faktor seperti pengambilan minuman beralkohol berlebihan, terlalu banyak makan terutama makanan yang kaya purin, kecederaan kecil pada sendi, tidak cukup minum air, badan mengalami kekurangan air disebabkan pengambilan sesetengah jenis ubat dan mengamalkan diet melampau.

          Jika tidak diberi rawatan, serangan boleh berlaku dengan lebih kerap, lama dan mungkin membabitkan sendi lain. Satu perkara penting yang perlu diketahui ialah, serangan gout yang terlalu kerap boleh merosakkan sendi dan kerosakan ini adalah kekal, tidak boleh dipulihkan dan akan menyebabkan pesakit menjadi cacat.

          Untuk mengelak kesakitan dan kecacatan inilah, selain pengambilan ubat, pesakit gout diingatkan berulang kali untuk minum banyak air sekurang-kurangnya dua hingga tiga liter air masak sehari.Apabila mendengar saranan ini, ramai pesakit gout, terutama yang sudah berumur, berasa kurang senang kerana ia akan membuatkan mereka kerap buang air kecil dan perkara ini dianggap sangat menyusahkan.


          Sebenarnya ini antara kaedah kawalan dan pengurusan penyakit gout. Apabila pesakit minum banyak, air kencing akan menjadi cair dan setiap kali mereka berulang ke tandas, sebahagian daripada asid urik dikeluarkan daripada badan.


          Antara langkah lain yang perlu dilakukan pesakit ialah:

          Kawal makan dengan mengehadkan pengambilan protein daripada sumber haiwan — sesetengah pesakit beranggapan tidak mengapa makan ikut selera kerana ubat gout yang ada sekarang berkesan dan boleh menghilangkan kesakitan akibat keradangan dalam masa beberapa jam. Betul, tetapi kawalan penyakit gout lebih berkesan dengan menjaga pemakanan.

          Ini bukan bermakna pesakit perlu berpantang, tetapi mengurangkan pengambilan jenis makanan yang kaya purin kerana ia boleh meningkatkan paras asid urik seperti organ dalaman (otak, hati, buah pinggang, limpa, jantung), daging angsa, ikan bilis, sardin, ikan kembung dan makanan laut bercengkerang.

          Kajian menunjukkan diet bebas purin hanya dapat mengurangkan 15 hingga 20 peratus paras asid urik. Jadi anda masih boleh makan makanan kegemaran, tetapi pada kuantiti kecil.

          Sebaliknya gantikan dengan sumber protein daripada tumbuh-tumbuhan seperti kacang dan kekacang. Ia juga dapat membantu pesakit mengurangkan pengambilan lemak yang boleh mengakibatkan pertambahan berat badan. Lemak tepu juga dikenal pasti antara penyumbang tidak langsung kepada masalah gout.

          Kawal berat badan. Kegemukan boleh menjejaskan keupayaan badan untuk menyingkirkan asid urik. Jika anda mempunyai masalah berat badan berlebihan, mulakan bersenam dan kawal pengambilan makanan supaya berat badan dapat dikurangkan secara perlahan-lahan. Diet keterlaluan dan mendadak boleh menyebabkan serangan gout.

          Jika anda minum minuman beralkohol, hadkan kepada segelas wain atau satu tin bir saja sehari. Alkohol boleh meningkatkan paras asid urik dalam darah dan meninggikan risiko mendapat keradangan (serangan gout). Jika anda mengalami serangan, jangan minum minuman beralkohol.

          Minum banyak air iaitu sekurang-kurangnya dua liter sehari. Tidak mengapa jika anda terpaksa berulang ke tandas banyak kali kerana ia petanda baik. Semakin kerap anda ke tandas, semakin banyak asid urik dibuang.

          Pilih produk tenusu rendah lemak atau bebas lemak. Ada kajian menunjukkan pengambilan produk tenusu rendah lemak dapat membantu mengurangkan risiko gout.

          Ambil karbohidrat kompleks — sasarkan untuk makan lebih banyak bijirin, sayur dan buah. Kurangkan makanan mengandungi karbohidrat yang diproses seperti roti putih dan kek.

          Hadkan pengambilan gula — terlalu banyak gula akan membuatkan kita kurang makan buah, sayur dan bijirin. Makanan yang banyak gula juga banyak kalori yang akan membuatkan anda lebih senang mengalami pertambahan berat badan.

          Mengatasi Masalah Gout Dengan Shaklee

          1. Alfalfa– untuk menyingkirkan toksin secara lembut dari badan. Namun pengambilan alfalfa memerlukan pesakit mengambil air yang banyak.

          2. Performance drink– memastikan tubuh pesakit sendiri mempunyai kandungan air dan gula yang cukup agar tidak dehidrat

          3. Omegaguard– Ini sangat penting bagi pesakit yang mengalami gout yang sangat teruk. Omega penting untuk mengelakkan inflamation pada sendi-sendi pesakit. Ianya sebagai langkah berjaga-jaga sebelum bengkak itu menjadi lebih teruk.



          Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

          Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
          Jamin harga meletoppp!
          ^_^

          maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
          direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
            sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
          pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!