[TIPS] Kenapa Tubuh Kita Perlukan Protein???

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…
Untuk apa anda perlukan protein? Berapa banyak protein yang anda perlukan? Adakah pengambilan protein yang tinggi selamat untuk buah pinggang anda? Apakah sumber terbaik protein?
Kenapa Anda Perlu Protein? Protein adalah membina sel baru. Otot, kulit, rambut semuanya diperbuat daripada protein. 

Faedah keperluan protein harian kepada anda:
♕ Membina otot. Oleh kerana anda memerlukan protein untuk membina otot , makan protein yang mencukupi akan memastikan badan anda mempunyai apa yang diperlukan untuk membina yang baru.
♕ Mengekalkan otot. Tubuh akan mendapatkan protein yang diperlukan untuk meningkatkan pemulihan otot dan mencegah kerosakan otot daripada bersenam.
♕ Kehilangan Lemak. Protein mempunyai kesan thermic tertinggi: badan anda membakar lebih banyak kalori untuk mencerna protein daripada karbohidrat atau lemak. Anda juga berasa kenyang lebih lama selepas makan hidangan yang kaya dengan protein. Kedua-dua membantu kehilangan lemak .

Mitos Protein. Berikut adalah beberapa MITOS tentang protein yang anda dengar mungkin juga dari kawan-kawan atau sumber lain
♕ Protein tidak sihat untuk buah pinggang anda. Tidak ada data yang menunjukkan bahawa pengambilan protein yang tinggi menyebabkan bermulanya disfungsi buah pinggang di kalangan orang dewasa yang sihat. 
♕ Protein Punca Berat Badan Meningkat. Meningkatkan pengambilan protein anda atau minum whey shake tidak akan membuat anda menambah berat badan melainkan anda meningkatkan pengambilan kalori harian anda. 
♕ Anda Boleh Digest Max 30g Protein / Meal. Badan anda boleh mencerna & menyerap cukup banyak apa sahaja yang anda makan.

Bagaimana nak bina otot dengan protein???


Saya akan memberikan anda satu contoh menggunakan sebutan nisbah di atas: Apabila bicara ttg protein, seseorang harus mengambil jumlah protein yang mencukupi iaitu “1 gram per paun berat badan “. Jadi, jika saya 170 lbs., Saya perlu mengambil kira-kira 170 gram protein / hari jika saya ingin membina jisim otot.

Tetapi anda tidak boleh mengambil semua sumber protein anda hanya daripada makanan tambahan. Saya cadangkan anda membahagikan separuh sumber protein anda dan anda akan mendapat GABUNGAN yang sempurna. 85 gram protein daripada makanan pepejal, dan 85 gram lagi dari makanan tambahan @ suplemen. Dan dengan cinch shake@ESP shaklee yang mempunyai purata 14-16 gram setiap kira-kira 3 sudu protein sehari, pada pendapat saya agak munasabah untuk anda membina protein dengan sempurna..

Cinch Shake Mix

ESP 

Atas sebab ini saya cadangkan cinch shake @ ESP Shaklee, sumber protein TERBAIK jika yg ingin kurus dan membina otot dalam set inch loss weight..^-^

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
≧◠◡◠≦✌

Advertisements

[TIPS] Kebaikan Set 3M Shaklee Untuk Breastfeeding

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Set 3M untuk ibu yang sedang breastfeeding adalah merupakan set yang PALING POPULAR di kalangan ibu-ibu. Ini kerana kebaikan set 3M ini memberikan 1001 khasiat kepada ibu dan juga bayi. Set 3M sangat laris di pasaran. Selain untuk ibu, ayah juga boleh mengamalkan sebahagian daripada supplement ini untuk membantu memberikan tenaga.. Jadi bolehlah ayah membantu ibu menjaga bayi mereka.. Sweet, kan? (>‿◠)✌

Apakah Kebaikan SET 3M??
♕  Membantu menukarkan makanan kepada tenaga
♕  Melegakan keletihan
♕  Menggalakkan tumbesaran yang sihat
♕  Membantu menguatkan tulang
♕  Mengimbangi tekanan darah
♕  Memelihara denyutan jantung
♕  Membekalkan tenaga
♕  Membantu menyingkirkan lemak dan kolesterol
♕  Membantu meningkatkan sistem imunisasi

Sekiranya……
✔ Anda mencari set breastfeeding yang optimum dan lengkap atau
✔ Anda inginkan suplemen yang bukan hanya untuk breastfeeding tetapi juga memberikan faedah lain atau
✔ Anda mencari suplemen yang membantu anda bertenaga sepanjang hari

ANDA MEMERLUKAN SET 3M SHAKLEE !!!

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^


[TIPS] SET HAMIL SHAKLEE MENGURANGKAN KELETIHAN IBU

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…


Keletihan merupakan perkara biasa yang dialami oleh kebanyakan ibu yang sedang hamil. Ini kerana sewaktu hamil, seorang ibu menanggung berat baby untuk dibawa bersama. Dan ini boleh menyebabkan keletihan kepada ibu hamil. Set Kehamilan Shaklee boleh membantu anda, ibu yang hamil, untuk lebih bertenaga dan mengurangkan keletihan sepanjang tempoh kehamilan anda.

Apakah supplement Shaklee yang terdapat dalam SET HAMIL?
✔ ESP
✔ Vita-Lea
✔ Sustained Release Vita-C Plus
✔ B-Complex
✔ OsteMatrix
✔ OmegaGuard (untuk trimester kedua dan ketiga)


Shaklee dapat memudahkan anda membuat pilihan.



Apakah kebaikan yang akan dirasai oleh IBU HAMIL?
❥ membantu meningkatkan bekalan darah
❥ mengurangkan risiko kecacatan neural tube
❥ mengelakkan anemia
❥ membantu mengurangkan masalah Hb rendah
❥ membantu memberikan tenaga sepanjang hari
❥ mengurangkan rasa lenguh-lenguh kaki

Apakah kebaikan untuk JANIN?
❂ menyokong perkembangan janin
❂ menggalakkan pertumbuhan tulang dan tunas gigi
❂ menyokong perkembangan otak (minda) janin

Ini Testimoni pengguna kami


Hubungi kami untuk mendapatkan supplement Shaklee anda bagi memenuhi nutrisi anda sewaktu anda hamil, dan juga selepas bersalin. Kami akan memberikan FREE CONSULTATION kepada anda. Tawaran terbuka sehingga bila-bila! 

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^


[TESTIMONIAL] muka berjerawat, parut hitam dan kulit kusam tiada sudah…

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!

[TESTIMONIAL] Sebulan BerShaklee Turun 4Kg..

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…
Testimoni PANAS!!! Semakin hot la Set Slim Shaklee ni…makin ramai pengguna yang dah peroleh kebaikan daripadanya..untungnya KURUS pun dapat SIHAT pun dapat…harga oooo sangat la JIMAT!!!
Jom tunggu apa lagi..kalau orang lain boleh anda juga PASTI boleh…

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!

[INFO] Omega-3 bantu tingkatkan paras Leptin untuk pengurusan berat badan

APA ITU LEPTIN ?

LEPTIN adalah antara hormon paling penting untuk badan menentukan LAPAR atau KENYANG. 

Apabila kadar hormon Leptin adalah tinggi, ia memberikan isyarat KENYANG  dan akan membuatkan kita berhenti mengambil makanan. Apabila hormon leptin rendah, rasa lapar dan mengidam kepada sesetangah makanan akan berlaku.
Your leptin LEVEL is high when you are full, low when you are hungry

BAGAIMANA UNTUK MENINGKATKAN LEPTIN ?

  1. Penuhi 30% dari jumlah kalori pemakanan anda dengan protein. Menurut Jilian Micheals, pengarang “Master Your Metabolism”, kehadiran lebih protein meningkatkan sensitiviti Leptin yang mana memberikan sensasi rasa kenyang dengan lebih cepat.
  2. Amalkan makanan yang mengandungi minyak Omega-3. Dengan kehadiran Lemak Asid Omega-3, ia meningkatkan kehadiran Leptin dengan meningkatkan lagi pemprosesan glukosa dalam badan.
  3. Tambahkan lebih Zinc dalam makanan yang mana seperti Omega-3, ia juga membantu meningkatkan kadar Leptin.
  4. Elakkan berpuasa melebihi 36 jam. Menurut Dr. John Berardi (specialized in Nutrient Biochemistry & Exercise Biology), seseorang yang berpuasa lebih 36 jam mengalami kemerosotan Leptin lebih 77% dalam badan. —-ooo.. patutla ramai komplen bila time lepas puasa makan banyak berat badan naik. Oleh itu tingkatkan pemakanan tinggi protein dan minyak Omega-3 semasa berbuka 😀
  5. Amalkan senaman yang kerap. Menurut kajian Universiti Harvad, Department of Epidemiology 2001, seseorang yang mengamalkan senaman yang konsisten mampu meningkatkan sensitiviti Leptin dalam badan.

SUMBER : eHOW dan eHOW
SHAKLEE membantu anda meningkatkan kadar Leptin dalam badan untuk pengurusan berat badan!

  1. SHAKLEE SOY PROTEIN ISOLATE POWDER (ESP) : Memberi bekalan protein dari sumber kacang soya (Non-GMO) untuk penyerapan badan yang terbaik.
  2. SHAKLEE OMEGAGUARD :  Mengandungi lebih 99% minyak Omega-3 berbanding jenama lain di pasaran dan juga tinggi kandungan EPA dan DHA.
  3. SHAKLEE ZINC COMPLEX : Zink Complex Shaklee merupakan faktor dalam memelihara kesihatan yang baik dan membantu dalam memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein.  Ia juga menyediakan kalsium untuk memelihara kesihatan.

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!

[TESTIMONIAL] Kulit Dah Tak Kering Dengan Pengambilan ESP Shaklee

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Seperti diketahui umum, ESP produk terbaik dan terlaris Shaklee kerana manfaat dan kebaikannya yang menggunung tinggi! 😉
Jom baca testimonial pengguna yang dah cuba ESP. 

Berminat mahu mendapatkan kulit secantik cik puan di atas?

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!