[INFO] Bahayakah Suplemen Alfalfa?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Ramai betul yang prihatin dan amik berat dengan alfalfa sekarang ye. Macam-macam versi ada. Maklumla promosi bulanan Shaklee bulan Januari ni ialah Alflafa Complex. Ramai yang utarakan isu alfalfa setelah membaca artikel bahayakah menggunakan suplemen alfalfa,  11/7/2012 dari blog Dr Zubaidi.

Saya memang sangat setuju dengan artikel yang sangat bagus itu. Artikel yang bagus tetapi ramai yang baca separuh atau cepat buat andaian tanpa memahami isu yang diutarakan di dalamnya.
Untuk memudahkan anda, maka saya ringkaskan kenyataan dalam artikel tersebut dan cuba menjawab sebaiknya. Mari kita tengok apa sebenarnya yang orang takut dengan alfalfa ini?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1. Penyataan Dr Zubaidi, tidak salah ambil suplemen dan pastikan dari syarikat yang boleh dipercayai terutama dari segi penjagaan KESELAMATANNYA.

JAWAPAN: Memang betul dan shaklee adalah SYARIKAT NUTRISI NOMBOR 1 DI U.S dan sudah lebih 
56 tahun bertapak maka tiada ragu sebab ia sudah melabur berbillion dollar sebelum mengeluarkan sesuatu produk untuk penyelidikan. Sebuah syarikat yang sangat diakui teliti dalam mengeluarkan produk yang semulajadi.

2. FDA (badan berkuasa di US) menyatakan menggunakan DAUN ALFALFA BERKEMUNGKINAN SELAMAT tetapi menggunakan BIJI BENIH alfalfa secara BERPANJANGAN BERKEMUNGKINAN TIDAK SELAMAT kerana kemungkinan boleh beri tindak balas autoimmune pada pesakit lupus erythematosus (SLE).

JAWAPAN: Alfalfa shaklee dari sumber daun alfalfa. Dan sebagai langkah selamat sudah juga dinyatakan pada label botol shaklee bahawa TIDAK BOLEH DIAMBIL OLEH PESAKIT SLE. Sudah nyata dan jelas, maka tiada keraguan kenapa pula ia tidak boleh diambil oleh orang biasa yang tiada SLE.

3. FDA juga mendapati makan alfalfa dalam kadar yang berlebihan dan berpanjangan boleh memudaratkan jadi mudah mendapat sunburn, lepuhan dan ruam pada kulit.

JAWAPAN: sebab itu ada sukatan pada botol. Maximum adalah 10 biji sehari. Shaklee dah kaji kenapa hanya max 10. Kalau makan 50 biji sehari memang mudarat kena tanggung sendiri. Maka itulah pentingnya konsultasi yang betul bukan makan ikut sedap tekak je tanpa mengikut arahan penggunaan. 

4. Pesakit yang mengambil ubat-ubat tertentu diingatkan berbincang dengan doktor terlebih dahulu sebelum mengambil alfalfa.

JAWAPAN: memang betul apa-apa suplemen pun jika kita ada mengambil ubatan doktor yang kita sendiri tidak pasti maka silalah rujuk doktor kerana alfalfa adalah herba. 

5. Penggunaan alfalfa dalam kadar yang BERLEBIHAN DAN BERPANJANGAN MUNGKIN tidak selamat pada ibu hamil dan menyusukan bayi.

JAWAPAN: memang kita tidak konsultasi makan alfalfa pada ibu hamil tetapi pada ibu menyusu dibolehkan mengikut dos yang dibenarkan. 

6. Pesakit kanser, fibroid tidak digalakkan mengambil alfalfa, tetapi belum dibuktikan dari segi kajian klinikal.

JAWAPAN: memang kita pun tidak benarkan pesakit-pesakit ini ambil alfalfa walau belum terbukti ada kajian klinikal mengenainya.

7. Pesakit yang mengambil ubat untuk cairkan darah seperti WARFARIN tidak digalakkan ambil alfalfa.

JAWAPAN: Kandungan vitamin K dalam alfalfa boleh memekatkan darah maka memang sesiapa yang mengambil UBAT CAIR DARAH (WARFARIN) memang kita tak benarkan ambik alfalfa.

Maka tiada ragu nak ambil alfalfa jika anda tahu apa yang anda ambil kan? Sebab itu pentingnya konsultasi ‘SALES AFTER SERVICE”. Jangan buat pembelian dengan orang yang tiada ilmu untuk consult anda atau membeli di merata tempat yang tiada sumber untuk anda rujuk. 

PROMOSI BESAR-BESARAN PEMBUKAAN 2014, ALFALFA COMPLEX!!!


Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
≧◠◡◠≦✌

[TIPS] Bagaimana Alfalfa Membantu Whole Body Detox?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Set FAVOURITE BULAN ini….Set KURUS bajet yang ada lecithin & alfalfa. Sudah la harga memang murah lepas tu beli memang berbaloi-baloi la…


Kalau tak nak kurus pun Alfalfa Complex ni memang bagus untuk detox!!! Saya dan suami sangat suka Set Kurus ini..Selain dapat ‘maintain’ kurus, sistem penghadaman kami memang Awesome…pagi2 je berebut nak membuang..anak saya yg kedua ni pun asyik put put je..penangan Alfalfa Complex ni la..
Bila nak detox paling penting kena start detox dari usus dulu kemudian baru hati..pasai apa pulak…ok sonang citer gini la yer….kat usus kan berlaku penyerapan nutrien besar besaran..bila proses detox kat hati..toksin tu nak tak nak kena keluar melalui usus…so Kalau usus anda tak bersih maka mudahla toksin tu terlekat & re-absorb dalam usus kita…


Detox ni bukan setakat buang toksin dalam badan jer…it is a continuous cycle. What goes in have to go out. If you consume toksin…then penuh ler toxin dalam badan you all..

Bagaimana Alfalfa Membantu Detox?
Alfalfa ni herbal remedies…memang dah digunakan oleh masyarakat dulu kala…orang Arab panggil Alfalfa ni father of all food…ancient superfood gitu…Orang Cina juga gunakan alfalfa sebagai perangsang selera makan dan rawatan untuk pelbagai masalah gastrousus seperti ulser. Dalam sejarah perubatan India, alfalfa telah digunakan untuk merawat artritis dan ulser, dan orang asli Indian Amerika guna alfalfa untuk merawat bisul dan penyakit kudis, dan juga beberapa gastrousus dan masalah saluran kencing.

Alfalfa bersifat alkaline which is a good liver & bloodstream detox agent. So segala toxin yang terkumpul dalam hati & darah dibersihkan. Apa simptom hati penuh toxin..macam macam tau..termasukla berat badan berlebihan…silap hari kena fatty liver pula. Toxin dalam darah plak masalah lain..jangan tak tau masalah kulit kena kulat air la…jerawat bagai salah satu punca dia dari toxin dalam darah tau…

Kelebihan alfalfa Shaklee…dia berserat penuh..tak caya cuba rendam dalam air..jadi kembang semangkuk gitu..pastu memang berserat serat …memang bagus nak kikis segala daki daki kat usus..bila usus sihat badan pon sihat..

Satu lagi lebih alfalfa ni..bole regulate sugar darah….cuba makan alfalfa pagi-pagi selepas breakfast pastu minum air suam..insyaAllah masalah selera ‘dinosour’ kurang gitu…

Lain-lain kegunaan tradisional untuk alfalfa termasuk peranannya sebagai nutrien tambahan untuk ibu menyusu, dipercayai membantu menggalakkan pengeluaran susu. 

Banyak lagi khasiat alfalfa yg boleh membantu meningkatkan kesihatan kita..so, kalau nk beli banyak bulan ini sangatla berbaloi..PROMOTION BUY 6 FREE 1 ALFALFA COMPLEX!!!


Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
≧◠◡◠≦✌

[TIPS] Detoksifikasi

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

DETOKS

Detoksifikasi dalam konteks perubatan alternatif terdiri daripada pendekatan untuk membersihkan badan daripada “racun” – bahan berbahaya terkumpul yang memberikan kesan yang tidak diingini ke atas kesihatan individu dalam jangka masa pendek atau panjang.

Detoksifikasi biasanya termasuk: diet, berpuasa, memakan secara eksklusif atau mengelakkan makanan tertentu (seperti lemak, karbohidrat, buah-buahan, sayur-sayuran, jus, herba, atau air) dan pembersihan kolon.


Apa yang shaklee ada untuk detoksifikasi ini???


Jika anda lebih kepada nak detox dan menguruskan badan..saya suggest Herb-lax dan Alfalfa Comples ini..Jika nak lihat testimoni boleh klik disini..

Jika anda lebih kepada nak detox hati ,saya suggestkan DTX Compex dan Garlic Complex Shaklee ini..

Penjimatan berganda jika pembelian Alfalfa digabungkan dengan rangkaian produk Shaklee yang lain..Nak free membership pun boleh..Free shipping pun boleh juga..T&C Applied..^-^

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
≧◠◡◠≦✌

[TIPS] Kebaikan Set 3M Shaklee Untuk Breastfeeding

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Set 3M untuk ibu yang sedang breastfeeding adalah merupakan set yang PALING POPULAR di kalangan ibu-ibu. Ini kerana kebaikan set 3M ini memberikan 1001 khasiat kepada ibu dan juga bayi. Set 3M sangat laris di pasaran. Selain untuk ibu, ayah juga boleh mengamalkan sebahagian daripada supplement ini untuk membantu memberikan tenaga.. Jadi bolehlah ayah membantu ibu menjaga bayi mereka.. Sweet, kan? (>‿◠)✌

Apakah Kebaikan SET 3M??
♕  Membantu menukarkan makanan kepada tenaga
♕  Melegakan keletihan
♕  Menggalakkan tumbesaran yang sihat
♕  Membantu menguatkan tulang
♕  Mengimbangi tekanan darah
♕  Memelihara denyutan jantung
♕  Membekalkan tenaga
♕  Membantu menyingkirkan lemak dan kolesterol
♕  Membantu meningkatkan sistem imunisasi

Sekiranya……
✔ Anda mencari set breastfeeding yang optimum dan lengkap atau
✔ Anda inginkan suplemen yang bukan hanya untuk breastfeeding tetapi juga memberikan faedah lain atau
✔ Anda mencari suplemen yang membantu anda bertenaga sepanjang hari

ANDA MEMERLUKAN SET 3M SHAKLEE !!!

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^


[INFO] Cadangan Supplement Shaklee untuk Pesakit Gout

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Gout merupakan salah satu penyakit yang sering juga didengari dari kebanyakan rakyat Malaysia. Gout merupakan sejenis athritis (radang yang melibatkan sendi) dan selalunya dihadapi oleh lelaki. Shaklee mempunyai beberapa suplemen yang boleh membantu pesakit gout. Kami akan memberikan beberapa cadangan suplemen untuk anda.

Mengapa suplemen tersebut sesuai untuk anda?

VIVIX
☁ Memberi impak kepada 4 mekanisme anti penuaan
☁ Melindungi dan memperbaiki DNA
☁ Memberikan impak positif kepada pengawalan genetik
☁ Menggalakkan pembentukan mitochondria di dalam sel
☁ Melambatkan pembentukan protein AGE yang menyebabkan kerosakan sel

OMEGAGUARD
☁ Mengandungi DHA dan EPA yang merupakan asid lemak omega-3 yang ditemui dalam ikan laut dalam
☁ DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan pada sendi pesakit

ALFALFA COMPLEX
☁ Membantu untuk menyingkirkan toksik secara lembut dari dalam badan
☁ Pengambilan alfalfa memerlukan pesakit mengambil jumlah air yang banyak

PERFORMANCE DRINK
☁ Membantu untuk memastikan tubuh pesakit mempunyai kandungan air dan gula yang cukup

VITAMIN C 
☁ Membantu untuk mengurangkan uric acid di dalam badan

Anda boleh mendapatkan kesemua suplemen atau beberapa suplemen yang mengikut bajet anda. Anda boleh beritahu kami, dan kami akan menyarankan suplemen yang bersesuaian dengan anda.
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^



[PROMOSI] KOMBO OMEGAGUARD PASTI MENARIK HATI ANDA!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…
Walaupun promosi OMEGAGUARD telah lama berakhir, tetapi KOMBO OMEGA ini masih lagi valid! Cuma harga dah tak serendah dulu, sebab harga Omegaguard dah kembali normal (tu la siapa suruh tak beli masa time promo?).. hehe.. Tapi jangan risau, HARGA MENARIK tetap menanti anda!!! ❥ orang kata BETTER LATE THAN NEVER! ❥

Dapatkan salah satu COMBO OmegaGuard ini SEKARANG dan dapatkan harga menarik daripada kami!


Ini apa kata mereka yang telah pun mengambil OMEGA GUARD!
✔ “seronok amik omega ngan lecithin ni sebab lelemaks senang terbakar!”
✔ “perkembangan anak saya semakin baik lepas amalkan omega ngn mealshake.. senang belajar, demam pun dah jarang tak macam dulu”
✔ “eh nak gtau.. mak sy nya sakit lutut dah kurang tau.. terima kasih ajht dan omega!”
✔ “awk nak tau husband sy kata kulit sy makin mulus dan berseri tau lepas makan gla ngn omega! nnt nk beli lagi!”
✔ “alhamdulillah, gout ayah sy dah kurang dh, sis.. terima kasih sbb suggest omega dengan alfalfa!”


Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^



[SUCCESS STORY] HILANG 28 KG DENGAN SET SLIM SHAKLEE

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Lagi testimoni pengguna set kurus shaklee yang berjaya menurunkan berat badan. Bukan mudah untuk menurunkan berat badan dan kemudiannya kekalkan berat badan sedia ada. Paling penting adalah DISIPLIN + ISTIQAMAH + KONSISTEN untuk mendapatkan kesan yang yang superb!! Air 2 – 3 Liter sehari adalah wajib untuk memudahkan proses pelangsingan dan penyerapan suplemen yang diambil. Pengambilan makanan harian juga perlu dititikberatkan. Penjagaan pemakanan bukan sahaja penting untuk KURUS, sebaliknya penting juga untuk memastikan badan sihat dan cergas. 

Jom baca testimoni pengguna set kurus shaklee ini… 

gambar testimoni : norasiah 

Beliau telah mengambil ALFALFA + LECITHIN + ESP + OMEGA + CINCH secara berperingkat. Untuk mempercepatkan proses pembakaran lemak, beliau bukan sahaja mengambil lecithin, sebaliknya turut mengambil omega. Omega Guard juga sebenarnya mampu mengawal selera makan. Beliau juga turut mengambil PROTEIN iaitu ESP dan kemudiannya CINCH. Kedua-duanya adalah sumber protein. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sebanyak 35%. Protein juga mengelakkan berlakunya diet yo-yo dan menghalang berat badan badan naik dengan mendadak. Selepas kurus, badan akan mudah mengelebar/gelebeh, dengan pengambilan protein akan shapekan otot yang geleber dan membuatkan badan solid.

Nak turun berat badan seperti beliau? Nak cuba set kurus shaklee ini? Hubungi saya SEGERA untuk mendapatkan konsultasi secara PERCUMA dan juga harga yang ISTIMEWA.

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^