[TESTIMONIAL] Penyakit Anak Cepat Sembuh Dengan OmegaGuard dan Juga Mealshakes Shaklee

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Testimoni ibu-ibu yang mementingkan kesihatan anak mereka..Mereka memberikan yang terbaik iaitu Omegaguard dan juga Meakshakes Shaklee..


Testimoni 1

. sebelum ni nak balik kpg ke utara sana takut dan risau sangat sbb perjalanan mengambil masa 10-12jam dari selatan-utara. setiap kali pulang ke kpg anak2 pasti akan demam,batuk dan selsema sbb lama sgt dlm kereta.. tapi setelah amalkan mealshakes utk ketiga2 ank bujang saya yg berusia 4thn,3thn dan 6bln sihat sentiasa.. alhamdulillah baru2 ni blk kpg berhari raya Johor-Kedah perjalanan selama 20jam dlm kereta sbb jem ketiga2nya sihat tanpa demam dan selsema lagi… rasa puas hati sgt dgn pengambilan mealshakes berterusan.. skarang ni saya dan suami pun tumpang minum sbb mengeyangkan kalau tak sempat nk sarapan pagi…
Testimoni 2

Hi semua warga shaklee GBS.
Hari ini saya nak share tentang testimoni anak saya.
Anak saya ni ada asthma n setiap kali makan or minum minuman sejuk pasti akan terkena asthma…
3 bulan yg lepas saya berikan dia mealshake n omega…
Syukurlah selepas menggambil supliment ini dia x diserang asthma lg..wlpn ada batuk tp cepat sangat sembuh..dan paling best ASTHMA tiada suda…tq MEALSHAKE &. OMEGA.

Testimoni 3

salam..nak share pasal meal shakes….dulu anak sulong saya susah sgt nak makan…harapkan susu jer….so saya pun try meal shakes…alhamdullilah lepas 2 hr saya campurkan dalam susu nyer…memang nampak kesan nyer..setiap ari bila ajak makan nasi senang jer….kalau dulu 1000 1 alasan dia bg…..hehe…n sekarang saya n suami pun tumpang makan meal shakes anak…memang sedap….yum yum
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!

[SUCCESS STORY] 3 Bulan Turun 7 Kg Dengan Set Slim Ibu Menyusu Shaklee…

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…
assalam semua hari nie ayu share testimonial adik ayu sndiri die adalah regular cust adik beradik lah kan…

belia mempunyai masalah berat badan yg melampau semenjak melahirkan bb ke 2

die gelisah tercari2 product utk mengurangkan berat badan. alhamdulillah saya suggestkan die amik set slimming shaklee

die consume ESP+HERB LAX+ALFALFA & ZINK(tambahan)

sebulan lps die consume berat die turuk 2kg happy gile die time tuh lg bertambah teruja.. dlm waktu sama die juga diet mlm die x mkn berat just amik sup sayu or tomyam ratah lauk pauk je..hubby die laks jenis support wife alhamdulillah ad kerjasama.

masuk bulan ke2 timbang berat turun lg 2 kg perh memang idaman die lah…msg2 ckp happy x thn siap call n gelak2 gitu..saya happy sgt lah..


Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

[INFO] Nutrisi dan Supplemen Semasa Berpantang…

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Pemilihan makanan selepas melahirkan anak atau semasa pantang adalah suatu aspek kesihatan yang amat penting kerana ia memainkan peranan untuk mengembalikan semula tahap keseimbangan hormone, mineral dan lemak yang penting (essential fatty acid) yang telah digunakan semasa hamil dan ketika proses melahirkan  anak.

Ketika dalam pantang mereka memerlukan tambahan tenaga sebanyak 500 cal yang harus datang dari makanan yang mereka makan. Ini bermakna mereka memerlukan antara 2,000 hingga 2,500 kalori dalam sehari.

Malangnya kebanyakan wanita yang sedang berada tempoh pantang tidak mendapat cukup nutrisi dari pemakanan mereka. Ini berpunca dari keletihan kerana tidak cukup rehat dan tidur kerana menyusukan bayi, dan mengalami masalah ‘tidak berselera’ kerana tubuh mereka masih lemah.

Kegagalan mendapatkan nutrisi yang mencukupi akan memberikan kesan buruk kepada mereka dan anak yang telah dilahirkan.

Sebagai contoh tahap zink yang rendah dalam darah semasa dalam tempoh pantang boleh menyebabkan mereka mudah mengalami “post-natal depression” (meroyan).

Begitu juga dengan keperluan zat besi dan Vitamin B yang sangat penting bagi pembentukan sel darah merah. Semasa proses kelahiran, banyak darah keluar dan perlu digantikan. Zat besi dan vitamin B sangat diperlukan dengan jumlah yang banyak bagi membentuk sel darah merah yang baru.

Kalsium dan magnesium juga banyak digunakan ketika proses kelahiran kerana kedua-dua zat ini bertanggungjawab dalam mengecutkan rahem bagi mengeluarkan bayi. Ini menyebabkan kandungan kalsium dan magnesium dalam darah sangat berkurangan terutama jika proses melahirkan anak memakan masa yang panjang.

Apabila kedua-dua elemen ini tidak mencukupi, ia akan menyebabkan otot rahem mengecut lagi dan menyebabkan pendarahan yang banyak selepas proses kelahiran.

Oleh itu ibu-ibu yang baru melahirkan sangat memerlukan suplemen yang sesuai untuk meningkatkan kesihatan tubuh mereka semula.

Selalunya doktor akan menasihatkan ibu-ibu ini mengamalkan pemakanan sihat seperti menggalakkan pengambilan protein seperti  daging, susu, ikan, kekacang, sayur-sayuran, cereal dan keju. Makanan-makanan ini bukan saja memberikan sumber protein tetapi juga sumber vitamin dan mineral yang banyak.

Bagi ibu-ibu yang mengalami rasa loya dan tidak berselera untuk makan, dan merasa bahawa pemakanan mereka tidak cukup nutrisi, saya mencadangkan mengambil beberapa suplemen bagi memastikan nutrisi-nutrisi seperti ini dapat dibekalkan.
Antara suplemen yang saya cadangkan ialah Energizing Soy Protein (ESP) dan VITA-LEA® WITH IRON kerana ia mengandungi kandungan nutrisi yang lengkap.


1.  Zat Besi (Iron)

Zat besi atau Iron sangat penting dalam pemakanan kerana ia terlibat dalam penghantaran oksigen dalam darah. Oleh itu ia sangat penting dalam memberikan tenaga semasa pantang.

Wanita yang menyusukan anak memerlukan antara 25-27 mg zat besi dalam sehari. Mereka yang mengalami masalah kekurangan zat besi boleh mengalami rasa mudah penat, rasa sukar bernafas dan senang disrang jangkitan kuman.

Saya mencadangkan Produk Shaklee VITA-LEA® WITH IRON yang mengandungi zat besi 18mg bersama 23 vitamins dan mineral yang diperlukan oleh wanita yang sedang dalam pantang.
2. Vitamin B Kompleks.

Vitamin B-Complex mengandungi 8 jenis vitamin B (sebab itu dinamakan vitamin B kompleks) sangat penting bagi menukarkan makanan yang kita makan menjadi tenaga ketika proses metabolik. Vitamin B , terutamanya folic acid, B6, and B12 membantu kesihatan jantung dan saluran darah dengan merendahkan tahap homocysteine dalam darah.

Kebanyakan vitamin ini tidak dapat disimpan dalam tubuh dan dibekalkan dengan pengambilan dalam makanan setiap hari. Memasak terlalu lama menyebabkan makanan itu tidak lagi mempunyai vitamin-vitamin ini. Vitamin B complex ini bertindak pada tahap maksima apabila diberikan secara serentak. Malangnya kebanyakan ibu-ibu tidak mendapat kelapan-lapan vitamin ini semasa tempuh berpantang.

Produk Shaklee VITA-LEA® WITH IRON mengandungi kesemua vitamin B kompleks yang diperlukan oleh wanita yang sedang dalam pantang.

3. Vitamin C .

Vitamin C sangat penting bagi kesihatan gusi, gigi tulang dan pembentukan tisu baru. Ia terdapat dengan banyak dalam buah-buahan seperti oren, betik, strawberi.

Ibu yang tidak mendapat cukup vitamin C akan mengalami rasa mudah penat. Mereka akan menjadi cepat marah dan mudah mendapat penyakit meroyan (post partum depression). Sendi dan otak akan berasa sakit dan mudah mendapat lebam jika terlanggar meja atau dinding.

Masalah yang sering diadukan oleh mereka ialah gusi yang mudah berdarah  dan jangkitan kuman pada gusi. Rambut akan jatuh berguguran dan kulit menjadi kering. Mereka mudah jatuh sakit kerana daya tahan yang tidak kuat.

Seperti vitamin B complex, vitamin C juga tidak disimpan dalam badan dan perlu diambil setiap hari dalam pemakanan. Wanita yang dalam pantang memerlukan Vitamin C 120mg sehari.

Produk Shaklee VITA-LEA® WITH IRON juga mengandungi Vitamin C sebanyak 120mg dalam 2 caplet yang dihidangkan.

4. Zat Zink

Zinc juga antara zat dalam pemakanan yang sangat diperlukan. Ia terlibat dalam proses metabolism terutama dalam pembentukan sel-sel yang telah rosak semasa kehamilan dan proses kelahiran.

Wanita yang berada dalam pantang juga selalunya mudah demam dan diserang dengan pelbagai virus dan bakteria. Mereka memerlukan zink untuk meningkatkan sistem daya tahan melawan penyakit dengan meningkatkan pengeluaran antibody dari kelenjar thymus yang mengeluarkan T-cells untuk menentang cancer dan menghalang jangkitan penyakit.

Zink juga membantu mengembalikan semula kitaran haid wanita yang baru melahirkan anak, mengembalikan tenaga akibat kelesuan yang kronik semasa pantang dan membentuk kolagen  bagi menyembuhkan luka dengan lebih cepat.

Wanita yang sedang dalam pantang memerlukan Zink antara 15-20mg.
Produk Shaklee VITA-LEA® WITH IRON yang mengandungi zink  15mg dalam 2 caplet yang dihidangkan.

5. Kalsium

Kalsium adalah zat yang sangat penting bagi wanita dalam pantang untuk faedah dirinya dan juga bayi yang disusukan. Kalsium sangat diperlukan untuk pembentukan tulang dan gigi yang sihat pada bayi yang disusukan. Bagi wanita yang sedang dalam pantang, selalunya tidak banyak bergerak dan kebanyakan masa mereka berbaring di atas katil.

Suplemen kalsium dapat menghalang pembentukan darah beku pada saluran darah ketika banyak berbaring dan tidak aktif semasa pantang.

Kalsium juga sangat penting memperbaiki fungsi saraf, bagi mengelakkan rasa kebas pada anggota kaki dan tangan mereka di samping mempercepatkan pengecutan otot rahem untuk kembali ke saiz asal. Bagi wanita yang menyusukan anak, mereka memerlukan sebanyak 1,000 mg hingga 1,500 mg dalam sehari.

Produk Shaklee VITA-LEA® WITH IRON mengandungi 450mg kalsium  dan Shaklee ESP mengandungi 500 mg kalsium. Pengambilan kedua-dua produk ini akan melengkapkan bekalan kalsium yang diperlukan.

6. PROTEIN


Wanita yang baru melahirkan anak sangat memerlukan nutrisi protein dalam pemakanan mereka. Salah satu sumber protein, selain telur, daging dan ikan ialah kacang soya. Kacang Soya mempunyai kandungan protein yang tinggi dan mengandungi hampir kesemua amino asid yang diperlukan oleh tubuh.

Protein sangat diperlukan dalam pemakanan kerana ia akan disalurkan ke dalam susu ibu dan bayi yang menyusu akan mendapat faedah yang banyak. Protein akan merangsangkan pertumbuhan fizikal dan mental, dan secara langsung menyebabkan bayi akan cepat membesar dan menjadi cerdik.

Wanita hamil memerlukan sekurang-kurangnya 70g protein sehari.

Produk Shaklee Energizing Soy Protein (ESP)  mengandungi protein yang rendah lemak dari sumber bukan GMO (genetically modified organism) dan mengandungi kesemua amino acids. Ia tidak mengandungi kolestrol dan sesuai untuk wanita yang berada dalam pantang.

Ia membekalkan sebanyak 14 gram protein soya sihat dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan ( 3 sudu teh).
Credit : Dr Zubaidi
Testimoni



Alhamdullilah..ari ni ari yg ke 12 sy berpantang..kali ke 3 operation. .berpantang dgn set shaklee..sgt2 membantu..luka luar cpt kering..cpt sembuh..walaupun mula2 sakit sikit2 tp berkat amalkan dgn konsisten skrng byk perbezaan..bdn segar..xletih..sentiasa rasa kenyang..pergi klink pun org akn tegur knpa jln laju sgt..xnmpk mcm org bersalin operation pun.. syukur sgt2 kali ni luka cpt sembuh..berbanding ank yg no 1 dan 2 dulu..susu pun sgt meriah..thanks shaklee kerana membuat sy rasa segar bugar..tak letih..bertenaga spnjng hari..rasa rugi lambat tahu pasal shaklee..


Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

[TESTIMONIAL] kulit kering dan kusam hilang dengan Shaklee Collagen Powder

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…
Nak share sikit tentang testimoni pelanggan yang dah consume collagen powder nie…tak habis sekotak dier dapat hasil yang terbaik…sebab shaklee sendiri sebenarnya suruh habiskan 4 kotak baru decide badan kita sesuai or tak dengan collagen powder nie…tapi puan Fara Atiqah adalah antara yang bertuah sebab berjaya mendapat hasil yang positif dalam masa yang sangat cepat..sebab setiap badan memang tak sama…ader yang cepat dan ader yang lambat..jadi makan supplement dengan niat untuk sihat dan untuk jangka masa panjang itu adalah sangat terbaik bagi ayu… 



credit : AYu

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

[INFO] Senarai Harga Produk Shaklee

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Ramai yang bertanya kepada saya kenapa saya tidak pamerkan harga barangan Shaklee di blog ataupun fanpage saya? Untuk pengetahuan anda, Shaklee telah menetapkan bahawa pengedar-pengedarnya TIDAK boleh mempamerkan HARGA AHLI atau harga jualan jika kami tidak mengikut cadangan HARGA PASARAN yang telah ditetapkan oleh pihak syarikat. Sebagai seorang pengedar yang berhemah, saya perlu memenuhi syarat tersebut. Mahal ke? Takpe, harga ni memang berbaloi sebab ada antaranya boleh consume sampai 4 bulan. Jimat kan? Nak dapat BEST PRICE tak? Sila hubungi saya di 0122050258 atau PM ke facebook saya…Harga ini TIDAK termasuk bayaran pembungkusan dan penghantaran. “Flat Rate” untuk caj pembungkusan dan penghantaran adalah RM10 bagi Semenanjung dan RM20 bagi Sabah & Sarawak

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

Folic acid dan kesuburan wanita dan lelaki

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…


Folic acid bukanlah ubat yang dicipta untuk merawat kesuburan. Folic acid (atau disebut juga folate) adalah vitamin semulajadi yang dicipta Allah dengan pelbagai faedah. Ia yang juga dikenali sebagai vitamin B9 sangat diperlukan untuk membina sel-sel baru dalam tubuh. Ia penting dalam membina DNA yang baru dan membaiki DNA yang rosak dalam sel. Oleh itu ia sangat diperlukan oleh bayi dalam rahem untuk membina banyak sel-sel baru. Jika si ibu kekurangan folic acid, kesihatan bayi dalam rahem mungkin akan terjejas.

Pada tahun 1960 pakar-pakar perubatan mula mendapat bukti dalam kajian mereka bahawa kekurangan folic acid dalam tubuh wanita hamil boleh dikaitkan dengan penyakit akibat kandungan folic acid yang rendah pada bayi mereka.

(rujuk Lanska, DJ. (2009). “Chapter 30: Historical aspects of the major neurological vitamin deficiency disorders: the water-soluble B vitamins”. Handbook Clinical Neurology 95: 445–76.)

Oleh itu supplemen folic acid harus diberikan kepada wanita hamil sebaik sahaja disahkan hamil (sama ada melalui ujian air kencing atau pun ultrasound). Namun bagi kehamilan yang tidak dirancangkan, wanita berkenaan dinasihatkan agar mengamalkan pengambilan folic acid setiap hari. Ia harus diteruskan sekurang-kurangnya untuk 12 minggu pertama.

Folic acid dapat membantu merawat masalah kesuburan pada lelaki. Ia akan mengurangkan kecacatan kromosom pada sperma lelaki. Sperma yang mengalami kecacatan kromosom apabila disenyawakan dengan telur ovum, akan menghasilkan janin yang tidak dapat hidup lama.

Selalunya wanita yang mengalami keguguran di awal kehamilan disebabkan oleh masalah ini. Untuk mengurangkan risiko ini, para suami juga dinasihatkan untuk mengambil folic acid antara 700 – 1 000 mcg sehari.

(rujuk :  Young, SS; Eskenazi, B; Marchetti, FM; Block, G; Wyrobek, AJ (2008). “The association of folate, zinc and antioxidant intake with sperm aneuploidy in healthy non-smoking men“. Human reproduction (Oxford, England)23 (5): 1–9.)

Folate adalah supplemen penting bagi membantu proses spermatogenesis. Bagi wanita ia membantu dalam kematangan telur ovum, pembentukan placenta dan ketika janin di’tanam’ke dalam rahem. Oleh itu bagi pasangan yang agak sukar mendapatkan zuriat, perlu mengambil supplemen folic acid sebagai usaha untuk merawat masalah kesuburan.

Ia bukanlah rawatan yang definitif, tetapi ia satu langkah yang membantu. Ia haruslah disertai dengan banyak berdoa kepada Allah. Jika masih tidak berjaya, harus berjumpa dengan pakar kerana mungkin masalah kesuburan yang dihadapi telah menjadi sesuatu yang lebih parah.

(rujuk :  Ebisch IM, Thomas CM, Peters WH, Braat DD, Steegers-Theunissen RP (2007). “The importance of folate, zinc and antioxidants in the pathogenesis and prevention of subfertility”.Hum Reprod Update 13 (2): 163–74.)

“Bahayakah jika mengambil folic acid dengan kadar yang banyak?”

Kemungkinan untuk mengalami keracunan akibat pengambilan dos folic acid yang berlebihan agak rendah kerana folic acid larut dalam air. Ini bermakna jika kita mengambil folik asid secara berlebihan, ia tidak dapat disimpan di dalam hati (pusat simpanan nutrient), maka ia akan dikeluarkan melalui air kencing.

Oleh itu dos yang disyorkan untuk pengambilan folic acid yang maksima ialah 1 000 mcg ( 1mg) bagi lelaki dan wanita dewasa, sementara bagi wanita yang hamil dan wanita yang menyusukan bayi adalah  800 µg (0.8 mg).

credit : Dr Zubaidi
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 


[TESTIMONIAL] Thalasemia dan vitamin shaklee

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…



Thalasemia ialah penyakit kecacatan darah. Ia adalah penyakit yang diwarisi iaitu dari keluarga kepada anak. sebab tue kalau dalam tv kite banyak tengok suruh buat saringan ujian darah…sebab if seseorang yang mengidap talasemia berkahwin dengan pasangan yang mempunyai talasemia juga…risiko anak-anak untuk mewarisi talasemia adalah besar. kecacatan pada darah nie menyebabkan hemoglobin dalam sel darah merah menjadi tak normal. biasanya orang yang menghidap talasemia tak dapat hasilkan hemoglobin yang cukup dalam darah…selalu pesakit talasemia kelihatan kerana paras hemoglobin yang rendah (anemia).

Sel darah merah berfungsi utk membekalkan oksigen pada tisu dalam badan manusia..kerana kekurangan sel darah merah bagi membekalkan oksigen pesakit akan berasa lesu, tidak bermaya, dan mungkin sesak nafas sekiranya paras hemoglobin semakin rendah… Pesakit talasemia jugak tidak dapat membekalkan oksigen kepada sel tubuh yang mencukupi atas sebab kekurangan hemoglobin dalam sel darah merah, ini akan menyebabkan tubuh mereka menjadi lemah, gagal berkembang dengan baik, dan boleh mengakibatkan sakit teruk. tetapi pesakit talasemia mempunyai kelebihan melawan penyakit malaria.

Terdapat dua jenis talasemia iaitu :

Thalasemia minor : ia merujuk kepada mereka yang mempunyai kecacatan gen talasemia tidak menunjukkan tanda-tanda talasemia atau pembawa.
Thalasemia major : Ia merujuk kepada mereka yang mempunyai baka talasemia sepenuhnya dan menunjukkan tanda-tanda talasemia.

Biasa pesakit Thalasemia tidak menunjukkan apa-apa tanda atau masalah kesihatan. Pengesanan hanya boleh menurunkan gen talasemia kepada anak-anaknya. sekiranya salah seorang ibu atau bapa adalah pembawa kebarangkalian keadaan berikut boleh berlaku kepada setiap kehamilan.
  1. 50% kemungkinan adalah pembawa
  2. 50% kemungkinan adalah normal
  3. Tiada anak yang menghidap talasemia (talasemia major)

sekiranya kedua-dua ibu dan bapanya adalah pembawa Thalasemia kebarangkalian yang akan berlaku kepada setiap kehamilan adalah seperti ini :
  1. 25% kemungkinan anak mereka adalah pesakit Thalasemia
  2. 50% kemungkinan anak mereka adalah pembawa
  3. 25% kemungkinan anak mereka adalah normal

Tanda dan gejala penyakit talasemia 
  1. pembawa talasemia normal sewaktu dilahirkan. Bagaimana pun mereka akan mulai mengalami masalah anemia yang serius bila mencapai usia di antara 13-18 bulan.
  2. tubuh pucat, lemah dan gelisah 
  3. kekurangan darah yang serius menyebabkan sukar bernafas
  4. jaundis
  5. Tumbesaran terbantut
  6. Perut buncit disebabkan pembengkakan hati dan limpa
  7. Perubahan pembentukan tulang muka, pipi dan rahang yg tidak normal (tanda lewat)

Vitamin Shaklee yang disarankan


Untuk pesakit Thalasemia Alfalfa Complex dan Vitalea Iron Formula tidak sesuai di ambil dan tidak digalakkan, manakala vitamin yang sesuai diambil ialah:

  1. Bcomplex – Membantu meningkatkan tenaga dan membina sel darah merah.
  2. Vitamin E – Mengandungi antioksidan bagi membantu melindungi sel darah merah
  3. Ostematrix – sesuai kerana ia lengkap dengan magnesium dan vitamin D yang boleh membantu meningkatkan tenaga.
  4. Energizing Soy Protein (ESP) – berfungsi membina sel-sel baru didalam tubuh badan pesakit, termasuklah dengan sel-sel darah merah, ia juga mampu meningkatkan tenaga. 

Testimoni Pesakit Thalasemia
Umo 5 thun sy disahkan mghidap THALASEMIA..sejenis pnyakit KURANG DARAH MERAH..stiap bulan terpaksa ulang alik ke Hospital Sultanah Bahiyah utk transfius darah.

lepas guna B-complex (8 komponen vit B+BIOTIN+ASID FOLIK)da 3 bulan xpyh transfius darah..alhamdulillah..berkat keizinan Allah..Mira Mat Isa
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!