[INFO] Suplemen untuk Tekanan Darah Tinggi & Hipertensi

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…
 
Apakah tekanan darah tinggi?
Tekanan darah tinggi, merujuk kepada darah menolak ke dinding arteri dengan kuasa kronik tinggi. Tekanan darah yang naik di atas tahap normal dan masih tinggi boleh membawa kepada masalah kesihatan yang serius termasuk serangan jantung, kegagalan jantung, strok dan kegagalan buah pinggang serta masalah kesihatan yang lain.
 
Apakah tanda-tanda tekanan darah tinggi?
Hipertensi sering dipanggil “pembunuh senyap” kerana walaupun teruk, tekanan darah tinggi yang tidak terkawal selalunya tidak mempunyai gejala yang jelas. Walau bagaimanapun, pesakit boleh mengadu sakit kepala, rasa pening, atau hidung berdarah. Bagaimanapun, secara umumnya gejala-gejala ini tidak berlaku melainkan jika terdapat, perubahan dalam tekanan darah, atau sehingga tekanan darah telah mencapai tahap berbahaya.
Apakah Penyebab Tekanan Darah Tinggi @ Hipertensi ini?
Risiko tekanan darah tinggi meningkat dengan usia kerana dinding arteri hilang keanjalannya. Terdapat banyak faktor yang boleh menyumbang, namun doktor mungkin tidak dapat mengenal pasti punca yang tepat untuk tekanan darah tinggi.
 
Faktor penyumbang yang mungkin termasuk tidak terhad kepada:
✔ Stress@Tertekan
✔ Penggunaan garam yang berlebihan: Natrium dalam garam boleh menyebabkan pengekalan air yang berlebihan, memperluaskan jumlah darah dan akhirnya meningkatkan tekanan darah.
✔ Diet rendah kalsium, magnesium dan kalium.  
✔ Rintangan insulin : Keadaan ini boleh meningkatkan tekanan darah dengan pelbagai mekanisme termasuk meningkat keradangan sistemik dan pengekalan natrium akibat kerosakan buah pinggang.  
✔ Pengambilan alkohol yang berlebihan
✔ Berat badan berlebihan.
✔ Ubat-ubatan. Sesetengah ubat preskripsi, termasuk steroid, pil kawalan kelahiran, juga boleh meningkatkan tekanan darah.
Sesetengah masalah kesihatan termasuk penyakit buah pinggang kronik, penyakit tiroid  juga boleh menyebabkan tekanan darah meningkat.
 
 
Pemakanan dan Suplemen Tambahan
Dr Weil mengesyorkan diet DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) dan langkah-langkah pemakanan yang disenaraikan di bawah:  
 
✔ Makan lapan hingga 10 hidangan sayur-sayuran dan buah-buahan setiap hari.
✔ Hadkan protein haiwan kepada enam auns setiap hari.
✔ Hadkan pengambilan garam. Jika anda mempunyai sejarah keluarga atau tekanan darah tinggi, mengurangkan garam kepada kira-kira satu sudu teh sehari boleh membantu mengawal tekanan darah anda.
✔ Gunakan bawang putih. Ia mempunyai kesan yang sederhana terhadap tekanan darah, berpotensi membantu untuk merehatkan saluran darah.
✔ Ambil 4-5 hidangan kacang, biji dan kacang kering setiap minggu. Ini adalah bersamaan dengan dua sudu makan kacang atau biji, atau 1/2 cawan kacang kering.
✔ Makan banyak ikan. Termasuk sekurang-kurangnya tiga hidangan ikan seminggu, seperti salmon Alaska liar dan sardin, yang kaya dengan asid lemak omega-3 . Ambil suplemen minyak-ikan jika anda tidak boleh mendapatkan makanan yang kaya dengan omega-3.
✔ Ambil kalsium dan magnesium . pengambilan yang tidak mencukupi bagi kedua-dua mineral ini telah dikaitkan dengan tekanan darah tinggi. Wanita perlu mendapatkan antara 1,000 dan 1,200 mg kalsium sehari manakala lelaki perlu tidak lebih daripada 500-600 mg setiap hari.
✔ Ambil vitamin C . Vitamin antioksidan ini telah terbukti untuk menurunkan tekanan darah.
 
 
Set suplemen shaklee yg dicadangkan ialah Garlic, OsteMatrix, vivix, Vitamin C dan juga OmegaGuard..
 
 

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

INFO] SET JANTUNG SIHAT BERSAMA SHAKLEE

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Sedarkah anda 1 daripada 6 kematian di negara ini berpunca daripada penyakit jantung? 

Penyakit jantung adalah penyakit pembunuh nombor satu di dunia. Ia adalah penyebab kedua tertinggi kematian di Malaysia. Adakah anda berisiko untuk menghidapinya?
✔Adakah anda merokok?
✔Adakah tekanan darah anda meningkat?
✔Adakah paras kolesterol anda tinggi?
✔Adakah BMI anda melebihi daripada 25?
✔Adakah anda mempunyai sejarah serangan jantung dalam keluarga?
✔Adakah anda pernah mengalami kesakitan dada atau penyakit jantung pada masa lalu?

Jantung dan kita ibarat lagu dan irama, ibarat siang dan malam, ibarat gula dan semut. Kalau kita takda jantung, tu maksudnya kita ni dah Almarhum la kan? 

Jika seseorang itu merokok, menghidap diabetes, mempunyai kolesterol tinggi serta penyakit darah tinggi, digabung faktor sejarah keluarga, risiko dia mendapat sakit jantung makin berganda

Apa yang Shaklee tawarkan untuk kesihatan jantung yang menyeluruh adalah dengan pengambilan kesihatan jantung iaitu Vivix, COQ Health Plus dan OmegaGuard!!!


❀ VIVIX ❀
Resveratrol Juga Menawarkan Perlindungan Untuk Jantung Dan Otak Anda Daripada Kerosakan Yang Disebabkan Oleh Serangan Jantung Atau Angin Ahmar. Ia menghalang phosphoinositide 3-kinase enzim. Ini bermakna anda dapat mengelak daripada serangan jantung atau strok dan mengalami lebih kurang atau tiada kerosakan yang berkekalan

❀ CoQ HEALTH PLUS ❀
CoQ Health Plus mengandungi ekstrak teh hijau dan vitamin E yang bertindak sebagai antioksidan dan membantu menurunkan trigliceride sejenis lemak jahat dalam darah. Ia membantu enzim CoQ dalam badan sentiasa cukup untuk keperluan jantung berdegup dan mengepam darah ke seluruh tubuh.

❀ OMEGAGUARD ❀
Kajian makmal menjelaskan mekanisma omega-3 dalam memerangi penyakit jantung. Asid lemak omega-3 daripada minyak ikan mampu menyeimbangkan denyutan jantung yang tak seragam dan boleh mengelak dari kematian yang secara tiba-tiba akibat penyakit jantung. Penyelidikan ini juga membuktikan membran otot jantung boleh distabilkan untuk mengurang risiko denyutan tak seragam yang boleh mencetuskan kematian secara tiba-tiba ini.

Asid lemak omega-3 juga merendahkan tekanan sistolik (darah yang dipam keluar daripada jantung) dan tekanan diastolik (darah dipam dari sel ke jantung). Dengan itu, ia mengelakkan pemekatan dan ketulan darah di dalam salur darah.

Jom Sayangi Jantung Kita..Berikan jantung kita kesihatan yang terbaik untuk ia bertahan dengan lebih lama!!!

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
≧◠◡◠≦✌

[INFO] Cadangan Supplement Shaklee untuk Pesakit Gout

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Gout merupakan salah satu penyakit yang sering juga didengari dari kebanyakan rakyat Malaysia. Gout merupakan sejenis athritis (radang yang melibatkan sendi) dan selalunya dihadapi oleh lelaki. Shaklee mempunyai beberapa suplemen yang boleh membantu pesakit gout. Kami akan memberikan beberapa cadangan suplemen untuk anda.

Mengapa suplemen tersebut sesuai untuk anda?

VIVIX
☁ Memberi impak kepada 4 mekanisme anti penuaan
☁ Melindungi dan memperbaiki DNA
☁ Memberikan impak positif kepada pengawalan genetik
☁ Menggalakkan pembentukan mitochondria di dalam sel
☁ Melambatkan pembentukan protein AGE yang menyebabkan kerosakan sel

OMEGAGUARD
☁ Mengandungi DHA dan EPA yang merupakan asid lemak omega-3 yang ditemui dalam ikan laut dalam
☁ DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan pada sendi pesakit

ALFALFA COMPLEX
☁ Membantu untuk menyingkirkan toksik secara lembut dari dalam badan
☁ Pengambilan alfalfa memerlukan pesakit mengambil jumlah air yang banyak

PERFORMANCE DRINK
☁ Membantu untuk memastikan tubuh pesakit mempunyai kandungan air dan gula yang cukup

VITAMIN C 
☁ Membantu untuk mengurangkan uric acid di dalam badan

Anda boleh mendapatkan kesemua suplemen atau beberapa suplemen yang mengikut bajet anda. Anda boleh beritahu kami, dan kami akan menyarankan suplemen yang bersesuaian dengan anda.
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^



[TESTIMONIAL] Rawat Injap Bocor dengan Vivix, OmegaGuard dan Vitamin E Shaklee

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…


DI dalam organ jantung ada empat injap yang berfungsi memastikan darah mengalir dalam satu arah saja. Injap ini dinamakan injap mitral dan aortic di sebelah kiri dan injap pulmonari dan tricuspid di kanan jantung.

Injap mitral memisahkan antara atrium kiri dan ventrikel kiri dan memastikan darah hanya mengalir daripada atrium ke dalam ventrikel. 

Daripada ventrikel kiri, darah dipam keluar ke salur darah aorta dan injap aortic memastikan darah tidak mengalir semula ke dalam ventrikel kiri dari aorta. 

Injap tricuspid pula memisahkan atrium kanan dan ventrikel kanan, manakala injap pulmonari memisahkan ventrikel kanan dan salur darah pulmonari.
Masalah injap bocor ialah apabila injap tidak dapat berfungsi dengan baik dan mengakibatkan darah mengalir ke belakang. Jika injap mitral bocor, darah mengalir semula ke dalam atrium kiri dan jika injap aortic, darah mengalir semula ke dalam ventrikel kiri.
Injap paling kerap mengalami masalah bocor adalah injap mitral dan aortic, diikuti injap tricuspid dan pulmonary
Simptom akibat masalah ini: 
  • Penat atau susah bernafas ketika berjalan atau bersenam 
  • Rasa berdebar-debar 


Ujian yang boleh mengesahkan masalah ini ialah ekokardigram atau ultrasound jantung. Di dalam ujian ini, tahap bocor injap dapat dinilai dengan tepat dan jika didapati teruk, pesakit disyorkan menjalani pembedahan injap mitral. Tiada ubat boleh mengubati masalah injap. 
Testimoni pesakit injap bocor yang mengamalkan vitamin Shaklee Vivix, Omegaguard dan juga Vitamin E

Testimoni Pn.Rusimah tentang vivix
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
PROMO NOV 2013 : VIVIX
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

✎ PERCUMA 1 botol Vivix dengan pembelian 6 botol Vivix (bernilai RM475 harga pasaran)
✎ PERCUMA keahlian Shaklee seumur hidup (bernilai RM65)
✎ PERCUMA 2 botol CoQ Health Plus (bernilai RM248 harga pasaran)
✎ PERCUMA kos penghantaran (bernilai RM10)
✎ CASH rebate Dec 2013 (bernilai RM250)

Wahhhhhh !!! Teruja kan ?? Penjimatan sehingga lebih RM1000 !!!

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!

^_^

Penangan Vivix Shaklee…Panasss….

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Apa rasa bila makan vivix ni yer???Mungkin bagi setiap orang tu kesannya berbeza..suami saya yang baru mencuba minggu lepas vivix ni takder pula cakap panas!!!..Mungkin badan dia dah biasa dengan suplemen kot..hihi..

Saya ingin berkongsi cerita pengguna kami yang menggunakan vivix ni..macam saya cakap tindakbalas berbeza setiap orang..Pn Hani Niza ni pula baru try dan dia rasa berbeza sangat penerimaan badan dia..Jom baca kisahnya..

Ini cerita Pn Hani Zaha,


Sempena promosi Vivix Shaklee bulan lepas, saya turut tak ketinggalan untuk membeli untuk diri sendiri dan en asben serta mak saya yang memang makan Vivix. So untuk mak, kira dah masuk botol ke-2 lah, but untuk en asben dan saya, kira ni kali pertama kami try la. Walaupun kali pertama, tapi saya terus beli 2 botol sebab alang-alang tengah murah kan….ᕙ( ^ₒ^ c)


So kisahnya, kami pun mula lah mengamalkan makan Vivix ni sebelum tido. En asben yang mula makan dulu sebab dia dapat dulu Vivix…Yelah, kan saya yang hadiahkan sempena besday dia tu…Sayang punya pasal kan hehehehe…So dia pun makan la dengan patuhnya, tanpa komplen pape pun (sebab en asben ni memang jenis x suka komplen)….

Dalam seminggu lepas tu, saya pun stat amik…Hohoho…Saya sangat terkejut dengan kesan yang saya terus rasa…Nak tau apa kesannya??? (⊙.⊙(☉_☉)⊙.⊙)

Badan terasa panas….Berpeluh-peluh…Rasa macam baru marathon 10km..Perggghhhh…Memang kena duduk dalam aircond jelah kalo lepas makan Vivix ni…

Kalo kena gayanya, memang terdetoks habislah semua toksin-toksin dalam badan saya ni…..Senang la gini, tak payah dah makan Alfalfa hehehe…Disebabkan itu, saya perlu minum air masak sebanyaknya untuk mengelakkan badan saya dari dehydrate. Kang habis kering plak semua cecair dalam badan saya ni kan, susah plak huhuhu

N now, lepas dekat seminggu kami amalkan, dah kurang rasa panas dan berpeluh tu. Maybe yang panas tu jugak adalah merupakan tanda-tanda “healing crisis” yang memang biasa terjadi apabila kita mula mengambil sesuatu suplemen. Boleh baca dengan lebih lanjut dalam kupasan saya di sini.

Alhamdulillah juga, kini kaki kanan saya yang mengelupas dan gatal-gatal akibat tdo aircond dan mandi kolam renang di PNB Darby Park yang berklorin & bergaram itu kini dah mula baik. Tak de dah la saya tergaru-garu kat kaki tu. Yelah, garu banyak-banyak kang, habis berparut plak..x cun la kan…(╥﹏╥). Dan saya perasan pori-pori kat muka en asben pun dah berkurang..horeyyy….Kompen la ensem abis raya nanti hihihi…InshaAllah…

credit:hani zaha
Ini pula cerita dari perkongsian group kami di Whatsapp …

Jika anda ingin kelihatan cantik, segar dan awet muda, JANGAN LUPA dapatkan sebotol Vivix Shaklee HARI INI JUGA ya!!!…≧◠◡◠≦✌


Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

[TESTIMONIAL] Gout~ Cegah Dan Atasi Dengan Vivix dan Vitamin Shaklee

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Atasi gout dengan Vivix Shaklee??? Boleh ke??? Jom kita kenali dulu apa itu Gout..Sakit gout adalah sejenis penyakit sendi yang berpunca daripada pembentukan kristal asid urik di dalam cecair sendi ekoran daripada kandungan asid urik yang tinggi di dalam darah.

Sakit gout akan membawa rasa sakit yang ketara, terutamanya di sendi ibu jari kaki yang bengkak dan merah akibat daripada radang. Jika dibiarkan, ia akan merebak ke sendi-sendi lain sementara menyebabkan hakisan pada permukaan dalaman sendi dan tumbuhnya tophi gout yang keras pada permukaan kulit.

Masalah batu karang pada buah pinggang turut sering berlaku pada penghidap gout. Begitu juga dengan Risiko sakit jantung turut bertambah bagi mereka mempunyai kandungan asid urik darah yang tinggi.

Serangan gout adalah kronik dan berpanjangan. Serangan gout tiba-tiba jenis ini dikenalpasti sebagai jenis sakit gout yang berulang-ulang. Semasa sakit itu, sendi akan menjadi bengkak dan rasa berdenyut-denyut, keadaan ini akan berterusan untuk tempoh lebih kurang satu minggu.
Ini adalah testimoni pengguna Shaklee..


Di tengah2 itu adalah Pak Uda saya. Kira-kira 2 bulan lepas, saya bekalkan beliau dengan beberapa supplement Shaklee yg boleh membantu pesakit Gout. Tapi katanya takut nak makan. Beliau nak habiskan ubat hospital dulu. 

2-3 minggu lepas (saya masih ingat lagi waktu tu final JDT vs Red Warriors), ketika beliau pulang ke Malaysia, saya tanya beliau:
Me: Pak Uda makan tak ubat yg kita bagi tu?
Him: Belum lagi
Me: *kecewa*

Rasanya sejak daripada tu baru beliau start makan betul-betul. 

Hari ini, beliau ke Muar dengan menaiki bas. Bila tengah bersalam-salam nak balik, beliau kata:
Him: Saya makan ubat awak tu sekarang saya dah boleh berjalan
His wife: Ha’a sekarang kaki dia dah kuat, tak bengkak-bengkak lagi
Me: Ye ke?? Alhamdulillah! Lepas ni dah boleh la buang tongkat hehe

Sebelum:
1. Kerap bengkak kaki. Beliau mengaku beliau tak suka ‘berpantang’. Suka minum air gas, suka makan seafood
2. Pernah ada history beberapa kali masuk hospital. Teruk juga keadaannya masa tu

Beliau amalkan:
1. Vivix 
2. Alfalfa
3. HerbLax
4. Garlic
5. Vitamin B
6. Ostematrix

credit : Maria

Jom dapatkan vivix dengan harga termurah sempena promosi bulan ini…Boleh hadiahkan buat yang tersayang..


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
PROMO NOV 2013 : VIVIX
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

✎ PERCUMA 1 botol Vivix dengan pembelian 6 botol Vivix (bernilai RM475 harga pasaran)
✎ PERCUMA keahlian Shaklee seumur hidup (bernilai RM65)
✎ PERCUMA 2 botol CoQ Health Plus (bernilai RM248 harga pasaran)
✎ PERCUMA kos penghantaran (bernilai RM10)
✎ CASH rebate Dec 2013 (bernilai RM250)

Wahhhhhh !!! Teruja kan ?? Penjimatan sehingga lebih RM1000 !!!

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

[INFO] Kandungan Vivix Yang Superb!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Ramai yang telah akui ‘keajaiban’ Vivix Shaklee dalam membantu mengurangkan pelbagai penyakit. Jadi hari ini jom kita tengok apa kandungan di dalam Vivix yang menjadikannya sungguh luarbiasa.

Japanese Knotweed (Polygonum Cuspidatum)

Polygonum Cuspidatum mempunyai banyak faedah kesihatan dan digunakan di dalam makanan tambahan anti penuaan seperti resveratrol dan banyak ubat-ubatan tradisional Cina. Para saintis telah menjalankan banyak ujian yang menyimpulkan resveratrol yang membantu melambatkan proses penuaan, mengurangkan kolesterol, tekanan darah rendah, meningkatkan prestasi olahraga, dan menggugurkan kilo yang tidak diingini.

Resveratrol adalah antioksidan yang kuat yang mampu melambatkan proses penuaan dan juga menterbalikkan tanda-tanda penuaan. Ia juga berkuasa dalam mengurangkan kejadian penyakit-penyakit yang berkaitan dengan usia seperti penyakit jantung, kencing manis, kanser, dan Alzheimers. Dan ya, ia mengurangkan garis-garis halus dan kedutan juga.

Resveratrol telah menjadi satu ‘trend’, ia juga dirujuk sebagai penawar untuk kembali remaja. Tidak hairanlah kerana ia boleh menjadikan anda kelihatan dan berasa lebih muda di dalam dan keluar. Ini adalah kerana sebagai antioksidan ia melakukan tugasan yang hebat untuk menghapuskan radikal bebas daripada badan yang merosakkan sel-sel merosakkan, dan menyebabkan anda kelihatan tua dari usia sebenar. 

Muscadine Grapes

Muscadine telah ditemui pada tahun 1810 di North Carolina, yang tumbuh liar di hutan. Ini anggur adalah berasal dari tenggara Amerika Syarikat dan telah menyesuaikan diri dengan keadaan yang panas lembap di rantau itu.

Muscadines dan ekstrak muscadine telah menjadi tumpuan banyak projek penyelidikan kanser pada tahun-tahun kebelakangan ini. Keputusan daripada kajian itu baru-baru ini mendapati bahawa Muscadines mempunyai 6x kandungan resveratrol anggur merah biasa. Ia juga mempunyai 40x antioksidan anggur merah dan mengandungi tahap quercetin (flavonoid yang sihat) yang sangat tinggi dan lebih banyak serat pemakanan daripada bran oat atau beras.

Penyelidik di Wake Forest University School of Medicine, Winston Salem, North Carolina, mendapati bahawa polifenol antioksidan dalam biji anggur muscadine mempunyai kesan ‘relaxing’ dan mengembangkan pada arteri. Dalam kajian itu, peserta yang mempunyai penyakit arteri koronari mengambil 1,300 mg sehari muscadine ekstrak biji anggur selama empat minggu. Keputusannya diameter arteri tertentu meningkat, menunjukkan potensi kesan penurunan tekanan darah. Kajian ini telah diterbitkan pada bulan Oktober 2010 isu daripada “Journal of American College of Nutrition.”


Dalam satu kajian yang diterbitkan dalam April 2010 isu ” Journal of Agricultural and Food Chemistry,” biji anggur muscadine menunjukkan tahap antioksidan tertinggi bagi spesis anggur, diikuti dengan kulit dan pulpa. Para penyelidik telah mengenal pasti seramai 88 sebatian antioksidan yang berbeza dalam anggur muscadine. Tujuh belas sebatian adalah unik untuk anggur muscadine. Kajian ini telah dijalankan oleh Jabatan Sains Makanan dan Pemakanan Manusia, University of Florida, Gainesville.

Europe Elderberry

https://i0.wp.com/www.blackelderberry.info/wp-content/uploads/main_blackelderberry_03.png


Elderberries telah menjadi ubat tradisional selama berabad-abad di Amerika Utara, Eropah, Asia Barat, dan Afrika Utara. Elderberry digunakan untuk aktiviti antioksidan, untuk menurunkan kolesterol, memperbaiki penglihatan, meningkatkan sistem imunisasi, meningkatkan kesihatan jantung dan untuk batuk, selesema, flu, jangkitan bakteria dan virus dan tonsilitis.

Bioflavonoids dan lain-lain protein dalam jus memusnahkan keupayaan virus demam dan selesema menjangkiti sel. Orang dengan selesema yang mengambil jus elderberry melaporkan simptom kurang teruk dan berasa lebih baik dengan lebih cepat daripada mereka yang tidak mengambilnya. Jus Elderberry telah digunakan untuk merawat wabak selesema di Panama pada tahun 1951.

Elderberries telah disenaraikan dalam CRC Handbook of Medicinal Herbs seawal tahun 1985, dan disenaraikan dalam 2000 Mosby’s Nursing Drug reference untuk selesema, jangkitan yis, hidung tersumbat dan kesesakan dada, dan demam alergi (hay fever). Di Israel , Onkologi Lab Hasassah telah mengesahkan bahawa elderberry merangsang sistem imun badan dan mereka merawat kanser dan AIDS dengannya. Pelbagai faedah perubatan (dari selesema sehinggalah kepada asma, kencing manis, dan penurunan berat badan) mungkin disebabkan oleh peningkatan sistem imun setiap individu.

Di pusat penyelidikan makanan Bundesforschungsanstalt di Karlsruhe, Jerman, ahli-ahli sains yang menjalankan kajian ke atas Elderberry menunjukkan anthocyanin elderberry meningkatkan fungsi imun dengan meningkatkan pengeluaran cytokines. Ini protein yang unik bertindak sebagai ‘utusan’ dalam sistem imun untuk membantu mengawal tindak balas imun, seterusnya membantu untuk mempertahankan badan terhadap penyakit.

Kajian di Austria University of Graz mendapati bahawa ekstrak elderberry mengurangkan pengoksidaan kolesterol lipoprotein berketumpatan rendah (LDL). Pengoksidaan kolesterol LDL yang terbabit dalam atherogenesis menyumbang kepada penyakit kardiovaskular.


Lobak Ungu (Purple Carrot)

https://i0.wp.com/www.carrotjuice.com/files/photos/Purple_Carrots_Copyright_2011_Carrot_Juice.jpg


Lobak ungu adalah lebih tinggi dalam antioksidan daripada lobak merah, dan ia juga mempunyai ciri-ciri anti-radang. Ini membuatkan ia sangat berguna dalam rawatan artritis. Didapati ia juga anti-virus, antiseptik dan antimikrob, dan mengandungi anticarcinogens dan betacarotenes. Lobak ungu juga mengandungi fitokimia seperti karotenoid, polyacetylenes , isocoumarins , phenolic dan sesquiterpenes. Fitokimia mempunyai antioksida, anti -bakteria, dan kandungan yang dapat mencegah pelbagai lagi penyakit lain.

Anticarcinogens membantu mengurangkan risiko kanser dan juga membantu untuk melawan sel-sel kanser yang sedia ada di dalam badan kita. Lobak ungu juga cemerlang dalam menentang virus serta jangkitan bakteria, seperti selesema, campak dan jangkitan dalaman saluran kencing, mulut dan perut.

Lobak ungu mengandungi dos yang tinggi Vitamin A, yang membantu untuk mengelakkan arteri tersumbat dan dengan itu membantu mencegah strok. Bersama-sama dengan itu, ia juga mengandungi vitamin B, C dan E serta pectate kalsium, yang merupakan sumber serat yang sangat baik, dan ia membantu untuk menurunkan paras kolesterol.

Lobak ungu juga terkenal untuk menyuburkan rambut, kulit dan kuku, dan juga sangat membantu dalam meningkatkan kualiti susu ibu. Ia juga mengandungi satu bentuk kalsium yang lebih mudah dihadam oleh badan kita berbanding sumber-sumber lain . Akar lobak telah lama digunakan dalam merawat parasit usus, pencernaan, isu-isu tonsil dan sembelit. Pada masa dahulu, ia telah digunakan sebagai ubat untuk merawat hampir semua penyakit.


Dalam kajian yang dilakukan di Universiti Queensland, ia menunjukkan bahawa jus lobak ungu dapat menurunkan tekanan darah , menstabilkan gula darah, dan membantu dalam memerangi penyakit hati dan penyakit jantung.

Wow. Banyak betul khasiat dan kebaikan yang boleh kita nikmati daripada kandungan Vivix ni kan. Semuanya hebat-hebat belaka. 

Sebab itulah Vivix dapat membantu mengurangkan pelbagai penyakit. Ia memperbaiki sel dari DNA lagi. Alhamdulillah, saya dah banyak kongsikan testimoni dari pengguna Vivix yang sangat berpuas hati.

Walau harga Vivix ini agak mahal, tetapi apalah sangat kalau dibandingkan dengan kesihatan kita. Cuba bandingkan pula harga Vivix ni dengan kos rawatan dan ubatan jika diserang pelbagai penyakit. Renung-renungkan dan selamat membeli Vivix 🙂

**Produk ini tidak sesuai untuk wanita hamil atau menyusu serta untuk mereka yang berumur bawah 18 tahun.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
PROMO NOV 2013 : VIVIX
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

✎ PERCUMA 1 botol Vivix dengan pembelian 6 botol Vivix (bernilai RM475 harga pasaran)
✎ PERCUMA keahlian Shaklee seumur hidup (bernilai RM65)
✎ PERCUMA 2 botol CoQ Health Plus (bernilai RM248 harga pasaran)
✎ PERCUMA kos penghantaran (bernilai RM10)
✎ CASH rebate Dec 2013 (bernilai RM250)

Wahhhhhh !!! Teruja kan ?? Penjimatan sehingga lebih RM1000 !!!
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^