[INFO] Pengedar Shaklee Yang Sah Berdaftar Di Seluruh Malaysia

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Salam kenal semua pembaca…

Untuk memudahkan anda membuat pembelian atau mendapatkan khidmat konsultasi dengan lebih mendalam lagi, kami mempunyai pengedar yang sah berdaftar hampir di seluruh Malaysia yang boleh anda hubungi.
 
Jika anda ingin menjadi pengedar shaklee yang sah berdaftar di kawasan anda, sila hubungi saya di talian 012-2050258 (SMS@WA). Kelas bimbingan disediakan secara PERCUMA. Jadi anda tidak perlu risau untuk memulakan langkah pertama di dalam bisnes SHAKLEE jika anda mendaftar hari ini!
 
==============================================================
 
WANGSA MAJU/KUALA LUMPUR
1. Nurulhilyati Abdul Halim | fb: Nurulhilyati Halim | Wangsa Maju, Kuala Lumpur | 
 016-2605502
BANDAR BARU BANGI/PUTRAJAYA/CYBERJAYA
1. Suria Ramli | fb: Suria Ramli | Bandar Baru Bangi, Selangor | 
016-5842330
KUANTAN, PAHANG
1. Syahida Che Isa | fb: Syida Rahman | Bandar Indera Mahkota, Kuantan | 
013-4897576

KANGAR, PERLIS
1. Siti Norjannah | fb: Siti Norjannah | Kangar, Perlis | 
019-5243039

BANDAR KULAI JAYA, JOHOR
1. Nooraziah Binti Razali | fb: Nooraziah Razali | Kulai Jaya, Johor | 
013-6295946

BANDAR SRI DAMANSARA, KUALA LUMPUR
1. Siti Fatimah Binti Mohamed Kassim | fb: Siti Fatimah | Bandar Sri Damansara, KL | 
012-4616241

KANGAR, PERLIS
1. Aida Kesuma | fb: Aida Kesuma | Kangar, Perlis
017-5802569

 

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

How to make orders:-
✍ PM: https://www.facebook.com/messages/TakNakGemukLagi
Email: nord.miraclevitamins@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 012-2050258

Advertisements

[INFO] Suplemen untuk Tekanan Darah Tinggi & Hipertensi

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…
 
Apakah tekanan darah tinggi?
Tekanan darah tinggi, merujuk kepada darah menolak ke dinding arteri dengan kuasa kronik tinggi. Tekanan darah yang naik di atas tahap normal dan masih tinggi boleh membawa kepada masalah kesihatan yang serius termasuk serangan jantung, kegagalan jantung, strok dan kegagalan buah pinggang serta masalah kesihatan yang lain.
 
Apakah tanda-tanda tekanan darah tinggi?
Hipertensi sering dipanggil “pembunuh senyap” kerana walaupun teruk, tekanan darah tinggi yang tidak terkawal selalunya tidak mempunyai gejala yang jelas. Walau bagaimanapun, pesakit boleh mengadu sakit kepala, rasa pening, atau hidung berdarah. Bagaimanapun, secara umumnya gejala-gejala ini tidak berlaku melainkan jika terdapat, perubahan dalam tekanan darah, atau sehingga tekanan darah telah mencapai tahap berbahaya.
Apakah Penyebab Tekanan Darah Tinggi @ Hipertensi ini?
Risiko tekanan darah tinggi meningkat dengan usia kerana dinding arteri hilang keanjalannya. Terdapat banyak faktor yang boleh menyumbang, namun doktor mungkin tidak dapat mengenal pasti punca yang tepat untuk tekanan darah tinggi.
 
Faktor penyumbang yang mungkin termasuk tidak terhad kepada:
✔ Stress@Tertekan
✔ Penggunaan garam yang berlebihan: Natrium dalam garam boleh menyebabkan pengekalan air yang berlebihan, memperluaskan jumlah darah dan akhirnya meningkatkan tekanan darah.
✔ Diet rendah kalsium, magnesium dan kalium.  
✔ Rintangan insulin : Keadaan ini boleh meningkatkan tekanan darah dengan pelbagai mekanisme termasuk meningkat keradangan sistemik dan pengekalan natrium akibat kerosakan buah pinggang.  
✔ Pengambilan alkohol yang berlebihan
✔ Berat badan berlebihan.
✔ Ubat-ubatan. Sesetengah ubat preskripsi, termasuk steroid, pil kawalan kelahiran, juga boleh meningkatkan tekanan darah.
Sesetengah masalah kesihatan termasuk penyakit buah pinggang kronik, penyakit tiroid  juga boleh menyebabkan tekanan darah meningkat.
 
 
Pemakanan dan Suplemen Tambahan
Dr Weil mengesyorkan diet DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) dan langkah-langkah pemakanan yang disenaraikan di bawah:  
 
✔ Makan lapan hingga 10 hidangan sayur-sayuran dan buah-buahan setiap hari.
✔ Hadkan protein haiwan kepada enam auns setiap hari.
✔ Hadkan pengambilan garam. Jika anda mempunyai sejarah keluarga atau tekanan darah tinggi, mengurangkan garam kepada kira-kira satu sudu teh sehari boleh membantu mengawal tekanan darah anda.
✔ Gunakan bawang putih. Ia mempunyai kesan yang sederhana terhadap tekanan darah, berpotensi membantu untuk merehatkan saluran darah.
✔ Ambil 4-5 hidangan kacang, biji dan kacang kering setiap minggu. Ini adalah bersamaan dengan dua sudu makan kacang atau biji, atau 1/2 cawan kacang kering.
✔ Makan banyak ikan. Termasuk sekurang-kurangnya tiga hidangan ikan seminggu, seperti salmon Alaska liar dan sardin, yang kaya dengan asid lemak omega-3 . Ambil suplemen minyak-ikan jika anda tidak boleh mendapatkan makanan yang kaya dengan omega-3.
✔ Ambil kalsium dan magnesium . pengambilan yang tidak mencukupi bagi kedua-dua mineral ini telah dikaitkan dengan tekanan darah tinggi. Wanita perlu mendapatkan antara 1,000 dan 1,200 mg kalsium sehari manakala lelaki perlu tidak lebih daripada 500-600 mg setiap hari.
✔ Ambil vitamin C . Vitamin antioksidan ini telah terbukti untuk menurunkan tekanan darah.
 
 
Set suplemen shaklee yg dicadangkan ialah Garlic, OsteMatrix, vivix, Vitamin C dan juga OmegaGuard..
 
 

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

INFO] SET JANTUNG SIHAT BERSAMA SHAKLEE

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Sedarkah anda 1 daripada 6 kematian di negara ini berpunca daripada penyakit jantung? 

Penyakit jantung adalah penyakit pembunuh nombor satu di dunia. Ia adalah penyebab kedua tertinggi kematian di Malaysia. Adakah anda berisiko untuk menghidapinya?
✔Adakah anda merokok?
✔Adakah tekanan darah anda meningkat?
✔Adakah paras kolesterol anda tinggi?
✔Adakah BMI anda melebihi daripada 25?
✔Adakah anda mempunyai sejarah serangan jantung dalam keluarga?
✔Adakah anda pernah mengalami kesakitan dada atau penyakit jantung pada masa lalu?

Jantung dan kita ibarat lagu dan irama, ibarat siang dan malam, ibarat gula dan semut. Kalau kita takda jantung, tu maksudnya kita ni dah Almarhum la kan? 

Jika seseorang itu merokok, menghidap diabetes, mempunyai kolesterol tinggi serta penyakit darah tinggi, digabung faktor sejarah keluarga, risiko dia mendapat sakit jantung makin berganda

Apa yang Shaklee tawarkan untuk kesihatan jantung yang menyeluruh adalah dengan pengambilan kesihatan jantung iaitu Vivix, COQ Health Plus dan OmegaGuard!!!


❀ VIVIX ❀
Resveratrol Juga Menawarkan Perlindungan Untuk Jantung Dan Otak Anda Daripada Kerosakan Yang Disebabkan Oleh Serangan Jantung Atau Angin Ahmar. Ia menghalang phosphoinositide 3-kinase enzim. Ini bermakna anda dapat mengelak daripada serangan jantung atau strok dan mengalami lebih kurang atau tiada kerosakan yang berkekalan

❀ CoQ HEALTH PLUS ❀
CoQ Health Plus mengandungi ekstrak teh hijau dan vitamin E yang bertindak sebagai antioksidan dan membantu menurunkan trigliceride sejenis lemak jahat dalam darah. Ia membantu enzim CoQ dalam badan sentiasa cukup untuk keperluan jantung berdegup dan mengepam darah ke seluruh tubuh.

❀ OMEGAGUARD ❀
Kajian makmal menjelaskan mekanisma omega-3 dalam memerangi penyakit jantung. Asid lemak omega-3 daripada minyak ikan mampu menyeimbangkan denyutan jantung yang tak seragam dan boleh mengelak dari kematian yang secara tiba-tiba akibat penyakit jantung. Penyelidikan ini juga membuktikan membran otot jantung boleh distabilkan untuk mengurang risiko denyutan tak seragam yang boleh mencetuskan kematian secara tiba-tiba ini.

Asid lemak omega-3 juga merendahkan tekanan sistolik (darah yang dipam keluar daripada jantung) dan tekanan diastolik (darah dipam dari sel ke jantung). Dengan itu, ia mengelakkan pemekatan dan ketulan darah di dalam salur darah.

Jom Sayangi Jantung Kita..Berikan jantung kita kesihatan yang terbaik untuk ia bertahan dengan lebih lama!!!

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
≧◠◡◠≦✌

[INFO] SIJIL HALAL SHAKLEE

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Ramai benar concern dengan ke’HALAL’an Shaklee sejak akhir-akhir ini..sampai berjawab isu ni di fanpage JAKIM pula..so saya printscreen tentang info yang dijawab oleh pihak JAKIM ya..


Untuk lebih sahih lagi dan bagi menjawab pertanyaan beberapa orang “potential customers” mengenai status halal produk Shaklee Malaysia, di sini saya letakkan Sijil Halal Shaklee 2013 – yang dikeluarkan pada 6 Februari 2013.

Semoga membantu anda insya ALLAH.

Sijil halal ini dikeluarkan oleh Islamic Services of America (ISA). Islamic Services of America (ISA) adalah satu badan Islam di Amerika Syarikat yang diiktiraf oleh JAKIM.

Anda boleh rujuk di laman web JAKIM untuk meyakinkan diri anda lagi. Lihat pada mukasurat 18. Senarai ini adalah yang telah dikemaskini pada 19 Julai 2013.

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
≧◠◡◠≦✌

[INFO] Bahayakah Suplemen Alfalfa?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Ramai betul yang prihatin dan amik berat dengan alfalfa sekarang ye. Macam-macam versi ada. Maklumla promosi bulanan Shaklee bulan Januari ni ialah Alflafa Complex. Ramai yang utarakan isu alfalfa setelah membaca artikel bahayakah menggunakan suplemen alfalfa,  11/7/2012 dari blog Dr Zubaidi.

Saya memang sangat setuju dengan artikel yang sangat bagus itu. Artikel yang bagus tetapi ramai yang baca separuh atau cepat buat andaian tanpa memahami isu yang diutarakan di dalamnya.
Untuk memudahkan anda, maka saya ringkaskan kenyataan dalam artikel tersebut dan cuba menjawab sebaiknya. Mari kita tengok apa sebenarnya yang orang takut dengan alfalfa ini?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1. Penyataan Dr Zubaidi, tidak salah ambil suplemen dan pastikan dari syarikat yang boleh dipercayai terutama dari segi penjagaan KESELAMATANNYA.

JAWAPAN: Memang betul dan shaklee adalah SYARIKAT NUTRISI NOMBOR 1 DI U.S dan sudah lebih 
56 tahun bertapak maka tiada ragu sebab ia sudah melabur berbillion dollar sebelum mengeluarkan sesuatu produk untuk penyelidikan. Sebuah syarikat yang sangat diakui teliti dalam mengeluarkan produk yang semulajadi.

2. FDA (badan berkuasa di US) menyatakan menggunakan DAUN ALFALFA BERKEMUNGKINAN SELAMAT tetapi menggunakan BIJI BENIH alfalfa secara BERPANJANGAN BERKEMUNGKINAN TIDAK SELAMAT kerana kemungkinan boleh beri tindak balas autoimmune pada pesakit lupus erythematosus (SLE).

JAWAPAN: Alfalfa shaklee dari sumber daun alfalfa. Dan sebagai langkah selamat sudah juga dinyatakan pada label botol shaklee bahawa TIDAK BOLEH DIAMBIL OLEH PESAKIT SLE. Sudah nyata dan jelas, maka tiada keraguan kenapa pula ia tidak boleh diambil oleh orang biasa yang tiada SLE.

3. FDA juga mendapati makan alfalfa dalam kadar yang berlebihan dan berpanjangan boleh memudaratkan jadi mudah mendapat sunburn, lepuhan dan ruam pada kulit.

JAWAPAN: sebab itu ada sukatan pada botol. Maximum adalah 10 biji sehari. Shaklee dah kaji kenapa hanya max 10. Kalau makan 50 biji sehari memang mudarat kena tanggung sendiri. Maka itulah pentingnya konsultasi yang betul bukan makan ikut sedap tekak je tanpa mengikut arahan penggunaan. 

4. Pesakit yang mengambil ubat-ubat tertentu diingatkan berbincang dengan doktor terlebih dahulu sebelum mengambil alfalfa.

JAWAPAN: memang betul apa-apa suplemen pun jika kita ada mengambil ubatan doktor yang kita sendiri tidak pasti maka silalah rujuk doktor kerana alfalfa adalah herba. 

5. Penggunaan alfalfa dalam kadar yang BERLEBIHAN DAN BERPANJANGAN MUNGKIN tidak selamat pada ibu hamil dan menyusukan bayi.

JAWAPAN: memang kita tidak konsultasi makan alfalfa pada ibu hamil tetapi pada ibu menyusu dibolehkan mengikut dos yang dibenarkan. 

6. Pesakit kanser, fibroid tidak digalakkan mengambil alfalfa, tetapi belum dibuktikan dari segi kajian klinikal.

JAWAPAN: memang kita pun tidak benarkan pesakit-pesakit ini ambil alfalfa walau belum terbukti ada kajian klinikal mengenainya.

7. Pesakit yang mengambil ubat untuk cairkan darah seperti WARFARIN tidak digalakkan ambil alfalfa.

JAWAPAN: Kandungan vitamin K dalam alfalfa boleh memekatkan darah maka memang sesiapa yang mengambil UBAT CAIR DARAH (WARFARIN) memang kita tak benarkan ambik alfalfa.

Maka tiada ragu nak ambil alfalfa jika anda tahu apa yang anda ambil kan? Sebab itu pentingnya konsultasi ‘SALES AFTER SERVICE”. Jangan buat pembelian dengan orang yang tiada ilmu untuk consult anda atau membeli di merata tempat yang tiada sumber untuk anda rujuk. 

PROMOSI BESAR-BESARAN PEMBUKAAN 2014, ALFALFA COMPLEX!!!


Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
≧◠◡◠≦✌

[TIPS] Kenapa Tubuh Kita Perlukan Protein???

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…
Untuk apa anda perlukan protein? Berapa banyak protein yang anda perlukan? Adakah pengambilan protein yang tinggi selamat untuk buah pinggang anda? Apakah sumber terbaik protein?
Kenapa Anda Perlu Protein? Protein adalah membina sel baru. Otot, kulit, rambut semuanya diperbuat daripada protein. 

Faedah keperluan protein harian kepada anda:
♕ Membina otot. Oleh kerana anda memerlukan protein untuk membina otot , makan protein yang mencukupi akan memastikan badan anda mempunyai apa yang diperlukan untuk membina yang baru.
♕ Mengekalkan otot. Tubuh akan mendapatkan protein yang diperlukan untuk meningkatkan pemulihan otot dan mencegah kerosakan otot daripada bersenam.
♕ Kehilangan Lemak. Protein mempunyai kesan thermic tertinggi: badan anda membakar lebih banyak kalori untuk mencerna protein daripada karbohidrat atau lemak. Anda juga berasa kenyang lebih lama selepas makan hidangan yang kaya dengan protein. Kedua-dua membantu kehilangan lemak .

Mitos Protein. Berikut adalah beberapa MITOS tentang protein yang anda dengar mungkin juga dari kawan-kawan atau sumber lain
♕ Protein tidak sihat untuk buah pinggang anda. Tidak ada data yang menunjukkan bahawa pengambilan protein yang tinggi menyebabkan bermulanya disfungsi buah pinggang di kalangan orang dewasa yang sihat. 
♕ Protein Punca Berat Badan Meningkat. Meningkatkan pengambilan protein anda atau minum whey shake tidak akan membuat anda menambah berat badan melainkan anda meningkatkan pengambilan kalori harian anda. 
♕ Anda Boleh Digest Max 30g Protein / Meal. Badan anda boleh mencerna & menyerap cukup banyak apa sahaja yang anda makan.

Bagaimana nak bina otot dengan protein???


Saya akan memberikan anda satu contoh menggunakan sebutan nisbah di atas: Apabila bicara ttg protein, seseorang harus mengambil jumlah protein yang mencukupi iaitu “1 gram per paun berat badan “. Jadi, jika saya 170 lbs., Saya perlu mengambil kira-kira 170 gram protein / hari jika saya ingin membina jisim otot.

Tetapi anda tidak boleh mengambil semua sumber protein anda hanya daripada makanan tambahan. Saya cadangkan anda membahagikan separuh sumber protein anda dan anda akan mendapat GABUNGAN yang sempurna. 85 gram protein daripada makanan pepejal, dan 85 gram lagi dari makanan tambahan @ suplemen. Dan dengan cinch shake@ESP shaklee yang mempunyai purata 14-16 gram setiap kira-kira 3 sudu protein sehari, pada pendapat saya agak munasabah untuk anda membina protein dengan sempurna..

Cinch Shake Mix

ESP 

Atas sebab ini saya cadangkan cinch shake @ ESP Shaklee, sumber protein TERBAIK jika yg ingin kurus dan membina otot dalam set inch loss weight..^-^

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
≧◠◡◠≦✌

[TIPS] Bagaimana Alfalfa Membantu Whole Body Detox?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Set FAVOURITE BULAN ini….Set KURUS bajet yang ada lecithin & alfalfa. Sudah la harga memang murah lepas tu beli memang berbaloi-baloi la…


Kalau tak nak kurus pun Alfalfa Complex ni memang bagus untuk detox!!! Saya dan suami sangat suka Set Kurus ini..Selain dapat ‘maintain’ kurus, sistem penghadaman kami memang Awesome…pagi2 je berebut nak membuang..anak saya yg kedua ni pun asyik put put je..penangan Alfalfa Complex ni la..
Bila nak detox paling penting kena start detox dari usus dulu kemudian baru hati..pasai apa pulak…ok sonang citer gini la yer….kat usus kan berlaku penyerapan nutrien besar besaran..bila proses detox kat hati..toksin tu nak tak nak kena keluar melalui usus…so Kalau usus anda tak bersih maka mudahla toksin tu terlekat & re-absorb dalam usus kita…


Detox ni bukan setakat buang toksin dalam badan jer…it is a continuous cycle. What goes in have to go out. If you consume toksin…then penuh ler toxin dalam badan you all..

Bagaimana Alfalfa Membantu Detox?
Alfalfa ni herbal remedies…memang dah digunakan oleh masyarakat dulu kala…orang Arab panggil Alfalfa ni father of all food…ancient superfood gitu…Orang Cina juga gunakan alfalfa sebagai perangsang selera makan dan rawatan untuk pelbagai masalah gastrousus seperti ulser. Dalam sejarah perubatan India, alfalfa telah digunakan untuk merawat artritis dan ulser, dan orang asli Indian Amerika guna alfalfa untuk merawat bisul dan penyakit kudis, dan juga beberapa gastrousus dan masalah saluran kencing.

Alfalfa bersifat alkaline which is a good liver & bloodstream detox agent. So segala toxin yang terkumpul dalam hati & darah dibersihkan. Apa simptom hati penuh toxin..macam macam tau..termasukla berat badan berlebihan…silap hari kena fatty liver pula. Toxin dalam darah plak masalah lain..jangan tak tau masalah kulit kena kulat air la…jerawat bagai salah satu punca dia dari toxin dalam darah tau…

Kelebihan alfalfa Shaklee…dia berserat penuh..tak caya cuba rendam dalam air..jadi kembang semangkuk gitu..pastu memang berserat serat …memang bagus nak kikis segala daki daki kat usus..bila usus sihat badan pon sihat..

Satu lagi lebih alfalfa ni..bole regulate sugar darah….cuba makan alfalfa pagi-pagi selepas breakfast pastu minum air suam..insyaAllah masalah selera ‘dinosour’ kurang gitu…

Lain-lain kegunaan tradisional untuk alfalfa termasuk peranannya sebagai nutrien tambahan untuk ibu menyusu, dipercayai membantu menggalakkan pengeluaran susu. 

Banyak lagi khasiat alfalfa yg boleh membantu meningkatkan kesihatan kita..so, kalau nk beli banyak bulan ini sangatla berbaloi..PROMOTION BUY 6 FREE 1 ALFALFA COMPLEX!!!


Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
≧◠◡◠≦✌