[TIPS] Kebaikan Set 3M Shaklee Untuk Breastfeeding

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Set 3M untuk ibu yang sedang breastfeeding adalah merupakan set yang PALING POPULAR di kalangan ibu-ibu. Ini kerana kebaikan set 3M ini memberikan 1001 khasiat kepada ibu dan juga bayi. Set 3M sangat laris di pasaran. Selain untuk ibu, ayah juga boleh mengamalkan sebahagian daripada supplement ini untuk membantu memberikan tenaga.. Jadi bolehlah ayah membantu ibu menjaga bayi mereka.. Sweet, kan? (>‿◠)✌

Apakah Kebaikan SET 3M??
♕  Membantu menukarkan makanan kepada tenaga
♕  Melegakan keletihan
♕  Menggalakkan tumbesaran yang sihat
♕  Membantu menguatkan tulang
♕  Mengimbangi tekanan darah
♕  Memelihara denyutan jantung
♕  Membekalkan tenaga
♕  Membantu menyingkirkan lemak dan kolesterol
♕  Membantu meningkatkan sistem imunisasi

Sekiranya……
✔ Anda mencari set breastfeeding yang optimum dan lengkap atau
✔ Anda inginkan suplemen yang bukan hanya untuk breastfeeding tetapi juga memberikan faedah lain atau
✔ Anda mencari suplemen yang membantu anda bertenaga sepanjang hari

ANDA MEMERLUKAN SET 3M SHAKLEE !!!

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^


Advertisements

[PROMOSI] COMBO ALFALFA COMPLEX SHAKLEE YANG MENAKJUBKAN!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…
Sempena BULAN PROMOSI ALFALFA COMPLEX…

ini dia…. COMBO ALFALFA COMPLEX 


pilih je nak set yang mana? semua pun boleh!
❁  set KURUS
❁  set KESUBURAN
❁  set KULIT
❁  set RESDUNG
❁  set ASMA
❁  set KEPUTIHAN
❁  set SUSU BAJET
❁  set GOUT
❁  set CINTA (wow!!! mesti tertanya-tanya apakah itu)

nak tau apa kelebihan dan kebaikan setiap set tu, boleh pm kami!



❥ harga SUPER MURAH dan RUNTUH !
 beli 6 botol Alfalfa dapat PERCUMA 1 BOTOL
 Jimat $$$
❥ Boleh kongsi dengan rakan-rakan
 FREE consultation


Pergghhhhhh… memang best! jom beli!!!

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^


[TESTIMONIAL] Stok Susu Meriah Dengan Set Penyusuan Shaklee…

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Sebenarnya terdapat banyak kelebihan apabila anda mengambil set breastfeeding shaklee ini. Bukan sekadar susu badan anda makin bertambah tetapi anda juga akan merasai kesan-kesan lain yang tentunya memberi banyak manfaat untuk anda.


Jom lihat apa kata ibu yang telah mencuba set breastfeeding…


Semasa berpantang di rumah parents di Shah Alam, sy prepared milk stocks for Saffiyyah hny pd hr ke27 sbb masa tu masih belum boleh cope dgn life yg baru ada baby and at the same time nak kene uruskan diri sendiri… Kemudian balik ke Melaka, sambung lagi prepare stocks. We love the lilac Autumnz bottles anyway!! hihi. 30 Aug ni genapla Saffiyyah berusia 3 bulan, Alhamdulillah tak pernah sakit now dah pandai meniarap dan bijak agah2 cuba nak bercakap dan ketawa.. She is so adorable  
Thanks to Kak Teem, Haizully and my cousin Kak Nas sbb introduced Shaklee ESP and Alfalfa to me!! Now sy dah continue dgn Vitalea, Ostematrix, Omegaguard, B Complex!! Best!!!! Tak tipu! ..Norshafaf Jailani

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!


[TESTIMONIAL] Jumlah Susu Perahan 30-37oz Sehari Dengan Set Penyusuan 3M Shaklee,,,,

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…
Jom saya sharing pasal Set Penyusuan Shaklee. Sebab dah banyak sangat cerita bab Set Kurus Shaklee je,nanti jemu pulok,ye dok??

Teruja membaca statement testimoni Set Penyusuan Shaklee yang berusaha menyimpan stok susu badan sepanjang nak menghadapi bulan puasa ni.

Jom kita baca apakata Pn Siti Nor Farina
“Sharing is caring..testimoni saya sendiri ni..dh 6bln menggunakan shaklee..bby pun dah 8bln.alhamdulillah,susu masih meriah..ibu ibu jom buat stok utk bulan puasa nti.saya dh mula buat stok..alhamdulillah sehari dpt hasil dlm 30-37oz..dpt buat stok 10oz sehari. InshaAllah,misi untuk buat stok boleh berjaya..dapatkan tips penyusuan drpd pengedar2 anda skrg!..kalau sy boleh,anda semua pun boleh!.”


Rahsia Kejayaan :-
“saya pam 4x sehari..kul 5.15pg biase dpt 10-11oz..kul 11pg biase 7-8oz,kul 4ptg 7-8oz..dan kul 10mlm 9-10oz..klu xpercaya nmpaknye kne tgk sendiri la sy pam kan..”

Set Penyusuan Shaklee terdiri daripada:-
  1. Vitalea – Multivitamin yang membekalkan nutrisi yang lengkap untuk ibu dan anak.Elakkan rasa letih yang akan menganggu proses pengeluaran susu badan.
  2. B-complex – Anti stress yang mampu menenangkan fikiran ibu-ibu agar ibu lebih relax.Apabila ibu lebih relax,maka banyak susu yang akan dapat dihasilkan.
  3. Alfalfa – Pengalak Susu Badan (MILK BOOSTER) yang memang telah popular hasil keberkesanannya.
  4. Vitamin C – Mencantikkan kulit ibu dan anak.Juga penting untuk sistem daya tahan penyakit.
  5. Ostematrix – Membekalkan kalsium secukupnya kepada ibu dan bayi.
  6. ESP – Protin soya yang membantu menghasilkan susu dengan lebih banyak,pekat dan berkrim.

Ibu-ibu semua, POWER PUMPING juga penting kalau ibu-ibu nak stok susu berbotol-botol macam puan Siti.

*Setiap pembelian Set Penyusuan Shaklee dengan Nord,Anda akan mendapat Rahsia Teknik Power Pumping dan Rahsia Jadual Makan Vitamin Shaklee agar susu dapat dicetuskan dengan lebih banyak secara FREE.

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!

SET TRIPLE M PILIHAN RAMAI SEPANJANG MASA

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…


SET 3M : MOM’S MARVELLOUS MILK

Adakah anda ibu menyusu yang;

(︺︹︺) Stok EBM dalam peti semakin susut.
(︺︹︺) Anak tiba-tiba demand tinggi
(︺︹︺) Risau stok yang ada tak dapat tampung keperluan anak.
(︺︹︺) Risau SUSU DROP semasa puasa
(︺︹︺) Risau TAK TAHAN LAPAR sebab mengepam susu
(︺︹︺)Risau KEPENATAN MELAMPAU
(︺︹︺) Risau GASTRIK
(︺︹︺) Risau DEHYDRATE

TESTIMONI
==========

Puan Azween Sahidan

For time being sy sgt suka cr n baca info on BF story among shaklee testimoni…sgt mberansangkn n menaikkn semangat…n sy just using shaklee 3m for 2weeks n sudah nmpk perubahan…kalau dlu sy sgt sedih sbb slps pum sy hya dpt collect 3-4oz only itu pon after 5-6hrs sy biarkn breast penuh…tp consultation wif shaklee people n follow their tips pum every 2 hrs sy bru tau sbnrnya sy bole dpt.3-4oz within 2hrs not for 5hrs…n if sy biarkn until 5-6hrs i can manage to get 6-7oz for 2weeks wif shaklee n sy pcy after a month mst dpt lg byk…n sy jga rs sgt enegetic…feel happy for it…tq Allah n tq shaklee…..

Puan Zeela Abd Hamid

Consume set 3M dlm pantang, lps sebulan..berat turun 10kg..best nya..nk terus “setia”…insyaallah…lps nih add to list of my budget “Shaklee’s Product”..priority:)

Puan Qaseh Iffat Chenytha Lee

Saya consume set 3M, omega+ lecithin… Paling best ESP tuh yg bt kulit jadik marvellous… Ank pon dari berat 1.6kg skrg da 2bln jadi 3.8kg.. Cpt bdn naik…

Banyak lagi cerita PUAS HATI dari para pelanggan yang ambil Set TripleM.

Kenapa Set Triple M PILIHAN RAMAI SEPANJANG MASA?

**Mengandungi Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, Vitamin C, Kalsium, Alfalfa dan ESP.
**Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan.

1. Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.

2. Set yang paling sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit. Bagi ibu-ibu yang baru mula nak menyimpan stok ini adalah pilihan yang tepat.

3. Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation -contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama-sama tips yang saya bagi, insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha.


Disclaimer * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  
maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

SUSU IBU MAKANAN LENGKAP UNTUK BAYI

SUSU IBU adalah satu-satunya pemakanan yang paling lengkap untuk bayi. Susu ibu mengandungi zat makanan yang seimbang terdiri daripada protein, karbohidrat, lemak, vitamin dan zat galian.

Penyusuan  adalah satu cara untuk membantu bayi membesar dengan sihat dan sempurna. Telah dibuktikan bahawa banyak faedah kesihatan dari ibu dapat dialihkan kepada bayi semasa penyusuan. Bukti menunjukkan bahawa susu ibu mengandungi antibodi dan zat-zat makanan yang boleh melindungi bayi daripada pelbagai penyakit. Disebabkan tumbesaran otak penting untuk bayi, susu ibu menyediakan zat yang diperlukan untuk tumbesaran otak. Bayi yang disusui ibu kurang berkecenderungan mempunyai berat badan yang berlebihan malahan ia berkeadaan lebih sihat. Bayi juga mungkin akan kurang cenderung menjadi gemuk apabila ia mencapai usia dewasa.

Walaupun bayi menggunakan kurang tenaga tetapi ia masih boleh memecahkan  susu ibu kepada komponen-konponen asas. Zat-zat  makanan ini adalah unsur-unsur yang melindungi bayi daripada penyakit, dan kandungan susu lain dapat digunakan oleh badan bayi untuk menggalakkan tumbesaran bayi.

JENIS-JENIS PROTEIN DI DALAM SUSU IBU

Protein utama yang terdapat dalam bahagian wei didalam susu ibu adalah alfa-laktalbumin. Bersama-sama dengan protein lain dalam susu ibu, alfa-laktalbumin membekalkan campuran zat makanan yang seimbang agar segala keperluan bayi dipenuhi.

Protein didalam susu ibu menggalakkan pertumbuhan bakteria yang baik didalam usus. Apabila sebahagian daripadanya dihadamkan, protein ini membentuk satu kompaun yang mempunhyai manfaat, misalnya mengelakkan pertumbuhan sesetengah bakteria.

Protein didalam susu ibu menghentikan pertumbuhan E.coli, iaitu bakteria yang sering menyebabkan sakit perut dan cirit-birit. Saluran penghadaman seseorang bayi yang minum susu ibu mengandungi banyak Lactobacillus bifidus, iaitu bakteria yang dapat mengelakkan pertumbuhan organisma yang berbahaya.

Protein didalam susu ibu memainkan peranan penting dalam penghadaman susunya dan memastikan supaya badan bayi berfungsi dengan cekap tanpa membazir banyak tenaga. Kebanyakan bayi tidak alergikk kepada susu ibu walaupun mungkin terdapat tindak balas terhadap makanan yang di makan oleh ibunya. Jika ibu berhenti memakan makanan tersebut, masalah alergi tidak akan timbul lagi.

Protein membekalkan semua keperluan asid amino perlu yang penting untuk bayi. Ia merupakan protein yang efisin dan digunakan dengan efektif oleh badan bayi sebab ia senang dihadamkan. Komposisi yang wujud di dalam susu ibu adalah khas untuk tumbesaran bayi, protein ini menggalakkan tumbesaran bayi dengan memberikan kesemua zat pemakanan yang perlu.

Susu ibu membekalkan enzim penghadaman, zat mineral, vitamin dan hormon yang diperlukan oleh bayi. Ia juga mengandungi antibodi yang penting daripada si ibu untuk membantu bayi mengelakkan jangkitan. Oleh kerana susu ibu mengandungi konsentrasi protein yang rendah, ia senang diserap oleh bayi tanpa menyebabkan beban yang keterlaluan kepada buah pinggang dan sistem penghadaman. Mukosa usus dan buah pinggang bayi pada jangka 2-3 bulan pertama mudah rosak, dan beban yang keterlaluan tidak seharusnya diberi pada ketika ini.

Selain daripada menyediakan zat makanan, protein susu ibu juga senang diserap ke dalam sistem badan bayi. Ini menyebabkan pengurangan kes-kes sakit perut bayi. Sistem penghadaman peut ke usus bayi yang baru lahir belum lagi matang. Bakteria, virus dan toksin dapat diserap ke dalam badan dengan mudahnya. Sebahagian daripada hormon yang terdapat di dalam susu ibu (seperti kortisol) dan protein kecil yang lain bertindak untuk menyekat penyerapan toksin-tosin melalui selaput mukosa sistem penghadaman bayi. Ini dapat mengurangkan penyerapan patogen-patogen yang bahaya ke dalam badan bayi.

Susu ibu adalah pemakanan yang terbaik untuk si bayi. Pemakanan ibu yang baik penting untuk menyediakan dan menjaga proses penyusuan bayi.

Untuk mencuba produk Vitamin Shaklee yang kami khaskan bagi ibu menyusu, sila klik disini dan juga disini..

* These statements have not been evaluated by the food and drug administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

  [ http://www.facebook.com/norizaabdulrahman ] atau
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ]
sms / whatsapp [ 012-2050258 ]
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!


Set 3M Membantu Ibu Yang Menyusukan Anak – Testimoni

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…


Salam semua…Suka untuk saya berkongsi kegembiraan para ibu yang juga pengguna Shaklee…


Apakah Vitamin yang mereka amalkan???

Sebenarnya mereka amalkan Set B (Menyusu basic) dan ditambah dengan Shaklee ESP dan juga Ostematrix (Cal-Mag).

Inilah dia Pakej Set 3M yang tengah hangat di pasaran sekarang ini!!!

  • Mengandungi Vitalea (Multivitamin) lengkap dengan zat besi, Vitamin B, Vitamin C, Ostematrix (Kalsium Magnesium), Alfalfa dan Energizing Soy Protein (ESP).
  • Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan.
  • Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2-3 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit, atau yang tidak mempunyai stok susu yang banyak
  • Bagi ibu-ibu yang baru mula nak menyimpan stok ini adalah pilihan yang tepat.
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation -contohnya ibu telah berhenti menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama2 tips yang saya bagi, insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha.
Mungkin kesan untuk setiap ibu itu berbeza-beza..tapi apa juga bentuk milkbooster yang kita makan pastikan 3 langkah ini dipatuhi…

3 Langkah ini perlu di lakukan jika anda mengambil Set Breastfeeding Shaklee
  1. Minum 3 liter air masak sehari : air merupakan indicator yang sangat penting bagi mereka yang mengambil natural supplement kerana air membantu untuk mengatasi masalah healing crisis, sebagai contoh ibu mengalami pening kepala jika kurang air dalam badan.
  2. Pam 2-3jam sekali : lagi kerap anda kosongkan breast lagi banyak susu boleh dihasilkan (supply by demand). Power pumping juga sangat membantu buat jika perlu.
  3. Niat IKHLAS, DOA dan TAWAKAL : mintalah dengan Allah S.W.T kerana rezeki susu ibu itu datangnya dari Dia, Ikhlaskan hati untuk menyusukan anak bukan sebab ikut-ikutan atau ingin bersaing dengan kawan-kawan, dan seterusnya Tawakal..banyakkan berzikir sewaktu menyusukan dan mengepam. Sabar dengan usaha yang telah dilakukan jangan cepat mengalah bila hasil tidak seperti yang diharapkan.

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!