[TESTIMONIAL] Rawat Injap Bocor dengan Vivix, OmegaGuard dan Vitamin E Shaklee

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…


DI dalam organ jantung ada empat injap yang berfungsi memastikan darah mengalir dalam satu arah saja. Injap ini dinamakan injap mitral dan aortic di sebelah kiri dan injap pulmonari dan tricuspid di kanan jantung.

Injap mitral memisahkan antara atrium kiri dan ventrikel kiri dan memastikan darah hanya mengalir daripada atrium ke dalam ventrikel. 

Daripada ventrikel kiri, darah dipam keluar ke salur darah aorta dan injap aortic memastikan darah tidak mengalir semula ke dalam ventrikel kiri dari aorta. 

Injap tricuspid pula memisahkan atrium kanan dan ventrikel kanan, manakala injap pulmonari memisahkan ventrikel kanan dan salur darah pulmonari.
Masalah injap bocor ialah apabila injap tidak dapat berfungsi dengan baik dan mengakibatkan darah mengalir ke belakang. Jika injap mitral bocor, darah mengalir semula ke dalam atrium kiri dan jika injap aortic, darah mengalir semula ke dalam ventrikel kiri.
Injap paling kerap mengalami masalah bocor adalah injap mitral dan aortic, diikuti injap tricuspid dan pulmonary
Simptom akibat masalah ini: 
  • Penat atau susah bernafas ketika berjalan atau bersenam 
  • Rasa berdebar-debar 


Ujian yang boleh mengesahkan masalah ini ialah ekokardigram atau ultrasound jantung. Di dalam ujian ini, tahap bocor injap dapat dinilai dengan tepat dan jika didapati teruk, pesakit disyorkan menjalani pembedahan injap mitral. Tiada ubat boleh mengubati masalah injap. 
Testimoni pesakit injap bocor yang mengamalkan vitamin Shaklee Vivix, Omegaguard dan juga Vitamin E

Testimoni Pn.Rusimah tentang vivix
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
PROMO NOV 2013 : VIVIX
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

✎ PERCUMA 1 botol Vivix dengan pembelian 6 botol Vivix (bernilai RM475 harga pasaran)
✎ PERCUMA keahlian Shaklee seumur hidup (bernilai RM65)
✎ PERCUMA 2 botol CoQ Health Plus (bernilai RM248 harga pasaran)
✎ PERCUMA kos penghantaran (bernilai RM10)
✎ CASH rebate Dec 2013 (bernilai RM250)

Wahhhhhh !!! Teruja kan ?? Penjimatan sehingga lebih RM1000 !!!

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!

^_^

Penangan Vivix Shaklee…Panasss….

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Apa rasa bila makan vivix ni yer???Mungkin bagi setiap orang tu kesannya berbeza..suami saya yang baru mencuba minggu lepas vivix ni takder pula cakap panas!!!..Mungkin badan dia dah biasa dengan suplemen kot..hihi..

Saya ingin berkongsi cerita pengguna kami yang menggunakan vivix ni..macam saya cakap tindakbalas berbeza setiap orang..Pn Hani Niza ni pula baru try dan dia rasa berbeza sangat penerimaan badan dia..Jom baca kisahnya..

Ini cerita Pn Hani Zaha,


Sempena promosi Vivix Shaklee bulan lepas, saya turut tak ketinggalan untuk membeli untuk diri sendiri dan en asben serta mak saya yang memang makan Vivix. So untuk mak, kira dah masuk botol ke-2 lah, but untuk en asben dan saya, kira ni kali pertama kami try la. Walaupun kali pertama, tapi saya terus beli 2 botol sebab alang-alang tengah murah kan….ᕙ( ^ₒ^ c)


So kisahnya, kami pun mula lah mengamalkan makan Vivix ni sebelum tido. En asben yang mula makan dulu sebab dia dapat dulu Vivix…Yelah, kan saya yang hadiahkan sempena besday dia tu…Sayang punya pasal kan hehehehe…So dia pun makan la dengan patuhnya, tanpa komplen pape pun (sebab en asben ni memang jenis x suka komplen)….

Dalam seminggu lepas tu, saya pun stat amik…Hohoho…Saya sangat terkejut dengan kesan yang saya terus rasa…Nak tau apa kesannya??? (⊙.⊙(☉_☉)⊙.⊙)

Badan terasa panas….Berpeluh-peluh…Rasa macam baru marathon 10km..Perggghhhh…Memang kena duduk dalam aircond jelah kalo lepas makan Vivix ni…

Kalo kena gayanya, memang terdetoks habislah semua toksin-toksin dalam badan saya ni…..Senang la gini, tak payah dah makan Alfalfa hehehe…Disebabkan itu, saya perlu minum air masak sebanyaknya untuk mengelakkan badan saya dari dehydrate. Kang habis kering plak semua cecair dalam badan saya ni kan, susah plak huhuhu

N now, lepas dekat seminggu kami amalkan, dah kurang rasa panas dan berpeluh tu. Maybe yang panas tu jugak adalah merupakan tanda-tanda “healing crisis” yang memang biasa terjadi apabila kita mula mengambil sesuatu suplemen. Boleh baca dengan lebih lanjut dalam kupasan saya di sini.

Alhamdulillah juga, kini kaki kanan saya yang mengelupas dan gatal-gatal akibat tdo aircond dan mandi kolam renang di PNB Darby Park yang berklorin & bergaram itu kini dah mula baik. Tak de dah la saya tergaru-garu kat kaki tu. Yelah, garu banyak-banyak kang, habis berparut plak..x cun la kan…(╥﹏╥). Dan saya perasan pori-pori kat muka en asben pun dah berkurang..horeyyy….Kompen la ensem abis raya nanti hihihi…InshaAllah…

credit:hani zaha
Ini pula cerita dari perkongsian group kami di Whatsapp …

Jika anda ingin kelihatan cantik, segar dan awet muda, JANGAN LUPA dapatkan sebotol Vivix Shaklee HARI INI JUGA ya!!!…≧◠◡◠≦✌


Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

[TESTIMONIAL] Gout~ Cegah Dan Atasi Dengan Vivix dan Vitamin Shaklee

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Atasi gout dengan Vivix Shaklee??? Boleh ke??? Jom kita kenali dulu apa itu Gout..Sakit gout adalah sejenis penyakit sendi yang berpunca daripada pembentukan kristal asid urik di dalam cecair sendi ekoran daripada kandungan asid urik yang tinggi di dalam darah.

Sakit gout akan membawa rasa sakit yang ketara, terutamanya di sendi ibu jari kaki yang bengkak dan merah akibat daripada radang. Jika dibiarkan, ia akan merebak ke sendi-sendi lain sementara menyebabkan hakisan pada permukaan dalaman sendi dan tumbuhnya tophi gout yang keras pada permukaan kulit.

Masalah batu karang pada buah pinggang turut sering berlaku pada penghidap gout. Begitu juga dengan Risiko sakit jantung turut bertambah bagi mereka mempunyai kandungan asid urik darah yang tinggi.

Serangan gout adalah kronik dan berpanjangan. Serangan gout tiba-tiba jenis ini dikenalpasti sebagai jenis sakit gout yang berulang-ulang. Semasa sakit itu, sendi akan menjadi bengkak dan rasa berdenyut-denyut, keadaan ini akan berterusan untuk tempoh lebih kurang satu minggu.
Ini adalah testimoni pengguna Shaklee..


Di tengah2 itu adalah Pak Uda saya. Kira-kira 2 bulan lepas, saya bekalkan beliau dengan beberapa supplement Shaklee yg boleh membantu pesakit Gout. Tapi katanya takut nak makan. Beliau nak habiskan ubat hospital dulu. 

2-3 minggu lepas (saya masih ingat lagi waktu tu final JDT vs Red Warriors), ketika beliau pulang ke Malaysia, saya tanya beliau:
Me: Pak Uda makan tak ubat yg kita bagi tu?
Him: Belum lagi
Me: *kecewa*

Rasanya sejak daripada tu baru beliau start makan betul-betul. 

Hari ini, beliau ke Muar dengan menaiki bas. Bila tengah bersalam-salam nak balik, beliau kata:
Him: Saya makan ubat awak tu sekarang saya dah boleh berjalan
His wife: Ha’a sekarang kaki dia dah kuat, tak bengkak-bengkak lagi
Me: Ye ke?? Alhamdulillah! Lepas ni dah boleh la buang tongkat hehe

Sebelum:
1. Kerap bengkak kaki. Beliau mengaku beliau tak suka ‘berpantang’. Suka minum air gas, suka makan seafood
2. Pernah ada history beberapa kali masuk hospital. Teruk juga keadaannya masa tu

Beliau amalkan:
1. Vivix 
2. Alfalfa
3. HerbLax
4. Garlic
5. Vitamin B
6. Ostematrix

credit : Maria

Jom dapatkan vivix dengan harga termurah sempena promosi bulan ini…Boleh hadiahkan buat yang tersayang..


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
PROMO NOV 2013 : VIVIX
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

✎ PERCUMA 1 botol Vivix dengan pembelian 6 botol Vivix (bernilai RM475 harga pasaran)
✎ PERCUMA keahlian Shaklee seumur hidup (bernilai RM65)
✎ PERCUMA 2 botol CoQ Health Plus (bernilai RM248 harga pasaran)
✎ PERCUMA kos penghantaran (bernilai RM10)
✎ CASH rebate Dec 2013 (bernilai RM250)

Wahhhhhh !!! Teruja kan ?? Penjimatan sehingga lebih RM1000 !!!

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

[INFO] Kandungan Vivix Yang Superb!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Ramai yang telah akui ‘keajaiban’ Vivix Shaklee dalam membantu mengurangkan pelbagai penyakit. Jadi hari ini jom kita tengok apa kandungan di dalam Vivix yang menjadikannya sungguh luarbiasa.

Japanese Knotweed (Polygonum Cuspidatum)

Polygonum Cuspidatum mempunyai banyak faedah kesihatan dan digunakan di dalam makanan tambahan anti penuaan seperti resveratrol dan banyak ubat-ubatan tradisional Cina. Para saintis telah menjalankan banyak ujian yang menyimpulkan resveratrol yang membantu melambatkan proses penuaan, mengurangkan kolesterol, tekanan darah rendah, meningkatkan prestasi olahraga, dan menggugurkan kilo yang tidak diingini.

Resveratrol adalah antioksidan yang kuat yang mampu melambatkan proses penuaan dan juga menterbalikkan tanda-tanda penuaan. Ia juga berkuasa dalam mengurangkan kejadian penyakit-penyakit yang berkaitan dengan usia seperti penyakit jantung, kencing manis, kanser, dan Alzheimers. Dan ya, ia mengurangkan garis-garis halus dan kedutan juga.

Resveratrol telah menjadi satu ‘trend’, ia juga dirujuk sebagai penawar untuk kembali remaja. Tidak hairanlah kerana ia boleh menjadikan anda kelihatan dan berasa lebih muda di dalam dan keluar. Ini adalah kerana sebagai antioksidan ia melakukan tugasan yang hebat untuk menghapuskan radikal bebas daripada badan yang merosakkan sel-sel merosakkan, dan menyebabkan anda kelihatan tua dari usia sebenar. 

Muscadine Grapes

Muscadine telah ditemui pada tahun 1810 di North Carolina, yang tumbuh liar di hutan. Ini anggur adalah berasal dari tenggara Amerika Syarikat dan telah menyesuaikan diri dengan keadaan yang panas lembap di rantau itu.

Muscadines dan ekstrak muscadine telah menjadi tumpuan banyak projek penyelidikan kanser pada tahun-tahun kebelakangan ini. Keputusan daripada kajian itu baru-baru ini mendapati bahawa Muscadines mempunyai 6x kandungan resveratrol anggur merah biasa. Ia juga mempunyai 40x antioksidan anggur merah dan mengandungi tahap quercetin (flavonoid yang sihat) yang sangat tinggi dan lebih banyak serat pemakanan daripada bran oat atau beras.

Penyelidik di Wake Forest University School of Medicine, Winston Salem, North Carolina, mendapati bahawa polifenol antioksidan dalam biji anggur muscadine mempunyai kesan ‘relaxing’ dan mengembangkan pada arteri. Dalam kajian itu, peserta yang mempunyai penyakit arteri koronari mengambil 1,300 mg sehari muscadine ekstrak biji anggur selama empat minggu. Keputusannya diameter arteri tertentu meningkat, menunjukkan potensi kesan penurunan tekanan darah. Kajian ini telah diterbitkan pada bulan Oktober 2010 isu daripada “Journal of American College of Nutrition.”


Dalam satu kajian yang diterbitkan dalam April 2010 isu ” Journal of Agricultural and Food Chemistry,” biji anggur muscadine menunjukkan tahap antioksidan tertinggi bagi spesis anggur, diikuti dengan kulit dan pulpa. Para penyelidik telah mengenal pasti seramai 88 sebatian antioksidan yang berbeza dalam anggur muscadine. Tujuh belas sebatian adalah unik untuk anggur muscadine. Kajian ini telah dijalankan oleh Jabatan Sains Makanan dan Pemakanan Manusia, University of Florida, Gainesville.

Europe Elderberry

https://i0.wp.com/www.blackelderberry.info/wp-content/uploads/main_blackelderberry_03.png


Elderberries telah menjadi ubat tradisional selama berabad-abad di Amerika Utara, Eropah, Asia Barat, dan Afrika Utara. Elderberry digunakan untuk aktiviti antioksidan, untuk menurunkan kolesterol, memperbaiki penglihatan, meningkatkan sistem imunisasi, meningkatkan kesihatan jantung dan untuk batuk, selesema, flu, jangkitan bakteria dan virus dan tonsilitis.

Bioflavonoids dan lain-lain protein dalam jus memusnahkan keupayaan virus demam dan selesema menjangkiti sel. Orang dengan selesema yang mengambil jus elderberry melaporkan simptom kurang teruk dan berasa lebih baik dengan lebih cepat daripada mereka yang tidak mengambilnya. Jus Elderberry telah digunakan untuk merawat wabak selesema di Panama pada tahun 1951.

Elderberries telah disenaraikan dalam CRC Handbook of Medicinal Herbs seawal tahun 1985, dan disenaraikan dalam 2000 Mosby’s Nursing Drug reference untuk selesema, jangkitan yis, hidung tersumbat dan kesesakan dada, dan demam alergi (hay fever). Di Israel , Onkologi Lab Hasassah telah mengesahkan bahawa elderberry merangsang sistem imun badan dan mereka merawat kanser dan AIDS dengannya. Pelbagai faedah perubatan (dari selesema sehinggalah kepada asma, kencing manis, dan penurunan berat badan) mungkin disebabkan oleh peningkatan sistem imun setiap individu.

Di pusat penyelidikan makanan Bundesforschungsanstalt di Karlsruhe, Jerman, ahli-ahli sains yang menjalankan kajian ke atas Elderberry menunjukkan anthocyanin elderberry meningkatkan fungsi imun dengan meningkatkan pengeluaran cytokines. Ini protein yang unik bertindak sebagai ‘utusan’ dalam sistem imun untuk membantu mengawal tindak balas imun, seterusnya membantu untuk mempertahankan badan terhadap penyakit.

Kajian di Austria University of Graz mendapati bahawa ekstrak elderberry mengurangkan pengoksidaan kolesterol lipoprotein berketumpatan rendah (LDL). Pengoksidaan kolesterol LDL yang terbabit dalam atherogenesis menyumbang kepada penyakit kardiovaskular.


Lobak Ungu (Purple Carrot)

https://i0.wp.com/www.carrotjuice.com/files/photos/Purple_Carrots_Copyright_2011_Carrot_Juice.jpg


Lobak ungu adalah lebih tinggi dalam antioksidan daripada lobak merah, dan ia juga mempunyai ciri-ciri anti-radang. Ini membuatkan ia sangat berguna dalam rawatan artritis. Didapati ia juga anti-virus, antiseptik dan antimikrob, dan mengandungi anticarcinogens dan betacarotenes. Lobak ungu juga mengandungi fitokimia seperti karotenoid, polyacetylenes , isocoumarins , phenolic dan sesquiterpenes. Fitokimia mempunyai antioksida, anti -bakteria, dan kandungan yang dapat mencegah pelbagai lagi penyakit lain.

Anticarcinogens membantu mengurangkan risiko kanser dan juga membantu untuk melawan sel-sel kanser yang sedia ada di dalam badan kita. Lobak ungu juga cemerlang dalam menentang virus serta jangkitan bakteria, seperti selesema, campak dan jangkitan dalaman saluran kencing, mulut dan perut.

Lobak ungu mengandungi dos yang tinggi Vitamin A, yang membantu untuk mengelakkan arteri tersumbat dan dengan itu membantu mencegah strok. Bersama-sama dengan itu, ia juga mengandungi vitamin B, C dan E serta pectate kalsium, yang merupakan sumber serat yang sangat baik, dan ia membantu untuk menurunkan paras kolesterol.

Lobak ungu juga terkenal untuk menyuburkan rambut, kulit dan kuku, dan juga sangat membantu dalam meningkatkan kualiti susu ibu. Ia juga mengandungi satu bentuk kalsium yang lebih mudah dihadam oleh badan kita berbanding sumber-sumber lain . Akar lobak telah lama digunakan dalam merawat parasit usus, pencernaan, isu-isu tonsil dan sembelit. Pada masa dahulu, ia telah digunakan sebagai ubat untuk merawat hampir semua penyakit.


Dalam kajian yang dilakukan di Universiti Queensland, ia menunjukkan bahawa jus lobak ungu dapat menurunkan tekanan darah , menstabilkan gula darah, dan membantu dalam memerangi penyakit hati dan penyakit jantung.

Wow. Banyak betul khasiat dan kebaikan yang boleh kita nikmati daripada kandungan Vivix ni kan. Semuanya hebat-hebat belaka. 

Sebab itulah Vivix dapat membantu mengurangkan pelbagai penyakit. Ia memperbaiki sel dari DNA lagi. Alhamdulillah, saya dah banyak kongsikan testimoni dari pengguna Vivix yang sangat berpuas hati.

Walau harga Vivix ini agak mahal, tetapi apalah sangat kalau dibandingkan dengan kesihatan kita. Cuba bandingkan pula harga Vivix ni dengan kos rawatan dan ubatan jika diserang pelbagai penyakit. Renung-renungkan dan selamat membeli Vivix 🙂

**Produk ini tidak sesuai untuk wanita hamil atau menyusu serta untuk mereka yang berumur bawah 18 tahun.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
PROMO NOV 2013 : VIVIX
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

✎ PERCUMA 1 botol Vivix dengan pembelian 6 botol Vivix (bernilai RM475 harga pasaran)
✎ PERCUMA keahlian Shaklee seumur hidup (bernilai RM65)
✎ PERCUMA 2 botol CoQ Health Plus (bernilai RM248 harga pasaran)
✎ PERCUMA kos penghantaran (bernilai RM10)
✎ CASH rebate Dec 2013 (bernilai RM250)

Wahhhhhh !!! Teruja kan ?? Penjimatan sehingga lebih RM1000 !!!
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^


[INFO] Peranan Magnesium Untuk Kesihatan

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Pengambilan suplemen Kalsium tanpa magnesium dikatakan akan menyebabkan kalsium terkumpul di bahagian tertentu tubuh, bukan dalam tulang. Ia juga meningkatkan risiko batu karang, artritis, penyakit jantung koronari dan strok! Penghidap penyakit jantung dan diabetes jenis 2 yang mengambilnya pula dipercayai akan menyebabkan keadaan mereka tidak berubah atau semakin parah.


Pada 14 April, 2011, British Medical Journal telah melaporkan sebuah analisa berskala besar berdasarkan keputusan lima kajian klinikal yang dijalankan di Amerika Syarikat, United Kingdom dan New Zealand. Kesimpulan analisa yang melibatkan lebih dari 8,000 orang itu menunjukkan suplemen kalsium meningkatkan risiko beberapa jenis masalah kardiovaskular terutama serangan jantung.

Ilmu perubatan konvensional memberitahu kita bahawa punca pereputan tulang ialah kekurangan Kalsium. Namun sebuah kajian berjudul ‘Calcium, vitamin D, milk consumption, and hip fractures: a prospective study among postmenopausal women.’ yang diterbitkan dalam American Journal of Clininal Nutrition (2003) menunjukkan sebaliknya. “Selepas 40 tahun didapati pengambilan kalsium semata-mata tidak memberhentikan pereputan tulang atau memperlahankannya. Ia tidak berupaya mencegah osteoporis.

Amat penting
Sesungguhnya magnesium merupakan unsur yang amat penting untuk kesihatan tubuh. Setiap organ dalam tubuh manusia terutama jantung, otot dan buah pinggang memerlukan mineral magnesium. Antara lain ia amat penting dalam menggiatkan aktiviti 300 jenis enzim dan memainkan peranan dalam penjanaan tenaga (pembinaan adenonosin triphosphate). Ia juga diperlukan bagi mengawal paras Kalsium selain kuprum, zink, kalium, vitamin D dan pelbagai nutrien penting dalam tubuh.

Selain mampu meredakan tekanan darah tinggi suplemen magnesium mampu mengharmoni denyutan jantung dan meredakan hiperglisemia

Seperti dinyatakan di atas mengkripsi suplemen Kalsium semata-mata tanpa gandingan mineral magnesium mengundang padah. Kajian demi kajian menunjukkan Kalsium dalam bentuk suplemen sepatutnya diambil dengan gandingan magnesium pada kadar 2:1.

Ramai tidak tahu ia adalah mineral penting dalam pengawalan tekanan darah dalam arteri dan merehatkan otot. Paras megnesium dalam sel adalah lebih tinggi berbanding di luar sel ketika tekanan darah normal dan otot dalam keadaan rehat. Pada masa sama paras kalsium lebih tinggi di luar sel berbanding di dalam sel.

Apabila Kalsium masuk ke dalam sel dan magnesium keluar dari sel maka tekanan darah arteri berkurangan dan otot berada dalam keadaan rehat. Pada keadaan ini paras magnesium di luar sel adalah lebih tinggi di luar sel berbanding di dalam sel. Paras Kalsium di dalam sel pula lebih tinggi di dalam sel berbanding di luar sel.

Ramai yang tidak mengetahui bahawa pengambilan suplemen magnesium (dalam bentuk sebatian tertentu) berupaya membantu otot jantung berehat dan mengembangkan arteri (mengurangkan tekanan darah).

Ramai juga tidak tahu bahawa magnesium berupaya mengawal paras gula darah pada mereka yang mengalami diabetes jenis 2 (type 2 diabetes). Kalsium sendiri ialah bahan yang digunakan oleh sel beta pankreas untuk merembis insulin. Sesungguhnya paras kalsium yang tinggi menyemarakkan keadaan hiperinsulinemia. Hiperinsulinemia ialah keadaan di mana paras hormon insulin dalam darah tinggi iaitu keadaan biasa yang dialami oleh penghidap diabetes jenis 2.

ini lah kalsium Shaklee..Lebih dikenali sebagai OsteMatrix..bukan sekadar kalsium yea..entry tentang osteMatrix ada disini..

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  
Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^


[TESTIMONIAL] Stroke Sembuh Dengan Vivix Shaklee, Alhamdulillah Dengan IzinNya..

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Apa itu Stroke?
Infak (infarct) ialah bahagian otak yang telah “mati” disebabkan oleh kekurangan oksigen. Tisu otak boleh musnah atau mati disebabkan oleh dua perkara : 

Strok Iskemik (Ischaemic Stroke) berlaku apabila terdapatnya sekatan atau pun pengurangan aliran darah dalam arteri yang membekalkan darah ke bahagian otak. Ini adalah punca yang sering berlaku yang menyebabkan infak 
Strok Hemoragik (Hemorrhagic Stroke) pula merujuk kepada berlakunya pendarahan dalam dan di sekeliling otak dan menyebabkan berlakunya mampatan dan kecederaan pada tisu. 
Strok Hemoragik (Hemorrhagic Stroke) 
Strok jenis ini disebabkan oleh pendarahan yang terjadi di dalam dan di sekeliling otak. Pendarahan yang berlaku di antara otak dan tengkorak dikenali sebagai pendarahan subaraknoid (subarachnoid hemorrhage). Ia biasanya disebabkan oleh aneurisma (aneurysm) yang pecah, malformasi arteriovena (arteriovenous malformation) dan juga kecederaan di kepala. Pendarahan di dalam tisu otak dikenali sebagai pendarahan intraserebrum (intracerebral hemorrhage) dan ini berpunca dari tekanan darah tinggi.
Strok iskemik 
Strok jenis ini berlaku kerana terdapatnya sekatan atau pengurangan aliran darah ke bahagian-bahagian otak. Sekatan ini berlaku disebabkan oleh arterosklerosis dan juga pembentukan bekuan darah. Arterosklerosis (artherosclerosis) atau pengerasan arteri adalah hasil dari pemendakan kolesterol (cholesterol) dan plak pada dinding arteri. Endapan kolesterol ini mampu menjadi cukup besar untuk menyempitkan pembuluh darah dan seterusnya mengurangkan aliran darah. Ia juga mampu untuk mengurangkan kemampuan arteri untuk anjal. 
Faktor risiko untuk strok ialah seperti berikut : 
  • Penyakit jantung 
  • Tekanan darah tinggi – faktor risiko yang penting yang boleh diubah dan dikawal. 
  • Arterosklerosis – berkecenderungan mendapat tekanan darah tinggi dan penyakit jantung 
  • Kejadian TIA yang lalu – akan lebih mudah untuk mendapat strok 
  • Paras kolesterol yang tinggi – berkecenderungan mendapat tekanan darah tinggi dan penyakit jantung 
  • Pengambilan alkohol yang berlebihan – meningkatkan tekanan darah 
  • Obesiti – berkecenderungan mendapat tekanan darah tinggi dan penyakit jantung 
  • Merokok – kerosakan pada jantung 
  • Mengambil pil perancang keluarga – berserta dengan merokok, mampu meningkatkan risiko strok 
Tanda-Tanda Strok 
Apabila ada perkara-perkara berikut yang berlaku tanpa sebarang amaran : 
• Terasa lemah atau kebas pada bahagian muka, tangan atau kaki, terutamanya pada sebelah bahagain badan. 
• Berlaku kekeliruan dan juga kesukaran untuk bertutur atau memahami sesuatu. 
• Kabur penglihatan, sama ada pada sebelah atau kedua-dua belah mata 
• Masalah pada pergerakan atau kawalannya (kawalatur) seperti kesukaran untuk berjalan, terasa pening dan juga hilang keupayaan mengimbang atau mengawal pergerakan 
Komplikasi 
• Kecacatan Neurologi Biasa (Common Neurological Deficits) selepas strok. 

Strok di bahagian kiri 
• Lumpuh (paralysis) pada bahagian kanan badan 
• Kesukaran bertutur 
• Gerakan yang perlahan dan berhati-hati 
• Hilang daya ingatan terhadap bahasa 
• Mengalami disartria di bahagian muka sebelah kanan 
• Mengalami afasia iaitu tidak mampu untuk memahami dan juga bertutur dengan bahasa yang baik 
• Mengalami apraksia iaitu tidak mampu untuk mengawal gerakan otot 

Strok di bahagian kanan 
• Lumpuh pada bahagian kiri badan 
• Kekurangan tumpuan dan persepsi 
• Memiliki tingkah laku yang pantas dan mengikut gerak hati 
• Mengalami hemianopia pada ruang penglihatan sebelah kiri. 
• Hilang daya ingatan 
• Mengalami disartria di bahagian sebelah kiri muka. 
Ini testimoni pengguna yg menghidap pesakit stroke sembuh dengan pengambilan VIVIX Shaklee, Alhamdulillah dengan izin Allah jua
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
PROMO NOV 2013 : VIVIX
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

✎ PERCUMA 1 botol Vivix dengan pembelian 6 botol Vivix (bernilai RM475 harga pasaran)
✎ PERCUMA keahlian Shaklee seumur hidup (bernilai RM65)
✎ PERCUMA 2 botol CoQ Health Plus (bernilai RM248 harga pasaran)
✎ PERCUMA kos penghantaran (bernilai RM10)
✎ CASH rebate Dec 2013 (bernilai RM250)

Wahhhhhh !!! Teruja kan ?? Penjimatan sehingga lebih RM1000 !!!

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

[TESTIMONIAL] Bacaan Glukosa turun, Seawal 7 hari selepas mengambil Vivix

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…
Main symptoms of diabetes

Apakah Diabetes? Apa yang menyebabkan Diabetes?

Diabetes , sering dirujuk oleh doktor sebagai penyakit kencing manis , menggambarkan sekumpulan penyakit metabolik di mana seseorang mempunyai gula darah tinggi (gula dalam darah), sama ada kerana pengeluaran insulin yang tidak mencukupi, atau kerana sel-sel badan tidak bertindak balas dengan baik terhadap insulin, atau kedua-duanya.
Pesakit dengan gula darah tinggi biasanya akan mengalami polyuria (kerap membuang air kecil), mereka akan menjadi semakin dahaga (polydipsia) dan lapar (polyphagia). 

Terdapat tiga jenis diabetes: 

1) Jenis Diabetes 1 
Badan tidak menghasilkan insulin. Sesetengah orang mungkin merujuk kepada jenis ini sebagai diabetes bergantung kepada insulin , diabetes juvana , atau di peringkat awal diabetes . Kira-kira 10% daripada semua kes diabetes jenis 1. Pesakit diabetes jenis 1 perlu mengambil suntikan insulin sepanjang hayat mereka. 

2) Diabetes Jenis 2 
Badan tidak menghasilkan insulin yang cukup untuk fungsi yang sepatutnya, atau sel-sel dalam badan tidak bertindak balas terhadap insulin (rintangan insulin). Kira-kira 90% daripada semua kes-kes diabetes di seluruh dunia adalah dari jenis . Sesetengah orang mungkin tidak dapat mengawal gejala-gejala diabetes jenis 2 mereka dengan mengurangkan berat badan, mengikuti diet yang sihat, melakukan banyak latihan dan pemantauan paras glukosa darah mereka.

Walau bagaimanapun, diabetes jenis 2 biasanya penyakit yang progresif – ia beransur-ansur menjadi lebih teruk – dan pesakit mungkin akan berakhir perlu mengambil insulin, biasanya dalam bentuk tablet. orang yang berlebihan berat badan dan obes mempunyai risiko yang lebih tinggi mendapat diabetes jenis 2 berbanding dengan mereka dengan berat badan yang sihat.

3) Gestational Diabetes
Jenis ini memberi kesan kepada wanita semasa mengandungAda wanita yang mempunyai tahap yang sangat tinggi glukosa dalam darah mereka, dan badan-badan mereka tidak dapat menghasilkan insulin yang cukup untuk mengangkut semua glukosa ke dalam sel mereka, menyebabkan tahap glukosa yang semakin meningkat secara beransur-ansur. Diagnosis diabetes gestasi dibuat semasa mengandung. Majoriti kencing manis semasa mengandung, pesakit boleh mengawal kencing manis mereka dengan senaman dan pemakanan.

Antara 10% hingga 20% daripada mereka akan perlu mengambil beberapa jenis darah glukosa kawalan ubat-ubatan. Tidak dikenal pasti atau diabetes gestasi tidak terkawal boleh meningkatkan risiko komplikasi semasa bersalin.

Bayi boleh menjadi lebih besar daripada yang sepatutnya. Saintis dari Institut Kesihatan Kebangsaan dan Universiti Harvard mendapati bahawa wanita sebelum hamil mengamalkan diet lemak tinggi dalam lemak haiwan dan kolesterol mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk diabetes gestasi, berbanding dengan rakan-rakan mereka yang makanan yang rendah kolesterol dan lemak haiwan.

baca lanjut : Medical News Today
Apa yang Shaklee boleh bantu dengan pesakit diabetes ini???? Kita ada Set untuk pesakit Diabetes..tetapi siapa yang malas nak makan banyak vitamin jenis tablet ni boleh cuba Vivix, ia berbentuk cecair, warna merah pekat..kami gelarnya Sirap Tonik Ajaib Shaklee..Kami ada testimoni menarik untuk dikongsikan bersama anda…sila baca selanjutnya dibawah ye..:)
Feedback dari customer #VIVIX warga emas…
hari pertama – hari ketiga – check diabetis tiada perubahan bacaan 20-22 badan cepat letih & rasa nak tidor ja
hari ke 4 hingga ke 7 – badan mula rasa bertenaga, check diabetes (18-15)
yang paling best senang nak membuang, sebelum ni mmg terpaksa ambil ubat doktor sebab xmembuang, perut rasa segah. Lenguh badan pun dh kurang
Seawal 7 hari dh dapat kesan yg positif… Alhamdulillah kita berikhtiar… kesembuhan itu Hak Allah…

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
PROMO NOV 2013 : VIVIX
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

✎ PERCUMA 1 botol Vivix dengan pembelian 6 botol Vivix (bernilai RM475 harga pasaran)
✎ PERCUMA keahlian Shaklee seumur hidup (bernilai RM65)
✎ PERCUMA 2 botol CoQ Health Plus (bernilai RM248 harga pasaran)
✎ PERCUMA kos penghantaran (bernilai RM10)
✎ CASH rebate Dec 2013 (bernilai RM250)

Wahhhhhh !!! Teruja kan ?? Penjimatan sehingga lebih RM1000 !!!
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^