Kulit berseri & Berat badan turun dengan GLA compleks

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Tahukah anda?

GLA adalah asid lemak omega-6 yang pertama kali diasingkan dari minyak benih Evening Primerose untuk dijadikan supplemen yang dinamakan Evening Primrose Oil (EPO.)

Namun tahukah anda, kandungan GLA dalam minyak benih borage (borage seed oil) adalah 2 kali ganda dari EPO. Borage juga 3x lebih dari segi bioavailabiliti dan 3x lebih berkesan berbanding EPO.

Ramai wanita- wanita luar sana tau pasal kebaikan GLA, terutamanya yang biasa ambil Evening Primrose Oil (EPO), tapi mengapa GLA complex shaklee adalah pilihan yang lebih baik? kerana kandungan GLAnya adalah lebih tinggi kerana ianya diambil dari bunga bourage, mengandungi 24% lebih tinggi berbanding EPO yang hanya 10% saja. Bukan itu saja yer, kandungan minyak dalam GLA complex adalah lebih rendah, sekaligus ianya juga rendah kalori. Terbaik kan ?!

Ambil GLA sebelum tidur, untuk penyerapan yang lebih baik, membantu regulate hormon dalam badan, dan juga dapat membantu membakar lemak semasa tidur. Sebagai bonus sel kulit juga menjadi semakin berseri anda glowing.

Menurut Dr. Bruce Miller, keseluruhan sel kulit akan silih berganti dalam masa 28 hari. So pemakanan yang baik dengan GLA adalah penting dalam proses penghasilan sel kulit yang sihat & glowing.

 Photo : credit to Puteri

Anda juga boleh turunkan berat badan dengan pengambilan GLA bersama Omega Guard Shaklee. Ini kerana dalam

GLA Complex 
  • Lemak Omega-6
  • Meningkatkan Hormon Serotoin yang memeberikan Rasa kenyang.
  • Meningkatkan metabolisme dengan mengaktifkan “Brown Fat” yang membakar lemak menjdai tenaga.

Omega Guard
  • Lemak Omega-3
  • Mengaktifkan Hormon Leption yang membakar lemak
  • Leptin berperanan menyekat selera makan
  • Membantu mengawal rasa lapar dengan menstabilkan paras gula dalam darah anda




Harga istimewa hanya bulan ni jer .

Credit : Alin Alan
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  
maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 
Advertisements

Testimonial – Vitamin dan Nutrien Untuk Kecantikan Kulit

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Gembira rasanya apabila memiliki kulit yang berseri, halus, gebu dan tanpa cela dengan kos yang sangat berpatutan. Pengambilan vitamin yang memberi nutrien untuk memulihkan sel-sel kulit amatlah penting kerana kecantikan seharusnya bermula daripada dalam. Selain daripada itu, pastikan juga tubuh anda menerima air yang cukup supaya segala proses yang berlaku dalam tubuh berjalan dengan lancar.

Ini kata customer kami tentang set kecantikan kulit Shaklee. 

Hasil stlh sebulan stgh amik shaklee set d+esp secara konsisten..2,2 pix ni tanpa makeup k..yg latest ni amik smlm lps balij keje..muka still moist & segar je.. ni hasil yg nampak..yg paling mengagumkan,parut bersalin c-zer yg dh nk masuk 2 thn saya pon dh cerah..tp tkleh la nak tunjuk kan..hehe..:)
Beliau juga turut mengamalkan pengambilan serbuk protein ESP daripada Shaklee. Seperti yang kita sedia maklum, sel yang sihat lebih mudah menyerap nutrien dan protein terbaik adalah makanan utama sel yang sihat. 



Vitamin asas untuk kecantikan kulit yang kami syorkan terdiri daripada B complex, vitamin c, vitamin E dan juga protein.

Vitamin C untuk membentuk kolagen. Kolagen ibarat simen yang mengikat batu-bata (protein), supaya kulit sentiasa kenyal. Kekurangan kolagen membuatkan tubuh anda mudah lebam dan calar, kering dan bersisik. Kolagen yang cukup daripada Vitamin C yang baik membuatkan kulit anda kelihatan bersinar dan gebu.

Vitamin B Complex ( B for Beauty) menjaga kesihatan kulit daripada dalam. Ia membantu mengurangkan garis-garis halus di kulit. Vitamin B Complex juga penting untuk melanin yang memberi warna pada kulit. Lebih kerap anda berada di bawah matahari, lebih banyak B Complex diperlukan.

Akhir sekali, Vitamin E yang memang diketahui umum adalah vitamin untuk kecantikan kulit, melawan penuaan. (kedut of course!). Vitamin E bersifat anti-oksidan dalam bentuk fat-soluble (manakala Vitamin C tadi dalam bentuk water-soluble).


Protien sangat penting dalam penghasilan sel baru. Ianya membantu mengurangkan kesan hitam (kulit mati akibat jerawat). Tompokan hitam pada kulit akibat jerawat sangat sukar dihilangkan kerana kita tidak mendapat cukup protien yang membantu dalam penghasilan sel baru. Untuk dapatkan kulit yang cantik kita perlulah mendapatkan makanan yang bersumberkan protien yang baik.

Credit : Hadha 

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  
maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

Testimonial – Kurus dan Cantik dengan ESP Shaklee?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Wanita dan kecantikan memang sangat sinonim. Tubuh yang langsing, kulit yang halus mulus gebu serta badan yang sihat bertenaga sememangnya menjadi idaman setiap wanita. Wanita sanggup melaburkan ribuan ringgit demi merealisasikan impian ini, demi kepuasan hati.

Namun, melalui pengambilan vitamin Shaklee yang tepat dan konsisten, anda tidak perlu berbelanja besar apatah lagi kerugian. Cantik dan sihat, serta tahap keyakinan pun bertambah. Lebih menarik, anda juga mampu jana pendapatan dengan Shaklee.

Testimoni Puan E** di group ekslusif pelanggan Shaklee kami.

Baru 2 minggu guna produk Shaklee 
Hasilnya:- 
-Jerawat Kecut 
-Parut mula pudar 
-Body dah susut 

Adik saya cakap,badan saya dah kurus,nanti kalau kurus sangat takut x sesuai dgn ketinggian saya.dia syorkan bagi je semua shaklee tu pada dia.Waduh….waduh…mmg bijak adik saya.

Testimoni kurus dan cantik dengan Shaklee
Puan E** terkini (gambar ihsan group ekslusif)

Puan E** mengamalkan ESP, Vitamin E, Vitamin C dan Alfalfa. 

Credit : Hadhatina 
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  
maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

Leptin Bantu Dapatkan Berat Badan Idaman???

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Merujuk kepada fungsi Omega-3 dalam artikel sebelum ini, yang membantu dalam menurunkan berat badan :-

“Asid lemak Omega-3 membakar lemak dengan cara membantu tubuh bertindakbalas terhadap satu hormon yang dipanggil Leptin. Leptin kemudian memberitahu tubuh untuk mengurangkan selera makan.”

Kali ini saya mahu fokus pula bagaimana kita mahu meningkatkan fungsi leptin di dalam tubuh ini supaya ia betul-betul membantu anda mendapatkan berat idaman. 

Apakah LEPTIN?

Merujuk kepada News Medical, leptin ialah hormon protein yang terhasil daripada sel lemak, yang memainkan peranan penting mengatur fungsi tenaga dalam tubuh badan, termasuklah selera (lapar-kenyang) dan metabolisme tubuh

Leptin yang tidak berfungsi dengan baik seperti sepatutnya, hanya membuatkan anda berasa lebih lapar lantas tubuh akan menyimpan lebih banyak lemak, dan tidak digunakan sebaiknya.

Bagaimana mahu tingkatkan fungsi leptin?

Terdapat beberapa tips mudah untuk meningkatkan fungsi leptin ini, antaranya :-
  • Dapatkan tidur secukupnya

Tidur yang cukup membantu meningkatkan paras leptin, dan sebaliknya. Ini kerana sewaktu anda tidur, sel tubuh dipulihkan sendiri oleh tubuh sekaligus membantu penghasilan leptin secara sempurna
  • Makan banyak makanan kaya serat

Pengambilan serat daripada buah-buah dan sayur-sayuran secukupnya membantu meningkatkan paras leptin, kerana ia menghantar signal ke otak bahawa anda telah kenyang, seterusnya lebih banyak leptin terhasil oleh tubuh.  
  • Bersenam untuk bantu tubuh bakar lemak

Bersenam secara teratur membantu leptin berfungsi dengan baik di dalam tubuh. Bersenamlah pada kadar yang bersesuaian dengan keperluan tubuh anda.
  • Makan secara teratur

Elakkan skip makan (terutamanya sarapan pagi) dengan tujuan untuk kurus. Mengelak daripada makan tidak membantu anda untuk kurus malahan mengurangkan paras leptin dalam tubuh. Makan sikit-sikit tetapi kerap untuk mengekalkan paras leptin yang tinggi/optimum. 
  • Dapatkan bekalan Omega-3 yang cukup

Diet yang kaya dengan asid lemak Omega-3 membantu meningkatkan paras leptin. Mereka yang mengalami lebihan berat badan melepaskan terlalu banyak molekul-molekul untuk melawan inflamasi (keradangan). Molekul-molekul inilah yang mengganggu komunikasi leptin dengan otak seterusnya dengan tubuh. 

Asid lemak omega-3 pilihan saya? 


Sudah tentulah Omega Guard daripada Shaklee kerana ianya penuh bergred farmaseutikal. Ia juga mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA, dll. Satu hidangan Omega Guard Shaklee ini membekalkan 990mg asid lemak omega-3.

Credit : Hadha
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  
Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

Testimonial – GLA Complex!!!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Ahaaa dah lega kan jerebu pun dah takde, minggu ni pun ada dua tiga kali hujan di KL. 

Macam biasa bulan baru, mestilah ada promosi kan? So bulan ni kita ada GLA Complex sebagai “heroin of the month”. Digelar heroin sebab GLA Complex sangat penting kepada kesihatan seorang wanita, bermula sejak akil baligh sehinggalah ke fasa menopause. 

Saya mengenali GLA Complex selepas melahirkan Adam. Kulit saya sangat kusam dan kelam ketika hamil akibat perubahan hormon. Leher menjadi gelap,  dan selepas bersalin masalah rambut gugur pulak. Jerawat pun tak henti melanda, patah tumbuh hilang berganti. Kiranya secara total memang TIDAK CANTIK hahahaha! 

Sejak saya kenal GLA Complex, saya ambil setiap hari dan memang nampak perubahan ketara. Tambah pula saya juga minum ESP untuk tujuan penyusuan. Kedua- dua produk ini memang membantu memulihkan rupa parasku (yang dah la tak seberapa jelita itu) hehehe! 


Gambar passport ni kalau tak sebab kena pegi working trip ke China memang takde la nak ambik gambar. Ni masa pregnant 6 bulan. Gambar yang lebih ceria itu setelah 4 bulan bersalin dan sebulan mengambil GLA Complex. Best sangat!

Credit : Puteri
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  
maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

Boleh Kurus dengan OmegaGuard Shaklee???

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Tahukah anda bahawa salah satu daripada fungsi OmegaGuard Shaklee ialah membantu untuk menurunkan berat badan? Malahan, testimoni pelanggan yang kami dapati memberitahu, kesannya sangat efektif dan ini diakui secara saintifik.

“Fish oil supplements may help overweight people and people with high blood pressure to lose weight, according to the National Institutes of Health. Omega-3 fatty acids or polyunsaturated fatty acids, are found in fish oil. They are considered essential to your diet because your body can’t make them.”


Bagaimana Omega Guard membantu untuk weight loss?


Okey, saya kongsikan info yang saya dapat daripada laman web Newloss ini.

Secara asas, ada 4 jenis lemak yang boleh membakar lemak iaitu
  1. Lemak (asid lemak) Omega-3
  2. CLA (Conjugated Linoleic Acid)
  3. Lemak Omega-6
  4. MCTs (medium chain triglycerides)

Mari kita fokus kepada lemak (asid lemak) Omega-3 yang semestinya terdapat pada Omega Guard Shaklee.
  • Asid lemak Omega-3 membakar lemak dengan cara membantu tubuh bertindakbalas terhadap satu hormon yang dipanggil Leptin. Leptin kemudian memberitahu tubuh untuk mengurangkan selera makan.
  • Leptin meningkatkan metabolisme anda dengan meningkatkan pengeluaran tiroid (tiroid membantu mengawal metabolisme tubuh) 
  • Leptin juga menyebabkan tubuh anda untuk membakar lemak untuk tenaga
  • Sekiranya tubuh tidak bertindak balas dengan baik terhadap Leptin maka sebaliknya berlaku – Anda berasa lapar, dan akan menyimpan lebih banyak lemak 
  • Oleh itu, disyorkan pengambilan asid lemak Omega-3 untuk bagi membantu tubuh bertindakbalas dengan baik terhadap Leptin sekaligus meningkatkan metabolisme tubuh.

3 cara asid lemak Omega-3 membantu mengurangkan berat badan

  1. Asid lemak Omega-3 membantu mengawal rasa lapar dan mengawal paras gula dalam darah
  2. Satu kajian Australia menunjukkan individu yang mengikuti program senaman yang mengambil Omega-3, kadar pembakaran lemak tubuh adalah lebih tinggi berbandung dengan mereka yang tidak mengambilnya.
  3. Kajian yang dilakukan di Jepun & Czech republik mencadangkan pengambilan asid lemak Omega-3 bukan sahaja menggalakkan pembakaran lemak malahan menghalang pembentukannya.

Untuk kesan optimum, anda bolehlah mengamalkan pengambilan Omega Guard Shaklee ini bersama Alfalfa Complex (at least). Sekarang anda tahu bahawa Omega Guard bukan sahaja bagus untuk otak, kulit dan jantung malahan membantu anda untuk mendapatkan berat badan idaman. 

Credit : hadha
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  
Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

Kurus Dengan Shaklee

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…


Bulan puasa ini sememangnya amat sesuai bagi kita untuk membersihkan dalaman badan (detoks badan), dengan syarat kita turut menjaga pemakanan ketika sahur dan juga iftar. Anda tidak salah memilih produk Shaklee, kerana produk pelangsingan dari Shaklee bukan sekadar untuk tujuan menguruskan badan, malah ia memelihara sistem dalaman kita agar kekal sihat bertenaga, dan supaya kita menurunkan berat badan secara sihat, tanpa “kesan yo-yo (Yo-yo effects)”.


JANGAN RISAU!!!

Dengan cara pengambilan suplemen yang betul, pemakanan seimbang, dan pengamalan senaman ringan, anda tidak akan mengalami efek yo-yo dengan produk kurus & pelangsingan dari Shaklee!

Apakah produk kurus Shaklee?

(1) Detoks badan dengan Herb-Lax

Herb-Lax Shaklee didatangkan dengan kombinasi herba yang telah digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas.* Bagi menangani kesulitan membuang air besar, Herb-LaxTM yang lembut boleh membantu. Herb-Lax berfungsi untuk detoksifikasi usus. Selain meningkatkan sistem pencernaan, usus yang sihat memudahkan penyerapan nutrien di dalam makanan dan juga suplemen yang di ambil dapat diserap dengan optimum.

(2) Bakar lemak dan kolesterol dengan Lecithin

Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi daripada kacang soya. Kolina merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf. Soya lecithin merupakan sumber utama kolina. Lecithin berperanan untuk memecahkan lemak dan kolesterol di dalam badan.

(3) Bersihkan badan dengan Alfalfa Complex

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. Sebagai sumber serat, Alfalfa memainkan peranan penting untuk menyerap pecahan lemak dan kolesterol yang telah dibakar oleh Lecithin.

(4) Bina & pelihara otot dengan Cinch Shake (perisa Vanilla/ Coklat/ Cafe-Latte)

Campuran Proprietari Protein dengan Leusina yang:

 • Bebas Laktos
 • Rendah glisemik
 • Soya Bukan-GMO

Cinch™ Shakes sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan.

 • Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa penurunan berat badan
 • Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang dan puas
 • Tinggi serat dengan enam gram bagi setiap hidangan

Set Kurus (Weight Management) yang kami tawarkan ialah:

(A) Set Slimming Bajet:
Herb-Lax, Lecithin & Alfalfa Complex

(B) Set Slimming Lengkap:
Herb-Lax, Lecithin, Alfalfa Complex & Cinch Shake Mix

(C) Set Slimming Ibu Menyusu:
Lecithin, Alfalfa & ESP Soy Protein Isolate Powder
*Baca lanjut di Slimming Vitamin Set Ibu Menyusu (klik)

Credit : GenkiMomma

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  
maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!