[PROMOSI] KOMBO OMEGAGUARD PASTI MENARIK HATI ANDA!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…
Walaupun promosi OMEGAGUARD telah lama berakhir, tetapi KOMBO OMEGA ini masih lagi valid! Cuma harga dah tak serendah dulu, sebab harga Omegaguard dah kembali normal (tu la siapa suruh tak beli masa time promo?).. hehe.. Tapi jangan risau, HARGA MENARIK tetap menanti anda!!! ❥ orang kata BETTER LATE THAN NEVER! ❥

Dapatkan salah satu COMBO OmegaGuard ini SEKARANG dan dapatkan harga menarik daripada kami!


Ini apa kata mereka yang telah pun mengambil OMEGA GUARD!
✔ “seronok amik omega ngan lecithin ni sebab lelemaks senang terbakar!”
✔ “perkembangan anak saya semakin baik lepas amalkan omega ngn mealshake.. senang belajar, demam pun dah jarang tak macam dulu”
✔ “eh nak gtau.. mak sy nya sakit lutut dah kurang tau.. terima kasih ajht dan omega!”
✔ “awk nak tau husband sy kata kulit sy makin mulus dan berseri tau lepas makan gla ngn omega! nnt nk beli lagi!”
✔ “alhamdulillah, gout ayah sy dah kurang dh, sis.. terima kasih sbb suggest omega dengan alfalfa!”


Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^



[INFO] Asid Lemak Perlu (Essential Fatty Acids) Omega-6

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Asid Lemak Perlu (EFA) adalah lemak perlu yang manusia tidak dapat mensintesis, dan mesti diperolehi melalui diet. EFA adalah rantai panjang asid lemak poli tak tepu yang diperolehi daripada linolenik, linoleik dan asid oleik. Terdapat dua keluarga EFA: Omega-3 dan Omega-6 
Omega-6
Asid lemak Omega-6 adalah penting untuk kesihatan kita. “Apakah kuantiti bermanfaat mengambil omega 6”?

Omega-6 telah tanpa faedah utama soalan: Omega-6 kekurangan akan menyebabkan masalah kesihatan yang serius. Perlu ditegaskan, bagaimanapun, bahawa omega 6 kekurangan amat jarang berlaku, kerana makanan Barat biasa mengandungi banyak omega 6 daripada minyak jagung, minyak kacang soya, safflower dan minyak bunga matahari, dan juga dari lemak haiwan. Diet Barat kaya dengan omega-6, kerana minyak yang murah dan stabil. Mereka memanjangkan jangka hayat makanan yang diproses, dan industri makanan oleh itu menggantikan lemak yang lebih sihat dan minyak dengan omega-6. Setelah berkata, faedah penggunaan yang mencukupi omega 6 jatuh ke dalam tiga kategori.

Penting untuk Kesihatan Manfaat Kritikal

Manfaat nyata di peringkat selular, kerana omega 6 memainkan peranan yang penting sebagai seorang utusan.

Omega-6 manfaat 1:
Omega-6 memainkan peranan penting dalam pertumbuhan sel, dan oleh itu penting untuk otak dan pembangunan otot. Omega-6 asid arakidonik (AA) ditambah kepada susu formula bayi. Kedua-dua perkembangan otak dan pembangunan otot adalah kritikal untuk bayi. 

Omega-6 manfaat 2: 
Omega-6 dalam bentuk asid linoleik (LA) . memainkan peranan yang kritikal dalam pengeluaran hormon seperti utusan ini PGE1 Rasul-rasul dari LA pencetus tindak balas imun, mengurangkan pengumpulan cecair, dan kesan kemurungan, multiple sclerosis, perubahan mood PMS, skizofrenia, ADHD (perhatian defisit gangguan hiperaktif) dan gangguan otak yang lain. Rasul diperbuat daripada asid arakidonik (AA) dipanggil PGE2 dan memainkan peranan penting dalam bengkak, sakit, penipisan darah, kekejangan saluran darah dan pengumpulan sel-sel radang. Anda mungkin tertanya-tanya mengapa sakit atau keradangan dianggap manfaat. Jawapannya adalah bahawa sakit adalah isyarat penting yang menghalang kecederaan lagi, dan keradangan adalah pencetus untuk sistem imun kita.

Omega-6 faedah 3: 
PGE1 daripada asid linoleik Omega 6 adalah penting dalam sistem saraf, sebagai pemancar impuls saraf.

sumber : The 111

Omega-6 boleh memberi manfaat kepada anda melalui:

  1. Membantu mengurangkan artritis reumatoid.
  2. Membantu mengurangkan neuropati diabetes.
  3. Boleh mengurangkan alahan tertentu.
  4. Membantu dalam mengurangkan tekanan darah.
  5. Membantu wanita ketika mereka sedang menjalani peringkat menopaus. Ia menangani dan mengurangkan sakit payudara.
  6. Pesakit dengan multiple sclerosis juga boleh mendapat manfaat daripada omega-6.
  7. Kanak-kanak dengan ADHD juga didapati menjadi penerima yang baik daripadanya.
  8. Membantu mencegah dan merawat ekzema, sakit atau kekejangan semasa kitaran haid.
sumber : lerablog
Kenali Omega-6 Shaklee iaitu GLA Complex

Testimoni pengguna GLA Complex Shaklee



Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^


[TESTIMONIAL] muka berjerawat, parut hitam dan kulit kusam tiada sudah…

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!

[TESTIMONIAL] Period Kembali setelah Mengambil Alfalfa Complex dan GLA Complex Secara Konsisten

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…
istock_000003691524xsmall
Having a healthy menstrual cycle is instrumental to having abundant fertility. The menstrual cycle can tell us a lot about what is happening in the body, if the uterus is getting enough circulation, if hormones are imbalanced, if you are ovulating and so much more. Our monthly cycle IS our fertility.

Also determining what is ‘normal’ or what should be the goal for us to get our cycles to is important. While everyone can not fit into one box, there is a general range that represents a healthy cycle. But let’s start from the beginning…

What is a period?
Menstruation (the period) is the shedding of the endometrium lining of the uterus. This generally occurs monthly, releasing blood and tissues from the uterus.

How the cycle works…

The period is only one part of the amazingly complex monthly fertility cycle orchestrated by the endocrine system. The endocrine glands work together to send messages via hormones. This is called the feedback loop.

In very simple terms the hypothalamus produces GnRH (gonadotrophin-releasing hormones) which signals to the pituitary to produce LH (luteinising hormones and FSH (follicle stimulating hormone) to signal to the ovaries that it is their turn to release estrogen and progesterone which is recognized by the pituitary gland.

Simple right? Not so. As you can see a healthy cycle is dependent on each part of the feedback loop functioning properly. Think of it as an orchestra, if just one part of the cycle is off, it will throw the entire cycle off, causing imbalances that can effect fertility.
Steps to maintaining a healthy cycle
Depending on each situation, the herbs and therapies may be different, but in addition to a specific herbal, supplemental and therapeutic protocol, here are 4 steps every woman can take to promote a healthy menstrual cycle.

1. Hormonal Balance
Promoting hormonal balance with the use of nourishing herbs and supplements. As you have read, there is a delecate balance between hormonal balance and imbalance. In some cases the endocrine system may be in the need of some nourishment and support. There are herbs and supplements that are specific for this (see list further down). Diet is also very important for hormonal balance.

In addition, the 3 other steps below also help to support hormonal balance.

2. Liver Health
The liver helps to filter toxins from the body including excess hormones. If there is an over abundance of estrogen, the liver will be overloaded and in need of a little herbal help. Doing a Fertility Cleanse or using liver cleansing herbs such as Milk Thistle, can help to continually support the liver in detoxification. I personally am constantly using herbs and juices to help support the liver to cleanse itself as our modern world can be so toxic.

3. Nutrition and hydration
Nutrition plays a big roll in a healthy menstrual cycle and hormonal balance. It is important for us to consume a wide variety of minerals, vitamins, essential fatty acids and antioxidants. Some of the nutrients that are specific to hormonal balance (remember a healthy diet is VERY important, not just getting these singled out nutrients). These can all be found in a whole food multivitamin.
  • Iron
  • Beta Carotene/Vitamin A
  • B12
  • omega 3 fatty acid
  • vitamin D



Hydration is also important. In many cases of stagnation (such as blood clots or dark menstrual blood) dehydration is a contributing factor. In order for the menstruation to FLOW from us, it needs to have a liquid consistency. Not a sticky, thick consistency.

Drinking plenty of water and fresh squeezed juices is important for a healthy flow. Starting your day with a quart of water (with lemon if you like) is a great idea. Making sure to get another quart throughout the day. In addition add at least 1 quart of fresh juiced vegetable and fruit juices and you are on your way to abundant health.

4. Stress reduction
Stress can have an impact on your menstrual cycle. Traveling, work stress, family stress, stress about infertility, financial stress can have an impact on the hormones that are released.

Recent research tells us that stress boosts levels of stress hormones such as cortisol, which inhibits the body’s main sex hormones GnRH (gonadotropin releasing hormone) and subsequently suppresses ovulation, sexual activity and sperm count.

Supporting the adrenal gland is also helpful for hormonal balance as it can get burned out from too much stress for too long and negatively effect the endocrine system.

There are many ways to begin to reduce the amount of stress and alter your reaction to stress such as:
  • Meditation
  • Mind/Body program such as Circle Bloom
  • Use EFT to help reduce anxiety and stress around fertility
  • Exercise can also help to release stress



Tesimoni pengguna kami

Ini testimoni pengguna dan juga pengedar Shaklee sendiri..Kedua-duanya mengalami masalah period yang tidak teratur..Mereka bergantung kepada pil hormon yang diberikan oleh doktor untuk datang haid..Jadi saya cadangkan vitamin yang paling minimum untuk mereka consume..Alhamdulillah setelah mencuba sebotol GLA Complex dan juga Alfalfa Complex, ‘period’ tu dengan sendirinya datang tanpa dipaksa…Kita hanya mampu berusaha selebihnya berserah kepada Allah..Alhamdulillah



Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!

[INFO] Senggugut Dan Rawatan Dengan Vitamin Shaklee…

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…


Sakit ketika datang haid atau senggugut adalah satu masalah yang biasa dialami oleh banyak wanita dan lazimnya dialami oleh gadis yang baru meningkat remaja. Keadaan ini digelar ” primary spasmodic dysmenorrhea” dan tidak semestinya menandakan sesuatu penyakit. Ianya dibahagikan kepada dua bahagianseperti senarai dibawah.
Senggugut jenis Pertama dalam beberapa tahun pertama selepas akil baliq, pusingan haid seseorang gadis masih belum teratur lagi. Haid mungkin akan datang tiga atau empat bulan sekali. Senggugut biasanya mula dirasai 2-3 tahun kemudian.
Rasa sakit sewaktu datang haid ini adalah disebabkan olih kuncupan rahim yang begitu kuat sekali untuk mengeluarkan ketulan darah haid yang bercampur sedikit tisu daripada selaput endometrium . Darah haid ini perlu keluar menerusi saluran pangkal rahim yang biasanya masih sempit dikalangan gadis remaja. Kuncupan rahim yang kuat ini adalah disebabkan olih sejenis hormon yang digelar dengan nama “Prostaglandin”.   
Kesakitan ini berbeza antara seorang wanita dengan yang lain.  Ada yang mungkin rasa sakitnya ringan sementara yang lainnya akan mengalami sakit yang teruk hingga tergolek-golek. Jangka waktu sakit juga berbeza, ada yang mengalami sehari, ada pula yang mengalaminya setiap kali datang haid bergantung kepada keadaan.
Ramai dikalangan wanita yang risau samada senggugut bolih menyebabkan kemandulan. Ini tidak benar dan senggugut biasanya akan hilang setelah gadis berumahtangga dan mendapatkan anak apa anda tidak percaya. Kehamilan dan kelahiran dapat mengatasi masalah kesempitan pada saluran rahim yang menjadi punca pada senggugut. Walau demikian sebahagian kecil dari mereka akan menghadapi masalah ketidaksuburan dan mudah gugur kandungan jika senggugut itu berterusan selepas kahwin. Mereka ini mungkin mengidap penyakit ‘endometriosis’
Gadis gadis yang mengalami senggugut boleh mengambil ubat penawar sakit seperti Panadol, Aspirin, Ponstan, Synflex dan lain ubat yang sesuai. Tetapi dalam kes kes yang lebih teruk, doktor akan memberi ubat penawar sakit yang mengandongi hormon ‘ Norethisterone’.
Senggugut jenis kedua ialah ‘congestive dysmenorrhea’ yang biasa dialami oleh wanita yang sudah berkahwin dan melahirkan anak. Lazimya senggugut yang dialami itu lebih teruk dan lebih panjang waktunya.   Senggugut ini disebabkan olih sesuatu penyakit dalam alat peranakan. Diantara penyakit ini termasuklah ketumbuhan dalam rahim  seperti ‘endometriosis’, ‘adenomyosis’, ‘fibroids’ dan jangkitan kuman pada perkakas peranakan. Wanita yang mengalami masalah ini perlu bertemu doktor pakar sakit puan.
Kebanyakkan daripada mereka menghadapi masalah kurang subur, mudah keguguran, perdarahan yang berlebihan dan berpanjangan atau senggugut yang sangat teruk. SENGGUGUT yang biasanya menyerang anak-anak gadis. Biasanya senggugut akan hilang bila seseorang gadis itu telah berkahwin dan beranak pinak. Dan senggugut tidak akan datang lagi. Namun ada pengecualiannya di mana terdapat juga kaum wanita yang masih mengalami penyakit senggugut walaupun sudah beranak pinak dan juga pada wanita post menopaus; yakni wanita yang sudah melalui zaman menopaus tetapi darah haid datang semula. Senggugut atau dismenorea (Dysmenorrhoea) ialah rasa sakit atau tidak selesa ketika datang haid. Senggugut biasanya bermula sejak seseorang gadis berumur belasan tahun dan berpunca daripada masalah kesihatan atau penyakit.

Senggugut dikaitkan dengan pengeluaran berlebihan bahan yang disebut prostaglandin dari lapisan dalaman rahim (uterus) semasa haid. Prostaglandin mengakibatkan kontraksi otot rahim dan perubahan pembuluh darah. Keadaan ini menimbulkan rasa ngilu atau sakit ketika haid. Ketulan darah haid yang membeku boleh juga menyekat aliran keluar darah dan meningkatkan tekanan intrauterin sehingga menyebabkan rasa sakit. Senggugut boleh juga disebabkan oleh penyakit seperti penyakit keradangan pelvis atau pinggul, endometriosis dan kanser rahim. la ditandai oleh rasa senak di bahagian bawah abdomen selama beberapa hari sebelum haid dan kadangkala berlangsung sehingga selesai haid. Penderita senggugut ada kalanya mengeluh akan masalah kekerapan membuang air kecil, cirit birit, pening, kembung, rasa sakit di buah dada, kemurungan dan rasa cepat marah.
Senggugut yang biasa yakni bukan kerana penyakit lain dalam tubuh akan hilang setelah anak gadis itu kahwin dan melahirkan anak pertama. Manakala senggugut akibat penyakit pula memerlukan rawatan khusus bergantung kepada penyebab penyakit. Di peringkat ini pesakit dinasihat berjumpa doktor untuk rawatan dan ubat.

sumber : PUSPANITA

Vitamin Shaklee yang dicadangkan ialah: GLA Complex, OsteMatrix dan juga B Complex

  
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 


[TESTIMONIAL] Wajah Bebas Jerawat Dengan Vitamin Shaklee

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Kulit yang cantik adalah impian setiap orang, lebih-lebih lagi kaum hawa. Kulit yang kusam, tak sekata, berjerawat dan pori-pori luas adalah masalah kulit yang umum di Malaysia.

Ada yang mengambil jalan singkat, menutup dengan segala macam bedak, foundation dan concealer, tapi hakikatnya di balik topeng bedak, faundation dan concealer kulit masih tetap bermasalah. Biasa terbaca di akhbar, bila giat sangat mencuba produk kecantikan yang baru hanya menambah duka dan masalah di muka. Kulit muka terbakar, tambah berjerawat dan menjadi semakin sensitif. Oleh itu, sangat penting selidik dulu sebelum menyapu apa di muka anda.

Atau mahu lebih selamat, rawatlah kulit muka dari dalam dan bukan menggunakan jalan singkat. Amalkan rejim kesihatan kulit yang sihat. Seperti dalam Islam, wuduk yang sempurna akan menjadikan wajah cantik berseri. Pengambilan makanan yang sihat dan penjagaan diri yang baik juga penting untuk mendapatkan kulit secantik bidadari.

Berikut adalah beberapa panduan untuk mendapatkan kulit yang cantik dan berseri:
  • minum sekurang-kurangnya 8 gelas air setiap hari
  • lengkapkan diri dengan pengambilan vitamin bagi memelihara kulit dan badan
  • mengamalkan pengambilan Vitamin C dengan bioflavonoids membantu menjadikan kulit lebih cerah dan menyekat pembentukkan pigmen
  • Vitamin E yang secukupnya akan membantu melewatkan penuaan , mengurangkan kedutan dan bintik penuaan.
  • Vitamin B Complex juga penting bagi menangani stress dan membantu menjadikan wajah berseri
  • Asid Lemak Omega 3 dan 6 mengawal lembapan kulit
  • Asid Amino L-Cystein memberikan kulit yang sihat, muda dan anjal
  • Pengambilan Zinc yang cukup pula akan membaikpulih kulit dan sel-sel yang rosak

Jadi apakah yang Shaklee tawarkan bagi mendapatkan kulit cantik berseri bak bidadari?

Berikut adalah beberapa cadangan suplemen untuk kulit cantik:

Set D Shaklee adalah pilihan ramai yang ingin mendapatkan kulit yang cantik, berseri, anjal dan kelihatan muda. Mungkin disebabkan harga yang mampu milik dan terbukti berkesan menjadikan Set D Shaklee begitu laris dipasaran.

Sila lihat testimoni pengguna yang berpuashati bila kulit muka bebas dari jerawat…:)

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

[TESTIMONIAL] Tonsil dan rawatannya dengan vitamin Shaklee..


Apakah itu Tonsil?

Tonsil ialah sejenis tisu limfoid yang merupakan sebahagian dari sistem pertahanan badan. Tisu limfoid ini terdiri daripada sejenis sel dipanggil limfosit yang penting untuk bertindak melawan penyakit. Terdapat 3 jenis tonsil yang terdapat di rongga mulut:-

1. Adenoids – tonsil yang terletak di belakang hidung
2. Lingual tonsils – tonsil di belakang lidah
3. Palatine tonsils – tonsil di tekak yang sedang kita perkatakan.


Apa itu radang tonsil atau tonsillitis?

Tisu limfoid adalah sebahagian daripada sistem kelenjar limfatik diseluruh tubuh dan kawasan usus yang boleh membengkak sekiranya ada jangkitan. Sebagai contoh kelenjar limfatik di leher, boleh membengkak sekiranya terdapat jankitan di dalam mulut misalnya. Pembengkakan ini adalah reaksi kepada jangkitan untuk menghasilkan lebih banyak sel untukmelawan penyakit.

Oleh itu, apabila terdapat jangkitan di dalam tekak, sebagai salah satu sistem limfatik, tonsil ini akan menjadi bengkak dan menjadi radang yang disebut tonsilitis atau radang tonsil.

Apakah penyebab dan gejala radang tonsil?

Tonsilitis boleh disebabkan oleh jangkitan virus ataupun jangkitan bakteria di dalam tekak. Jangkitan bakteria seperti streptococcus boleh menyebabkan tonsil bengkak dan bernanah. Jangkitan virus seperti Epstein Barr Virus, adenovirus atau measles boleh juga menyebabkan pembengkakan tonsil juga.

Antara gejala radang tonsil ialah :-
1. Sakit tekak yang kadang2 teruk
2. Tidak boleh menelan atau sakit apabila menelan
3. Demam yang kadang2 sangat tinggi
4. Sakit kepala dan sakit-sakit badan
5. Suara garau atau hilang suara
6. Kadang-kadang ada bengkak pada leher.
7. Mulut berbau busuk
8. Berdengkur waktu tidur

Sumber : Dr Azwan
Testimoni pengguna

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!