[TIPS] Bagaimana Alfalfa Membantu Whole Body Detox?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Set FAVOURITE BULAN ini….Set KURUS bajet yang ada lecithin & alfalfa. Sudah la harga memang murah lepas tu beli memang berbaloi-baloi la…


Kalau tak nak kurus pun Alfalfa Complex ni memang bagus untuk detox!!! Saya dan suami sangat suka Set Kurus ini..Selain dapat ‘maintain’ kurus, sistem penghadaman kami memang Awesome…pagi2 je berebut nak membuang..anak saya yg kedua ni pun asyik put put je..penangan Alfalfa Complex ni la..
Bila nak detox paling penting kena start detox dari usus dulu kemudian baru hati..pasai apa pulak…ok sonang citer gini la yer….kat usus kan berlaku penyerapan nutrien besar besaran..bila proses detox kat hati..toksin tu nak tak nak kena keluar melalui usus…so Kalau usus anda tak bersih maka mudahla toksin tu terlekat & re-absorb dalam usus kita…


Detox ni bukan setakat buang toksin dalam badan jer…it is a continuous cycle. What goes in have to go out. If you consume toksin…then penuh ler toxin dalam badan you all..

Bagaimana Alfalfa Membantu Detox?
Alfalfa ni herbal remedies…memang dah digunakan oleh masyarakat dulu kala…orang Arab panggil Alfalfa ni father of all food…ancient superfood gitu…Orang Cina juga gunakan alfalfa sebagai perangsang selera makan dan rawatan untuk pelbagai masalah gastrousus seperti ulser. Dalam sejarah perubatan India, alfalfa telah digunakan untuk merawat artritis dan ulser, dan orang asli Indian Amerika guna alfalfa untuk merawat bisul dan penyakit kudis, dan juga beberapa gastrousus dan masalah saluran kencing.

Alfalfa bersifat alkaline which is a good liver & bloodstream detox agent. So segala toxin yang terkumpul dalam hati & darah dibersihkan. Apa simptom hati penuh toxin..macam macam tau..termasukla berat badan berlebihan…silap hari kena fatty liver pula. Toxin dalam darah plak masalah lain..jangan tak tau masalah kulit kena kulat air la…jerawat bagai salah satu punca dia dari toxin dalam darah tau…

Kelebihan alfalfa Shaklee…dia berserat penuh..tak caya cuba rendam dalam air..jadi kembang semangkuk gitu..pastu memang berserat serat …memang bagus nak kikis segala daki daki kat usus..bila usus sihat badan pon sihat..

Satu lagi lebih alfalfa ni..bole regulate sugar darah….cuba makan alfalfa pagi-pagi selepas breakfast pastu minum air suam..insyaAllah masalah selera ‘dinosour’ kurang gitu…

Lain-lain kegunaan tradisional untuk alfalfa termasuk peranannya sebagai nutrien tambahan untuk ibu menyusu, dipercayai membantu menggalakkan pengeluaran susu. 

Banyak lagi khasiat alfalfa yg boleh membantu meningkatkan kesihatan kita..so, kalau nk beli banyak bulan ini sangatla berbaloi..PROMOTION BUY 6 FREE 1 ALFALFA COMPLEX!!!


Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
≧◠◡◠≦✌

[PROMOSI] KOMBO OMEGAGUARD PASTI MENARIK HATI ANDA!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…
Walaupun promosi OMEGAGUARD telah lama berakhir, tetapi KOMBO OMEGA ini masih lagi valid! Cuma harga dah tak serendah dulu, sebab harga Omegaguard dah kembali normal (tu la siapa suruh tak beli masa time promo?).. hehe.. Tapi jangan risau, HARGA MENARIK tetap menanti anda!!! ❥ orang kata BETTER LATE THAN NEVER! ❥

Dapatkan salah satu COMBO OmegaGuard ini SEKARANG dan dapatkan harga menarik daripada kami!


Ini apa kata mereka yang telah pun mengambil OMEGA GUARD!
✔ “seronok amik omega ngan lecithin ni sebab lelemaks senang terbakar!”
✔ “perkembangan anak saya semakin baik lepas amalkan omega ngn mealshake.. senang belajar, demam pun dah jarang tak macam dulu”
✔ “eh nak gtau.. mak sy nya sakit lutut dah kurang tau.. terima kasih ajht dan omega!”
✔ “awk nak tau husband sy kata kulit sy makin mulus dan berseri tau lepas makan gla ngn omega! nnt nk beli lagi!”
✔ “alhamdulillah, gout ayah sy dah kurang dh, sis.. terima kasih sbb suggest omega dengan alfalfa!”


Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^



[SUCCESS STORY] HILANG 28 KG DENGAN SET SLIM SHAKLEE

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Lagi testimoni pengguna set kurus shaklee yang berjaya menurunkan berat badan. Bukan mudah untuk menurunkan berat badan dan kemudiannya kekalkan berat badan sedia ada. Paling penting adalah DISIPLIN + ISTIQAMAH + KONSISTEN untuk mendapatkan kesan yang yang superb!! Air 2 – 3 Liter sehari adalah wajib untuk memudahkan proses pelangsingan dan penyerapan suplemen yang diambil. Pengambilan makanan harian juga perlu dititikberatkan. Penjagaan pemakanan bukan sahaja penting untuk KURUS, sebaliknya penting juga untuk memastikan badan sihat dan cergas. 

Jom baca testimoni pengguna set kurus shaklee ini… 

gambar testimoni : norasiah 

Beliau telah mengambil ALFALFA + LECITHIN + ESP + OMEGA + CINCH secara berperingkat. Untuk mempercepatkan proses pembakaran lemak, beliau bukan sahaja mengambil lecithin, sebaliknya turut mengambil omega. Omega Guard juga sebenarnya mampu mengawal selera makan. Beliau juga turut mengambil PROTEIN iaitu ESP dan kemudiannya CINCH. Kedua-duanya adalah sumber protein. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sebanyak 35%. Protein juga mengelakkan berlakunya diet yo-yo dan menghalang berat badan badan naik dengan mendadak. Selepas kurus, badan akan mudah mengelebar/gelebeh, dengan pengambilan protein akan shapekan otot yang geleber dan membuatkan badan solid.

Nak turun berat badan seperti beliau? Nak cuba set kurus shaklee ini? Hubungi saya SEGERA untuk mendapatkan konsultasi secara PERCUMA dan juga harga yang ISTIMEWA.

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

[SUCCESS STORY] KURUS dengan Set Slim Bajet!!!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Ramai sangat yang nak kuruskan..tapi ada yang bajet sikit sangat..tapi itu bukan masalah sebab anda boleh dapat berat badan ideal anda sekalipun anda hanya makan vitamin Set Slim Bajet ini…Apa yang penting ialah KONSISTEN!!!

Pengguna ini pun gembira bila dapat berat badan ideal dalam masa 4 bulan hanya dengan mengamalkan pengambilan Set Slim Bajet ini..
Jom kita lihat apa yang ada dalam Set Slim Bajet ini…^-^

Lecithin – pengemulsi lemak yang sangat bagus..juga membantu menurunkan kadar kolesterol..

Alfalfa Complex – Untuk detox dan menyerap segala toksin dan lemak jahat yg dipecahkan oleh Lecithin dan angkut keluar dari badan..sumber fiber yg sangat baik..RAJA segala tumbuhan..

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^


[INFO] Bila Lecithin dan Alfalfa Bergabung

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…
Ramai yang nak kurus dengan Set Bajet Shaklee ni..Anda tahu apa dia produknya???Ni haa..Lecithin dan juga Alfalfa…Nak tahu kelebihan produk ini bila bergabung?
Manfaat dan Kelebihan Alfalfa
Alfalfa sesuai untuk lelaki dan wanita. Tahukah anda yang Alfalfa ni raja segala tumbuhan. Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. Jom lihat antara kelebihan dan khasiat Alfalfa untuk lelaki dan wanita…

Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
Melegakan sakit sendi dan belakang.
Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
Merawat arthitis
Bagus untuk elergi dan ekzema
Merawat athma
Mencuci usus bagi membuang toksik
Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
Meneutralkan asid dalam badan
Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
Meningkatkan stamina seorang suami
Melegakan sembelit
Membuang angin dalam badan
Milk booster

Ini pula manfaat Lecithin


Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’….dalam kata ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran..
ikuti 13 kelebihan Lecithin yang saya petik dari artikel Cery:
  1. Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol,triglycerides dan lemak2 yg lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure,stroke,heart disease, arteri yg mengeras … Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini
  2. Bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak)..Tahukah anda..Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian… Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.
  3. Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa lecitin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan….Banyak faktor seperti bahan2 kimia daripersekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2…jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecitin ,pasti ianya keputusan yg bijak.,
  4. Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.…
  5. Lecitin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf.Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil lecitin
  6. Lecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria.Disamping itu, struktur lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida
  7. Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory) . Lecitin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan…
  8. Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..
  9. Lecitin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi .Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema
  10. Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi sendi-sendi dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
  11. Lecithin adalah zat untuk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
  12. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine, .Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
  13. Lecithin, bersama unsur-unsur lain digunakan utk membuat BILE.. Bile ni fungsinya plak mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat-zat seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan


Cuba lihat apa yang jadi bila Lecithin dan ALfalfa Bergabung?????Awesome kan!!!
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!

[TESTIMONIAL] Sebulan BerShaklee Turun 4Kg..

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…
Testimoni PANAS!!! Semakin hot la Set Slim Shaklee ni…makin ramai pengguna yang dah peroleh kebaikan daripadanya..untungnya KURUS pun dapat SIHAT pun dapat…harga oooo sangat la JIMAT!!!
Jom tunggu apa lagi..kalau orang lain boleh anda juga PASTI boleh…

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!

[SUCCESS STORY] Kembali Langsing dan Perut Kempis Selepas Bersalin Dengan Set Penyusuan Shaklee…

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…


Tips KURUS selepas bersalin & untuk ibu menyusu
1) Minum air secukupnya – Air yang mencukupi dapat melancarkan sistem badan termasuk mengekalkan metabolisme kita pada kadar yang sepatutnya. Seeloknya hanya minum air setengah jam selepas makan.

2) Makan apabila lapar – ”Makan apabila lapar, berhenti sebelum kenyang” Paling baik sekali adalah makan 6 kali sehari dengan portion yang kecil. Utamakan sarapan pagi. Sarapan pagi perlu diambil dalam masa sejam selepas bangun tidur.

3) Makan makanan seimbang – Kajian menunjukkan bahawa ramai orang yang mempunyai berat badan berlebihan tetapi tak cukup zat! Ini kerana, kekurangan protein akan menyebabkan badan tak dapat menghasilkan enzim (enzim terbina dari asid amino) yang mencukupi untuk mencernakan makanan.

Selain itu, orang yang kekurangan protein biasanya mempunyai nafsu makan yang sangat tinggi sebab protein ni biasanya akan membuatkan kita rasa kenyang lebih lama. Vitamin B6 adalah zat penting dalam metabolisme lemak. Kalau kurang, lemak tak dapat dibakar, jadilah lemak² lebih yang bertampung² tu. Kekurangan Vitamin B secara keseluruhannya akan menyebabkan sistem metabolisme menjadi lambat.

Keperluan protein bagi individu normal adalah 1.2g/kg, keperluan protein bagi ibu hamil adalah 2.5g/kg. 

Untuk sesiapa yang busy. anda boleh cuba amalkan suplemen, selain dapat menambah nutrisi badan anda dan bayi anda!

4) Susukan bayi dengan lebih lama dan lebih kerap maka lebih banyak kalori yang tebakar!

Testimoni pengguna kami:


credit testy : Cik Jatt

Berminat untuk dapatkan suplemen Shaklee yang membantu dalam penurunan berat badan?? Di Sini


Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!