[TIPS] Bagaimana Alfalfa Membantu Whole Body Detox?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Set FAVOURITE BULAN ini….Set KURUS bajet yang ada lecithin & alfalfa. Sudah la harga memang murah lepas tu beli memang berbaloi-baloi la…


Kalau tak nak kurus pun Alfalfa Complex ni memang bagus untuk detox!!! Saya dan suami sangat suka Set Kurus ini..Selain dapat ‘maintain’ kurus, sistem penghadaman kami memang Awesome…pagi2 je berebut nak membuang..anak saya yg kedua ni pun asyik put put je..penangan Alfalfa Complex ni la..
Bila nak detox paling penting kena start detox dari usus dulu kemudian baru hati..pasai apa pulak…ok sonang citer gini la yer….kat usus kan berlaku penyerapan nutrien besar besaran..bila proses detox kat hati..toksin tu nak tak nak kena keluar melalui usus…so Kalau usus anda tak bersih maka mudahla toksin tu terlekat & re-absorb dalam usus kita…


Detox ni bukan setakat buang toksin dalam badan jer…it is a continuous cycle. What goes in have to go out. If you consume toksin…then penuh ler toxin dalam badan you all..

Bagaimana Alfalfa Membantu Detox?
Alfalfa ni herbal remedies…memang dah digunakan oleh masyarakat dulu kala…orang Arab panggil Alfalfa ni father of all food…ancient superfood gitu…Orang Cina juga gunakan alfalfa sebagai perangsang selera makan dan rawatan untuk pelbagai masalah gastrousus seperti ulser. Dalam sejarah perubatan India, alfalfa telah digunakan untuk merawat artritis dan ulser, dan orang asli Indian Amerika guna alfalfa untuk merawat bisul dan penyakit kudis, dan juga beberapa gastrousus dan masalah saluran kencing.

Alfalfa bersifat alkaline which is a good liver & bloodstream detox agent. So segala toxin yang terkumpul dalam hati & darah dibersihkan. Apa simptom hati penuh toxin..macam macam tau..termasukla berat badan berlebihan…silap hari kena fatty liver pula. Toxin dalam darah plak masalah lain..jangan tak tau masalah kulit kena kulat air la…jerawat bagai salah satu punca dia dari toxin dalam darah tau…

Kelebihan alfalfa Shaklee…dia berserat penuh..tak caya cuba rendam dalam air..jadi kembang semangkuk gitu..pastu memang berserat serat …memang bagus nak kikis segala daki daki kat usus..bila usus sihat badan pon sihat..

Satu lagi lebih alfalfa ni..bole regulate sugar darah….cuba makan alfalfa pagi-pagi selepas breakfast pastu minum air suam..insyaAllah masalah selera ‘dinosour’ kurang gitu…

Lain-lain kegunaan tradisional untuk alfalfa termasuk peranannya sebagai nutrien tambahan untuk ibu menyusu, dipercayai membantu menggalakkan pengeluaran susu. 

Banyak lagi khasiat alfalfa yg boleh membantu meningkatkan kesihatan kita..so, kalau nk beli banyak bulan ini sangatla berbaloi..PROMOTION BUY 6 FREE 1 ALFALFA COMPLEX!!!


Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
≧◠◡◠≦✌

Advertisements

[TIPS] Detoksifikasi

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

DETOKS

Detoksifikasi dalam konteks perubatan alternatif terdiri daripada pendekatan untuk membersihkan badan daripada “racun” – bahan berbahaya terkumpul yang memberikan kesan yang tidak diingini ke atas kesihatan individu dalam jangka masa pendek atau panjang.

Detoksifikasi biasanya termasuk: diet, berpuasa, memakan secara eksklusif atau mengelakkan makanan tertentu (seperti lemak, karbohidrat, buah-buahan, sayur-sayuran, jus, herba, atau air) dan pembersihan kolon.


Apa yang shaklee ada untuk detoksifikasi ini???


Jika anda lebih kepada nak detox dan menguruskan badan..saya suggest Herb-lax dan Alfalfa Comples ini..Jika nak lihat testimoni boleh klik disini..

Jika anda lebih kepada nak detox hati ,saya suggestkan DTX Compex dan Garlic Complex Shaklee ini..

Penjimatan berganda jika pembelian Alfalfa digabungkan dengan rangkaian produk Shaklee yang lain..Nak free membership pun boleh..Free shipping pun boleh juga..T&C Applied..^-^

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
≧◠◡◠≦✌

[TIPS] Herb-Lax Shaklee Bantu Masalah Sembelit

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Sembelit adalah suatu penyakit yang melibatkan usus. Pengambilan supplement seperti Herb-Lax daripada Shaklee boleh membantu mengurangkan risiko tersebut. Herb-Lax Shaklee dihasilkan daripada herba semulajadi dan formula nya di-paten-kan. Herb-Lax terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisional dan terkini.


Apakah 9 herba semulajadi yang terkandung dalam Herb-Lax, dan apakah khasiatnya?

Daun Alfalfa
✿ Membantu membersihkan usus, darah dan hati
Daun Senna
✿ Membantu merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut
✿ Mempercepatkan proses detox
✿ Mengurangkan penyerapan lemak
Anise Seed
✿ Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan
Blue Malva Flower
✿ Membantu proses detox
✿ Mengimbangi tekstur kulit
Buckhorn Bark
✿ Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan
✿ Memberikan kelembapan kepada usus
Licorice Root
✿ Membantu proses detox
Rhubarb Root
✿ Digunakan sebagai antibiotic
Fennel Seed
✿ Mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan
✿ Membantu pencernaan
✿ Berkesan untuk masalah sembelit, kembung perut atau usus
Culver’s Root
✿ Membantu masalah lebihan air dalam badan dan masalah asma


Hubungi kami untuk mendapatkan supplement anda! Supplement Shaklee sememangnya HALAL dan SEMULAJADI. FREE CONSULTATION akan diberikan kepada customers kami.
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^



[INFO] Ketahui Tentang Toksin

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…
Toksin ialah bahan kimia yang boleh muncul secara semulajadi atau sintetik. Ia boleh membahayakan tubuh secara dalaman atau luaran. Terdapat dua jenis toksin – endotoksin dan eksotoksin.

Endotoksin atau toksin dalaman dihasilkan oleh badan akibat makanan yang kurang berkhasiat melalui proses metabolisme

Eksotoksin atau toksin luaran terdiri dari bahan kimia atau mikrobial. Toksin ini memasuki badan melalui makanan tercemar, air dan udara. Toksin juga boleh terhasil dari kewujudan bakteria dan yis merbahaya.

Badan secara semulajadi menyingkirkan toksin melalui organ buah pinggang, hati, kolon, kulit dan paru-paru.

Simptom Kehadiran Toksin Dalam Badan:
  • Sindrom keletihan kronik
  • Insomnia (sukar untuk tidur)
  • Sensitif pada sesetengah makanan atau bahan kimia
  • Badan berbau
  • Masalah penghadaman (sering sembelit atau cirit-birit, mengalami ulser perut dan sakit perut)
  • Hormon yang tidak stabil (menyebabkan sindrom PMS bagi wanita atau mengurangkan jumlah sperma bagi lelaki)
  • Radangan yang boleh membawa masalah kesihatan seperti Alzheimer, asma, sakit jantung dan artiris.
  • Masalah berkaitan kulit yang membawa kepada jerawat, psoriasis dan ekzema.
  • Masalah kognitif seperti kurang daya ingatan dan daya tumpuan serta mood yang ridak stabil akibat kandungan toksin yang terlalu banyak dalam badan.

Cara untuk Menghilangkan Toksin Dalam Badan:
  • Minum air yang mencukupi setiap hari.
  • Makan makanan berfiber seperti brokoli dan rumpai laut.
  • Makan herba seperti ketumbar, kunyit dan jintan putih.
  • Mengurangkan stress melalui meditasi dan yoga.
  • Makan buah-buahan.
  • Elakkan alkohol, merokok dan minuman berkafein.

Kesan Selepas Toksin Berkurangan:
  • Kesihatan yang lebih baik dengan badan yang lebih bertenaga dan cergas
  • Daya ketahanan badan lebih baik.
  • Penghadaman lebih baik
  • Daya ingatan dan tumpuan yang lebih tajam
  • Tiada masalah kulit
  • Badan yang lebih langsing
  • Tidak mengalami sakit-sakit dan sengal-sengal badan

credit : Rafidah

Di Shaklee kami ada vitamin untuk anda yang mempunyai masalah sistem penghadaman. Tahukah anda, kebanyakan penyakit berpunca daripada usus? 


Yang saya nak kongsikan ialah tentang Herb-Lax.


No colon cleanse program would be complete without Dr. Shaklee’s famous Herb-Lax formula. Originally formulated in 1917, Herb-Lax has been used effectively by millions of people over the years. It’s designed to encourage a mild cleansing action to aid the body’s natural process. Herb-Lax features a blend of 9 herbs, including senna leaf, which has been used for more than 3,000 years as a natural laxative.

The herbs used in Herb-Lax are not in any way related to the artificial chemical laxatives promoted on television. Those products often irritate the tissue and pull fluid into the bowels forcing it to eject its contents. Artificial laxatives like these can weaken the organs and may causes dependencies, dehydration, and electrolyte imbalance.

Instead, Herb-Lax naturally stimulates contraction of muscles with the colon. This allows for better removal of trapped waste and shortens the transit time, giving toxins less time to harm healthy colon tissues and be reabsorbed and circulated throughout the body. Herb-Lax can help improve regularity, reduce body odor*, clear acne*, relieve constipation, expel gas from the stomach and intestines, and normalizes the colon function while it nourishes the bowel.
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!

[INFO] Selesaikan Masalah Bau Badan Dengan Vitamin Shaklee..

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…


MASALAH ketiak dan kaki berbau memang merisaukan. Lebih memalukan apabila ia mengganggu orang lain. Hakikatnya semua orang punya bau badan yang tersendiri kerana ia berpunca daripada proses perpeluhan. Berpeluh adalah sebahagian daripada proses tubuh dan kita perlu faham mengapa tubuh menghasilkan peluh.

Ada dua jenis kelenjar menghasilkan peluh, pertama kelenjar Eccrine dan kedua kelenjar Apocrine. Kelenjar Eccrine bertanggungjawab terhadap proses berpeluh di mana ia bersambung terus hingga permukaan kulit untuk menghasilkan peluh. Ia bertujuan mengawal suhu badan selain membuang bahan-bahan buangan seperti urea, sodium, kalsium atau elektrolit.

Pakar Perubatan dan Dermatologi Pusat Perubatan Darul Ehsan, Dr Noraziah Abd Kadir Jailani, menjelaskan peluh melalui kelenjar Eccrine sifatnya tulen, jernih seperti air dan tidak menghasilkan bau kerana akan terus keluar ke permukaan kulit dan meluap.

Kelenjar Apocrine pula merembeskan cecair yang lebih likat dan agak keruh serta menimbulkan masalah jika ia lebih banyak dari kelenjar Eccrine.

Kelenjar Apocrine ada pada bahagian tubuh yang banyak folikel rambut seperti ketiak serta tempat sulit seperti kemaluan. Kelenjar ini mengandungi sebum, bahan berlemak di mana peluh dirembeskan. Sebum pula bahan organik yang tersimpan dalam kelenjar Apocrine.
Di sini lebih mudah untuk bakteria memecah masuk protein dalam rembesan peluh, tidak seperti kelenjar Eccrine. Apabila protin dipecah masuk dalam peluh oleh bakteria, ketiak atau kaki akan mengeluarkan bau yang kurang menyenangkan.

Punca bau badan boleh disebabkan bahan buangan terkumpul dalam badan akibat proses pencernaan tidak sempurna. Pengambilan pelbagai jenis makanan, majoritinya digunakan untuk tubuh sementara selebihnya ditukar ke dalam bentuk sisa buangan atau toksin. Toksin ini disingkirkan sekiranya ginjal, hati dan saluran penghadaman usus berfungsi dengan baik.

Atas sebab tertentu seperti sembelit, sekiranya sistem pencernaan tubuh tidak berfungsi dengan betul, toksin ini boleh kekal dalam tubuh. Individu yang punya masalah ini dan makan banyak daging, telur, ikan dan kekacang khususnya akan mempunyai bau badan yang busuk. Makanan ini mengandungi banyak Choline yang tidak mudah melalui proses metabolisme.

Banyak minum kopi atau minuman berkafein dan makanan berempah yang mengandungi bawang dan bawang putih juga berpotensi menyebabkan bau pada ketiak, tidak kira lelaki atau wanita.

Punca lain bau badan termasuk masalah ginjal, hati, hypoglycemia (kurang gula dalam darah), jangkitan kuman, kencing manis dan tiroid. Ia dikesan apabila individu yang pada mulanya tidak punya masalah bau, tiba-tiba mengalami perubahan bau badan yang mengganggu. Bau badan juga disebabkan oleh faktor genetik dan kelenjar yang sangat aktif.

Punca kaki berbau tidak banyak beza dengan bau badan. Selain kaki yang kuat berpeluh, bau kaki juga disebabkan memakai kasut atau sarung kaki yang tiada pengalihan udara sempurna dalam tempoh yang lama. Memandangkan kaki manusia dilitupi kelenjar peluh tebal, peluh pada kaki boleh bercampur dengan bakteria pada permukaan dan menghasilkan bau.

Bulu pada kaki terutama pada ibu jari mampu menyumbang kepada bau yang lebih pekat dengan menambah jumlah permukaan di mana bakteria boleh membiak. Bau kaki boleh dirawat dengan memilih kasut terbuka dan stokin dari bahan semula jadi seperti kapas dan bulu biri-biri.

Pastikan kaki sentiasa kering, guna talkum untuk kaki, jangan guna kasut yang sama dan elakkan tekanan emosi dengan melakukan senaman meditasi seperti yoga.

Antara cara merawat dan mengawal masalah bau ketiak pula ialah penggunaan cecair pencuci mengandungi 3 peratus hidrogen peroksida, menyembur pewangi dan penyembur anti peluh. Jika terlalu serius, pembedahan membuang kelenjar Apocrine pada tempat bermasalah boleh dilakukan selain laser serta suntikan botox.

Cara mengawal bau badan 
  • Kerap mandi
  • Pilih pakaian fabrik kapas dan longgar
  • Elak pengambilan makanan tinggi choline (bawang putih, daging, rempah, kafein dan kekacang)
  • Berhenti merokok.


Cadangan Vitamin Untuk Mengawal Bau Badan:

* Alfalfa Complex – Alfalfa adalah dikenali sebagai agen diuretik, pembersih badan dan penyahtoksik. Ia merangsang pengaliran hempedu, dan membuang unsur mineral bahaya dari tubuh. Ia juga membantu melindungi dari radiasi dan membantu mengawal bau badan.


* Garlic Complex – Diproses secara semulajadi di bawah suhu yang rendah bagi mengekalkan SEMUA allicin. Ia juga telah dirumus untuk mengawal bau. Walaupun bawang putih salah satu penyebab nafas berbau, namun tablet Garlic Shaklee tak pecahkan sehingga ia sampai ke dalam usus kecil. Di samping itu, ia mengandungi campuran pudina dan estrak rosemary bagi mengawal bau dengan berkesan.

* Herb-Lax – Herb-Lax secara semulajadi merangsang pengecutan otot usus. Ini membolehkan penyingkiran sisa-sisa yang teperangkap dan memendekkan masa transit, dan mengelakkan penyerapan toksik. Herba-Lax boleh membantu meningkatkan pengaliran darah, mengurangkan bau badan, jerawat, melegakan sembelit, gas perut dan usus, dan menormalkan proses usus.
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

[SUCCESS STORY] 3 Bulan Turun 7 Kg Dengan Set Slim Ibu Menyusu Shaklee…

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…
assalam semua hari nie ayu share testimonial adik ayu sndiri die adalah regular cust adik beradik lah kan…

belia mempunyai masalah berat badan yg melampau semenjak melahirkan bb ke 2

die gelisah tercari2 product utk mengurangkan berat badan. alhamdulillah saya suggestkan die amik set slimming shaklee

die consume ESP+HERB LAX+ALFALFA & ZINK(tambahan)

sebulan lps die consume berat die turuk 2kg happy gile die time tuh lg bertambah teruja.. dlm waktu sama die juga diet mlm die x mkn berat just amik sup sayu or tomyam ratah lauk pauk je..hubby die laks jenis support wife alhamdulillah ad kerjasama.

masuk bulan ke2 timbang berat turun lg 2 kg perh memang idaman die lah…msg2 ckp happy x thn siap call n gelak2 gitu..saya happy sgt lah..


Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!! 

[SUCCESS STORY] Penangan Orang Lelaki Berdiet Dengan Shaklee

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Harini nak share lagi testimoni Set Kurus Shaklee…Kali ni testimoni dikalangan kaum adam pulak. Iyelah asyik2 org pompuan je yang nak kurus. orang lelaki pun kenelah jaga badan jugak. 

Testimoni 1-Adik ipar Elunie Amy consume ESP dan Lecithin TURUN 15 KG DALAM MASA SEBULAN. Orang lelaki mungkin cepat turun sebab diorang banyak wat kerja berat dan aktif.

Testimoni 2 – Nuraida Lamni consume Lecithin, ESP dan Herblax TURUN 11KG DALAM MASA 5 BULAN.Great job!

  1. Lecithin -Pengemulsi lemak.Mencairkan dan membakar lemak
  2. Herblax/Alfalfa-Detox,singkirkan lemak degil
  3. ESP-Membantu mengekalkan otot,memberi rasa kenyang selain mempunyai lebih 10 kelebihan…

Kat sini saya nak share beberapa tips yang korang perlu lakukan sebelum mengambil Set Kurus Shaklee ni:-
  1. Ukur Lilit Badan.Dada,Pinggang,peha,lengan -Rekod dalam 1 buku
  2. Timbang berat badan – Rekodkan juga
  3. Rekodkan ukuran 2 kali seminggu
  4. Fokus pada SHAPE bukan berat.
  5. Displin
  6. Mesti POSITIF-berat tak turun tak beerti tak kurus sebab mungkin otot terbentuk untuk shape up(otot memang lebih berat dari lemak).Berat air yang sementara(akibat pengambilan air yang banyak).

GET THE SHAPE FIRST THEN LOST THE WEIGHT!

Nak Set Kurus Shaklee????

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!