[INFO] Suplemen untuk Tekanan Darah Tinggi & Hipertensi

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…
 
Apakah tekanan darah tinggi?
Tekanan darah tinggi, merujuk kepada darah menolak ke dinding arteri dengan kuasa kronik tinggi. Tekanan darah yang naik di atas tahap normal dan masih tinggi boleh membawa kepada masalah kesihatan yang serius termasuk serangan jantung, kegagalan jantung, strok dan kegagalan buah pinggang serta masalah kesihatan yang lain.
 
Apakah tanda-tanda tekanan darah tinggi?
Hipertensi sering dipanggil “pembunuh senyap” kerana walaupun teruk, tekanan darah tinggi yang tidak terkawal selalunya tidak mempunyai gejala yang jelas. Walau bagaimanapun, pesakit boleh mengadu sakit kepala, rasa pening, atau hidung berdarah. Bagaimanapun, secara umumnya gejala-gejala ini tidak berlaku melainkan jika terdapat, perubahan dalam tekanan darah, atau sehingga tekanan darah telah mencapai tahap berbahaya.
Apakah Penyebab Tekanan Darah Tinggi @ Hipertensi ini?
Risiko tekanan darah tinggi meningkat dengan usia kerana dinding arteri hilang keanjalannya. Terdapat banyak faktor yang boleh menyumbang, namun doktor mungkin tidak dapat mengenal pasti punca yang tepat untuk tekanan darah tinggi.
 
Faktor penyumbang yang mungkin termasuk tidak terhad kepada:
✔ Stress@Tertekan
✔ Penggunaan garam yang berlebihan: Natrium dalam garam boleh menyebabkan pengekalan air yang berlebihan, memperluaskan jumlah darah dan akhirnya meningkatkan tekanan darah.
✔ Diet rendah kalsium, magnesium dan kalium.  
✔ Rintangan insulin : Keadaan ini boleh meningkatkan tekanan darah dengan pelbagai mekanisme termasuk meningkat keradangan sistemik dan pengekalan natrium akibat kerosakan buah pinggang.  
✔ Pengambilan alkohol yang berlebihan
✔ Berat badan berlebihan.
✔ Ubat-ubatan. Sesetengah ubat preskripsi, termasuk steroid, pil kawalan kelahiran, juga boleh meningkatkan tekanan darah.
Sesetengah masalah kesihatan termasuk penyakit buah pinggang kronik, penyakit tiroid  juga boleh menyebabkan tekanan darah meningkat.
 
 
Pemakanan dan Suplemen Tambahan
Dr Weil mengesyorkan diet DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) dan langkah-langkah pemakanan yang disenaraikan di bawah:  
 
✔ Makan lapan hingga 10 hidangan sayur-sayuran dan buah-buahan setiap hari.
✔ Hadkan protein haiwan kepada enam auns setiap hari.
✔ Hadkan pengambilan garam. Jika anda mempunyai sejarah keluarga atau tekanan darah tinggi, mengurangkan garam kepada kira-kira satu sudu teh sehari boleh membantu mengawal tekanan darah anda.
✔ Gunakan bawang putih. Ia mempunyai kesan yang sederhana terhadap tekanan darah, berpotensi membantu untuk merehatkan saluran darah.
✔ Ambil 4-5 hidangan kacang, biji dan kacang kering setiap minggu. Ini adalah bersamaan dengan dua sudu makan kacang atau biji, atau 1/2 cawan kacang kering.
✔ Makan banyak ikan. Termasuk sekurang-kurangnya tiga hidangan ikan seminggu, seperti salmon Alaska liar dan sardin, yang kaya dengan asid lemak omega-3 . Ambil suplemen minyak-ikan jika anda tidak boleh mendapatkan makanan yang kaya dengan omega-3.
✔ Ambil kalsium dan magnesium . pengambilan yang tidak mencukupi bagi kedua-dua mineral ini telah dikaitkan dengan tekanan darah tinggi. Wanita perlu mendapatkan antara 1,000 dan 1,200 mg kalsium sehari manakala lelaki perlu tidak lebih daripada 500-600 mg setiap hari.
✔ Ambil vitamin C . Vitamin antioksidan ini telah terbukti untuk menurunkan tekanan darah.
 
 
Set suplemen shaklee yg dicadangkan ialah Garlic, OsteMatrix, vivix, Vitamin C dan juga OmegaGuard..
 
 

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Advertisements

[TESTIMONIAL] Rawat Injap Bocor dengan Vivix, OmegaGuard dan Vitamin E Shaklee

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…


DI dalam organ jantung ada empat injap yang berfungsi memastikan darah mengalir dalam satu arah saja. Injap ini dinamakan injap mitral dan aortic di sebelah kiri dan injap pulmonari dan tricuspid di kanan jantung.

Injap mitral memisahkan antara atrium kiri dan ventrikel kiri dan memastikan darah hanya mengalir daripada atrium ke dalam ventrikel. 

Daripada ventrikel kiri, darah dipam keluar ke salur darah aorta dan injap aortic memastikan darah tidak mengalir semula ke dalam ventrikel kiri dari aorta. 

Injap tricuspid pula memisahkan atrium kanan dan ventrikel kanan, manakala injap pulmonari memisahkan ventrikel kanan dan salur darah pulmonari.
Masalah injap bocor ialah apabila injap tidak dapat berfungsi dengan baik dan mengakibatkan darah mengalir ke belakang. Jika injap mitral bocor, darah mengalir semula ke dalam atrium kiri dan jika injap aortic, darah mengalir semula ke dalam ventrikel kiri.
Injap paling kerap mengalami masalah bocor adalah injap mitral dan aortic, diikuti injap tricuspid dan pulmonary
Simptom akibat masalah ini: 
  • Penat atau susah bernafas ketika berjalan atau bersenam 
  • Rasa berdebar-debar 


Ujian yang boleh mengesahkan masalah ini ialah ekokardigram atau ultrasound jantung. Di dalam ujian ini, tahap bocor injap dapat dinilai dengan tepat dan jika didapati teruk, pesakit disyorkan menjalani pembedahan injap mitral. Tiada ubat boleh mengubati masalah injap. 
Testimoni pesakit injap bocor yang mengamalkan vitamin Shaklee Vivix, Omegaguard dan juga Vitamin E

Testimoni Pn.Rusimah tentang vivix
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
PROMO NOV 2013 : VIVIX
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

✎ PERCUMA 1 botol Vivix dengan pembelian 6 botol Vivix (bernilai RM475 harga pasaran)
✎ PERCUMA keahlian Shaklee seumur hidup (bernilai RM65)
✎ PERCUMA 2 botol CoQ Health Plus (bernilai RM248 harga pasaran)
✎ PERCUMA kos penghantaran (bernilai RM10)
✎ CASH rebate Dec 2013 (bernilai RM250)

Wahhhhhh !!! Teruja kan ?? Penjimatan sehingga lebih RM1000 !!!

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!

^_^

[INFO] Kandungan Vivix Yang Superb!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Ramai yang telah akui ‘keajaiban’ Vivix Shaklee dalam membantu mengurangkan pelbagai penyakit. Jadi hari ini jom kita tengok apa kandungan di dalam Vivix yang menjadikannya sungguh luarbiasa.

Japanese Knotweed (Polygonum Cuspidatum)

Polygonum Cuspidatum mempunyai banyak faedah kesihatan dan digunakan di dalam makanan tambahan anti penuaan seperti resveratrol dan banyak ubat-ubatan tradisional Cina. Para saintis telah menjalankan banyak ujian yang menyimpulkan resveratrol yang membantu melambatkan proses penuaan, mengurangkan kolesterol, tekanan darah rendah, meningkatkan prestasi olahraga, dan menggugurkan kilo yang tidak diingini.

Resveratrol adalah antioksidan yang kuat yang mampu melambatkan proses penuaan dan juga menterbalikkan tanda-tanda penuaan. Ia juga berkuasa dalam mengurangkan kejadian penyakit-penyakit yang berkaitan dengan usia seperti penyakit jantung, kencing manis, kanser, dan Alzheimers. Dan ya, ia mengurangkan garis-garis halus dan kedutan juga.

Resveratrol telah menjadi satu ‘trend’, ia juga dirujuk sebagai penawar untuk kembali remaja. Tidak hairanlah kerana ia boleh menjadikan anda kelihatan dan berasa lebih muda di dalam dan keluar. Ini adalah kerana sebagai antioksidan ia melakukan tugasan yang hebat untuk menghapuskan radikal bebas daripada badan yang merosakkan sel-sel merosakkan, dan menyebabkan anda kelihatan tua dari usia sebenar. 

Muscadine Grapes

Muscadine telah ditemui pada tahun 1810 di North Carolina, yang tumbuh liar di hutan. Ini anggur adalah berasal dari tenggara Amerika Syarikat dan telah menyesuaikan diri dengan keadaan yang panas lembap di rantau itu.

Muscadines dan ekstrak muscadine telah menjadi tumpuan banyak projek penyelidikan kanser pada tahun-tahun kebelakangan ini. Keputusan daripada kajian itu baru-baru ini mendapati bahawa Muscadines mempunyai 6x kandungan resveratrol anggur merah biasa. Ia juga mempunyai 40x antioksidan anggur merah dan mengandungi tahap quercetin (flavonoid yang sihat) yang sangat tinggi dan lebih banyak serat pemakanan daripada bran oat atau beras.

Penyelidik di Wake Forest University School of Medicine, Winston Salem, North Carolina, mendapati bahawa polifenol antioksidan dalam biji anggur muscadine mempunyai kesan ‘relaxing’ dan mengembangkan pada arteri. Dalam kajian itu, peserta yang mempunyai penyakit arteri koronari mengambil 1,300 mg sehari muscadine ekstrak biji anggur selama empat minggu. Keputusannya diameter arteri tertentu meningkat, menunjukkan potensi kesan penurunan tekanan darah. Kajian ini telah diterbitkan pada bulan Oktober 2010 isu daripada “Journal of American College of Nutrition.”


Dalam satu kajian yang diterbitkan dalam April 2010 isu ” Journal of Agricultural and Food Chemistry,” biji anggur muscadine menunjukkan tahap antioksidan tertinggi bagi spesis anggur, diikuti dengan kulit dan pulpa. Para penyelidik telah mengenal pasti seramai 88 sebatian antioksidan yang berbeza dalam anggur muscadine. Tujuh belas sebatian adalah unik untuk anggur muscadine. Kajian ini telah dijalankan oleh Jabatan Sains Makanan dan Pemakanan Manusia, University of Florida, Gainesville.

Europe Elderberry

https://i0.wp.com/www.blackelderberry.info/wp-content/uploads/main_blackelderberry_03.png


Elderberries telah menjadi ubat tradisional selama berabad-abad di Amerika Utara, Eropah, Asia Barat, dan Afrika Utara. Elderberry digunakan untuk aktiviti antioksidan, untuk menurunkan kolesterol, memperbaiki penglihatan, meningkatkan sistem imunisasi, meningkatkan kesihatan jantung dan untuk batuk, selesema, flu, jangkitan bakteria dan virus dan tonsilitis.

Bioflavonoids dan lain-lain protein dalam jus memusnahkan keupayaan virus demam dan selesema menjangkiti sel. Orang dengan selesema yang mengambil jus elderberry melaporkan simptom kurang teruk dan berasa lebih baik dengan lebih cepat daripada mereka yang tidak mengambilnya. Jus Elderberry telah digunakan untuk merawat wabak selesema di Panama pada tahun 1951.

Elderberries telah disenaraikan dalam CRC Handbook of Medicinal Herbs seawal tahun 1985, dan disenaraikan dalam 2000 Mosby’s Nursing Drug reference untuk selesema, jangkitan yis, hidung tersumbat dan kesesakan dada, dan demam alergi (hay fever). Di Israel , Onkologi Lab Hasassah telah mengesahkan bahawa elderberry merangsang sistem imun badan dan mereka merawat kanser dan AIDS dengannya. Pelbagai faedah perubatan (dari selesema sehinggalah kepada asma, kencing manis, dan penurunan berat badan) mungkin disebabkan oleh peningkatan sistem imun setiap individu.

Di pusat penyelidikan makanan Bundesforschungsanstalt di Karlsruhe, Jerman, ahli-ahli sains yang menjalankan kajian ke atas Elderberry menunjukkan anthocyanin elderberry meningkatkan fungsi imun dengan meningkatkan pengeluaran cytokines. Ini protein yang unik bertindak sebagai ‘utusan’ dalam sistem imun untuk membantu mengawal tindak balas imun, seterusnya membantu untuk mempertahankan badan terhadap penyakit.

Kajian di Austria University of Graz mendapati bahawa ekstrak elderberry mengurangkan pengoksidaan kolesterol lipoprotein berketumpatan rendah (LDL). Pengoksidaan kolesterol LDL yang terbabit dalam atherogenesis menyumbang kepada penyakit kardiovaskular.


Lobak Ungu (Purple Carrot)

https://i0.wp.com/www.carrotjuice.com/files/photos/Purple_Carrots_Copyright_2011_Carrot_Juice.jpg


Lobak ungu adalah lebih tinggi dalam antioksidan daripada lobak merah, dan ia juga mempunyai ciri-ciri anti-radang. Ini membuatkan ia sangat berguna dalam rawatan artritis. Didapati ia juga anti-virus, antiseptik dan antimikrob, dan mengandungi anticarcinogens dan betacarotenes. Lobak ungu juga mengandungi fitokimia seperti karotenoid, polyacetylenes , isocoumarins , phenolic dan sesquiterpenes. Fitokimia mempunyai antioksida, anti -bakteria, dan kandungan yang dapat mencegah pelbagai lagi penyakit lain.

Anticarcinogens membantu mengurangkan risiko kanser dan juga membantu untuk melawan sel-sel kanser yang sedia ada di dalam badan kita. Lobak ungu juga cemerlang dalam menentang virus serta jangkitan bakteria, seperti selesema, campak dan jangkitan dalaman saluran kencing, mulut dan perut.

Lobak ungu mengandungi dos yang tinggi Vitamin A, yang membantu untuk mengelakkan arteri tersumbat dan dengan itu membantu mencegah strok. Bersama-sama dengan itu, ia juga mengandungi vitamin B, C dan E serta pectate kalsium, yang merupakan sumber serat yang sangat baik, dan ia membantu untuk menurunkan paras kolesterol.

Lobak ungu juga terkenal untuk menyuburkan rambut, kulit dan kuku, dan juga sangat membantu dalam meningkatkan kualiti susu ibu. Ia juga mengandungi satu bentuk kalsium yang lebih mudah dihadam oleh badan kita berbanding sumber-sumber lain . Akar lobak telah lama digunakan dalam merawat parasit usus, pencernaan, isu-isu tonsil dan sembelit. Pada masa dahulu, ia telah digunakan sebagai ubat untuk merawat hampir semua penyakit.


Dalam kajian yang dilakukan di Universiti Queensland, ia menunjukkan bahawa jus lobak ungu dapat menurunkan tekanan darah , menstabilkan gula darah, dan membantu dalam memerangi penyakit hati dan penyakit jantung.

Wow. Banyak betul khasiat dan kebaikan yang boleh kita nikmati daripada kandungan Vivix ni kan. Semuanya hebat-hebat belaka. 

Sebab itulah Vivix dapat membantu mengurangkan pelbagai penyakit. Ia memperbaiki sel dari DNA lagi. Alhamdulillah, saya dah banyak kongsikan testimoni dari pengguna Vivix yang sangat berpuas hati.

Walau harga Vivix ini agak mahal, tetapi apalah sangat kalau dibandingkan dengan kesihatan kita. Cuba bandingkan pula harga Vivix ni dengan kos rawatan dan ubatan jika diserang pelbagai penyakit. Renung-renungkan dan selamat membeli Vivix 🙂

**Produk ini tidak sesuai untuk wanita hamil atau menyusu serta untuk mereka yang berumur bawah 18 tahun.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
PROMO NOV 2013 : VIVIX
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

✎ PERCUMA 1 botol Vivix dengan pembelian 6 botol Vivix (bernilai RM475 harga pasaran)
✎ PERCUMA keahlian Shaklee seumur hidup (bernilai RM65)
✎ PERCUMA 2 botol CoQ Health Plus (bernilai RM248 harga pasaran)
✎ PERCUMA kos penghantaran (bernilai RM10)
✎ CASH rebate Dec 2013 (bernilai RM250)

Wahhhhhh !!! Teruja kan ?? Penjimatan sehingga lebih RM1000 !!!
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^


[INFO] Peranan Magnesium Untuk Kesihatan

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Pengambilan suplemen Kalsium tanpa magnesium dikatakan akan menyebabkan kalsium terkumpul di bahagian tertentu tubuh, bukan dalam tulang. Ia juga meningkatkan risiko batu karang, artritis, penyakit jantung koronari dan strok! Penghidap penyakit jantung dan diabetes jenis 2 yang mengambilnya pula dipercayai akan menyebabkan keadaan mereka tidak berubah atau semakin parah.


Pada 14 April, 2011, British Medical Journal telah melaporkan sebuah analisa berskala besar berdasarkan keputusan lima kajian klinikal yang dijalankan di Amerika Syarikat, United Kingdom dan New Zealand. Kesimpulan analisa yang melibatkan lebih dari 8,000 orang itu menunjukkan suplemen kalsium meningkatkan risiko beberapa jenis masalah kardiovaskular terutama serangan jantung.

Ilmu perubatan konvensional memberitahu kita bahawa punca pereputan tulang ialah kekurangan Kalsium. Namun sebuah kajian berjudul ‘Calcium, vitamin D, milk consumption, and hip fractures: a prospective study among postmenopausal women.’ yang diterbitkan dalam American Journal of Clininal Nutrition (2003) menunjukkan sebaliknya. “Selepas 40 tahun didapati pengambilan kalsium semata-mata tidak memberhentikan pereputan tulang atau memperlahankannya. Ia tidak berupaya mencegah osteoporis.

Amat penting
Sesungguhnya magnesium merupakan unsur yang amat penting untuk kesihatan tubuh. Setiap organ dalam tubuh manusia terutama jantung, otot dan buah pinggang memerlukan mineral magnesium. Antara lain ia amat penting dalam menggiatkan aktiviti 300 jenis enzim dan memainkan peranan dalam penjanaan tenaga (pembinaan adenonosin triphosphate). Ia juga diperlukan bagi mengawal paras Kalsium selain kuprum, zink, kalium, vitamin D dan pelbagai nutrien penting dalam tubuh.

Selain mampu meredakan tekanan darah tinggi suplemen magnesium mampu mengharmoni denyutan jantung dan meredakan hiperglisemia

Seperti dinyatakan di atas mengkripsi suplemen Kalsium semata-mata tanpa gandingan mineral magnesium mengundang padah. Kajian demi kajian menunjukkan Kalsium dalam bentuk suplemen sepatutnya diambil dengan gandingan magnesium pada kadar 2:1.

Ramai tidak tahu ia adalah mineral penting dalam pengawalan tekanan darah dalam arteri dan merehatkan otot. Paras megnesium dalam sel adalah lebih tinggi berbanding di luar sel ketika tekanan darah normal dan otot dalam keadaan rehat. Pada masa sama paras kalsium lebih tinggi di luar sel berbanding di dalam sel.

Apabila Kalsium masuk ke dalam sel dan magnesium keluar dari sel maka tekanan darah arteri berkurangan dan otot berada dalam keadaan rehat. Pada keadaan ini paras magnesium di luar sel adalah lebih tinggi di luar sel berbanding di dalam sel. Paras Kalsium di dalam sel pula lebih tinggi di dalam sel berbanding di luar sel.

Ramai yang tidak mengetahui bahawa pengambilan suplemen magnesium (dalam bentuk sebatian tertentu) berupaya membantu otot jantung berehat dan mengembangkan arteri (mengurangkan tekanan darah).

Ramai juga tidak tahu bahawa magnesium berupaya mengawal paras gula darah pada mereka yang mengalami diabetes jenis 2 (type 2 diabetes). Kalsium sendiri ialah bahan yang digunakan oleh sel beta pankreas untuk merembis insulin. Sesungguhnya paras kalsium yang tinggi menyemarakkan keadaan hiperinsulinemia. Hiperinsulinemia ialah keadaan di mana paras hormon insulin dalam darah tinggi iaitu keadaan biasa yang dialami oleh penghidap diabetes jenis 2.

ini lah kalsium Shaklee..Lebih dikenali sebagai OsteMatrix..bukan sekadar kalsium yea..entry tentang osteMatrix ada disini..

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  
Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^


[TESTIMONIAL] Stroke Sembuh Dengan Vivix Shaklee, Alhamdulillah Dengan IzinNya..

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Apa itu Stroke?
Infak (infarct) ialah bahagian otak yang telah “mati” disebabkan oleh kekurangan oksigen. Tisu otak boleh musnah atau mati disebabkan oleh dua perkara : 

Strok Iskemik (Ischaemic Stroke) berlaku apabila terdapatnya sekatan atau pun pengurangan aliran darah dalam arteri yang membekalkan darah ke bahagian otak. Ini adalah punca yang sering berlaku yang menyebabkan infak 
Strok Hemoragik (Hemorrhagic Stroke) pula merujuk kepada berlakunya pendarahan dalam dan di sekeliling otak dan menyebabkan berlakunya mampatan dan kecederaan pada tisu. 
Strok Hemoragik (Hemorrhagic Stroke) 
Strok jenis ini disebabkan oleh pendarahan yang terjadi di dalam dan di sekeliling otak. Pendarahan yang berlaku di antara otak dan tengkorak dikenali sebagai pendarahan subaraknoid (subarachnoid hemorrhage). Ia biasanya disebabkan oleh aneurisma (aneurysm) yang pecah, malformasi arteriovena (arteriovenous malformation) dan juga kecederaan di kepala. Pendarahan di dalam tisu otak dikenali sebagai pendarahan intraserebrum (intracerebral hemorrhage) dan ini berpunca dari tekanan darah tinggi.
Strok iskemik 
Strok jenis ini berlaku kerana terdapatnya sekatan atau pengurangan aliran darah ke bahagian-bahagian otak. Sekatan ini berlaku disebabkan oleh arterosklerosis dan juga pembentukan bekuan darah. Arterosklerosis (artherosclerosis) atau pengerasan arteri adalah hasil dari pemendakan kolesterol (cholesterol) dan plak pada dinding arteri. Endapan kolesterol ini mampu menjadi cukup besar untuk menyempitkan pembuluh darah dan seterusnya mengurangkan aliran darah. Ia juga mampu untuk mengurangkan kemampuan arteri untuk anjal. 
Faktor risiko untuk strok ialah seperti berikut : 
  • Penyakit jantung 
  • Tekanan darah tinggi – faktor risiko yang penting yang boleh diubah dan dikawal. 
  • Arterosklerosis – berkecenderungan mendapat tekanan darah tinggi dan penyakit jantung 
  • Kejadian TIA yang lalu – akan lebih mudah untuk mendapat strok 
  • Paras kolesterol yang tinggi – berkecenderungan mendapat tekanan darah tinggi dan penyakit jantung 
  • Pengambilan alkohol yang berlebihan – meningkatkan tekanan darah 
  • Obesiti – berkecenderungan mendapat tekanan darah tinggi dan penyakit jantung 
  • Merokok – kerosakan pada jantung 
  • Mengambil pil perancang keluarga – berserta dengan merokok, mampu meningkatkan risiko strok 
Tanda-Tanda Strok 
Apabila ada perkara-perkara berikut yang berlaku tanpa sebarang amaran : 
• Terasa lemah atau kebas pada bahagian muka, tangan atau kaki, terutamanya pada sebelah bahagain badan. 
• Berlaku kekeliruan dan juga kesukaran untuk bertutur atau memahami sesuatu. 
• Kabur penglihatan, sama ada pada sebelah atau kedua-dua belah mata 
• Masalah pada pergerakan atau kawalannya (kawalatur) seperti kesukaran untuk berjalan, terasa pening dan juga hilang keupayaan mengimbang atau mengawal pergerakan 
Komplikasi 
• Kecacatan Neurologi Biasa (Common Neurological Deficits) selepas strok. 

Strok di bahagian kiri 
• Lumpuh (paralysis) pada bahagian kanan badan 
• Kesukaran bertutur 
• Gerakan yang perlahan dan berhati-hati 
• Hilang daya ingatan terhadap bahasa 
• Mengalami disartria di bahagian muka sebelah kanan 
• Mengalami afasia iaitu tidak mampu untuk memahami dan juga bertutur dengan bahasa yang baik 
• Mengalami apraksia iaitu tidak mampu untuk mengawal gerakan otot 

Strok di bahagian kanan 
• Lumpuh pada bahagian kiri badan 
• Kekurangan tumpuan dan persepsi 
• Memiliki tingkah laku yang pantas dan mengikut gerak hati 
• Mengalami hemianopia pada ruang penglihatan sebelah kiri. 
• Hilang daya ingatan 
• Mengalami disartria di bahagian sebelah kiri muka. 
Ini testimoni pengguna yg menghidap pesakit stroke sembuh dengan pengambilan VIVIX Shaklee, Alhamdulillah dengan izin Allah jua
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
PROMO NOV 2013 : VIVIX
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

✎ PERCUMA 1 botol Vivix dengan pembelian 6 botol Vivix (bernilai RM475 harga pasaran)
✎ PERCUMA keahlian Shaklee seumur hidup (bernilai RM65)
✎ PERCUMA 2 botol CoQ Health Plus (bernilai RM248 harga pasaran)
✎ PERCUMA kos penghantaran (bernilai RM10)
✎ CASH rebate Dec 2013 (bernilai RM250)

Wahhhhhh !!! Teruja kan ?? Penjimatan sehingga lebih RM1000 !!!

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

[TESTIMONIAL] Ketagihan Merokok Hilang Dengan VIVIX

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Jika anda seorang perokok tegar dan ingin berhenti merokok. Resveratrol mungkin membantu anda berhenti merokok. Baca Testimoni Pengguna Vivix Shaklee yang berjaya berhenti merokok setelah mengamalkan VIVIX.

Lagi testimoni pengguna Vivix Shaklee merawat penyakit kencing manis dan penyakit lain. Baca di sini.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
PROMO NOV 2013 : VIVIX
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

✎ PERCUMA 1 botol Vivix dengan pembelian 6 botol Vivix (bernilai RM475 harga pasaran)
✎ PERCUMA keahlian Shaklee seumur hidup (bernilai RM65)
✎ PERCUMA 2 botol CoQ Health Plus (bernilai RM248 harga pasaran)
✎ PERCUMA kos penghantaran (bernilai RM10)
✎ CASH rebate Dec 2013 (bernilai RM250)

Wahhhhhh !!! Teruja kan ?? Penjimatan sehingga lebih RM1000 !!!
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

[TESTIMONIAL] VIVIX dan KANSER

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Resveratrol antioksidan adalah penemuan terkini yang paling bermanfaat. Resveratrol terdapat dalam benih dan akar anggur, tetapi kepekatan tertinggi didapati pada kulit. Resveratrol melindungi anggur terhadap kulat dan mikroorganisma, dan terdapat lebih daripada kompaun ini bermanfaat dalam anggur merah.

Resveratrol juga boleh menghalang pertumbuhan tumor, memaksa sistem imun untuk melawan sel-sel kanser. Kompaun ini mempunyai manfaat anti-penuaan, serta menunjukkan sehingga peningkatan sebanyak 50% dalam jangka hayat pada haiwan tertentu. 

sumber



The study, conducted by researchers at University of Missouri, found that 44 percent of melanoma cells were killed when researchers used only resveratrol. A combination of radiation and the compound killed 65 percent of the cancer cells. Previous research conducted on prostate cancer cells, too, showed that resveratol is effective in destroying cancer cells.

Resveratrol is a polyphenolic compound with new research studies almost appearing daily. Experts already claim it can help you beat cancer – from brain tumours to breast, colon, prostate cancers and many more. It is also claimed to help in Dementia and Alzheimer´s, heart disease and even weight loss.
Resveratrol, being produced by red grape skins in response to attack by bacteria and moulds, is an important part of the reason red wine has held strong health connotations over the years. Indeed, it is now thought to be a part of the extremely important combination with grape seed extract in the answer to what is called the French Paradox. Research shows that the French consume more fat and alcohol per head than any other nation, yet have LOWER rates of heart disease and cancer. Research inside France showed that the ´epicentre´ of fat and wine consumption was Gascony, around Toulouse. And who has the least cancer and heart disease in France? The Gascons.

Why? The answer lies in the high levels of the many plant compounds they also consume – each with colourful bioactive pigments that ´protect and correct´. One important combination lies in the wine they drink – in the grape seeds and the polyphenols of the grape skins.

Over the last decade, a number of top Medical schools and cancer centres have researched resveratrol. The VITAL study in 2012 concluded that grape seed extract was the top antioxidant commonly available.

It used to be the case that most studies on resveratrol were limited to animal studies only but that has all changed:

Anti-cancer benefits
In 2008 when a new study was published, involving a major collaborative exercise on human consumption, between Rafael de Cabo, Ph.D. at the National Institute on Aging (NIA), David A. Sinclair, Ph.D. at Harvard Medical School and 13 other worldwide institutions (Cell Metabolism; July 3rd 2008). They confirmed its many health benefits.

According to the American Association of Cancer Research, resveratrol may be an important agent for prostate cancer treatment (Dept of Urology and Biochemistry, Mayo Clinic, 1999). Resveratrol inhibits androgen action and represses certain androgen genes., so it inhibits androgen-stimulated cell growth and gene expression.

There were other studies showing that resveratrol could work with the immune system to inhibit blood supply to prostate tumours ( Greehey Children´s Cancer Research Institute, San Antonio, Texas)

And for breast cancer too –  the New York Medical Collegein Valhalla) published research in 2011 showing resveratrol, and a metabolite triacetyl-resveratrol, can inhibit breast cancer, whether oestrogen positive or negative (International Journal of Cancer Jan 2011)


Shaklee juga ada resveratrol dan ia 10X lebih hebar berbanding resveratrol biasa…Ramuannya boleh anda lihat disini..

Testimoni pengguna VIVIX SHaklee..
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
PROMO NOV 2013 : VIVIX
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

✎ PERCUMA 1 botol Vivix dengan pembelian 6 botol Vivix (bernilai RM475 harga pasaran)
✎ PERCUMA keahlian Shaklee seumur hidup (bernilai RM65)
✎ PERCUMA 2 botol CoQ Health Plus (bernilai RM248 harga pasaran)
✎ PERCUMA kos penghantaran (bernilai RM10)
✎ CASH rebate Dec 2013 (bernilai RM250)

Wahhhhhh !!! Teruja kan ?? Penjimatan sehingga lebih RM1000 !!!

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^