[INFO] Pengedar Shaklee Yang Sah Berdaftar Di Seluruh Malaysia

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Salam kenal semua pembaca…

Untuk memudahkan anda membuat pembelian atau mendapatkan khidmat konsultasi dengan lebih mendalam lagi, kami mempunyai pengedar yang sah berdaftar hampir di seluruh Malaysia yang boleh anda hubungi.
 
Jika anda ingin menjadi pengedar shaklee yang sah berdaftar di kawasan anda, sila hubungi saya di talian 012-2050258 (SMS@WA). Kelas bimbingan disediakan secara PERCUMA. Jadi anda tidak perlu risau untuk memulakan langkah pertama di dalam bisnes SHAKLEE jika anda mendaftar hari ini!
 
==============================================================
 
WANGSA MAJU/KUALA LUMPUR
1. Nurulhilyati Abdul Halim | fb: Nurulhilyati Halim | Wangsa Maju, Kuala Lumpur | 
 016-2605502
BANDAR BARU BANGI/PUTRAJAYA/CYBERJAYA
1. Suria Ramli | fb: Suria Ramli | Bandar Baru Bangi, Selangor | 
016-5842330
KUANTAN, PAHANG
1. Syahida Che Isa | fb: Syida Rahman | Bandar Indera Mahkota, Kuantan | 
013-4897576

KANGAR, PERLIS
1. Siti Norjannah | fb: Siti Norjannah | Kangar, Perlis | 
019-5243039

BANDAR KULAI JAYA, JOHOR
1. Nooraziah Binti Razali | fb: Nooraziah Razali | Kulai Jaya, Johor | 
013-6295946

BANDAR SRI DAMANSARA, KUALA LUMPUR
1. Siti Fatimah Binti Mohamed Kassim | fb: Siti Fatimah | Bandar Sri Damansara, KL | 
012-4616241

KANGAR, PERLIS
1. Aida Kesuma | fb: Aida Kesuma | Kangar, Perlis
017-5802569

 

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

How to make orders:-
✍ PM: https://www.facebook.com/messages/TakNakGemukLagi
Email: nord.miraclevitamins@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 012-2050258

[INFO] SIJIL HALAL SHAKLEE

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Ramai benar concern dengan ke’HALAL’an Shaklee sejak akhir-akhir ini..sampai berjawab isu ni di fanpage JAKIM pula..so saya printscreen tentang info yang dijawab oleh pihak JAKIM ya..


Untuk lebih sahih lagi dan bagi menjawab pertanyaan beberapa orang “potential customers” mengenai status halal produk Shaklee Malaysia, di sini saya letakkan Sijil Halal Shaklee 2013 – yang dikeluarkan pada 6 Februari 2013.

Semoga membantu anda insya ALLAH.

Sijil halal ini dikeluarkan oleh Islamic Services of America (ISA). Islamic Services of America (ISA) adalah satu badan Islam di Amerika Syarikat yang diiktiraf oleh JAKIM.

Anda boleh rujuk di laman web JAKIM untuk meyakinkan diri anda lagi. Lihat pada mukasurat 18. Senarai ini adalah yang telah dikemaskini pada 19 Julai 2013.

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
≧◠◡◠≦✌

[INFO] Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…


Saya nak kongsikan sedikit sahaja mengenai kelebihan menjadi Ahli Shaklee ni..

★★Kelebihan menjadi Ahli shaklee★★

Shaklee menjanjikan 3C untuk anda yang menjadi ahli dengan SYARAT (Rajin&Usaha)
♣ CASH BONUS
♣ CAR BONUS
♣ CONVENTION

Selain itu, anda hanya perlu mengeluarkan MODAL RM65 untuk menjadi ahli SEUMUR HIDUP..tak perlu modal berpuluh-puluh ribu untuk mulakan bisnes Shaklee..

Sekali sekala boleh ikuti Seminar yang dianjurkan oleh Shaklee@upline kita..TIADA PAKSAAN..tetapi jika NAK SUKSES perlu paksa diri untuk berkongsi rahsia kejayaan biz partner kita yang lain..

Coaching anytime, anywhere & everywhere tanpa perlu risau nak tinggalkan anak-anak dan suami..

Details ingin menjadi ahli sila layari disini: http://www.miraclevitamins.blogspot.com/p/shaklee-membership.html?m=1


Teruja tak nak join biz Shaklee dengan group Kami????
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^


[INFO] GM Seminar pada 17 Nov 2013 di Bayview Hotel, Georgetown, Penang

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…
Alhamdulillah, pada ahad yang lepas saya berkesempatan berkongsi ilmu dengan biz partner saya, Pn Arnie MY di Bayview Hotel. Sangat gembira sebab boleh bawa anak2 bersama, disamping meng’heret’ suami bersama-sama…:)

Ini adalah bilik seminar kami, sangat selesa untuk kami berkongsi ilmu..

Cuba lihat, para suami juga turut serta untuk menyokong penglibatan isteri dalam biz shaklee ni..

Ini la mentor biz saya, Pn Arnie MY..Walaupun anak kecilnya, Hafiy demam tetapi beliau terus bagi breastfeeding on demand…best kan??? Sambil berseminar boleh juga ber’breastfeeding’..
Di pengakhiran tu, ada juga surprise dari mentor saya, sebab naik rank bulan Ogos yang lepas..Teruja sangat!!…Lepas ni makin bertambah semangat nak naik rank..

Ini lah kek yang disponsored oleh salah seorang biz partner kami, Pn Tuty Rahiza..kami pakat potong ramai-rami..boleh makan ramai-ramai…Indahnya berbiznes dengan Shaklee..

Teruja tak nak join biz Shaklee dengan group Kami????
Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^


[INFO] Santai Bersama Upline Di Setia City Mall

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam kenal semua pembaca…

Siapa pernah pergi Setia City Mall di Setia Alam..? Kalau belum pernah pergi cari lah masa untuk ke sana.. Seronok tau.. Selain daripada pusat membeli belah, dekat sana ada padang yang sangat luas dengan pemandangan yang cantik.. Sesuai sangat tempat tu dijadikan aktiviti di hujung minggu bersama keluarga atau pun rakan-rakan.. Saya baru turun bulan lepas sebab nak berjumpa Upline kesayangan..Pn.Arnie MY 🙂


Kebetulan suami saya berkursus di sana.. First time kita orang nak buat aktiviti macam nie.. Selalunya kita orang berhubung melalui Facebook dan group whatsapp jer.. Memandangkan mereka tinggal di Setia Alam, jadi upline saya cadangkan berjumpa di Setia City Mall.. Santai katanya.. Hehe.. 

Malam tu sambil makan-makan kita orang bertukar pendapat, pandangan, idea, pengalaman dan macam-macam lagi.. Leader saya tak putus-putus bagi tips bagaimana nak maju dalam bisnes Shaklee.. Untung dapat leader yang baik, sporting dan best.. Hehe… Lepas tu gosip pasal perangai customer pun ada jugak.. Haha… Kalau nak tau customer yang cerewet nie lah yang mematangkan kita orang pengedar Shaklee.. Sebabnya kita orang akan belajar dan terus belajar tentang sesuatu perkara supaya dapat consult dan educate customer..

Lain kali boleh buat lagi program macam nie.. Lebih ramai lebih meriah dan lebih banyak ilmu dapat belajar.. I love my Shaklee Family..!! 🙂

Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

[INFO] Shaklee dan MLM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Setelah hampir 11 bulan melibatkan diri dalam penjualan suplemen, hasil pemerhatian saya mendapati ramai di antara kita masih kurang kesedaran apa kepentingan suplemen? Kenapa perlu ambil suplemen? Apa beza suplemen dengan ubat-ubatan? Kenapa perlu bazirkan duit beli suplemen sedangkan banyak keperluan lain yang perlu dibeli terlebih dahulu?

Sedangkan semua dah tau mencegah itu lebih baik daripada merawat. Sepatutnya semua juga dah tau kos pencegahan itu lebih rendah berbanding kos rawatan. Kita memang tak perlukan suplemen kalau kita mampu makan sekurang-kurangnya 40 jenis lauk dan 7 biji buah oren sehari bagi mendapatkan khasiat 12 jenis vitamin, 7 jenis galian dan 9 jenis asid amino perlu untuk tubuh badan kita.

Dalam masa yang sama, semua mahu hidup lama! Semua mahu dipanjangkan umur, tapi apa gunanya umur yang panjang kalau anda sering dan mudah sakit? Pilihan di tangan anda, mahu hidup lama tapi berpenyakit, atau tak kesah hidup lama atau tidak, yang penting kekal sihat dan dapat merasai nikmat kebahagiaan bersama-sama keluarga tersayang.

Kalau saya.. Saya pilih Shaklee!!



Multi-Level Marketing (MLM)
Tidak dinafikan, begitu berlambak suplemen di pasaran. Ada yang dijual di shopping complex, di farmasi, di booth-booth kecil dan sebagainya. Tidak kurang juga ada yang dijual secara jualan langsung. Shaklee merupakan peneraju kepada jualan langsung iaitu Multi-Level Marketing (MLM). Pernah dengar mengenai MLM bukan?

Sejak akhir-akhir ini, konsep MLM semakin mendapat perhatian oleh peniaga di Malaysia. Banyak kes MLM yang bersifat ‘menjerat’ berlaku di sana sini, ada yang berjaya diberkas, ada yang tiba-tiba senyap. Kenapa perkara sebegini berlaku? Tentulah kerana pihak yang tidak bertanggungjawab sanggup memanipulasi konsep MLM demi keuntungan sendiri. Memang menakutkan! Oleh itu, penting untuk kita mengenalpasti MLM yang bagaimana boleh membantu kita berjaya dan bukannya mengheret kita ke lembah kepapaan.

Jika anda berminat untuk menceburi bisnes MLM atau tiba-tiba ‘ditangkap’ oleh peniaga MLM, silalah buat kajian terlebih dahulu sebelum membuat keputusan. Antara perkara asas yang perlu anda selidiki ialah:
  1. Apa produk yang dijual? Kaji produk tersebut. Love the products!! Kalau anda tak sukakan produk itu, bagaimana anda mahu menjual? Kalau takde produk, jangan fikir lama-lama, immediately say bye-bye.
  2. Kaji latar belakang syarikat. Berdaftar atau tidak? Sudah berapa lama dalam pasaran? Kalau baru berumur setahun dua, anda boleh meraguinya kerana syarikat sebegini bila-bila masa saja boleh gulung tikar, anda juga yang terkapai-kapai keseorangan.
  3. Berapa modal yang diperlukan? Pastikan anda mampu dan tidak perlu berhutang!!
  4. Ketahui bagaimana strategi bisnes? Adakah bimbingan berterusan disediakan? Kalau tidak, anda harus menanggung risiko yang lebih tinggi untuk berdiri sendiri. Adakah kita diwajibkan mencari downline untuk membolehkan kita berniaga? Kalau ya, itu juga suatu perkara yang perlu anda ragui. Secara logiknya, produk sepatutnya masih boleh dijual tanpa downline, kan?
  5. Apakah elemen paling penting untuk berjaya dalam MLM? Niat dan motivasi!! Pada saya, dua elemen ini sudah memadai.

Dalam Islam, NIAT adalah segala-galanya! Tanpa niat, anda tiada arah tuju. Niat umpama kompas! Untuk berjaya, berniatlah untuk yang baik-baik saja, Allah akan bantu.

Bagaimana pula dengan MOTIVASI? Semangat yang kental boleh diperolehi daripada keluarga dan kawan-kawan yang positif, daripada bahan-bahan bacaan yang berkualiti dan daripada senior-senior di kalangan kumpulan MLM anda. Like I said, kursus dan bimbingan berterusan itu penting bagi memperbaharui semangat kendiri dan mendapatkan maklumat lanjut berkenaan produk baru. Kalau anda dibiarkan sendirian, itu adalah petanda kumpulan MLM anda tidak sehebat mana.

Secara jujurnya, selain Shaklee, saya juga merupakan ahli kepada beberapa produk MLM lain. Saya pernah menghadiri kursus-kursus yang mereka anjurkan dan begitu berani saya katakan, kualiti bimbingan mereka tidak sehebat kumpulan Shaklee saya! Kalau setakat tayang kereta besar, rumah besar, melancong luar negara, saya tak heran ok! Kerana saya dah tau MLM sememangnya menjanjikan kekayaan materialistik jika dibuat dengan gigih. Berbeza dengan kumpulan Shaklee saya, selain materialistik, mereka juga SANGAT menekankan aspek kerohanian. Bagaimana nak mendapat rezeki yang berkat? Kalau dah dapat bonus, keluarkan zakat terlebih dahulu, bersedekah amal jari’ah! Kerana itu lah yang akan membantu kita di alam yang kekal, bukan kereta besar, bukan rumah besar dan bukan tiket-tiket pelancongan!

Hebat bukan? Sebab itu, saya tiada alasan untuk menolak Shaklee. Saya tiada alasan untuk tidak kekal memilih Shaklee. 



How the shaklee business works…enjoy the video


Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!

[INFO] SHAKLEE GO ONLINE

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam kenal semua pembaca…

Great News! Urusan belian Shaklee selepas ini menjadi mudah. Amat mudah kepada para SID yang berada di luar kawasan Lembah Kelang dan Cawangan Shaklee berhampiran.
NOW! GO ONLINE
Nak berbisnes yang mudah bersama saya?
Hanya modal serendah RM75 seumur hidup dengan berbekal semangat yang kental, azam yang tinggi, matlamat yang jelas dan tidak mudah putus asa bagi menjana pendapatan 3,4,5 dan sehingga 6 angka.
Anda penentu bagi mengisi cek kosong masing-masing!!
Jangan lepaskan peluang untuk bersama-sama merasa kehangatan TSUNAMI SHAKLEE!!


Disclaimers* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Nak order dgn HOTT PRICEEEE?
Jamin harga meletoppp!
^_^

maklumat lanjut, boleh PM Nord di page Miracle Vitamins   
direct emel, [ nord.miraclevitamins@gmail.com ] 
  sms / whatsapp [ 012-2050258 ]    
pasti ada sesuatu yang istimewa untuk rakan blog miraclevitamins.blogspot.com!!